Alimenty 2026 a malý zájem otce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2481
3.7.26 08:18

@11Jiťule11 No, vy máte asi nějaký problém, ale na mě si ho nevybijejte… Vy jste psala že pochybujete že má plat 36 000 když dostali výživné tolik a já jsem napsala proč by ne. Kde píšu něco o vaší dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
3.7.26 09:19
@11Jiťule11 píše: Více

Za mě alimenty 6000 jsou slušně. Jak víš kolik platí na další dvě děti? Nepočítala bych s navýšením moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7561
3.7.26 09:21

Ona má 9500 na dvě děti. Ty 6000 na jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21690
3.7.26 10:13

Soud tehdy při určování výživného zřejmě nepřihlédl k tomu, že otec má starší dítě. To je celkem klasika. Jinak to totiž přes kalkulačku výživného může vyjít na těch 4,5 a 5k.

Ale teď tam prostor pro zvyšování výživného nevidím. Platí 15,5k jenom na alimentech z příjmu 36k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
3.7.26 10:43

@PaníBovaryová jasný, já tomu rozumím, ale v tom případě je lepší jít přes soud a nikoli dohodou? Přijde mi dost nefér, že moje dcera ve 13 letech má mnohem větší potřeby než ti malí..kromě toho, když dohodu neplní a nepřispívá to, co slíbil nad rámec..Co teď?🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
3.7.26 10:52

@KKK85 když se rozváděl se mnou, na moji dceru platil 3000, od rozvodu (5 let až po celou dobu prvního stupně (moje blbost, že jsem nenavysila). Jak se rozváděl, svěřoval se mi, já mu byla vrbou a řekl mi, kolik bude platit na ty děti (tehdy 2 a 3,5) Zeptala jsem se ho, jestli mu přijde v pohodě, že na svoji nejstarší začínající druhý stupeň platí stále tři a…ještě mi to takhle řekne…když se nechtěl domluvit, kopal kolem sebe, domluvit se nechtěl, našla jsem si právničku a jak mu došlo předvolání, strašně se chtěl domlouvat…tak jsem to stahla, ze tří teda dala na šest plus půlka výdajů - to navrhnul sám, ale to neplní…slíbil, že, když to stáhnu, da mi půlku na tu právničku, za což se mi pak vysmál, když jsem si našla tak drahou právničku, ať si ji zaplatim 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
3.7.26 11:55

Proc by to nebylo fer, jejich matka se starala, tak má slušné výživné, tys to neresila, tak ho máš nižší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
3.7.26 12:08

„@j.a.n.i1“ když se chce člověk domluvit, není to fér? Teda nevím, ale snad moje dcera je i jeho dcerou, tak snad by ji neměl chtít obrat ne? Asi přemýšlím jinak, ale mit tři děti, které jsou moje, chci být fér ke všem.

Příspěvek upraven 03.07.26 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.26 12:50

Já mám jiný problém, tak prosím o radu - může soud určit babě povinnost udržovat můj žaludek plný a pytlík prázdný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21690
3.7.26 13:22
@Banovací.panák. píše: Více

V nasi zemi zatim ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21690
3.7.26 13:52

No v tuto chvíli ti zbývá jenom dohoda. Protože soud velmi pravděpodobně nezvýší otci alimenty, když platí 43% svého příjmu.
Ale on už reálně nemá kde brát, takže ti nejspíš stejně řekne, že víc platit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
3.7.26 13:59

@Banovací.panák. nemůže a u ženy která to má ráda ani nemusí. Musíš líp hledat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41591
3.7.26 14:07
@PaníBovaryová píše: Více

pak je spíš otázkou, zda je jím udávaný příjem reálný a jeho jediný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.26 14:11
@Hanča1234 píše: Více

Asi jako když si u Vietnamce koupím nové tričko - bude ho furt chválit, jak mi skvěle padne, sluší, dlouho vydrží, ale hodně brzo zjistím, že je na vyhození…
Ale aspoň to tričko neporodí pár bot, v kterých budu muset chodit a platit drahého ševce na opravy třeba šestadvacet let a ještě jim koupit drahou krabici, to je jediný rozdíl… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
3.7.26 14:12

@PaníBovaryová chápu, já jen mám takový pocit, že na ospodu neřekl pravdivy příjem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna