Agenturní zaměstnávání - co vy na to?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Je to myšleno jako být zaměstnancem pod prac. agenturou? Člověk je rád za každou práci, tak práci vezme, jinak je to pěkná zlodějina-syn pracoval pod agenturou a kmenoví zaměstnanci měli za stejnou práci, stejný úvazek cca o 5.tis.více, ale nebylo zbytí, bral to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, konkrétně mě zajímají zkušenosti se smlouvami na HPP a slibovanou dlouhodobější spolupráci. Moje zkušenosti s agenturami jsou na bodu mrazu.
- Citovat
- Upravit
Já mám dobrou, pracovala jsem přes agenturu skoro dva roky a pak si mě firma vzala pod sebe. Předtím nemohli, takže jsem byla zaměstnanec agentury. Ve firmě je to tak do teď, že když nemůžou otevřít nové místo, ale potřebují lidi řeší to agenturou. Záleží hlavně na firmě než na agentuře
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusenost mam dobrou, zadrhel byly spis na strane firmy, pro kterou jsem pracovala. Ale jinak samozrejne na h…sedet v kanclu u stolu s clovekem, ktery ma stejnou zodpovednost a napln prace jako ty, jen mel kliku, ze ho vzali jako kmenoveho zamestnance a proto ma na vyplatni pasce o buro vic a mraky dalsich vyhod…lezlo mi to na nervy, jenze prace se hleda tezko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
Zkusenost mam dobrou, zadrhel byly spis na strane firmy, pro kterou jsem pracovala. Ale jinak samozrejne na h…sedet v kanclu u stolu s clovekem, ktery ma stejnou zodpovednost a napln prace jako ty, jen mel kliku, ze ho vzali jako kmenoveho zamestnance a proto ma na vyplatni pasce o buro vic a mraky dalsich vyhod…lezlo mi to na nervy, jenze prace se hleda tezko
Mám úplně tu samou zkušenost. Byla jsem tehdá (snad to není reklama a je to už 6 let zpět) pod Adecco - bylo to fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@puntice píše:
Mám úplně tu samou zkušenost. Byla jsem tehdá (snad to není reklama a je to už 6 let zpět) pod Adecco - bylo to fajn.
jj, taktez jsem delala po nimi. Vsichni jednali profesionalne, dokonce i holky jen pres brigose byly personalistky. Ani Manpower nebyl spatny, ale pres ne jsem mela jen par brigad. Naopak tragickou zkusenost mam s mistni malou personalkou…holka absolutne zadny pojem o personalistice, vyberko zcestne, zaklady spolecebskeho chovani take ne (posadila me a chodila kolem me jak kolem neposlusne skolacky, co pocmarala pisanku) a ve finale mi jeste tykala. Tenkrat jsem byla ve tretaku na VS, takze zadne mrne a ji nebylo ani tricet. Hruza. Tenkrat jsem pres ne praci nevzala, vubec nepusobili seriiozne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nastoupila jsem také přes adecco, už je to 9 let. První rok jsem si chodila pro smlouvu na měsíc. Po roce si mě firma stáhla jako kmenoveho zaměstnance a dělám tam do dnes
Za mě je to skvělý takhle zaměstnávat lidi, aspoň se ukáže co je v nich a jestli mají o práci zájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
jj, taktez jsem delala po nimi. Vsichni jednali profesionalne, dokonce i holky jen pres brigose byly personalistky. Ani Manpower nebyl spatny, ale pres ne jsem mela jen par brigad. Naopak tragickou zkusenost mam s mistni malou personalkou…holka absolutne zadny pojem o personalistice, vyberko zcestne, zaklady spolecebskeho chovani take ne (posadila me a chodila kolem me jak kolem neposlusne skolacky, co pocmarala pisanku) a ve finale mi jeste tykala. Tenkrat jsem byla ve tretaku na VS, takze zadne mrne a ji nebylo ani tricet. Hruza. Tenkrat jsem pres ne praci nevzala, vubec nepusobili seriiozne.
ježišmarjá
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivaneska píše:
Nastoupila jsem také přes adecco, už je to 9 let. První rok jsem si chodila pro smlouvu na měsíc. Po roce si mě firma stáhla jako kmenoveho zaměstnance a dělám tam do dnesZa mě je to skvělý takhle zaměstnávat lidi, aspoň se ukáže co je v nich a jestli mají o práci zájem
Já měla smlouvu na rok. No ale byla jiná doba, pak dělali smlouvy na 3 měsíce. Já jsem hlavně byla ráda, že tímhle otevřeli 18 pracovních míst a ne za špatné peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@puntice píše:
Já měla smlouvu na rok. No ale byla jiná doba, pak dělali smlouvy na 3 měsíce. Já jsem hlavně byla ráda, že tímhle otevřeli 18 pracovních míst a ne za špatné peníze.
Tak pokud meli praci pro 18 lidi, tak by je pravdepodobne hledali jako kmenove zamestnance, nebyt agentury. Myslim to tak, ze ta prace asi nebyla diky agenture. Pro mne je agentura tak tochu parazit na praci cloveka - vydela si mene nez kolega kmenovy zamestnanec, protoze musi zivit jeste ji… Ovsem je to svobodna volba, zda to nekomu stoji za to - chapu to jako takovou prestupni stanici, kdyz jina prace zrovna neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind píše:
Tak pokud meli praci pro 18 lidi, tak by je pravdepodobne hledali jako kmenove zamestnance, nebyt agentury. Myslim to tak, ze ta prace asi nebyla diky agenture. Pro mne je agentura tak tochu parazit na praci cloveka - vydela si mene nez kolega kmenovy zamestnanec, protoze musi zivit jeste ji… Ovsem je to svobodna volba, zda to nekomu stoji za to - chapu to jako takovou prestupni stanici, kdyz jina prace zrovna neni.
Takto to úplně není. Firma platí agentuře za jejich zaměstnance o dost více a z této marže žije agentura, ne z toho, že dává zaměstnancům nižší mzdy.
- Citovat
- Upravit
@Meha píše:
Takto to úplně není. Firma platí agentuře za jejich zaměstnance o dost více a z této marže žije agentura, ne z toho, že dává zaměstnancům nižší mzdy.
No ale ti agenturní zaměstnanci prostě méně než kmenoví zaměstnanci (za identickou práci) mají, takže to agentuře za drápky zůstává. Že od firem vybere ještě více je jiná věc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@open mind píše:
No ale ti agenturní zaměstnanci prostě méně než kmenoví zaměstnanci (za identickou práci) mají, takže to agentuře za drápky zůstává. Že od firem vybere ještě více je jiná věc…
Nezůstává, je to prostě jinak. Firma a agentura si domluví nějakou mzdu pro toho agenturního zaměstnance (správně by měla být totožná jako má kmenový), k tomu se stanoví určitý koeficient, který pokrývá odvody, administrativní a další náklady a samozřejmě marži agentury.
Většinou firmy dávají méně agenturním zaměstnancům, aby je v konečném důsledku nestáli o moc více než kmenoví.
Slušné firmy to ale nedělají.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, chci se zeptat jaké máte zkušenosti s personálními agenturami?