Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@dituleska neříkám že to má spojitost
jen mě to napadlo..jestli je možné mít na vodku alergii
Tak můžeš mít alergii na alkohol. V tom seznamu alergenu jsou uvedeny jenom ty časté.
Já vím že na alkohol je jen minimální možnost mít alergii…ve vínu ty barviva atd jsem čeltla..ale o vodce jsem nic nenašla..je to jen líh a konzervanty asi ne?
@anonymka5
alergii můžeš mít na cokoliv. Vodka s příchutí brusinek, lemon apod. jsou to jen chemické látky.
Tak já se hlásím jako první alergik. Vždycky a všude si dávám jenom Finskou vodku a to od té doby, co jsem si objednala finskou, oni chtěli na baru ušetřit a nalili mi Absolutku. Do rána jsem měla osypané obě ruce takovou svědivou krupičkou, no nepřeju to nikomu. Byl to bar známého, takže jsem tam na ně druhý den naběhla, co že to rozlévali a barmani se doznali. Pak jsem to zkusila ještě jednou s Absolutkou a opět stejná reakce. Netuším, co je na ní jinak, ale fakt mi vadí.
A mas nejake podezreni, ze ti vodka dela alergickou reakci, nebo to jen tak resis? protoze kolem sebe najdes spoustu daleko silnejsich alergenu. Jinak ano, alergii je mozne mit na vsechno, dokonce i na kortikoidy.
@anonymka5
nevím, jestli u tebe konkrétně na Hanáckou vodku, ale alergie na alkohol existuje. Konkrétně na víno, to obsahuje histamin.
Pokud si nejsi jistá navštiv raději alergologa
Příspěvek upraven 18.04.15 v 17:55
@anonymka5 určitě může… známá má dokonce alergii celkově na tvrdej alkohol, jakmile se napije, oteče jí obličej, udělaj se puchýře a nemůže dýchat..
Ahoj tak mě napadlo, je možné mít alergii na vodku? třeba hanácká vodka..na internetu jsem našla že nejsou uvedeny žádné alergeny..je možné dostat alergicou reakci a způsobit špatné dýchání atd..? Na internetu jsem nic nenašla. Jsem alergička na barvu na vlasy tak jen tak studuju na co můžu být ještě alergická..děkuju