Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zajímal by mě Váš názor na mou dnešní situaci. V Bille mají akci na mléko, u nás se spotřebují klidně i dvě krabice mléka denně, tak jsem naložila děti a jeli jsme nakoupit do Billy. Mají omezené množství, kartón na osobu. Chápu, aby mléko vystačilo na celou dobu akce. Vzala jsem tři kartóny. Bydlíme celkem z ruky a nemůžeme si dovolit jezdit na nákupy každý den, či týden. V obchodě jsem byla já a mé dvě děti. U pokladny mi bylo řečeno, že děti nejsou osoby. Když jsem se ptala, co tedy jsou, tak Billa děti a zvířata bere jako věci.
Řekla jsem, že u akce osobu nemají specifikovanou věkem a ženě s druhostupňovým chlapcem přede mnou prodala dva kartóny bez řečí. Obě přítomné prodavačky na kasách se mi vysmály, že pokud si mé děti odnesou ty kartóny sami, tak mi je prodají, jinak ne. Nechtěla jsem dělat scény, zdržovat frontu. Nákup mléka se mi s ohledem na benzín nevyplatil.
Navíc jsem zklamaná z jednání Billy. Třeba se tu najde někdo, kdo mi jednání prodavaček vysvětlí. Vždycky je lepší nezaujatý pohled. Děkuji.
@nuklear90 píše:
Zajímal by mě Váš názor na mou dnešní situaci. V Bille mají akci na mléko, u nás se spotřebují klidně i dvě krabice mléka denně, tak jsem naložila děti a jeli jsme nakoupit do Billy. Mají omezené množství, kartón na osobu. Chápu, aby mléko vystačilo na celou dobu akce. Vzala jsem tři kartóny. Bydlíme celkem z ruky a nemůžeme si dovolit jezdit na nákupy každý den, či týden. V obchodě jsem byla já a mé dvě děti. U pokladny mi bylo řečeno, že děti nejsou osoby. Když jsem se ptala, co tedy jsou, tak Billa děti a zvířata bere jako věci.Řekla jsem, že u akce osobu nemají specifikovanou věkem a ženě s druhostupňovým chlapcem přede mnou prodala dva kartóny bez řečí. Obě přítomné prodavačky na kasách se mi vysmály, že pokud si mé děti odnesou ty kartóny sami, tak mi je prodají, jinak ne. Nechtěla jsem dělat scény, zdržovat frontu. Nákup mléka se mi s ohledem na benzín nevyplatil.
Navíc jsem zklamaná z jednání Billy. Třeba se tu najde někdo, kdo mi jednání prodavaček vysvětlí. Vždycky je lepší nezaujatý pohled. Děkuji.
Netuším přesnou definici, ale mě by teda počítat děti nenapadlo
Možná tak v 15 letech dítěte už třeba jo ![]()
Tohle snad není pravda, ukázkové slepice. A určitě se tě nezapomněla zeptat na aplikaci, jestli máš, to must be, melou to furt dokola jak simpanzi.
Dle zákona tuším už ani psi nejsou považováni za pouhé věci.
Měla tedy koupit co se dalo a jít znovu.
A kam by měly jako tvoje děti ty mléka odnést? Přeci úplně stačí, když je dají do vozíku. To snad není pravda.
Za kolik to mléko mají?
To myslíš vážně? Jako opravdu ses dohadovala s prodavačkama, když akce má jasně daná pravidla? Lituji ty holky za kasama, fakt že jo… ![]()
@Ahep píše:
Tohle snad není pravda, ukázkové slepice. A určitě se tě nezapomněla zeptat na aplikaci, jestli máš, to must be, melou to furt dokola jak simpanzi.Dle zákona tuším už ani psi nejsou považováni za pouhé věci.
A kam by měly jako tvoje děti ty mléka odnést? Přeci úplně stačí, když je dají do vozíku. To snad není pravda.
Za kolik to mléko mají?
Jet pro to autem, to se snad ani moc nevyplatí ![]()
@Ahep píše:
Tohle snad není pravda, ukázkové slepice. A určitě se tě nezapomněla zeptat na aplikaci, jestli máš, to must be, melou to furt dokola jak simpanzi.Dle zákona tuším už ani psi nejsou považováni za pouhé věci.
Za kolik to mléko mají?
Ukázkové slepice?
Ty to asi taky nebudeš mít v hlavě úplně v pořádku, co? ![]()
Nechci se poustet do hadek, ale karton na osobu chapu tak, ze si ta osoba jaksi je schopna karton koupit, zaplatit a odnest. Kdybych tam vzala svoje dve maly deti, abych to ocurala, hanba by me fackovala
Ale nevim, jak stary deti mas ty. Jiste jste to rozdelili na tri samostatny nakupy a kazdy z vas zaplatil zvlast…
@Gingerka píše:
Ukázkové slepice?
Ty to asi taky nebudeš mít v hlavě úplně v pořádku, co?
Ty asi budeš jedna z nich, z těch prodavacek myslím! Máš dost teda!
Tak říct, že berou děti jako věci je celkem přes čáru, ale zase mě by třeba asi nenapadlo počítat děti jako osoby, když to stejně pak celý platíš ty a vzala bych ten karton jenom jeden. Těžko říct jak by se k tomu postavilo vedení Billy. Zase na druhou stranu mě takový lidi jako ty trochu štvou. Kdyby to každej udělal tak jako ty, tak za chvíli nebudou mít žádný mlíko. Pak se nedivím, že když jsem chtěla včera koupit v Kauflandu máslo, který bylo druhej den v akci, tak neměli ani jediný a to jsem chtěla 1, max 2. Holt na ty akce vždycky přijdu pozdě ![]()
@Dahlia0409 píše:
Netuším přesnou definici, ale mě by teda počítat děti nenapadloMožná tak v 15 letech dítěte už třeba jo
Právě bych chtěla vědět, kdo se myšlen tou „osobou“. Možná už jsem jen zblblá ze zpráv: „Při náletu zemřelo 21 osob, z toho 6 dětí…“ Třeba má Billa nějakou směrnici, kde je ten pojem vysvětlený.
@Ahep píše:
Ty asi budeš jedna z nich, z těch prodavacek myslím! Máš dost teda!
- je snad zakázáno prodávat dětem mléko?
Raději nemysli…
Některým lidem to prostě nejde ![]()
@nuklear90 Zkus napsat na jejich email pro zákazníky nebo pak na ČOI. U nás má největší spotřebu mleka predskolacka, co váží o něco málo vic než ten karton
.
@nuklear90 píše:
Zajímal by mě Váš názor na mou dnešní situaci. V Bille mají akci na mléko, u nás se spotřebují klidně i dvě krabice mléka denně, tak jsem naložila děti a jeli jsme nakoupit do Billy. Mají omezené množství, kartón na osobu. Chápu, aby mléko vystačilo na celou dobu akce. Vzala jsem tři kartóny. Bydlíme celkem z ruky a nemůžeme si dovolit jezdit na nákupy každý den, či týden. V obchodě jsem byla já a mé dvě děti. U pokladny mi bylo řečeno, že děti nejsou osoby. Když jsem se ptala, co tedy jsou, tak Billa děti a zvířata bere jako věci.Řekla jsem, že u akce osobu nemají specifikovanou věkem a ženě s druhostupňovým chlapcem přede mnou prodala dva kartóny bez řečí. Obě přítomné prodavačky na kasách se mi vysmály, že pokud si mé děti odnesou ty kartóny sami, tak mi je prodají, jinak ne. Nechtěla jsem dělat scény, zdržovat frontu. Nákup mléka se mi s ohledem na benzín nevyplatil.
Kdyby tenhle přístup jako ty, měl každý…tak pro ostatní tam není vůbec nic… ![]()
Je to prostě myšleno, pro lidí co si ten nákup jsou schopni odnést a ne, že se u kasy objeví např. matka s trojčaty v kočárku a bude mít nárok na 4 kartony…
Aspoň, že takové kraviny
jako ty, nemusím řešit. Koupím si ze zdr. důvodu mléko za 50 kč / 1l a nějaké bláznivé osoby, které vidí jen já, já a já a moje mléko…mě nemusejí ani zajímat ![]()
@Janadel píše:
Nechci se poustet do hadek, ale karton na osobu chapu tak, ze si ta osoba jaksi je schopna karton koupit, zaplatit a odnest. Kdybych tam vzala svoje dve maly deti, abych to ocurala, hanba by me fackovalaAle nevim, jak stary deti mas ty. Jiste jste to rozdelili na tri samostatny nakupy a kazdy z vas zaplatil zvlast…
Nemohou si snad „osoby“ s nákupem vypomahat? Je špatně chtít někomu pomoci přesunout karton mlik do vozíku nákupního?
Je spatne za další „osobu“ chtít zaplatit nákup?
A nakonec: neřeknu, kdyby měla dotyčná těch kartonu 20, ale tohle radobypeskovani a že na osobu jen 1 karton at cehokoli se mi z duse protivi, proč z toho dělají zbytečně takovou záležitost?
A kolikrát jsem byla u toho, když měl někdo těch kartonu více, tak se to holt rozdělilo, jak sama píšeš, na víc nákupu.
Tak proč teď tam ty kozeny tak mekaly a kopaly kolem sebe
![]()
@nuklear90 píše:
Právě bych chtěla vědět, kdo se myšlen tou „osobou“. Možná už jsem jen zblblá ze zpráv: „Při náletu zemřelo 21 osob, z toho 6 dětí…“ Třeba má Billa nějakou směrnici, kde je ten pojem vysvětlený.
Za mě je v tomto osoba = dospělý jedinec ![]()