Alergie na kovy, latex?

11
25.9.24 17:28

Alergie na kovy,latex ?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte zkušenost s alergií na kovy nebo latex. Nastoupila jsem před půl rokem do nové práce, kde nosíme latexové rukavice 7,5 hodiny denně a pracujeme s kovy (ocel, železo, měď…). První měsíc bez problémů, pak mi na rukou (pod rukavicemi) vyskočily pupínky. Myslela jsem, že je to způsobeno tím, jak se začalo oteplovat, a že to jsou potničky, protože se logicky při vyšších teplotách ruky potí. Asi po pár týdnech pupínky zmizely a místo nich se mi objevily červené fleky od prstů až po lokty, které páli a svědí. Na alergologii mi bylo předepsáno používat kortikoidy, které pomohly krásně, ale jen na 1-2 týdny,(z odběru krve se nic nezjistilo) pak se to vrátilo a dokonce i na stehnech, kotnících a znovu i na celých rukách po lokty. Měla jsem kontakt s průmyslovými oleji a myslela jsem si, že je to z toho, ale i po změně pracovní pozice bez olejů to nepomohlo. Usuzuji, že to tedy mohou být buď kovy nebo latex, co mi vadí. Máte nějakou radu nebo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1858
25.9.24 18:10

Jestli s kovem nepřijde do kontaktu, tak na něj těžko. Na ten latex to být může. Co si koupit látkové? Takhle to nejlépe zjistíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek