Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Šla bych k doktorovi znovu, tohle se mi teda nelíbí. ![]()
Dcera měla ekzémy z alergie a vypadalo to tedy úplně jinak. Pokud to má opravdu z alergie, měl by to potvrdit spíš alergolog a nebo kožní.
@xxprincesscz
Zítra budu volat doktorce, protože když jsem to viděla tak jsem se úplně zhrozila.
V pátek doktorka říkala ze jestli se mu to nezlepší a bude to horší tak ze náš pošle v pondělí na vyšetření
Rozhodne doktor. Tohle alergie nebude. 5.6 vypadá jinak. 7 - ruka noha pusa jsou hlavně na ploskach nohou a rukou. Osobně bych šla spis na kožní, ale pediatr nejdřív na kontrolu. Měl nějakou horecku? Tyhle vyrazkovy nemoce doprovází bezne nějaké teploty 38+.
Syn měl něco podobnýho, ale na stehnech a ručičkách, byla to 7. nemoc - ruce, pusa, noha. Přitom puchýřky na dlaních, ploskách nohou neměl. U pusinky pár flíčků, pár pak i v pusince, ale hodně málo. Ze začátku jsme mysleli, že je to také alergie. Já tedy mazala imazolem. Pomohl i dceři při neštovicích. A vyrážka nesvědila. Takhle hodně se vysypal, pak už začala vyrážka postupně mizet. Měl to kolem 3 let.
@hospodki
Právě že horečky vůbec nemá. Jen se od středy začal osypavat ![]()
@PapeJ
Syn má jen zadeček a nožičky.
Vůbec si nevím rady.
Ja bych mu rada pomohla ale nevím už jak. Chudák skoro 2 noci už nespal
Nemuze to byt impetigo…?
Dcera mela cosi podobneho, krasne to reagovalo na Bactroban (atb mast).
Pata a sesta to nebude. Sedma mozna. Na alergii se mi to nezda. Ale k lekari bych nejspis sla, ma to hodne.
Tak jsem volala doktorce a ta nás poslala na kožní. Tak jsem zvědavá co nám tam reknou ![]()
@Lily281995 píše:
Tak jsem volala doktorce a ta nás poslala na kožní. Tak jsem zvědavá co nám tam reknou
Dej vedet.
@Lily281995 píše:
Tak jsem volala doktorce a ta nás poslala na kožní. Tak jsem zvědavá co nám tam reknou
Mně přijde divný, že vás nechtěla dneska ani vidět. Snad vás na kožní vezmou hned, s tímhle bych neotalela.
Tak na kožním nám řekli že syn má atopický ekzém s alergií dohromady. Dostal masticku s lehkými kortikoidy, masticku pak na doleceni, olej do vany a nějaké mýdlo na koupání. Máme přijet za týden na kontrolu. Říkala doktorka ze todle není zpecificke ze mi neřekne z ceho to zrovna je. Říkala ze to mohlo vyvolat nachlazeni, že jak byl oslabeny tak se mu to rozjelo.
Sny už měl atopický ekzém když mu byly 4 měsíce.
Tak doufám že mu to zabere, protože chudák celý noci nespí jak ho to svědí.
@Lily281995 píše:
Tak na kožním nám řekli že syn má atopický ekzém s alergií dohromady. Dostal masticku s lehkými kortikoidy, masticku pak na doleceni, olej do vany a nějaké mýdlo na koupání. Máme přijet za týden na kontrolu. Říkala doktorka ze todle není zpecificke ze mi neřekne z ceho to zrovna je. Říkala ze to mohlo vyvolat nachlazeni, že jak byl oslabeny tak se mu to rozjelo.
Sny už měl atopický ekzém když mu byly 4 měsíce.
Tak doufám že mu to zabere, protože chudák celý noci nespí jak ho to svědí.
Tak snad ![]()
Dobrý večer maminky,
Jdu si k vám pro radu.
V patek jsem byla se synem u doktorky, že jsem si myslela jestli nemá nestovice to mi bylo vyloučeno, že je to je alergie zřejmě z jídla. Večer se mu to začalo zhoršovat.
Od středy se začal osypavat.
Máme dávat Dithiaden a mazat fenystyl gelem.
Nesetkal se s tím někdo už?
Muze to být alergie nebo mě napadla 5 - 7 nemoc.
Předem děkuji za odpověď.
Dnes večer se mu to zhoršilo šíleně.
Ma to na zadečku a nožičkách ale nožičky má více osypane.
Foto je dnes z večera než šel spát.