Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj holky … ja se do nich uplne zamilovala budu mit otazu nebudete mit nekdo mladasky?? ![]()
Tak copak je nového u milovníků achatin??? Blíží se zima a šnečci se zavíčkují a budou odpočívat. I když to není pravidlem. Náš Oskar se nikdy nezavíčkoval…asi je divnej ![]()
Ahoj můžu se přidat? My už máme potřetí mladé, je docela sranda, jak to prcci visí ze stropu akvárka vedle těch obříků ![]()
jinak je narozmazlujem, házím jim ohryzky od jablek a šlupky od okurek nebo odřezky od papriky a jsou děsně spokojení…
jak psala Asha, že se jí ožírají navzájem, tak mi to taky dělali, tak jsem jim vyměnila sépiovou kost za novou a bylo po problému
HA!
Já tedy šneky nevlastním, mám rybičky ![]()
Ale u nás je každý měsíc akvarijní trh a když jsem se tam byla podívat, tak tam nějací šneci byli.. Ale ti teda neměli 12 cm, ale alespoň 20
čumíme tam do toho terárka co na nás vyběhne a takovou dobu nám trvalo, než jsme si všimli, že to co hledáme je poměrně veliký
Tak šneka bych asi nechtěla, teda tak velikého.. Toho bych musela vzíd do obou dlaní a ještě by kus přečuhoval
Já bych se bála, že mě kousne
(Samo si dělám prču
) …
suricata píše:
Ahoj můžu se přidat? My už máme potřetí mladé, je docela sranda, jak to prcci visí ze stropu akvárka vedle těch obříků
jinak je narozmazlujem, házím jim ohryzky od jablek a šlupky od okurek nebo odřezky od papriky a jsou děsně spokojení…
jak psala Asha, že se jí ožírají navzájem, tak mi to taky dělali, tak jsem jim vyměnila sépiovou kost za novou a bylo po problému
Ahoj, gratuluju k miminkum! ![]()
Sepiovku maji novou uz asi druhou, co jsem to zjistila, tim to nebude…nevim, sepiovku oziraji, i kdyz mi prijde, ze malo. Furt se chystam na ty skorapky, ale my vajicka nejime, jenom svatecne, takze mi to pokazdy vypadne
A neprijde mi, ze se oziraji navzajem, ozira kazdy sam sebe…
spravily se jim ty ulity?
aha, tak mě se žrali navzájem a ty ulity se spravili časem, když ty místa překryl další závit, ale ti staří už ji nemaj tak hezkou, jak ti mladší.
Jinak s těma skořápkama, by mě to taky zajímalo, jestli na to je nějaký trik, protože ti naši nám to nežrali, i když jsem jim vyndala sépiovku, to se raději ožírali navzájem, jinak ségra školou povinná se je snažila krmit školníma křídama, ale to teda nežrali ![]()
A děkuju za gratulaci, určitě se vám taky co nevidět zadaří, množí se úplně šíleně…
Ja doufam, ze se nezadari..resp. ze se mi podari vysbiravat vajicka.
Od kdy se ti mnozi? A jaky mas druh?
Mám achatina immaculata, poprve se rozmnožili po roce, ta druhá generace nakladla vajíčka, myslím, taky tak nějak po roce, ale uplně šíleným způsobem, měli přes 200 vajíček, ale vylíhnul se jen jeden šneček, no a teď naposledy už byli velice důmyslní a vajíčka jsme vůbec nenašli, jen rovnou vylezli malí šneci
Tak immky budou asi fakt oziraci ![]()
A jak se ti to povedlo nenajit? Ja jim to menim komplet tak jednou za 14 dni a mezi tim to casto kyprim, takze doufam, ze mi to neunikne. Nevim, co bych s nima delala. I kdyz poprvy se vetsinou nic nevylihne.
asha píše:
Tak immky budou asi fakt oziraci
A jak se ti to povedlo nenajit? Ja jim to menim komplet tak jednou za 14 dni a mezi tim to casto kyprim, takze doufam, ze mi to neunikne. Nevim, co bych s nima delala. I kdyz poprvy se vetsinou nic nevylihne.
no docela jednoduše, jsem těhotná a chodím do práce, takže jsem se v obýváku, kde je máme, vůbec nevyskytovala, buď jsem spala nebo zvracela, no a manžel se o mě hrdinně stará (dokonce si se mnou lehne a spí po práci
) takže jim vždycky jen něco hodil a nějak jsme je zanedbali, no a teď mi je líp, tak jsme si konečně všimli ![]()
jinak kdyby jste fakt neuhlídali, tak mladý může tvůj syn prodat ve škole, ať si zlepší obchodnickou reputaci ![]()
Obavam se, ze u nich ve skole uz je presnekovano…je to mala skola
Ale my jich mame fakt hodne, uz premyslim, ze to nejak zredukuju…jenze ty ozrany asi nikdo chtit nebude.
počkej, to neredukuj, jestli dobře počítám, máte jich 6 (na každý dítko 2
), terárka mají prostorný, žrát můžou ohryzky a jsou roztomilí ![]()
ale jestli chceš fakt redukovat, tak až po zimě, nám minulou zimu odešel ten nejstarší…
A kolik mu bylo?
Prave to terarko neni az tak velky, pro ty immky jeste jo, ale retka nejak moc rostou. Kolik jich mas a v jak velky krabici?