Akvárium jako dárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
29.8.15 10:14

Ancistrusové jsou moc velcí :think:
Hele ale mrkni na ty krevetky, ty jsou super. Určitě se časem i rozmnoží, jestli je mládě trochu „vědecký typ“, mohlo by ho to zajímat.
Samičky nejdřív nosí vajíčka nalepené pod ocáskem, pěkně je pořád natřásají, aby měly čerstvou vodu… a pak se objeví pidibleší krevetky miminka :dance: :mrgreen:
http://www.krevetkus.cz/…-cherry-.php
A právě do takhle maličkých nádrží se hodí, takových 10-20 by jich tam určitě mohlo být :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
29.8.15 10:14

Do takhle malého akvária bych pořídila jenom vzduchovací kompresor s membránou a k tomu dovnitř obyčejný filtr http://shopakva.cz/…entkovy.html
Aby to opravdu jenom dávalo po bublinkách vzduch.
Výběr světla je důležitý, jestli se chystáte mít vevnitř rostliny nebo ne. Těm rybám je to světlo úplně šumák (samozřejmě není žádoucí jim tam narafičit reflektor :lol: ), to je pro rostliny a když nejsou rostliny, tak jen pro oko (ryby jinak v přírodě žijí téměř ve tmě). Jestli tam budete mít rostliny, tak je potřeba silnější světlo pro dobrý růst rostlin (ne moc silné kvůli řasám).

• Citovat
  • Upravit
16694
29.8.15 13:11

@Pipet četla jsem, že krevetky se ale bojí rybiček, tak aby nebyly pořád schované :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.8.15 13:52

Měla jsem je právě s těma pavíma očkama (dva kluci, aby se to nemnožilo) a dobrý, určitě nebyly zalezlé.
Ale asi očáci požrali pár těch krevetích mimin. Nějaké zůstaly, i jsem je pak rozdávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
29.8.15 14:11

@Kakika Krevetky jsou fajn, ale myslím, že jsou dost náročné na kvalitu vody, ne? Do takového pidi akvárka bych zkusila bojovnice. Nebudeš si muset dělat starosti se vzduchováním a samečci jsou krásní. Samičky se ale trochu hůř shánějí a nejsou tak pěkné.

• Citovat
  • Upravit
24798
29.8.15 14:17

Na kvalitu ani ne, spíš stabilitu podmínek…

Bettu určitě jen jednoho samečka. V tak malém objemu by samičku pořád naháněl, to by nedělalo dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.8.15 21:38

@Elenloth @Pipet tak to bych tam mohla mít jen jednu betu, chlapi by se mi tam taky sežrali :lol: Vidím to na ta paví očka…nenáročná, množí se sama a děti se budou mít na co dívat. Jim je to beztak jedno, rybu od ryby nepoznají a do velkého už si pak můžeme vybrat něco jiného. Líbí se mi třeba čichavci, ale to fakt až do toho většího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný