Alergie získaná v těhotenství? 35. týden těhotenství

421
26.9.16 10:07

Alergie získaná v těhotenství?

Zdravím, mám takový dotaz. Jsem těhotná (35. tt) a již odjakživa trpím na sennou rýmu, alergii mám na pyl a seno a vždy zhruba od června až do září. Ani letos to nebylo jiné, ale žádná extra hrůza, naštěstí, prášek jsem si vzala jen opravdu výjimečně, když už to bylo k nevydržení. Akorát, že už je skoro říjen a já se občas trápím pořád, což u mě není obvyklé :? běžně mám už v září klid, ale letos šílím ještě teď, někdy v pohodě a někdy mám úplně záchvaty, že musím mít pořád po ruce kapesník, teče mi z nosu, kýchám jak šílená, svědí mě oči, je to vážně vyčerpávající… a nejvíc se to děje právě doma, když si to teď tak uvědomuji. A jako jediné vysvětlení mě napadlo, jestli se u mě nemohla s těhotenstvím projevit alergie na kočičí srst? :? máme doma kocoura a tak by to byl opravdu problém… stalo se vám to některé, že jste v průběhu těhotenství vlivem různých hormonálních změn získaly nějakou alergii, kterou jste dřív neměly? Je to vůbec možné?
Hlavně nevím, jak bych si to ověřila, že problémem je skutečně kočičí srst? Alergolog by byl schopný to zjistit? Předem moc díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19078
26.9.16 10:12

@Tris123 ano možné to je a u mne to bylo prokázané. Já nikdy alergik nebyla a v těhotenství mi objevili alergii na roztoče. Kožní Dr. mi říkala, že nejspíše už to budu mít doživotně. Dokonce se mi rozjel i ekzem ačkoliv jsem ho nikdy v životě neměla. Ekzem do pár měsíců po porodu naštěstí zmizel, ale ucpanej nos mi zůstal :nevim: :mrgreen:

Jinak co jsem slyšela, je to poměrně časté, že se v těhotenství objeví alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
26.9.16 10:13

.

Příspěvek upraven 24.07.18 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
26.9.16 10:19

Ach jo, tak to mě moc nepotěšilo :( pokud je to opravdu na kocoura, co teď s ním? No, snad to nebude tak horké, ale k tomu alergologovi tedy asi zajdu, ať mi řekne, co a jak.
Moc díky za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.9.16 10:21

Alergie jsou dost proměnlivá záležitost - běžte na alergologii. Neléčená a zhoršená alergie může být pro dítě výrazně problematičtější, než užívání antialergik - ty modernější tablety nemají žádný prokazatelný vliv na těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.9.16 10:30

@Tris123 než uvidíte výsledky, tak nemůžete tušit, jestli je to na kočky.

jinak jsou tu pochopitelně řešení jak se naučit žít s alergií na kočky.

Hodně v tom dělá psychika, znám povícero lidí, kterým se rozvinula alergie na kočky, které už měli doma si časem (v řádu týdnů) zvykla a alergicky reagovali jen na cizí kočky.

Omezit případné dopady pomáhá především zamezit kočce vstupu do ložnice, kam si také člověk pořídí pračku vzduchu+ důsledně chránit oblečení proti tomu, aby se k němu kočka dostala.

Zbavit se koberců a dalšího bytového textilu, který slouží jako lapač na chlupy. Záchodek nechat čistit partnera a na vytírání podlah si pořídit roombu či jiný stroj a nechat ho pravidelně a důkladně pracovat.

Ledaskdy pomáhají i přípravky které se používají přímo na srst http://www.proalergiky.cz/eshop/hledani?…

Ale než začnete předělávat domácnost, tak vydržte na výsledky alergologických testů, klidně to může být reakce na něco úplně jiného.

Jinak soužití s kočkou či psem už od malička dětem naopak pomáhá budovat si imunitní systém a snižuje riziko alergií v budoucnu.

http://www.srdcemprokocky.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
26.9.16 10:50

Já mám alergii na jarní pyly, především na trávy a na roztoče v kočičí srsti (obecně na kočky-objevilo se mi cca v 18 letech). V prvním těhotenství se mi objevila alergie na psy, která zatím trvá (malé jsou 3 a půl a jsem znovu těhu). Bylo mi řečeno, že může trvat až 10 let než se tělo dá znovu do pořádku a zmizí to samo a že to není přímo alergie. Nicméně chci výhledově po porodu vyrazit na nějaké testy, abych zjistila, čemu se nejvíc vyvarovat.

• Citovat
  • Upravit
421
26.9.16 11:11

Moc díky za rady, doufám, že to ta kočičí srst nebude, protože by to jinak bylo celkem neřešitelné, kocoura bohužel není možné vystrnadit z ložnice, což jsme už zkoušeli kvůli postýlky, je schopný celou noc řvát a škrábat na dveře jak smyslů zbavený, má větší výdrž, než já nervy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí