Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Máte zkušenosti s adaptéry - redukcí na indukci?
Např. http://www.etescoma.cz/…-258020.html?… nebo http://www.vsenavareni.cz/…dlozka-ibili nebo http://www.gastro-harant.cz/…desku-22-cm/
Opravdu to funguje? Jaké jsou u toho tepelné ztráty?
Vyplatí se pořídit si redukci nebo nové hrnce?
Jestli stojí jeden kus 700 Kč, tak to už bych si koupila nové hrnce. Možná mi to někdo vyvrátí, ale tímhle ztrácí indukce smysl, ne? ![]()
@Ukulina
jenže já mám sadu hrnců zepter, sice už cca 15 let staré, ale funkčně jako nové jsem s nima maximálně spokojená, sada tehdy za cca 20tis. kč, takže 700kč za indukci by mi finančně stálo za to
ptám se na zkušenosti, jestli ta redukci funguje, jak má a jaké jsou u toho teplné ztráty, pokud velké, tak bych asi volila nové hrnce (se slzou v oku), ale pokud malé, tak do toho půjdu
@jája428
ještě ten sporák nemám, bude v nové kuchyni, až bude dodělaná, ale zkoušela jsem na ty hrnce dát magnet a vůbec se nechytil, takže nebudou fungovat
indukce funguje na principu magnetismu
@jája428
no já zvažuju nové hrnce nebo tu redukci, tak tady zkouším, jestli někdo s tou redukcí má zkušenosti
Tak já osobně, kdybych s těmi hrni byla fakt hodně spokojená, tak bych se vyprdla na indukci a vařila na skl. desce nebo na plynu. Na té redukci to bude zase jenom ohřívat zespodu ![]()
Tak tohle mě taky zajímá, mám skvělou pánev wok a druhou na steaky, takže taky uvažují o redukci
@RadkaCh tak ono to vždycky ohřívá jenom zespodu
, mám teď půl roku indukci a už bych nemenila, je skvělá.
@subsomi Mám jeden hrnec na kterém nedrží magnet, přesto je na indukci. Hrnce bych nejdřív vyzkoušela.
@RadkaCh
indukce funguje podobně jako plyn, ihned je teplá a po vypnutí nebo ztluemní ihned reaguje, elektrika nebo skolekeramika má pozvolný nástup a pozvolné chladnutí
I když když to teď píšu, tak mě napadá, že s tou redukcí možná tuhle funkci ztratím a ai by to bylo pomalé na nástup a na chladnutí
jenže to bych ráda věděla od někoho se zkušensotí
@RadkaCh Sklokeramické desky si „užívám“ právě na dovolené. Nedá se to s indukcí srovnávat. Než to začne vařit, než to vychladne… Ještě by mě zajímalo: plyn nebo varná deska ohřívá jinde než zespodu?
@subsomi Ja budu za chvili resit to same, ale ja jsem rozhodnuta si adapter poridit. Prece jen tu mam nadobi, ktere menit nebudu, dokud to nebude nezbytne. Osobni zkusenesti nemam, ale co jsem koukala po internetu, tak ohlasy na to byly pozitivni.
@subsomi záleží jak vaříš, mě osobně by jedna redukce nestačila… kolikrát mám v provozu všechny čtyři plotýnky… za mě, pokud chceš plně využít výhody indukce, pořiď nové nádobí. Nemusí být nutně drahé. Já mám sadu od tescomy a ted jsem z finančních důvodů kupovala pánev v ikei a docela mě překvapila, že je o půlku levnější než ta moje a přitom mi přijde vcelku dobrá
@blecha72
to jsem teda ještě neslyšela, aby nemagnetický hrnec fungoval na indukci ![]()
@madi
ty redukce jsou ve více velikostech takže bych si pořídila 2 nebo 3 každou jinou velikost (ať to odpovídá velikosti hrnce)
Koupit nové hrnce je varianta, kterou zvažuju, ale zase je mi líto sady zepter, kterou mám a je skvělá, jsem s ní maximálně spokojená (byla šíleně drahá
) a dostala jsem ji kdysi od babičky, jakože do „výbavy“