Poradíte s odhadem výše alimentů?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
peka83
21.2.10 08:05

AHOJKY

muj byvalej ma nejak 39 tisic korun. jezdi kamionem tam maji penize.

dohodly jsme se na castce 2000 korun. taky jsem se o penize pripravila.Ale vim z eon ma hodne pujcek, takze nehodlam ho potopit.
Ale ted vim ze potopit se dokaze sam.
Alimenty mi neplati a zajem tak ymoc nejevi.
Chtěla bych dodat ze nas rozchod probehl naprosto v pohode a byly jsme normalne pretele. Proste jsme s ektomu postavily normalne.
Zlom nastal v době, kdy si našel zenskou.
Od te doby to je hruza.
Muzu poradit , aby sis dite nechal asverit do sve peče.
Je to plus pro teb ei kvuli ruznym socialnim davkam a tak. A odhlasit chlapa s trvaleho bydliste.To mi delalo nejvetsi problemy ze kvuli tomu sem na nic nemnela narok.Teprve ted to zacnu vyrizovat, protoze do tedka mel tad yjeste trvalej pobyt a dost s eto tahlo.
Musis s evsim zacit co nejdriv.Vim ze nechces zadne spory a nic, ale kdyby on se ktobe z minuty na minutu uplne otocil zadkem, tak tobe tva dobre vule nepomuze.tobe ani diteti.
Mi ted nastane mesic kdy uz nemam materskou a kdy jsme na pracaku a kd ychlap neplati alimenty a nemam na socialkach ani nic vybehane, takze jako jsem zvedav az ceho budu zit. vyhoda je ze jsem v rodinnem dome kd emam z aelektriku ume 3750 korun, al ei tak pracak mi dava na 4 mesice 3440 korun.
Vsehcno si rozhodne pozjistuj neni to zadna sranda :zed:

• Citovat
  • Upravit
12982
21.2.10 20:58
Michaelakkk píše:
pavlak5 píše:
Michaelakkk píše:
můj otec má plat cca kolem 40000 a posílá mi soudně určený alimenty 4000 tak si myslím že je to 10% z platu
nO TO JE ONO ,MOHLO BY SE STÁT ,ŽE OD SOUDU ODEJDEŠ S 1000,PROTOŽE NA MALÝ DĚTI SE DÁVÁ MÍN..
jakto že se na malí děti dává mín? já mám toto od 7 let čili mám nárok na víc??

Michaelak záleží na tom, kolik ti je a zda studuješ. Pokud studuješ, pak záleží na tom, jaký máš se školou a s bydlením a vůbec s dalšíma věcma výdaje. Teoreticky můžeš mít nárok navíc.

No a jinak k dotazu v diskuzi - přesně jak už tady bylo psáno, vzhledem k jeho výdělkům bych tipla, že ti soud dá nárok na cca 2-3 tis. Kč. Víc bych tomu asi nedávala. Záleží dost na soudci, ale většinou na mimča ty peníze vyšší nebývaj. Fakt málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.15 17:50

Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda mi poradíte:
soudně máme danou platbu 100 EUR, ale uz asi 5–6 let posilame 150 EUR, ale jelikoz byvalka prudi a prudi, chceme posilat 100 EUR, presne to, co bylo dano soudem.

Ta dohoda 150 EUR byla je ustne mezi manzelem a ni, takže predpokladam, ze na nas nemuze??

A dale jeste jeden dotaz – zazada urcite o zvyseni alimentu ze 100 EUR, podle ceho se to zvyseni bude odvyjet? Je nekde dana kalkulačka, co vse se do vypoctu pro alimenty zahrnuje??

Počítá se do příjmu manzela můj příjem?

My: plat čistého cca 20 000 Kč + 7 500 muj rodičák. Mame dvě dět, 2 roky a novorozene.

Byt: 11 500, uvěr 2 700 Kč, je nějaký odhad, kolik by alimenty mohli byt?

A poslední, omlouvam se :)

ona je slovenka, děti na Slovensku, s kym a kde se pak resi alimenty? Socialka slovenska se socialkou českou??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.15 18:35

Ahoj do vyše alimentů se započítává příjem celé rodiny, tvůj manžel má vlastně další vyživovaci povinnosti. Nevím přesně jak to je, ale koukni se jaký je živ. min pro 5členou rodinu. Já si myslim, že vám alimenty nezvednou. A většinou se soud koná v místě trvalého pobytu dětí nebo si to pletu, se soudem před rozvodem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.15 19:03

Ahoj. Pokuď vím, tak na výši alimentů není žádná kalkulačka, jen tabulka s doporučeními, ale každý soudce tuto věc bere velmi subjektivně. Tak ti napíšu jak to brala naše soudkyně.
Plat brala čistě manželův, můj chtěla vědět jen informativně, protože každému člověku musí zbýt nějaké minimum na živobytí, tak aby věděla jestli se dělíme o bydlení, topení apod. Další dítě vůbec nebrala v úvahu (tak nějak to vyznělo, že si ho nemá chlap pořizovat, pokuď potom bude platit málo na první dítě), placení kroužků, oblečení apodobně taky ne (je to dobrovolné). Řekla bych že hypotéky, pojištění a podobně taky nebrala v úvahu - nemáš to mít tak velké, když to neutáhneš (ještě ke všemu pak doplácíš dítěti do standartu). Řekla bych, že hlavně přihlížela k platu matky, otce, stáří dítěte a jeho nákladů. Manžel platí 3 000,– na 8letou holčinu a tipuju, že hned jak nastoupím do práce, tak budeme povolání k navýšení alimentů.
Osobně si myslím, že vám to zvýší. Pokuď máte 5-6 let stejnou výši, určitě jsou na první dítě větší náklady (školka, škola, kroužky,..) a pokuď byl manžel schopen splácet 150 EUR, tak mu to dle mého hodí na tu výši.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.15 06:37

Ahoj nejsem si jistá jak je to s hypotekou a splatkama, ale má další děti a to jsou pro něj vyživovací povinnosti. Na to se přihlíží. Když jsem se rozváděla tak to bylo první na co se bývalého manžela ptala jestli nemá další vyživovací povinnost. Jinak já beru na 15 letou holku a 10 letýho kluka dohromady 2700,– nemyslím si, že by vám to závratně navýšili.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.15 13:54

Domluva na nezapsání otce dítěte do RL

Zdravím všechny, kdo mají s tímto tématem zkušenosti. Chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo si tzv.„pořídil“ dítě bez tatínka, ať už z jakéhokoli důvodu (že jste jeho jméno neuvedli poté do RL dítěte) Litovali jste pak toho?? Nebo nějaká maminka, která otěhotněla…a otec dítěte s ní nemohl fungovat jako máma+táta, protože už třeba rodinu měl? A nechtěl nebo třeba kvůli kariéře nemohl přiznat otcovství?? Soudili jste se s ním, nebo třeba i dohodli na nějakém výživném bez soudu?? V jaké výši vám přispívá?? A fungují tyto dohody??
Omlouvám se za anonym… jistě je toto citlivé téma… děkuji za vaše info

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.15 14:01

Pokud o dite nema zajem ja nemam zajem o jeho alimenty, sve dite dokazu uzivit sama kdyz uz nechci aby byl v RL ani jeho tata

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.15 14:18

Zájem nemá…posílal mě na potrat…teď se bojí „skandálu“… ale soudit se s ním nechci… ale vím, že s RP to taky nebude žádná hitparáda… :,( peníze bych mohla dítěti spořit…

• Citovat
  • Upravit
16186
26.3.15 14:26

No já jsem si dítě nepořídila s takovým debilem sice záměrně, ale stalo se. Je to už x let. Od začátku se k tomu postavil stylem „jdi na potrat“, tak jsem ho poslala k šípku. Na alimenty jsem se mu vybodla, co má být povinnost a samozřejmost, o to jsem se nikomu nehodlala prosit. V RL nikdy nebyl a už ani nemůže být. Je tam od loňska můj manžel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
26.3.15 14:42

Tak u nás je to jinak. Manžel platí bývalé na dceru 3000 měsíčně, dceři je 11 let. Máme ji u nás hodně často, ne jen jednou za čtrnáct dní. Mám ji moc ráda a ona mě víc než svou vlastní mámu. Alimenty zvedal soud a kdyby manžel nepřistoupil na tři tisíce, tak mu soudkyně chtěla dle nějakého nařízení dát něco přes 6000, dle jeho platu (24000). Nikoho nezajímají půjčky, hypotéky atd… :cert: :cert: A bývalou jen peníze ale dcera moc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.15 14:55

Tak já to cítím přesně opačně. Ex mě posílal na potrat, tyranizoval mě celé těhotenství. Nechtěl být v RL a nechtěl ji nikdy vidět. Já byla na dně, ale říkala jsem si, že to tak možná bude lepší. Na nátlak rodiny a právníka jsem na něj ale zatlačila a do RL se nakonec dobrovolně zapsat nechal a uzavřel dohodu o výživném. Nakonec se s ní začal i později stýkat. Jeho nároky jsou čím dál větší, teď se snaží tvářit jako nejlepší otec na světě a vyhrožuje střídavkou. Je to směšné vzhledem k tomu, co bylo. Takže já naopak lituji toho, že jsem ho do RL zapsala, těch pár tisícovek výživného mi za to že ho máme v životě nestojí a považuji to za svou největší chybu.

Prosím o zachování anonymu.

• Citovat
  • Upravit
406
26.3.15 15:13

Známá má takto dítko. Muž neuveden v RL. Nikde na něj neuvádí kontakt - ve školce, u lékaře apod. Finančně ji ale na dítě přispívá. Dítko je zatím tříleté, tak těžko říct jak do budoucna. Ale ona je „smířaná“ s tím, že je na malého sama. Vše si zařídila a je takto spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.15 15:14
@neila píše:
No já jsem si dítě nepořídila s takovým debilem sice záměrně, ale stalo se. Je to už x let. Od začátku se k tomu postavil stylem „jdi na potrat“, tak jsem ho poslala k šípku. Na alimenty jsem se mu vybodla, co má být povinnost a samozřejmost, o to jsem se nikomu nehodlala prosit. V RL nikdy nebyl a už ani nemůže být. Je tam od loňska můj manžel :mrgreen:

No já záměrně taky určitě nee… ale jak říkáš…stalo se… ale já nad potratem ani nepomyslela… je to moje první dítě… je mi 35 let a raději budu svobodná matka než žádná…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.15 15:16
@Anonymní píše:
Tak já to cítím přesně opačně. Ex mě posílal na potrat, tyranizoval mě celé těhotenství. Nechtěl být v RL a nechtěl ji nikdy vidět. Já byla na dně, ale říkala jsem si, že to tak možná bude lepší. Na nátlak rodiny a právníka jsem na něj ale zatlačila a do RL se nakonec dobrovolně zapsat nechal a uzavřel dohodu o výživném. Nakonec se s ní začal i později stýkat. Jeho nároky jsou čím dál větší, teď se snaží tvářit jako nejlepší otec na světě a vyhrožuje střídavkou. Je to směšné vzhledem k tomu, co bylo. Takže já naopak lituji toho, že jsem ho do RL zapsala, těch pár tisícovek výživného mi za to že ho máme v životě nestojí a považuji to za svou největší chybu.Prosím o zachování anonymu.
…toho se právě také bojím, ikdyž teď tomu nevěřím, že by se to mohlo stát… teď nechce žádné fotky, informace…prostě ji nechce ani vidět… :,(
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna