Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Podle me vetsina chlapu ma ADHD, protoze rozumi, co po nich chces, ale neposlechnou
ale vazne, jak tu nekdo napsal, ADHD neni (jen) o premire energie. Dite s ADHD je mnohdy naopak tezke vytrhnout ze zaujeti. Muj chlap ho ma taky, ale rozhodne ho nehledam na synovi. Navic ted (v 1,5 roce) je mi to vlastne dost ukradeny. A to hodne lidi rika, ze je extremne zivy. Proste speedy gonzales. Jako 80% jinych batolat.
@Mama2020 píše:
Má starý mobil na hraní i ovladač od DVD přehrávače…tyto věci jí ale nezajímají, protože ví, že je má na hraní a ona chce ty, kterými může ovládat televizi a mobil, který se jí rožíná 😁 Doma mám byt přizpůsobený pro děti a vše mám oschované ve skříních, které mám zadělané těmi pojistkami na děti. Jenže si vždy něco najde. Když už nemá co brát, tak kňourá. Hraju si s ní s míčem, hračkami, plyšáky, děláme blbosti, atd. Jenže ona u ničeho nevydrží. Venku je to fajn, když jsme na zahradě a je třeba v bazénku, jenže na návštěvu nejezdíme každý den. Na hřišti jí to moc nebaví a bere spíš kamínky, klacky, atd. ze země a zase všechno do pusy 😁
Jenže mě mrzí, že nemůžu chodit nikde na návštěvy. To je potom pohroma. Často jsme u babičky, jelikož má s malou krásný vztah a nahrazuje jí otce. Tam má tu krabici, za kterou jsou věci a všude něco, co stahuje a bere. Jsme u babičky každý den a je to něco. Jsme dvě a i tak je to záhul.
Mamka vychovala 2 děti, teta 4 a obě říkají, že toto ještě nezažily.
Její druhá babička (mamka od otce dcerky) říkala, že byl od mala takový hr a vypovídá to přesně tomu, co dělá malá a později mu zjistili ADHD.
Nedavno jsem si potrebovala zaridit jednu pracovni vec, trvalo to cca 20minut, a u hlidani syna (1,5roku) se vystridali 4 lidi, ktery nevedeli, kam driv skocit. I tak se stihl polejt cizim dzusem, sezrat kamen a ztratit botu
proste zivejsi batole. Babicky si obvykle uz davno nepamatuji, jake to bylo, kdyz jejich detem byl rok. Na to fakt nedej ![]()
Mít může, klidně se může projevit, ale nikdy to s přesností nevíš, jeslti je to prostě výchovou, pčřístupm, a nebo opravdu.. Nám řekli v poradně, že ADHD najisto se dětem určí v předškolním věku.. Předtím to jsou takové dohady, že si rodiče myslí..
Tehdy jsme šli až když kluk nastoupil v první třídě a to nám dvě nezávisle na sobě v poradně řekly, že prostě u těch mladších dětí, je to takové,, asi.. že se to projevuje viditelně u předškolních děti, první třída s jistotou
Příspěvek upraven 16.06.21 v 16:56
@Mutlice nám dokonce řeškli, že ty,, živé děti prostě ADHD nemají, že si to rodiče myslí, že ono se to spíš projevuje, že ej dítě chaotické, nervozní, u ničeho se nesoustředí.
Takové, že běha okolo hřiště a nevydrží třeba v kočárku, spíš nejsou.. proto nám řekli, že s určitostí se to urči u předškoláku, že prsotě některé děti,, živé jsou..
Tak přemýšlím zda i já mám normální 19 mesicni dítě. Syn se narodil ve 32 týdnu tedy ale mám pocit ze potřebuje něco na uklidnění. S jídlem bojuje, protože jist nic nechce kromě mléka, mluvit nemluví.. pořad kouše sebe nebo ostatní při záchvatu vzteku, hračky ho nezajímají, knížky, nic.. pořad na něco leze, vyliva pití, zavírá dveře, otvírá dveře od auta ( máme zamkle trvale na dětskou pojistku ) u toho se stihne vyslikat nebo vyvlect ze sedačky, nechce se mu moc spát … atd atd ![]()
@Anonymní píše: Více
Mám 20 měsíční dítě…ještě nikdy si nehrál, hracky ho nezajímají, nesedí, nespi, leze po lince, neposlouchá, běhá, jezdí na kole, chodí od 10 ti měsíců…Prebalit, obléct, nemožné..myslím, že je to normální, snad 😁 😁 😁
@Titanie trochu se mi ulevilo, i když nás teď tedy ženou k psychologovi 😂
@Kris2016 Já to zatím neřeším..byli jsme na neurologii…tam mi napsali do papíru, že syn je hyperaktivní…uvidíme, co bude dál, má i jiné zvláštnosti, takže čekáme..
Mám stejnou dcerku, 9.5 měsíce, už se snaží o první kroky, jinak je velice energeticky náročná
Já ahdh mám, prý jsem byla to samé. Ale fakt je, že v tomhle věku dělat závěry nejde. Navíc adhd není jen o tom „u ničeho nevydrží“, naopak pokud dotyčného něco zaujme, dovede u toho sedět dlouho a okolí nevnímá. Dítě v 1 roce udrží pozornost asi 2 minuty. Doporučuji knížku vývojová psychologie, kapitola batole ti osvětlí, co dítě dokáže a co už ne. A taky jsem si myslela, co všechno na mateřské nestihnu. Tak opravdu nestihnu prakticky nic, jelikož pořád jen chytám nebo nosím dítě.