Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@xsonah Ahoj,já bych Tvého šneka tipovala Lissachatina Fulica. Kdyžtak mrkni na tyhle stránky na fotky různých druhů..achatina friends.cz. Já jsem mimo jiné zjistila, že nemáme achatina achatin, jak uváděla paní, co nám šneky předávala, ale nejspíš jde o Lissachatina Reticulata. Jestli máš stále zájem napiš do soukromých zpráv adresu kam šneky poslat a kolik bys jich chtěla.
Holky, mám dotaz. Syn se zamiloval do šneků a už dlouho si moc přeje chovat nějakého doma. Už jsem si něco našla o „mazlících“ achatina
, tak bych domů jednoho pořídila. I mně se líbí a myslím, že udělá radost všem
Nemáte tip, kde koupit v Brně achatinu?
Mívají ve zverexech, pak achatinaweb nebo jiné net inzeráty. Každopádně to ještě uvaz, potrebuji precizní každodenní čištění, jinak smrdí jak zdechlinka. Hodně kadí.
@MarieOVMUC píše:
Mívají ve zverexech, pak achatinaweb nebo jiné net inzeráty. Každopádně to ještě uvaz, potrebuji precizní každodenní čištění, jinak smrdí jak zdechlinka. Hodně kadí.
Tak snek je asi jediny zvire krome rybicek, ktery nesmrdi
A to je precizne rozhodne denne necistim ![]()
@bartsch Chce to koupit dva, jsou docela spolecensky, jednomu by bylo smutno. A pokud budete mit mladata, zacnete asi za rok davat bacha na vajicka.
Sezenes na inzerat. Mam ted nejaky mladata, ale nenapada mne, jak bych ti to dopravila ![]()
@MarieOVMUC, @ascha Moc děkuji za rady
Je mi jasné, že je nutné se o ně starat. A ta starost bude hlavně na mě. Pořád to bude jednodušší, když bude doma achatina, než králíček
Něco jsem si o nich už přečetla a líbí se mi. Asi zkusíme za měsíc zajít na BVV na teraburzu. Doporučil nám ji kamarád, který sice nemá šneky, ale chameleona, ale říkal, že i tam by se dal nějaký ten šneček koupit. A rovnou si je můžeme dobře prohlédnout. @asha Ty žiješ ve Vídni, že? Sice tam občas jezdíváme, ale teď se v nejbližší době do Rakous nechystáme ![]()
@MarieOVMUC Šneci nesmrdí. Podestýlku Lygnocel měním 1× za měsíc a to hlavně proto, že mušky, které jsou tam, kde je vlhko, mohou klást vajíčka právě do Lygnocelu a ty larvičky, které se pak vylíhnou, mohou někdy napadat šneky. Pokud Tobě něco smrdí u šneků, může to být zkažené ovoce nebo to, co jim dáváte žrát a necháte to tam schnít.
@xsonah Ahoj
,ježiš vidíš, zapomněla jsem Ti dát vědět viď? Promiň
. šneci jsou v pořádku, zabydlený
My se stěhujeme a já nevim, kde mi hlava stojí. Občas se jdu uklidnit, abych neviděla ten bordel
.Klára
@klafina123 já jsem se sneku zbavila, byly čištění a koupání a měli se jak prasata v žitě, pak vyrostli pres 17 cm appřes veškerou péči pěkné puchli a to lignocel měli meneny často a nic tam nehnilo. Akvarko bylo nechutné a od slizu.. schovat do skříně.. fuj.
@MarieOVMUC píše:
@klafina123 já jsem se sneku zbavila, byly čištění a koupání a měli se jak prasata v žitě, pak vyrostli pres 17 cm appřes veškerou péči pěkné puchli a to lignocel měli meneny často a nic tam nehnilo. Akvarko bylo nechutné a od slizu.. schovat do skříně.. fuj.
Hm, to spis vypada, ze byli necim napadeny
Zdravi sneci citit nejsou. Jediny, co citit je, tak to zapareny vlhko v terarku, asi jak v pralese…ja to mam rada
Ale ani tak to nejde z terarka ven. ![]()
Oslizly to obcas je, ale staci preject houbickou na nadobi.. a ten sliz leci atopak ![]()
@MarieOVMUC Tak já teda nevim, my máme Lissachatiny reticulata, ulitu velkou 20 cm a žádný sliz nevytváří a ani nesmrdí. My teda nekoupeme, prý se to moc často nemá, protože v Africe ten přístup vody taky moc není. Máme jen mlžení a podle potřeby rosim Lygnocel..Kromě šneků máme i jiná domácí zvířata a třeba manžel má šneky právě nejradši, že péče o ně téměř žádná a hlavně, že nesmrdí..
@bartsch píše:
@MarieOVMUC, @ascha Moc děkuji za radyJe mi jasné, že je nutné se o ně starat. A ta starost bude hlavně na mě. Pořád to bude jednodušší, když bude doma achatina, než králíček
Něco jsem si o nich už přečetla a líbí se mi. Asi zkusíme za měsíc zajít na BVV na teraburzu. Doporučil nám ji kamarád, který sice nemá šneky, ale chameleona, ale říkal, že i tam by se dal nějaký ten šneček koupit. A rovnou si je můžeme dobře prohlédnout. @asha Ty žiješ ve Vídni, že? Sice tam občas jezdíváme, ale teď se v nejbližší době do Rakous nechystáme
Tam sneky sezenes urcite, taky jsem je tam kupovala ![]()