Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jahru mam srovnani korsika a madeira a uprednostnila bych Korsiku.
A proč s cestovkou na aktivní dovču? Byli jsme na Kanárských ostrovech po vlastní ose, nic na tom není, koupili jsme si letenky, parkoviště, zarezervovala auto na celý týden, ubytování…ale my máme na cestování hodně a během roku vystřídáme last minute, po vlastní ose, čr…
Menton je skvělý. Krásné pláže a necelou hodinu z tama Savojske Alpy.
Oblast okolo La Spezia je taky hodně fotogenická a nabízí spoustu možností výletů
Ahoj všem, děkuji moc za tipy. Na korsice jmse byli a bylo to super, ale nenašla jsem tam letecké zájezdy.
Bez cestovky jet zatím nechci, bohužel teď nemám na nic moc čas a nechci se tím moc zaobírat. Prohlídnu tu Madeiru a Mallorcu.
Kola s sebou nenabalíme, ale základní lezeckou výbavu možná pobereme. Když to rozdáme do všehc zavazadel tak by to klapnout mohlo.
@malachi píše: Více
Ehm, z Mentonu do Savojskych Alp pojedeš autem tak 5 hodin, možná myslíš jinou část Alp?
@Bella13 tak máte nejjednodušší zajít do cestovní kanceláře u Vás a nechat si poradit…mě to třeba hodně baví a většinou si vyberu sama a nechám si výběr posvětit kamarádkou v cestovce…tady asi moc lezců nebude…více služeb Vám i poskytne copilot, nám taky poradil s těmi Kanárskými ostrovy a vše bylo super ![]()
@Bella13 píše: Více
Jet s cestovkou dává smysl, pokud toužíte po klasické válecí dovolené se zabezpečenými službami, kdy se z resortu vzdálíte na jeden či dva fakultativní výlety nakoupené opět od cestovky. Pokud máte představu aktivní poznávací a zážitkové dovolené, je prakticky vždy rozumnější zařídit si cestu sám sobě na míru. V době osvědčených webových aplikací je naplánování takové cesty v podstatě triviální záležitost, která zabere minimum času. Případně je možné, pokud si z nějakého důvodu nevěříte, využít služeb CK specializovaných na tento typ aktivního a zážitkového cestování. Patří mezi ně, namátkou, CK Kudrna nebo Adventura CZ. Vyjde to s nimi, pravda, výrazně dráž, ale opět se nemusíte o nic starat, mají širokou nabídku a jsou schopni vám najít zájezd, tak říkajíc, „na tělo.“
Pokud jde o diskuzi, v něčem ji považuji za matoucí. Klíčové není kam, ale kdy. S řadou míst, která tu zazněla, bych souhlasil, ale v dubnu nebo v říjnu. Jste pětičlenná rodina, předpokládám, že jste vzhledem k dětem limitováni dobou prázdnin. V době dynamických globálních změn klimatu mi přijde myšlenka na aktivní dovolenou v letních měsících kupříkladu ve Středomoří, diplomaticky řečeno, pošetilá. A v letošním roce, kdy jsme obohaceni o super el-niňo to už považuji rovnou za ztrátu soudnosti.
Opravdu by se vám chtělo podnikat sportovní výkony za situace, kdy každý den teplota stoupá ke čtyřicítce? Napadají mě úplně jiné tipy. Letos by mohlo být senzační Norsko - fjordy, nádherná pohoří, vodopády, netknutá příroda a božský klid. Nebo Hokkaidó - jen nám pěkně klesl
, takže je pro nás v Japonsku pozoruhodně levno, perfektní služby, s čínskými aerolinkami se dají letenky pořídit za rozumný peníz… ![]()
@Sandman1 my vyuzivame cestovku jako levny zdroj last minute. Ty hotely na vlastni pest vyjdou draz, navic kusis potencialne resit transfer z letiste, vyprodane letenky, jejich cenu atd. Takhle letime za dobrou cenu, u letadla jim zamavame a za tyden je max pozdravime. Vylety atd resime po vlastni ose pujcenym autem.
Jinak jsem procestovala pres leto na kole pul Evropy a vzdy se da. Ve stredomori je vyhoda moznosti koupani cestou, navic v horach vubec nemusi byt takove vedro. Ale proto preferuji tu Madeiru, kde je celorocne suprove, v tech levadach chladek a voda… A vykoupat se tam taky da, ale neni to na valeni se u more.
@Janee19 píše: Více
Charterové lety jsme v minulosti využili taky, tento způsob dopravy je ale myslitelný jen do oblastí s masovou turistikou, v posledních letech jsme navštěvovali spíš místa, kde turista je především cestovatel.
V lednu ale uvažuji o Chiapasu a Oaxace a tam charterový let do Cancúnu považuji za dobrou variantu. ![]()
@Sandman1
Máme trochu jiný režim dne, něž většina lidí, nemáme problém vyrazit na výlet v 5 hodin ráno, kdy teploty ještě nejsou na vrcholu a ano jsme limitovaní prázdninami.
@Bella13 píše: Více
V těchto dnech vyrážím venčit psa ve 22 hodin, kdy je „snesitelných“ 28°C a i tak ho musím nést…
Probouzím se v půl páté ráno, kdy je krásných 26°C - a to opravdu nejsme na Sicílii. Loni mi z pracovních důvodů vyšla dovolená na duben, kdy je v jihovýchodní Asii, kam jsem měl naplánovanou cestu, nejtepleji. I já jsem na treky do pralesa vyrážel za tmy v 5 hodin - a v 10 hodin jsem úpěnlivě žádal průvodce, aby mě dorazil mačetou s tím, že si vše může nechat.
Myslíš, že si dal říct? Kdepak, na lidi dnes není žádný spoleh, pomoc bližnímu se nepěstuje.
S úsměvem se díval na zbytky toho, co ze mě ráno bylo a povzbuzoval mě, že je to už jen pár kilometrů!
Madeira nic moc. Davy lidi a za kazdou PR se plati na osobu. Plus pridali casovky na vstup na trasu. Za me omezujici. A ty davy taky o:(
Cast vnitrozemi spalena temi velkymi pozary. Oblast Pico Grande a dalsi takove oslehnute. Lesy pryc.
Nahore v lete take pomerne horko na otevrenem terenu.
Co Terst? To je moje srdcovka. Nízkonákladová a přitom vysoce uspokojivá lokalita. Moře pro plavce - městské pláže, pro povaleče zátoka Sistiany, pro milovníky písečku Grado. Lezení podle obtížnosti buď hned za vesničkou Bagnoli della Rosandra nebo pro fajnšmekry Osp. Malebná cyklotrasa po bývalé železniční trati. Různorodé výlety po okolí - příjemná pahorkatina, jeskyně, pobřežní stezka k zámečku Miramare podlé útesů… A není tam tak narváno ![]()