Airbnb-podmínky pobytu

3585
28.5.24 14:13

Airbnb-podmínky pobytu

Ahojki,
předem říkám, že ke službě airbnb jsem odmítavá a nikdy bych ji nevyužila, z důvodu přítomnosti majitelů a i dalším podmínkám. Ale dcera s přítelem si přes ně vybrali ubytování v Itálii, tak jsem se o tuto službu začala víc zajímat, že jí dám třeba šanci. Četla jsem podmínky a smála jsem se u několika z nich:
1. dárek pro ubytovatele - opravdu? dcera budou bydlet ve vilce, kde majítelé bydlí, takže to bude o setkání,,,je ten dárek nutný? jde mi o princip, né o to, že někomu něco malého dáme.
2. ubytovatelé rezervaci potvrdí a kdykoliv ji bezdůvodně můžou zrušit,,,taky moc dobrý.
3. recenze se zveřejňují až po 14 dnech, až je majitelé schválí a doplní.

Ale nejvíc mě zajímají zkušenosti ohledně toho dárku, jestli je to opravdu zvykem/pravidlem/nebudu říkat povinnost. ať teda dcera moc nevybočí… Je pravda, že do zahraničí je fajn vybrat nějakou českou věc, je to možná jednodušší, než obdarovávat ubytovatele v Česku.

díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
718
28.5.24 14:24

To má být nějaká antireklama proti Airbnb nebo? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
28.5.24 14:25

Dcery byly takhle několikrát a nikdy nic nikomu nedávaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
28.5.24 14:27

Fakt ne, jen můj názor. A mají to v podmínkách, tak se jen ptám…

@Sunnysmile19 píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.5.24 14:28

Takže zkušenosti ti jako pravidelný uživatel klidně dám. Nevím, kde jsi to četla, žadný dárek nutný není. A 99 procent lidí to tak ani nehroti, jen my to děláme ze zvyku a je vždy vidět, že na to většina hostitelů ani není zvyklá a spíš je to překvapí mile m my dáváme regionální jídlo a vždy s úsměvem poděkuji :roll:

Ubytování nám bylo párkrát odmítnuto, to je pravda, ale předem jsme za to nikdy neplatili. Vždy, když nám bylo ubytování odmitnuto, bylo to ve fázi žádosti o rezervaci. A jakmile se zaplatilo, jeli jsme bez problému. Je i důležité pro jistotu si vybrat hostitele, který není nováček. Často tam vidaš označení „superhostitel“ atd.

Recenze se určitě nezveřejňují po 14 dnech…jestli musí majitel něco schvalovat netuším, tam do toho nevidíš, ale jako turista mám zkušenosti dobré s recenzovanim, dokonce jde udělat opačné recenzování (hostitel může napsat recenzí i tobě, v profilu pak hostitelé uvidí, jestli jsi problémová nebo naopak)

Příspěvek upraven 28.05.24 v 14:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
28.5.24 14:29
@Anik píše: Více

Můžeš poslat odkaz, kde je dárek podmínka?

Jinak AirBNB je super, používám často a naprosto bez problémů.. A to že tam s někým bydlíš, to myslíš vážně? Neumíš si odfiltrovat samostatné ubytování??

• Citovat
  • Upravit
3585
28.5.24 14:35

Sunnysmile19, MartinL45

prosím nestartujte hned, nebo si fakt po těch letech začnu myslet, že tu jsou všichni mistři světa a startovací, jakmile se kdokoliv na cokoliv zeptá.

Je to moje první setkání s tímto systémem, a ani né moje,,,jen jsem si dnes hledala poprvé jak to vůbec funguje, našla jsem mimo jiné i tuto stránku a tam to vše je, na konci v tipech a tricích. není to žádná ofiko stránka, prostě jsem hledala zkušenosti a ověřuju si ty informace,,,je to tak špatně?

https://etabroad.com/…-to-funguje/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.5.24 14:35

Jo a přesně, že si dcera vybrala ubytování ve vilce s majiteli je čistě na nich přeci,. Však Airbnb nabízí soukromé pokoje, ne jen samostatné apartmány a domy.
Nepřijde mi na tom nic zarážejícího.
Jen bacha se podívat na jejich soukromé informace - někdy uvádí navíc poplatky třeba za psa, někdy možná i pobytovou taxu (pokud není v ceně). Je důležité si to akorát dobře přečíst, co kdo nabízí a co je a není v ceně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.24 14:37

Airbnb jsem využila mockrát, stejně jako Booking, stejně jako většina lidí, kteří rádi cestují.

Ty podmínky jsi jen špatně pochopila. Dárek jsem nikdy nedávala, někdy dostávají dárky na uvítanou hosté. Ve výjimečných situacích může hostitel pobyt zrušit, ale klesá mu tím hodnocení, takže se to moc neděje. Hostitel uvidí recenzi hosta, až sám napíše svou recenzi, nebo po čtrnácti dnech, kdy už sám recenzi napsat nemůže. Rozhodně majitel recenze nijak neschvaluje ani je nemůže upravovat.

Pokud si vybereš samoobslužný proces ubytování a celou nemovitost, tak se ani s nikým nepotkáš za celý pobyt.

Pokud se člověk řídí podle recenzí a ověřených ubytování, nemůže udělat chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
28.5.24 14:43

Tak dceři to asi nevadí, co vybrali, to vybrali, asi s tím jsou v pohodě…píšu to za sebe, jenom prostě ověřuju informaci. A raději mám zkušenosti lidí, než ofiko informace. tímto stahuju větu, že to mají v podmínkách. ale i přesto mě to dál zajímá :)

@Sunnysmile19 píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.5.24 14:52

@Anik Tak máš aspoň příležitost zkusit taky nějaké to ubytování přes Airbnb, třeba na příští výlet 8)
Myslím si, že pokud jedeš na dobré recenze a bude vybírat i superhostitele, tak problém žádný mít nebudeš.

V rodinném apartmánu jsme byli taky ubytováni, taky v Itálii, měli jsme koupelnu i ložnici pro sebe, zbytek se sdílelo s pronajemci a teda byli jsme spokojeni 8)
Myslím, že pokud nejela dcera na " něco vezmem, jedno co to je a jak to vypadá podle uživatelů",tak bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3033
28.5.24 14:56

Tenhle způsob ubytovaní jsme využili mockrát a tam, kde byli podmínky ubytovatele mimo mísu jsme prostě nejeli, jakkoliv by to bylo hezké/levné. Špatnou zkušenost jsme nikdy neměli.
(a dárek nikomu nevezli)

Ps: vlastně jednou jsme nechali českou minci ve skleničce kde je nechávali ostatní hosté.
A někde bylo akvárko na špunty od vína, tak jsme přispěli.
To je opravdu vše : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
28.5.24 15:14

Ono to bylo obráceně, dcera nehledala apriori airbnb, ale zkrátka našla místo, kde se jí líbilo, a ono to bylo přes tohle. tolik k tomu odfiltrování. ale jak už jsem řekla, nepíšu za dceru, ta je s tím asi ok, píšu za sebe

@MartinL45 píše: Více
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
28.5.24 15:19

Jinak teda dcery často vybírají klíče z trezoru a s majitelem se ani neuvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
28.5.24 15:43

Jezdíme v podstate jenom pres Airbnb. Nikdy nemame sdilene bydleni. Bud cely byt nebo celou vilku. Ubytovani je skoro vzdy bezkontaktne. Darky nevozime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí