Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký den
Moc bychom s manžou chtěli mimíska. Osm měsíců po vysazení HA jsem dostala měsíčky jen jednou, po urputném pití čajů, ale i tak to zabralo pouze jednou. Před třemi dny mi doktorka píchla Agolutin, dnes se mi ukázal pozitivní ovulační test - je to vůbec možné, aby ovu proběhla?? Myslíte, že se teď máme snažit o mimíska?? Děkuju za rady ![]()
Jestli jsem otázku napsala do špatné kategorie, tak se omlouvám
, nějak jsem si nevšimla ![]()
počkej, chceš mi říct, že 3 dny po píchnutí agolutinu máš pozitvní ovulační test? jako máš testovací čárku silnější než kontrolní? to mi přijde velmi velmi zvláčtní!!!! nebo tam máš jen ducha?
Aha, no je tam jen ten duch, ale zajímalo mě, jestli i to už třeba znamená, že se tělo zase probouzí a můžu doufat, že přijde ovulka a časem mimi???
po agolutinu by ti do cca 14 dní měla dorazit menstruace, pak uvidíš, co a jak! pokud bys to do 14ti dnů nedostala, tak znovu na injekci! to ti doktorka nevysvětlila?????
LH je hormon, který je v těle přítomný pořád, proto duch na ovulačním testu nic neznamená (pro jistotu ti přikládám ovu test pozitivní a druhý s čárkou trochu slabší) pokud není čárka stejná nebo výraznější, tak to ovulaci nepotvrzuje, ale samozřejmě ani nevyvrací neboť LH je na velkém vzestupu pouze pár hodin. ovulaci by jsi měla testovat odpoledne (ne z ranní moči) a cca 2 hodiny před nepít.
ovulace probíhá cca v polovině cyklu dle jeho délky … takže např. u cyklu 30 dní může být mezi 13 ale klidne až 20 dnem cyklu!
narozdíl od toho těhu se testuje z ranní moči nejlépe v den předpokládané MS nebo 14 dni po ovulaci a i duch je znamením těhotenství
pokud máš takové problémy s cyklem, zřejmě tělo není v pořádku a 1 agolutin nepomůže, zašla bych si 2-5. dc k lékaři na odběry krve an hormonální profil! zřejmě vůbec nemáš ovulaci! může to být způsobeno PCO´s, štítnou žlázou, nedostatkem tvorby FSH nebo LH hormonů, neprůchodností vejcovodů atd.
po 8mi měsících s 1 menstruací bych byla u DR já už dávno!
Děkuju za přesný vysvětlení, právě že mi k tomu Mudra moc neřekla… Hormonální profil a vše ostatní mám v pořádku, to mi dělala jako první, ale až teď se rozhodla pro injekci.Ta čárka ( duch) mě na testu překvapil, protože dosud jsem měla úplně prázdno, jen tu testovací, tak najednou je to pro mě rozruch. Děkuju
a kdy ti dělala HP? 2-5 DC? po MS? pokud nemenstuuješ, tka pak už jediné ta štítka, ale rozhodně to v pořádku není! mluvila jsi s ní o clostilbegytu? možná by tě nastartoval! sám agolutin to dle mého nezvládne! nebo utrogestan, aby ti najel cyklus, pokud nechceš jít do clostilbegytu … ale utrogestan nezaručí ovulaci, clostilbegyt ano!
Nejdříve mi zkoukla ultrazvukem vaječníky - tam byly vidět řetízky nedorůstajících folikulů. Poté mě poslala na rozbor krve, horm. profil i štítná naprosto v pořádku. Dali jsme tomu ještě dva měsíce čas, teď mi píchla tu injekci, žádnou menstruaci jsem před ní tedy neměla…Řekla, že když nezabere, přijdu na další atd. .., ale kolik těch dalších vlastě bude?? Kdy si říct třeba o ten clostilbegyt?
Ahojky, vcera jsem byla na agolutinu a vecer zkusila ovu test a byl pozitivni, nemate s tim nekdo zkusenosti? Ja sem myslela, ze po agolutin uz ovulace probehnout nemuze
predtim byly testy negativni a dneska uz je taky, ale vcera jasne pozitivni ![]()
jejda ted to po sobe ctu
nevim proc ale mam dneska sobotu
na injekci sem byla v patek a test delala vcera vecer ![]()
@Cracky no, agolutin je progesteron, takze skutocne by ovulaciu mohol zastavit. ked Ti ho dok pichala, nepozerala na sone, ci tam nie su folikuly?
a kedy vecer si si ten ovulacny test robila? niekedy byva falosne pozitivny, ci si robila vsetky o rovnakej dobe?
Ahoj.Já chodila každý měsíc na agolutin.Ms jinak nechodila a otěhotněla jsem přirozeně…Dceru,,, ![]()
@soldi nee utz nedelal. no cely mesic sem si delala testy a byly negativni a den po agolutinu pozitivni
ale ten agolutin v sobe snad nema nic, co by mohlo ovlivnit ten test ne?
agolutin je progesteron - tudíž zapřičíní výrazný vzestup progesteronu a tím i bazální teploty a tento pokles vyvolá menstruaci … pokud však máš pozitivní ovulační test (tedy pozitivní tak, že je testoaví čárka silnější nebo stejně silná jako kontrolní - cokoliv jiného není pozitivní test), tak by měla v pohodě proběhnout ovulace, progesteron se v těle rychle odbourává, tudíž nemůže ovulaci zastavit, po ovulaci ti naroste progesteron a pokud otěhotníš, tak už ms nepřijde …