Ageneze ledvin ve 20tt

27
4.7.21 09:10

Ageneze ledvin ve 20tt

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte podobnou zkušenost jako já.
Moje prvni teh. skončilo jako zamlkle, protože miminko nemělo srdíčko. Druhé teh. se zadarilo po 3 měsících a máme zdravou 14-ti mesicni holčičku. Třetí teh. začalo tím, že nám na prvotr. screeningu vyšlo vysoké riziko na DS 1:24 A zobrazení utz bylo špatně přehledné. Podstoupili jsme test z krve Prenascan…ktery riziko vyvrátil. Tesili jsme se, že je vše v pořádku. Na utz v 16tt nám bylo sděleno, že se zdá, že mám méně plodove vody, ale že to nemusí nic být. Na velkém utz nám paní doktorka sdělila strašnou zprávu, že miminko nemá ledviny a kolem sebe žádnou olodovou vodu v důsledku čehož se miminku nevyvinou plíce a hned po narození by zemřelo. Dostali jsme za danou na genetika, kde nám vše bylo jiným lékařem po dalším utz potvrzeno. Teď již od pátku čekám na výkon, protože jsou svátky a je málo lekar. Čekání na středu odpoledne je nekonečné. Bojím se vyvolavaneho porodu, máte s tím někdo zkušenost. Budu ráda za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.7.21 09:39

Ano, mám za sebou ve 21tt. Večer mi dali čípky na vyvolání a další den kolem 20.00h byl porod. Dostala jsem něco na „oblbnutí“, takže ten stres a bolest během pobytu v nemocnici nebyl tak strašný. Vše doběhlo až doma. Ale já tehdy neměla ještě žádné dítě, tak nejhorší bylo vrátit se do prázdného bytu bez dítěte.
Hodně sil…bolesti se bát nemusíš, ale psychika je prostě úměrná stavu…moc na tebe myslím… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
27
4.7.21 10:19
@Anonymní píše:
Ano, mám za sebou ve 21tt. Večer mi dali čípky na vyvolání a další den kolem 20.00h byl porod. Dostala jsem něco na „oblbnutí“, takže ten stres a bolest během pobytu v nemocnici nebyl tak strašný. Vše doběhlo až doma. Ale já tehdy neměla ještě žádné dítě, tak nejhorší bylo vrátit se do prázdného bytu bez dítěte.
Hodně sil…bolesti se bát nemusíš, ale psychika je prostě úměrná stavu…moc na tebe myslím… :srdce:

Moc děkuji, někteří zde psali, že to trvalo několik dní…trochu jsi mě uklidnila. Ale to čekání než se bude něco dít je hrozný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.7.21 13:10

Čekání je hrozné, nicméně v porodnici mě hnala myšlenka, že chci být zpátky u 2 letého dítěte. Navíc mi řekli, že když je to do 3 let od porodu, tak to bude rychlejší než kdybych ještě vůbec nerodila. V 10 večer mi zavedli tabletu. Ptala jsem se jich na optimisticky scénář. Prý na vizite ráno se doktor podívá, jestli se otevírám a jestli jo, tak že ten následující den ještě porodím. No u mě to byl fofr. V 5 ráno bylo po „porodu“. Bohužel mi nestihli dát ani žádná analgetika. A já si pořád říkala, že nebudu histercit, když to má být ne dřív jak po vizite. Takže doporučuji když by byly nějaké bolesti, nechat si něco píchnout na bolest. Ale co jsem pak zpětně vyčetla z diskuzí, tak někde opravdu ty analgetika dávají hned a snaží se, aby ty bolesti byly „pod kontrolou“.
Nicméně u mě to hodně odnesla psychika, přišla jsem si, jak jsem statečná a pak jsem se totálně sesypala.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.7.21 14:17
@Wabuki píše: Čekání je hrozné, nicméně v porodnici mě hnala myšlenka, že chci být zpátky u 2 letého dítěte. Navíc mi řekli, že když je to do 3 let od porodu, tak to bude rychlejší než kdybych ještě vůbec nerodila. V 10 večer mi zavedli tabletu. Ptala jsem se jich na optimisticky scénář. Prý na vizite ráno se doktor podívá, jestli se otevírám a jestli jo, tak že ten následující den ještě porodím. No u mě to byl fofr. V 5 ráno bylo po „porodu“. Bohužel mi nestihli dát ani žádná analgetika. A já si pořád říkala, že nebudu histercit, když to má být ne dřív jak po vizite. Takže doporučuji když by byly nějaké bolesti, nechat si něco píchnout na bolest. Ale co jsem pak zpětně vyčetla z diskuzí, tak někde opravdu ty analgetika dávají hned a snaží se, aby ty bolesti byly „pod kontrolou“.
Nicméně u mě to hodně odnesla psychika, přišla jsem si, jak jsem statečná a pak jsem se totálně sesypala.
Držím palce.

Moc děkuji za zprávu, i mě pozene domů moje skvělá holčička, bez které jsem ještě nikdy nebyla pryč déle jak pár hodin. Pro me to bude „porod“ po 14ti mesicich, tak budu doufat, že to půjde rychle. Nicméně se hrozně bojím bolesti a te prazdnoty. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.7.21 14:51

@Roma35
Ano, strach jsem měla velký. Úplně to chápu. Ale kupodivu celou dobu v porodnici jsem zvládla dobře. Prostě ten motor, že doma je další dítě, které na mě čeká, je obrovský.
Po psychické stránce - nebudu nalhávat, je to hodně těžké. Ale přišlo to „až“ doma.
Jestli se chceš na cokoliv zeptat, napiš klidně soukromou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.21 21:42

Ahoj, mrzí mě, že jsem si diskuze všimla až teď :( Taky se mi stalo to samé, ageneze ledvin, nedostatek plodove vody, ten s tím souvisí. Vada neslučitelná se životem. Takže ve 23tt jsem sla na vyvolání porodu. Ja byla u Apolinare. Ráno jsem přišla na příjem, zavedení tablety, museli pomaleji, protože už mam za sebou jednoho císaře, tak aby se něco nestalo s jizvou a v 19:30 jsem porodila, bez analgetik. Ty mi dali až těsně před a nestihli ani zabrat. Domu mě tahla myšlenka na myho dvouletyho chlapečka :srdce: Ještě šestinedělí pro me bylo těžké, protože ho clovek musí prožívat, ale nema k tomu doma to miminko, ale všechno se casem spraví, ted uz jsem na tom mnohem lépe a těšíme se až budeme čekat další miminko, snad už bez komplikací a zdravé :palec: :pankac: posílám hodně sil, nás tohle potkalo letos v květnu. Čas rány zahojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
6.8.21 10:09

Chci se zeptat, jaký je rozdíl, jestli se miminko narodí nemocné a umře, a tím, že se vyvolá o pár tydnu předčasný porod, který ho zabije a maminku „vyřídí“. V cem je to pro koho lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
6.8.21 10:14
@Takco píše:
Chci se zeptat, jaký je rozdíl, jestli se miminko narodí nemocné a umře, a tím, že se vyvolá o pár tydnu předčasný porod, který ho zabije a maminku „vyřídí“. V cem je to pro koho lepsi?

Jsi s timhle nekam. Je to nechutny.

• Citovat
  • Upravit
6.8.21 10:18

Tak pokud můžu vlastní zkušenost… Žít ještě par měsíců s tím, že se miminko narodí mrtvé a nebo zemře už v břiše pro me byla nepredatavitelna situace. Od verdiktu, ze je miminko bez ledvin, me dělil asi tyden od porodu. A ten týden cítit pohyby a uvědomovat si, ze to skončí, to byl nejdelší tyden v životě. A navíc, miminko je bez plodovy vody, trápí se tam „nasucho“… Bez prostoru, bez vody… V mem případě jsem pred porodem podstoupila odber pupecnikove krve a fetocidu… Coz je ukončení srdeční cinnosti plodu urcitou látkou. Takze miminko trpělo v mem případě minimálně. Určitě bych necekala do terminu porodu, abych porodila mrtve dite a nebo cekala kazdym dnem, kdy se mi přestane hýbat v břiše. Pro každou mámu je tohle těžké, ať už to skončí dřív nebo později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
6.8.21 10:32

Znám případ, kdy lékař sdělil velkou pravděpodobnost, že se dítě narodí mrtvé nebo umře při porodu. Rodiče odmítli další vyšetření ve snaze ušetřit miminko stresu a případnému ohrožení a smírilí se s nejhorším. Čekání na porod a odjezd do porodnice byl pro ně traumatem. Dítě živé a zdravé. Je to asi výjimka, štěstí nebo nejspíš jen stoprocentní nepotvrzeni původní diagnózy. Kéž se zázraky dějí, a pokud ne, ať se dokážeme smířit s osudem. Treba někomu můj příspěvek pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
6.8.21 12:28

@Takco
Tak to asi nikomu nepomůže říkat, že se narodilo dítě v pořádku. Dneska agenezi ledvin na ulz diagnostikují s velkou přesností. Většinou žena absolvuje více vyšetření. Pokud by tam nějaká pochybnost byla, žádný erudovaný lékař ženu na potrat nepošle. Žádná, co si tohle prožila nechce slyšet, že možná by se narodilo zdravé miminko. Ne, ta šance není. A pokud není plodová voda, ty pohyby miminka jsou dost bolestivé. Takže miminko se neustále připomíná a cítit že se tam trápí až do porodu je neskutečné.
A navíc nevím, jestli 20 týdnů do termínu je krátká doba. To snad může napsat osoba, která neví, která bije.
Nehledě na reakce okolí. Chodit 20 týdnů s břichem a poslouchat tradiční otázky typu Kdy máš termín? Holčička a nebo chlapeček? To opravdu nevím, co je větší bolest. Žena o to miminko přijde tak jako tak. Ano, je to větší zátěž pro tělo - vyvoláváný porod, ale nikdo neví, jestli v případě odumření dítěte v těle matky taktéž nebudou komplikace. Pro psychiku jednoznačně vyřešit nepřijmou situaci a jít na potrat/porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.21 12:44

@Wabuki
Naprostý souhlas. A opravdu o tomhle ví a svým způsobem může mluvit jen člověk co to zažil. Ostatní můžou jen tušit, ale nevědí. A u ageneze ledvin je ta přesnost opravdu vysoká, u nás nebylo vidět cévní zásobení, nic… Ja neváhala… Ted jen doufat a věřit, že už se to nikdy nestane :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.8.21 20:14

@Veronyka94 Ahoj, dnes jsem si všimla Tvé reakce. Moc děkuji za napsání. Už se mi blíží pomalu konec šestinedělí a začínám zase normálně fungovat:-)
Jinak pro všechny, co vědí nejlíp, co je nejlepší…bych chtěla říct, že moje miminko v bříšku z důvodu úplného chyběni plodové vody ani nekopalo, žádné pohyby jsem necítila…na zprávě z posledního utz bylo napsáno: „žádné pohyby“…Bříško mi hodně kleslo, vlastně poslední týden, co jsem věděla, konečnou diagnózu byl hrozný a představa, že budeme trpět obě (věděla jsem, že čekáme holčičku) mě ničil…moje milovaná holčička se narodila s úsměvem na tváři a já vím, že jsem pro ni udělala maximum…netrpěla, byla krásná…bez plodové vody se dětem začnou deformovat končetiny a spoustu dalších komplikací…mám toho hodně načteno…diagnóza 40% dětí se narodí mrtvých, zbytek umírá do 48 hodin na hypoplazii plic..plodová voda je totiž nezbytná proto, aby dozrály plíce…miminko by trpělo…ano vyvolávaný porod nebyl žádný med, ale kdo by mi zaručil, že by mi ho nevyvolali třeba o pár týdnů později…
Na svou holčičku nikdy nezapomenu, ale vím, že žádné kdyby prostě není…život není vždy fér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.21 16:51

@Empare ahoj, ještě se chci zeptat, zda jste nejak řešili genetické vyšetření?
Díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky