Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojte
Mám operovanou skoliózu, která stále přetrvává a záda bolí. Chci zkusit aerobik, potřebuji se nějak hýbat. Nemáte někdo odkazy na dobré videa? Vzhledem k mé diagnóze, aby to bylo přímo pro začátečniky?
Chci zo jen vyzkoušet, zda se budu cítit líp. Koukám ytb, ale ty i ty dětvské sestavy mi přijdou masakr ![]()
@Lucina666 No pokud máš skoliózu, tak aerobik fakt není vhodné cvičení.
To už bych si radši zaplatila aquaaerobik teda. Tam je to dost odlehčené o tu vodu a zvládne to fakt každý. Nejlepší je, že pod vodou není vidět, když to člověk nezvládá.
Doktor ti nedoporučil nějaké druhy cvičení? Zkus zajít za fyzioterapeutem ať ti doporučí co a jak.
Ty se hlavně musíš hýbat správně, aby sis neublížila, takže spíše fyzioterapeut (a to pravidelně) a posílit správně střed těla
SM systém a pilates od někoho, kdo na to nemá dva víkendové kurzy
aerobik spíše ne
operovanou skoliozu mám taky
@Lucina666 píše:
AhojteMám operovanou skoliózu, která stále přetrvává a záda bolí. Chci zkusit aerobik, potřebuji se nějak hýbat. Nemáte někdo odkazy na dobré videa? Vzhledem k mé diagnóze, aby to bylo přímo pro začátečniky?
Chci zo jen vyzkoušet, zda se budu cítit líp. Koukám ytb, ale ty i ty dětvské sestavy mi přijdou masakr
Také bych doporučila aquaaerobik, tam pomáhá voda. Určitě ne aerobik, ty dopady nebudou pro páteř dobré. A jak už tu někdo psal na páteř se doporučuje pilates.
Co joga, ta ti zdravotně může jodne pomoci, ale hledej dobreho lektora
@Anais Brno píše:
Co joga, ta ti zdravotně může jodne pomoci, ale hledej dobreho lektora
Problem je, ze v miste kde bydlim nic neni. Ale za par mesicu se budu stehovat tak snad.
Chodila jsem na rehabky u nas, a bylo to tim stylem ze me soupnul na 10 min na magnet, kterej jsem nemela ani predepsanej. To je skoda to tu rozebirat. Rehabky si dam az se odstehuju, kde ji vic moznosti.
Nejhorsi je, ze doktor, ktery me operoval mi rekl, ze muzu delat vse, pritom na neurologii mi rekli, ze nesmim jednostranne sporty apod. Fyzioterapeut mi rekl, ze kdyz planuju tehotrnstvi, musim pocitat s komplikacemi a ze bufu posledni mesice na voziku. Tak clovek uz nevi co si ma myslet.
Proto se tu ptam na nejake video na jogu, kdyz se hybu, citim se trochu lip.
Zada fakt boli i kdyz sedim 3 hodky… a po praci tk moc nedavam
Z domu i pak poslu nějaké odkazy na jogu, ale pokud jsi po operaci, tak by to chtelo pod dozorem
@Lucina666 No ptala ses na videa na aerobik
A aerobik není jóga.
Co se týče jógy, o tu bych se sama asi úplně nepokoušela. Ale když vrazíš do youtube „scoliosis exercises“ a nebo cvičení skolióza, tak ti toho vyjede docela dost.
@Lucina666 píše: … Fyzioterapeut mi rekl, ze kdyz planuju tehotrnstvi, musim pocitat s komplikacemi a ze bufu posledni mesice na voziku.
to je špatný fyzioterapeut, ten ti má ukázat cvičení na posílení středu těla a odstranění těch špatných pohybových návyků, které ti ubližují a způsobují svalové dysbalance a bolesti
Zkus tohle
https://mamacore.cz/
neboj se, že je to určené pro ženy po porodu, je to hlavně zaměřené na posílení core, což nutně potřebuješ
marketing je teda amerického agresívního typu, ale týden máš zdarma na vyzkoušení a vyplatí se počkat na slevu, která může být i dost výrazná
já vím, že po práci cvičit je otrava a náročné se donutit, mně se to taky moc nedaří, když dorazím z práce, když jdu pěšky v 19 h, tak se chci najíst a mít klid, ale musím se k tomu donutit, protože záda poslední rok zlobí víc a ortoped vyhrožuje novou operací