ADHD - hyperaktivita s poruchou pozornosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Milena 87
31.1.12 13:53

Ahojky mam 4leta dvojcata kluky..Oba maji diagnozu Adhd..MAtyas.ma Adhd s vysokou hyperaktivitou a poruchou pozornosti A FAnousek je neslysici a tez ma adhd..ALe zase se mi zda ze Fanousek je pomerne klidnejsi od Matyase..MAtyase nekolikrat porazilo auto..Nemuzu snima ani poradne mezi lidi vzdycky se je neaka katastrofa..Mam pocit jako kdybych mela zviratka a ne bohuzel deti..Jsem ztoho zoufala..Prosim nemate nekdo doporuceni an neakou knizku??

• Citovat
  • Upravit
416
31.1.12 22:51
Milena 87 píše:
Ahojky mam 4leta dvojcata kluky..Oba maji diagnozu Adhd..MAtyas.ma Adhd s vysokou hyperaktivitou a poruchou pozornosti A FAnousek je neslysici a tez ma adhd..ALe zase se mi zda ze Fanousek je pomerne klidnejsi od Matyase..MAtyase nekolikrat porazilo auto..Nemuzu snima ani poradne mezi lidi vzdycky se je neaka katastrofa..Mam pocit jako kdybych mela zviratka a ne bohuzel deti..Jsem ztoho zoufala..Prosim nemate nekdo doporuceni an neakou knizku??

ahoj, mně se osvědčila kniha - brožurka od Prof. MUDr. Ivany Drtílkové Dítě s hyperkinetickou poruchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
31.1.12 22:59

dobre juknu na to..dekuju moc za info..mas podobny problem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
31.1.12 23:00
Gita123 píše:
Dobrý den maminkyTak se přidávám, našemu synovy jsou 2 roky a taky mu byla diagnostikovaná porucha ADHD, teď jsme začaly chodit k dětské psycholožce, která nám prý pomůže se synem, uvidíme jak to dopadne … ale popis co píšete je jako by mu z oka vypadl … jsem ráda, že jsem si mohla přečíst tuto diskuzi, alespoň není člověk sám…
Setkala jsem se také ze strany ostatních maminek z nepochopením, co to mám ua rozmazlené a nevychované dítě, co jsem to za matka …
Pak nám bylo ale řečeno, že za to nemůže … já to vím ale vysvětlete to ostatním že?
budeš se muset naučit okolní poznámky ignorovat, nebo se z toho zvokneš. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
31.1.12 23:19

Gita:jojo presne tak..kdo to nezna nepochopi..Je to docela tezke..Ja je mam oba dva takove a nekdy mi ztoho uz hrabe:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
31.1.12 23:28

Se synem se s tím pereme 4 roky. Neurologie, psychologie, PPP. Naštěstí nemá výchovné problémy. Tam je spíš ta pozornost. Celkově si myslím, že je to postupem času lepší. Chce to hodně vitamínů, pochopení a lásky:-). Neuroložka nám dva roky radila Ritalin, ten jsem zavrhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
31.1.12 23:37
milca8ý píše:
Gita:jojo presne tak..kdo to nezna nepochopi..Je to docela tezke..Ja je mam oba dva takove a nekdy mi ztoho uz hrabe:-(

to s tebou cítím, protože jsem si kolikrát říkala, že mít dva takoví, že se zblázním. Ale jak říkám, povyrostou a bude to lepší:-). Chodíte do poradny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aliisek
1.2.12 14:15

janinat: Díky za tip, tu brožurku mají na netu za 40kč, tak ji zkusím. Třeba tam najdu nějaký fígl, jak se synem jednat aspoň v některých situacích. Jsou mu skoro 4roky, ale už trochu zjišťuju, jestli máme ve městě nějakou školu zaměřenou na tyhle děti.

• Citovat
  • Upravit
aliisek
1.2.12 14:23
milca8ý píše:

Souhlasím, přesně, kdo to nezná, nezažil, absolutně neví, jaké to je. Řeči typu, „noo, je to kluk, tak je živej a zlobí“ mě úplně vytáčí. Mně hrabe z jednoho, to abyste teda měla opravdu svatozář a obrovitánskou trpělivost s dvěma! Snad malou útěchou může být, že v tom nejste sama.

• Citovat
  • Upravit
136
1.2.12 14:58

jj nebo me rozcilujou reci..ze jsou rozmazleni..Ale neni to tak..Vim ze nejsem v tom sama..Je hezke ze jsou takove dizkuze a my si navzajem muzeme pomoct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
9.2.12 18:40

Ahojda, tak u nás mám nové poznatky…u dr jsme zatím ještě nebyli, nějak to stále odkládám, ted čekáme 2. mimi tak uvidím jak to budeme zvládat.A hlavně to snad nebude takov živel.
Tak Kubíkovi je 2 a třičtrvtě a už chodí do školky.Překvapivě zatím žádné stážnosti , nic…Doma je absolutně neposlušný, nezvladatelný, vzteká se stále často,ale už né kvůli všemu. Odmlouvá, stále se na něco ptá dokola no síla :-) Na druhou stranu si už vydrží někdy sám hrát třeba 20 min..jak má náladu. U TV teda neposedí, kouká na školku ale to u toho stále skáče po sedačce, schazuje polštáře..no prostě neposedí.Žádné civění s otevřenou pusou nehrozí :-) Jinak vstáváme každý den v 6, po o spí tak 2 hodiny, když spím s ním a večer usíná kolem půl 9. celkově si myslím, že se to s věkem trošku zlepšilo, ale stále mi přijde divočejší než ostatní děti..
Uvidíme jak to bude dá. každopádně vyžaduje neustálou pozornost.Kolikrát běží a narazí do stolu, do dveří.. sám si dělá úrazy.
Tak jak je to u Vás?
papa V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
9.2.12 19:00

Ahojky mam 4leta dvojcata Co se tyce Matyase od malicka byl zivacek..TEd je to horsi a horsi..U televize neposedi,nic ho nebavi hra z kostakam jen je haze,co se tyce spanku dopol nespime vubec a vecer cca v 21 spat a v Noci kolem cca šhodiny do 5 hodin vzhuru..a od 6 vzhuru na cely den..Je podrazdeny vztekly,,jak neudelam vse po nem tak se vzteka az se vslekne..Nedokazuje poradne zabavit..a ve skolce pry je hodny..takze si pripadam jak magor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
10.2.12 07:46
milca8ý píše:
Ahojky mam 4leta dvojcata Co se tyce Matyase od malicka byl zivacek..TEd je to horsi a horsi..U televize neposedi,nic ho nebavi hra z kostakam jen je haze,co se tyce spanku dopol nespime vubec a vecer cca v 21 spat a v Noci kolem cca šhodiny do 5 hodin vzhuru..a od 6 vzhuru na cely den..Je podrazdeny vztekly,,jak neudelam vse po nem tak se vzteka az se vslekne..Nedokazuje poradne zabavit..a ve skolce pry je hodny..takze si pripadam jak magor..

Jestli oni to spíš nezkoušejí na nás doma.. ve školce taky říkali, že OK..a když se mu člověk věnuje třeba když je s dědou tak je taky hodný..Jenže doma taky musím něco udělat a ne si celý den posílat auta a vymýšlet nějaké blbinky.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
10.2.12 09:43

No kdyz byl v normalni skolce,tak mel vychovne problemy,mlatil deti a byl drzy na ucitelky nezvladaly ho..TEd je ve skolce kde je 6 deti ve tride a dve ucitelky maximalne se mu venuji a on je spokojeny..Ale doma je to katastrofa,,At jsem prisna,klidna,tolerantni stejne je mi to k nicemu..Jenze ja si snima chci hrat,ale oni o to neak nestoji..rekne mi ze ho to nebavi..Tak si nekdy pripadam do blazince nebo ze si to pujdu hodit:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.3.12 22:11

knizka

Ahoj, muzu se zeptat kde se da sehnat ona zminovana knizka Dítě s hyperkinetickou poruchou od Drtilkove? marne hledam na netu, ale mu vyhledavac je bezradny, nasel pouze knihu Hyperaktivni dite u vydavatele / nakladatelstvi galen, kde je vyprodana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí