Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, zajímal by mě váš názor.
Aktuálně se nacházím s přítelem a jeho dcerou z bývalého manželství na dovolené v Turecku. Dceři je 12 a už zhruba od 6ti let trpí nadváhou. Samozřejmě od té doby, co u přítele bydlím a dceru znám, jsem se to snažila ňák s ním řešit protože mi je holky líto. Přijde mi, že mu to je úplně jedno kolik váží, co jí a jak vypadá. To stejné její máma. Samozřejmě jsem do toho víc nezasahovala, po tomhle zjištění, moje dítě to není. Ale teď k věci. Na ubytování máme právě zajištěné all inclusive a tady začíná problém.. Úplně s jistotou můžu říct, že si přítel dceru záměrně vykrmuje. Příklad jejího dne: Snídaně- 4 palačinky s nutelou, zmrzlina a ještě sladký zákusek, oběd- těstoviny se sýrovou omáčkou (dvojitá porce, dá si jednu, přítel se jí zeptá ať si dá ještě, souhlasí jde si pro druhou, občas i pro třetí..
), odpolední svačina č. 1: plný talíř hranolek s majonézou, č. 2: dělají tady čerstvé vafle (opět plný talíř, buď se sladkou marmeládou nebo nutelou (ihned po dojezení přichází otázka: Markétko já ti přinesu další), večeře opět většinou testoviny (její oblíbené), nebo něco k masu, něco pečeného,… Den je vždy zakončen ještě půlnoční svačinu (tam s nima radši ani nechodím, co jsem se ale ptala, taky jen sladkosti nebo fast food).. Nevím, těžko se to popisuje, ale je to fakt nechutný, jídlo do ní tlačí i v bazénu, moři (s tím že plavat ani neumí, takže je max na matraci).. Už i lidi na nás koukají blbě (nedivím se). Co si o tom myslíte mám to řešit? Je to jeho úchylka? Nebo ho to snad vzrušuje?! Mimochodem jí občas i poplacá po zadku
Zatím jsem nic neříkala, nechci kazit dovolenou a hádat se…
Dělá to tak i doma? Nechce jenom využít možnost žrádla zadarmo? ![]()
No má přehnanou nálož mastného a sladkého. Je to špatně. Nemám nic proti sladkému u dětí. Když mají dost pohybu. A pořád je výdej energie větší, než je příjem.
Tak zítra jdi, že si naložíte snídani spolu. A vysvětli jí. Co se tak snídá. Průběžně bych nosila ovoce a zeleninu. Ať se jim rozsvítí. Na tvém místě bych na to šla takhle a přes pohyb.
Své dítě placam po zadečku a není to sexuální. JÍ jsou tedy 3 nebo ji prdím pusou na bříško a podobně, ale znovu jsou jí 3 a není v tom nic sexuálního.
Co se jídla tyce, tak je to naprosto otřesný.
palačinku jednu k tomu ovoce spousta ovoce pak nějakou bílkovinu - vajíčko třeba a k tomu zeleninu. Oběd klidně ty těstoviny ale jen jedna porce. Odpoledne 1 zmrzlina a večer brambory maso salát.. hotovo.
Jo ona ani neumí plavat? Ve 12 tak buď si troll a nebo je nějaká dost divná ne? ![]()
Příspěvek upraven 08.07.22 v 21:26
@Hanka1615 píše:
Ahoj, zajímal by mě váš názor.
Aktuálně se nacházím s přítelem a jeho dcerou z bývalého manželství na dovolené v Turecku. Dceři je 12 a už zhruba od 6ti let trpí nadváhou. Samozřejmě od té doby, co u přítele bydlím a dceru znám, jsem se to snažila ňák s ním řešit protože mi je holky líto. Přijde mi, že mu to je úplně jedno kolik váží, co jí a jak vypadá. To stejné její máma. Samozřejmě jsem do toho víc nezasahovala, po tomhle zjištění, moje dítě to není. Ale teď k věci. Na ubytování máme právě zajištěné all inclusive a tady začíná problém.. Úplně s jistotou můžu říct, že si přítel dceru záměrně vykrmuje. Příklad jejího dne: Snídaně- 4 palačinky s nutelou, zmrzlina a ještě sladký zákusek, oběd- těstoviny se sýrovou omáčkou (dvojitá porce, dá si jednu, přítel se jí zeptá ať si dá ještě, souhlasí jde si pro druhou, občas i pro třetí..), odpolední svačina č. 1: plný talíř hranolek s majonézou, č. 2: dělají tady čerstvé vafle (opět plný talíř, buď se sladkou marmeládou nebo nutelou (ihned po dojezení přichází otázka: Markétko já ti přinesu další), večeře opět většinou testoviny (její oblíbené), nebo něco k masu, něco pečeného,… Den je vždy zakončen ještě půlnoční svačinu (tam s nima radši ani nechodím, co jsem se ale ptala, taky jen sladkosti nebo fast food).. Nevím, těžko se to popisuje, ale je to fakt nechutný, jídlo do ní tlačí i v bazénu, moři (s tím že plavat ani neumí, takže je max na matraci).. Už i lidi na nás koukají blbě (nedivím se). Co si o tom myslíte mám to řešit? Je to jeho úchylka? Nebo ho to snad vzrušuje?!Mimochodem jí občas i poplacá po zadku:
Zatím jsem nic neříkala, nechci kazit dovolenou a hádat se…
jako jestli ho vzrušuje, když může vlastní dítě vykrmovat?
Tak snad jsi jen troll a ne nějaký uchyl, co si dělá dobře…
@Cucajz Právě že ne, doma je to poměrně v pohodě, ikdyz teda zdravě rozhodně nejí. Ale tohle bije vyloženě do očí, vidět, jak totalě přetejká z plavek a jeho jak vedle ní sedí a tlačí to do ní jak do husy…
Jinak za mě all inclusive je naprostá blbost nesmysl… Nám stačila polopenze…
Případně plná penze… Ale i to mi přišlo dost když jsem se opravdu hodne nasbírala navíc končila o půl 10 tak pak na obědy jsem ještě neměla hlad. Ideální opravdu ta polopenze.
Pokud nejsi troll, tak pochybuji, že ho to vzrušuje. To je úplná hovadina. Ale spíš si to otec neuvědomuje. A možná si takhle nešťastně dceru kupuje. Přece jen je to dítě rozpadlého vztahu. Tak šup dáme ji modré z nebe. Že to přehání, tak to si neuvědomuje. Kdyby jí místo dovolené raději zaplatil pořádný kurz plavání, soukromé hodiny, ať nemá zbytek života bez plavání. Čím bude starší. Tím hůř se to bude učit.
@divine woman No vidí jí každých 14 dní- stridava péče, takže tím to nebude.. ![]()
@ludmilaadamkova ale na to se zakladatelka neptá, jestli plná penze nebo all.
Já třeba all incl. nikdy nevyzkousela a letos to. prubneme kvůli dětem. porad mají na neco chuť, takže to bude ideální. ale oba jsou hubení.
Asi moc nevěřím že je tenhle příspěvek
pravda, a to díky té poslední větě. To.je nechutný.
@Hanka1615 píše:
@divine woman No vidí jí každých 14 dní- stridava péče, takže tím to nebude..
Jakože je 14 dní u vás 14 dní u matky?
@Lutern píše:
@ludmilaadamkova ale na to se zakladatelka neptá, jestli plná penze nebo all.Já třeba all incl. nikdy nevyzkousela a letos to. prubneme kvůli dětem. porad mají na neco chuť, takže to bude ideální. ale oba jsou hubení.
Asi moc nevěřím že je tenhle příspěvek
pravda, a to díky té poslední větě. To.je nechutný.
Jasný neptá.. jen prostě mi přijde že all inclusive je celkově o přežírání.. a jansý neptala se na to. Kdybych měla dítě se kslony ok obezitě určitě bych all inclusive neobjednávala.