Alergie na aviváž?

2346
30.4.23 23:02

Alergie na aviváž?

Ahojky, mám dotazek 😀
Před třemi týdny se mě a dceři začaly tvořit po těle pupinky. Z počátku se nalijí- jako kopřivka, ne puchýře a postupně se zmenší a strašně svědí! Celé tělo svědí a pupinky o to víc. Volala jsem doktorce, vezmou nás až za 14 dní, zatím mi dala prasky a mast s tím, že podle fotek je to slergie.
Jediné co jsem změnila, je avivaz. Je možné, že by se to vytvořilo po avivazi? Mám alergie na pyl, trávy, některé potraviny, dcera také, ale na práci prostředky :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5244
30.4.23 23:18

Jasne, ze je to mozne. Treba ja bych se sezrala po pracich prascich nebo gelech Ariel a Persil. Pro me je idealni Jelen nebo marseillske mydlo, pripadne snesu i Woollite a Perwoll. A avivaze nemuzu vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
1.5.23 01:45

@cezet je to možné. A je možné, že se Vám zmenilo i složení vody. To se místa a u dětí. A je to vodou.
Jinak za mě třeba práci prostředek od Feel Eco sensitivw por děti a atopiky.

Já taky nesnáším Persil a Ariwl. Děsný.

Jinak aviváž jsem přestala používat a nebo můžeš místo ní dát ocet a naprosto top.
Fakt je to jen o zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
1.5.23 07:35

Jojo to muže byt alergie na tu avivaz klidně. Nebo taky na úplně něco jiného, co si ani neuvedomujes a nenapadlo te :lol: přítel kdysi dostal šílenou koprivku po celem tele z ničeho nic, a nikdy se přišlo na to, z čeho to měl. Byl s ti týden v nemocnici tehdy :lol:

Avivaz je kazdopadne zcela zbytna záležitost a netřeba ji používat. Jestli jste alergicky, asi byste se mohly v té chemii trochu omezit, můžete používat po prani machani navíc, ať se praci prostředek lépe vyplachne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.23 07:56
@Ťarbík01 píše:
@cezet je to možné. A je možné, že se Vám zmenilo i složení vody. To se místa a u dětí. A je to vodou.
Jinak za mě třeba práci prostředek od Feel Eco sensitivw por děti a atopiky.

Já taky nesnáším Persil a Ariwl. Děsný.

Jinak aviváž jsem přestala používat a nebo můžeš místo ní dát ocet a naprosto top.
Fakt je to jen o zvyku.

Taky jsem tým ocet. :palec: Existuje přímo ocet na prádlo, ze kterého nebudeš mít blok ze smradu - bohužel tu ještě není příliš rozšířený.

Moje důvody byly ty, že aviváž se nemá používat na sportovní, ani na ručníky, tak co pak už s ní. :) Plus jsem chtěla být cítit spíš oblíbenou voňavkou, nekombinovanou s ničím jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
1.5.23 08:29

@broskvová zmrzlina mne třeba příliš voňavé prádlo smrdí, vadí mi to. Nejradsi mám, když nevoní nijak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
1.5.23 09:47
@cezet píše:
Ahojky, mám dotazek 😀
Před třemi týdny se mě a dceři začaly tvořit po těle pupinky. Z počátku se nalijí- jako kopřivka, ne puchýře a postupně se zmenší a strašně svědí! Celé tělo svědí a pupinky o to víc. Volala jsem doktorce, vezmou nás až za 14 dní, zatím mi dala prasky a mast s tím, že podle fotek je to slergie.
Jediné co jsem změnila, je avivaz. Je možné, že by se to vytvořilo po avivazi? Mám alergie na pyl, trávy, některé potraviny, dcera také, ale na práci prostředky :nevim:?
Přestaň používat svinstvo zvané aviváž. Dráždí to kůži, ničí to prádlo. Zbytečná věc, jen na tahání peněz z lidí.
@broskvová zmrzlina píše:
Taky jsem tým ocet. :palec: Existuje přímo ocet na prádlo, ze kterého nebudeš mít blok ze smradu - bohužel tu ještě není příliš rozšířený.Moje důvody byly ty, že aviváž se nemá používat na sportovní, ani na ručníky, tak co pak už s ní. :) Plus jsem chtěla být cítit spíš oblíbenou voňavkou, nekombinovanou s ničím jiným.

Ten ocet na prádlo je úplně stejná kyselina octová - CH3COOH, jako ocet „do jídla“, jen je možná víc naředěná, nebo ovoněná nějakým jiným sajrajtem. A když použiješ 100 ml 8% octa, a 2× vymácháš, tak nevím, jaký by to měl být smrad. Pokud má někdo nosánek jak detektor plynového chromatografu, tak použije 15% roztok kyseliny citronové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
1.5.23 09:50

@cezet Jo, může to z toho klidně být. Ale nějak nerozumím tomu, proč ty a dcera jako alergici používáte aviváž na prádlo. Obecně je lepší se spoustě věcem, které nejsou nutné, prostě vyhnout (ústní vody, parfemované toaleťáky a parfemované vložky, gely na intimní hygienu, spousta leštidel a jiných úklidových prostředků atd. atd. atd. - obvykle je to zbytečnost nebo to jde nahradit něčím rozumnějším).

• Citovat
  • Upravit
1.5.23 09:53
@annlady píše:
Ten ocet na prádlo je úplně stejná kyselina octová - CH3COOH, jako ocet „do jídla“, jen je možná víc naředěná, nebo ovoněná nějakým jiným sajrajtem. A když použiješ 100 ml 8% octa, a 2× vymácháš, tak nevím, jaký by to měl být smrad. Pokud má někdo nosánek jak detektor plynového chromatografu, tak použije 15% roztok kyseliny citronové.

Děkuju, to jsem nevěděla. :palec: Zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek