Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky. Je to tyden co jsem si nechala udelat akrylove nehty ve vietnamskem studiu v nakupaku. Zatim jsem spokojena, nehty opravdu vse vydrzi a vypadaji dobre. Jen jsem ted nasla par clanku, co mne vydesilY. O tom, jak je akryl nezdravy, zpusobuje neplodnost, vsakuje.se skrz. nehty do těla apod. Taky ze se nemaji ty nehty nosit snad dele.nez rok, ale to jsem nikde blize nevycetla. Máte s akryl nehty od vietnamcu zkušenosti, jak dlouho je mate a případně jak je to se sundáním, vsude jsem jen. nasla obrazky totalne zdevastovanych rukou… dekuji za zkusenosti. ![]()
Tak zdravé to určitě není, on ten akryl je docela svinstvo…Hlavní ale je to, jak se to dělá, pokud je někdo neškolený, může nehty opravdu poškodit…Pokud máš strach, že ti to ublíží, zvol radši gel, je šetrnější, ale zas tak dlouho nevydrží no.. ![]()
@Virgina123 akryl je svinstvo, at ho dela kdokoliv. Pokud chces umele, dej si kvalitni gel
a neni pravda, ze vydrzi mene nez akryl. Levny cinsky gel plny kyselin je podobne svinstvo, jako akryl.
No ja jsem zatim nadsena, ale přece jen je to tyden, co je mam. KdYbych četla to, co ted, asi je nedam. Prechod z akrylu na.gel asi znamena akryl. nechat sundat a dat gel,.ze?
No doufam, ze se nekdo ozve s pozitivními zkušenostmi a akrylem.
@Virgina123 Moje kolegyně v práci na akryl nedá dopustit
Vždycky má krásné nehty a nikdy si nestěžovala..
@Beruska.tucnacek55 píše:
@Virgina123 Moje kolegyně v práci na akryl nedá dopustitVždycky má krásné nehty a nikdy si nestěžovala..
No tak to je prima. A ma je tak od vietnamcu nb cesek?
Dalsi vec, neslysely jste to s tim. rokem, ze se to.ma.sundat?
My.se.snazime. o.mimco. a ted jsem jeste nekde. cetla ze to.muze.mit.vliv na. plodnost… doufam ze prehanej…
Já měla akrylovky asi rok, než jsem otěhotněla
Pak jsem si je nechala odrůst a sama si je sundala. Ale já si je nechala vždycky dělat kraťoučký, dlouhý mi vadily, takže to sundavání a odrůstání celkem šlo. Nehty jsem pak zničený neměla. Pak po narození dcery jsem si zase začala dělat, asi rok. Pak jsem dostudovala a šla z Prahy na vesnici, takže jsem zase nechala odrůst a sama sundala a teď mám ročního syna, nehty v pohodě. Kdybych měla čas a peníze, nechám si je zase udělat
A to jsem dceru měla v 35 a syna v 39, takže tak asi o tý plodnosti ![]()
Akrylové nehty od vietnamců jsem nosila asi 8 let. Před otěhotněním, během těhotenství a po porodu. Svoje nehty mám nekvalitní odjakživa a teď co je asi 2 měsíce nemám žádné poničení či zhoršení nepozoruji.
@berusa.m prima tak to jsi mi udelala radost. Ja uz myslela ze si necham useknout ruce po tom,.co jsem cetla ![]()
@Virgina123 píše:
No tak to je prima. A ma je tak od vietnamcu nb cesek?
Dalsi vec, neslysely jste to s tim. rokem, ze se to.ma.sundat?
My.se.snazime. o.mimco. a ted jsem jeste nekde. cetla ze to.muze.mit.vliv na. plodnost… doufam ze prehanej…
Má je od češky..ale teď jsem si vzpoměla, že moje tchýně na ně jednu dobu k vietnamcum taky chodila, tak dva roky, a byla taky spokojená.
Tak snad. No asi by clovek nesmel nic. V nehtech ke spatnej akryl, v zelenine dusicnany ![]()