ADHD - hyperaktivita s poruchou pozornosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
vykladzkaret
19.3.14 03:36
@Anonymní píše:
Ahoj, až donedávna jsem netušila, že, syn má ADHD. Od mala byl nespavec, vše ho dohání k pláči. Ráno vstává mezi 5-6 večer kdybych ho nuložila ve 20h tak vydrží i do půlnoci. V noci se budí, je náměsíčný, odmlouvá, nechce uklízet, vzteká se brečí, je to prvňáček, ze začátku škola OK, ale poslendí dobou zapomíná, nechce dělat úkoly, psaní je katastrofa narozdíl od matiky, kde je fakt dobrej. Jít s ním na nákup je PEKLO, všechno musí omakat, vypadá jak nevychovanec, běhá tam, skáče…Od ráno do večera hubičku nezvaře, nenechá nás s manželem ani doříct větu, do všeho nám radí a můžu vám říct, je to na mašli :cry: U ničeho neposedí, ani u oběda, furt se jakoby kymáci, povídí u toho, odbíhá…Jsme teprve na začátku, máme za sebou psychologa, který potvrdil doměnku neuroložky že má ADHD a EEG při bdělém stavu…v květnu nás čeká MR mozku a zátěžové EEG…Jsem už úplně vyřízená, mám náročnou práci, skoro vůbec se nevyspím…

Nevim, jestli Vas to uklidni, ale pokud mu predepisi ritalin, tak by se mel zklidnit. Navic tedy, jestli mohu dat radu, jedna z veci, co hodne dobre funguje, je fyzicka namaha - pokud mate v okoli sportovni krouzky, jakekoli, tak to na vsechny zapiste, at ma kazdy den aspon hodinu az hodinu a pul sportovniho vyziti.

A jinak si pamatujte: z divokych hribat nejlepsi kone :D

• Citovat
  • Upravit
30.3.14 09:40

prosím poraďte

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda může jít o ADHD. Naše dcerka 6 let je taková neposedná, od 1,5 roku nespala přes den, je vzdorovitá, hodně pobíhá místo toho, aby si třeba sedla a malovala(a když už si sedne, dlouho u toho nevydrží - cca 10min max.). Teď třeba děláme velikonoční výzdobu a je taková zbrklá, vše chce mít rychle (jako první), řeknu jí ať něco nestříhá ať počká na mně, že jí to ukážu a ne, vystřihne to sama a - špatně. Když jí mladší ségra třeba neposlouchá(chce si hrát sama nebo jinak), tak jí štípne nebo bouchne, ve školce se s nikým moc nekamarádí (až na jednu holčičku).Ve školce nám doporučili odklad, byly jsme v PPP, tam nám napsali taky odklad. Špatná soustředěnost + špatná řeč. Myslíte si, že by ADHD v poradně odhalili a že by se mohlo jednat o tuto poruchu? Nebo je prostě „živější“.Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.14 13:58

@pavlina276 Můžu se zeptat, co s váma v PPP dělali? Já má syna 3,5 roku, začalchodit do soukr. školky, říkají, že je v pohodě, že si sdětma hraje, jen je trochu živější. Ale já to doma vidím jinak doporadny jsme už obj. ale jdem až za 2 měsíce a nevím, co od toho čekat. Jinak syn je také vzdorovitý, paličatý, to bych snad ještě tolerovala, ale nejhorší to je venku, protože mi tam utíká, nemá žádný pud sebezáchovy a já ho pořád musím vodit za ruku. A když si čtu na netu o ADHD tak na nás dost věcí sedí.

• Citovat
  • Upravit
31.3.14 16:53

Anonymní: my tam byly objednány kvůli posouzení školní zralosti. Dr. si vzala dceru do kanceláře, a povídala si s ní, udělala testy (asi školní zralosti), já zatím čekala venku v čekárně. Pak jsme si to s dcerou vyměnily. Ona šla do čekárny a mně Dr. říkala na co přišla…Dcera i já jsme tam byly okolo 1/2 hodiny. Naše dcerka je taky dost živá, ale na silnici a venku je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
31.3.14 17:15
@pavlina276 píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, zda může jít o ADHD. Naše dcerka 6 let je taková neposedná, od 1,5 roku nespala přes den, je vzdorovitá, hodně pobíhá místo toho, aby si třeba sedla a malovala(a když už si sedne, dlouho u toho nevydrží - cca 10min max.). Teď třeba děláme velikonoční výzdobu a je taková zbrklá, vše chce mít rychle (jako první), řeknu jí ať něco nestříhá ať počká na mně, že jí to ukážu a ne, vystřihne to sama a - špatně. Když jí mladší ségra třeba neposlouchá(chce si hrát sama nebo jinak), tak jí štípne nebo bouchne, ve školce se s nikým moc nekamarádí (až na jednu holčičku).Ve školce nám doporučili odklad, byly jsme v PPP, tam nám napsali taky odklad. Špatná soustředěnost + špatná řeč. Myslíte si, že by ADHD v poradně odhalili a že by se mohlo jednat o tuto poruchu? Nebo je prostě „živější“.Díky moc za rady.

Nepřijde mi, ze by mela ADHD… Spis se předvádí před mladší, prostě sourozenecký boj, boj o místo. Tu soustredenost bych trénovala na dětských časopisech, třeba úder je Najdi 10 rozdílu. Ja odebírám pro holku Sluníčko a Pastelka. Ta Pastelky jer vyloženě pro přípravu do školy od pedagogů. Mám holku 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
31.3.14 17:16

Oprava… úder… Správně…úkol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.14 20:44

@pavlina276 No uvidíme, mně řekli ve školce, že kluk je podle nich nadprůměrně inteligentní, ale že je trochu živější, to s tím prý souvisí. Dokonce mi řekli, že jediný co by doporučili, je nechat změřit IQ, ale na hyperaktivitu to prý nevypadá. Já si to teda taky myslím, protože třeba večer čtem pohádku třeba hodinu a normálně u toho vydrží, to samé třeba u dvd. Hrát si dokáže taky sám, ale někdy ta jeho paličatost, vzdorovitost stojí fakt za to. Nepomáhá nic, domluva, plácnutí, zvýšení hlasu, prostě nic. Má teda mladší sourozence, ale takto se choval i před tím, takže s ním to nespojuju, dost často taky chodí po špičkách, venku to je neřízená střela. Já nevím, je to u nás jak na houpačce, tak jsem se obj. ikdyž chlap mi říká, že je to přeháním, že je to jen normální živej zdravej kluk. Pro svůj klid jsem se obj.

• Citovat
  • Upravit
31.3.14 20:48

@vin Díky za odpověď. Ano, máte asi pravdu, přečetla jsem si zde VŠECHNY příspěvky a musím uznat, že mám „hodné“ dítko a OBDIVUJI VŠECHNY MAMINKY, JAK TO ZVLÁDAJÍ S TOUTO NEMOCÍ!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Musí to být strašně těžké a vyčerpávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
11.2.15 15:33

Ahoj! Ani jsem celé články nečetla, ale ráda bych se zeptala jestli V Budějcích je nějaká opravdu dobrá poradna. Ne taková kde vám řeknou jak se má chovat, ale ten kluk prostě tam se tak chová a pak to stejně nedokáže. byli jsme na neurologii u Mudr Peřiny a ještě musim kluka obědnat k psychologovi to nevim ani k jakému.
To že je hyperaktivní a nedokáže se soustředit bylo jasné odmala. Málo spal byl plačtivý, přecitlivělý. Když už dokázal mezi 9 a 10 měsících stát tak vyskakoval z postýlky. Malej sebevrah. Nevydržel na místě. hrozně rychle začal mluvit a hlavně nevěděl kdy přestat. ve školce nepozornej nevydržel na místě. Nakonec se začal i mydlit z ostatníma, protože se mu nelíbilo jak se kněmu chovaji. Ale bohužel veškeré rvači odnášel spíš on. A to je i ted ve škole. Ve škole všichni svatí a on ten špatný. Neni Anděl to víme, ale je jasné že si nenechá nic líbit. Učitelka nemá ráda kluky tak křičí na kluky i huř je známkuje. Kluk vyrušuje tak je na tom hůř. Trestá ho za to že když to ví tak se neovládne a hlásí to. Prostě on si to neuvědomí. Je chytrej, ale prostě vyrušuje je to pro něj dlouhé sedět na zadku a bejt ticho. Pan doktor řekl že by to chtělo i asistentku. Kluka když něco zaujme tak klidně odchází. Nebo když třeba nemohl něco najít chtěl odejít ze školy a jít to hledat a nenechal si vysvětlit že to nejde aby odešel.
Jak to bude dál. Co mam vlastně dělat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
11.2.15 16:08

@LenkaZi ahoj v PPP jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
11.2.15 17:52
@jesenka33 píše:
@LenkaZi ahoj v PPP jste byli?

jj tam to bylo na dvě věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
23.7.15 21:09

Přejí hezký večer :) už delší dobu jsem přemýšlela, že Vám sem napíši a jak koukám tak už je tady založených diskuzích na téma hyperaktivita až moc. A nikdy jsem opravdu netušila, že něco takového někdy budem řešit no. Můj syn se od doby co jsme začli navštěvovat školku tak vlastně po nějaké době nás p. učitelky začali upozorňovat na to, že malej neposedí, nikdy u ničeho nevydrží a hlavně zlobí ostátní a to nemluvím o tom, že i děti už se báli choditkvůli němu do školky. takže nás poslali na neurologii, kde nám doporučily spec. centrum..a taky hlavně jde o to že má 3,5 roků a moc toho nenamluví :( samozřejmě že co chidíme na logopedii, tak je to pořád lepší a lepší a celkem už mu i rozumím ale rozumítebbyly jsme i na foniatrii jestli dobře slyší, na psychologie. vyšetření kde opravdu vydržel třeba půl hodiny v klidu když s ním dělali cvičení. no šlo protoževe školce je opravdu boj a p. učitelky už ho neovládají dostal i asistenta. a nedávno jsme byly na dalším vyšetření a tam už zlobil a řekli jám že to může být porucha komunikace, nebo víceúčelový autismus :,( hlavně já jsem z toho už fakt celá rozhozená. zatím si nás ppřechází jí sem tam a tefka čekámeppedagog. vyšetření a snad se dozvíme konečnou diagnózu protože jinak už nevím..opravdu je jinej než ostatní děti a hlavně jak je od narození tak hrozně živej doma už jsem to nezvládal aa musela do práce. doma vydrželo všechno na stejným místě fakt chvily, pořad něco vyvádí..a já se fakt už bojím, že to nezvládám a to je první dítě. a taky nesmí cukry to je vůbec jak éro :roll: ale zase si říkám, že to není nic vážnéhoyže je prostě živější noo..máte někdo podobný problém s našima prdíkama??budu ráda za každou radu :palec: hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
24.7.15 10:11

@Hennessy přijd k nám na fb..pokecáme na tohle téma..můj syn ADHD+porucha soustředění :))https://www.facebook.com/groups/278345415615076/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
25.7.15 21:10

Jéé, to budu ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
25.7.15 21:35

Ale nemůžu Vás tam najít :-(