Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Hanča1234 píše: Více
Uff, nezpůsobil jsem Ti nějaké škody po pádu kamene ze srdce a následným zemětřesením? ![]()
@Keyllah přesně tak a o to mi jde…pze když by byl, tak jak řekl, tak by sám nenavrhnul, že bude platit ještě nad rámec (což stejně neplatí) a jak řekla právnická, nejstarší by mělo brát nejvyšší částku z dětí, takže soud by mu nepriklepl u mladších, skolkovskych tyhle částky…
@11Jiťule11 píše: Více
máš ten mustr co jsi už v minulosti podala? tak jen trochu uprav obsah o nové skutečnosti a podej to i bez právničky a uvidíš…
@Keyllah tenkrát to podávala ona, já to u sebe nemám, jen mimosoudní dohodu
@Keyllah píše: Více
Tak at to da k soudu a uvidi. ![]()
Ale podle kalkulacek vyzivneho to sedi na tech 36.
@11Jiťule11 píše: Více
Vzdyt nikoho neobira, plati na ni take a to nejvic ze vsech, tak kde je problém.
@j.a.n.i1 NJ, ale cizí dvě děti mají víc než holčina zakladatelky. Závist je hrozná věc.
Některé z dětí také může mít specifické potřeby. Alergie, nemoci… tam se pak započítávají zvýšené náklady na péči
@11Jiťule11
Je dost možné, že otec na OSPODu neuvedl celý svůj příjem. Jenomže, pokud bere někde peníze načerno, těžko mu to budeš u soudu dokazovat.
Zjisti si, jaké jsou průměrné příjmy v jeho oboru ve vašem regionu. Pokud uvádí nižší příjem, než by mohl mít, může se mu vyměřit výživné z tzv. fikce. Ale 36 tisíc, pokud je to v čistém, není zase tak málo.
Opravdu se mohlo stát, že soud při stanovení výživného pro mladší děti, vůbec nemusel brát v potaz Tvoji dceru. Znám dokonce případ, kdy otec na starší dítě u soudu úplně zapomněl.
![]()
Teď je otázka, co s tím udělá soud. Může vaši dohodu schválit, může výživné o něco zvýšit, když ji neplní placením nad rámec, ale měla bych i strach, aby nechtěl výživné snížit. Asi nebudeš vědět, jaký měl otec příjem při sepisování dohody, viď? Aby od té doby nešel s příjmem dolů. Tam by potom soud mohl posuzovat, proč se tak stalo. Zda to mohl ovlivnit, či ne.
Chápu, že Ti to přijde nespravedlivé, když Tvoje dcera je o dost starší a má tedy už přirozeně vyšší náklady, ale pokud nemáš v ruce ten rozsudek týkající se mladších dětí, nevíš, co u nich mohl soud zohledňovat - jak už tu padlo, např. alergie nebo jiné zdravotní problémy či další okolnosti, které mohl brát v úvahu. ![]()