Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Anonymní píše:
No a co ti řekli na kožním? Je to akné nebo ne?
Kožní mi moc nic neřekla, léčila to jako běžné akné a nabízela chem. peeling.
@Jdani píše:
Klidně to může být.
Toto opravdu opar není, když z toho jde ucpaný maz ![]()
Opar je puchýř. Nemám 50 puchýřů na bradě.
No zkusila bych se optat v lékárně ještě, zkoušet různé mastičky. Hlavně si to nenípat, neohmatávat nebo tak, akorát by sis po té to roznášela. Vymáčknout, umýt ruce hned. Jestli se líčíš, tak v lékárně seženeš „makeup“ aknecolor, výborná věcička
.
Ono se to těžko posuzuje když to člověk nevidí, omlouvám se s tím oparem ![]()
@Jdani píše:
Tak můžeš mít cystické akné.
Omlouvám se, ale to už vůbec ne
Koukala jsem na obrázky cystického akné a do toho já mám dooooost daleko. Nemám pupínky, nemám zarudlou pleť a už vůbec ne napuchlý celý obličej. Píšu, že mám pár hrbolků, né zhnisaný obličej.
@adoreadore píše:
Omlouvám se, ale to už vůbec neKoukala jsem na obrázky cystického akné a do toho já mám dooooost daleko. Nemám pupínky, nemám zarudlou pleť a už vůbec ne napuchlý celý obličej. Píšu, že mám pár hrbolků, né zhnisaný obličej.
@Jdani píše:tak poslední možnost co mě napadá je podkožní akné
Tyto, a víte, že to je dost možné?
Nevíte jak na to? Co s tím?
To fakt člověk neodhadne jen z popisu.
zkusila si třeba změnit stravu (hlavně vynechat čokoládu), nebo neparfemovanou kosmetiku, můžou to způsobovat i hormony,
@adoreadore píše:
Tyto, a víte, že to je dost možné?
Nevíte jak na to? Co s tím?
Hlavně nemačkat. i když je fakt že to člověka láká
používat kvalitní kosmetiku (peeling, maska), chodit na profi kosmetiku (kvalitní ošetření obličeje), hormonální antikoncepce, nějaké léky, dodržovat pitný režim, nekouřit
Ahojky,
Těch hrbolků mám asi 50 na bradě, jeden vedle druhého.
už asi 3 roky mě trápí takové zajímavé akné. Jedná se o spoustu hrbolků na bradě. Nejsou červené a ani v nich není ten klasický bílý hnisavý výtok. Jsou to hrbolky ze kterých jde maz nebo taková tuhá bílá/nahnědlá věc. Vypadá to jako když vymáčknete černou tečku. Když to celé vymačkám, tak se tam udělají už klasické červené pupínky plné hnisu. A pak se udělají znova hrbolky.
No prostě hnus
Vůbec nevím čím by to mohlo být, co dělat a jak se tohle řeší…
Na chem. peelingu jsem byla, u kosmetičky taky. Dokonce i u kožní.
Prosím o všechny rady, tipy!!!
Jsem zoufalá…