Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
dlouho jsem tu nebyla, nějak není moc čas, ale chtěla bych se zeptat v kolikátem jste týdnu a kolik kg jste přibraly??? Já jsem totiž jen za tento týden přibrala 2 kg, což je hrůza, vím, ale když ty vánoce do toho no a samý dobroty, taky už jsem si nastolila dietu, to kg chci zhubnout.
Jsem ve 24.tt a mám nahoře bohužel 10 kg, měřím 162 cm, původní váha byla 55 kg
Ahojky budu ve 24 tt a mám navrch 12 kilo a to jsem před 3 týdnama měla 8 kilo navrch, asi taky hodně udělaly vánoce, ale je to strašný, úplně jsem se lekla, ale nevypadám odule, je to rozlezlé všude po těle… ale určitě bych žadnou dietu nedržela, to není dobrý, jen se vyvarovat sladkýho (u mě dost těžký jsem na něm teď závislá) a hodně ovoce a zeleniny, prostě některý maminky s tím podle mě nic neudělají a extrémě přibírají, nepřipadám si že bych nějak žrala, ale ty kila v tom 2.trimestru jdou samy nahoru ani nevím jak. A to měřím 164cm a původní váha byla 58kg, takže na konci ze mě bude kulička
takže se nestresuj, já věřím, že s mimi to půjde samo dolů… hlavně že je mu dobře a mě taky, přece se nebudu kvůli tomu stresovat, to můžu pak…
jedna kámoška mi řekla, jez dokud můžeš, to je jediný období, kdy můžeš vše a je to pravda, tak si to užívám, ale teď už si dávám pozor na to sladký ![]()
ahojky,
já měla v 24tt navrh 12kilo. Celkem jsem nabrala 23kilo. Doktor se na mně zlobil, já ho nebrala vážně a pak jsem byla nešťastná, že nemůžu zhubnout.(měl pravdu)
no, v porodce jsem nechala jen 7kilo, moc to dolů nešlo,,,přijde mi, že jsem začla hubnout až od 3.měsíce Tomíčka. Ted je malému 4,5 měsíce a stále mám 6 kilo navíc. Ale to už jde. (mám 178cm a momentálně 73kg), vejdu se dokonce i do některých hadrů před těhu. Stále kojím, tak nechci držet drastické dietky, ono to půjde dolů, neboj, až budeš nevyspalá a lítat kolem kočárku venku,,,dlouhé procházky jsou to nejlepší ![]()
papa a přeju pohodové těhu a krásné zdravé miminko.
Lena ze srpňátek
Ahoj, já přibrala 23, 25 a 23 kilo u dětí, nikdy jsme nebyla nevyspalá, děti spí krásně, důležité je jíst zdravá jídla, hodně ovoce, zeleniny, spíš polévky a vynechat smažená jídla, zobání, sladkosti apod. a opravdu běhat za kočárkem, prostě mígt větší výdej energie než příjem, nic jiného nepomůže a i kvůli kojení to chce zdravou vyváženou stravu.
Dobrý den, jsem tu nová a potřebovala bych poradit.Jsem 37+3tt a cca před 4 dny mi odtekla hlenová zátka a dostala jsem silnější kontrakce, který do druhého dne přešly. Dnes jsem byla na UTZ, kde mi oznámila paní doktorka, že je miminko větší kol.3670g a já mám strach aby bylo v pořádku. Ještě mě trápí bříško, který mám jak kamen a pocit jako by mě táhlo k zemi plus bolest na spodku.Nevím co to má znamenat bolest v kříži je taky docela slušná. U prvního dítěte jsem toto nezažila, protože jsem šla bez komplikací na vyvolání.Možná je můj dotaz hloupý, ale prosím poraďte.Moc děkuji