Poradíte s odhadem výše alimentů?

40
13.2.10 22:23

alimenty?

Ahoj maminky!
Nevíte některá kolik by mi měl můj ex přítel přispívat na miminko? Jsou mu čtyři měsíce a já mám pouze 7600,– z toho dva opravdu nemůžeme vyjít. Bere něco okolo 16 tisíc. Nejsme na tom zatím tak zle, že bych ho tahala po soudech, jen nevím kolik bych po něm měla chtít…aby to nebylo málo, nebo moc. Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.2.10 22:40

Ahoj.Ono záleží na dalších okolnostech,soud je zjišťuje.Záleží,jestli má další vyživovací povinnosti,jaké má výdaje..V televizi byla právní poradna a tam říkali,že pokud je to dítě jen jedno a nejsou žádné další závažné okolnosti,pro které by nemohl platit,je výživné asi 20% platu.S každým dalším dítětem je to trošku jinak a snižuje se to podle nějakého vzorce..

• Citovat
  • Upravit
33
13.2.10 22:44

Tak to je záludná otázka, jelikož každý okres a každý soudce dává jinou výši. Vím, že třeba boleslavský soud dává i 25% z příjmů, ale opravdu to je individuální a záleží hodně na potřebách dítěte, když uvedeš, že dítě potřebuje to a to, tak mu to přičtou a možná bych si zjistila, jestli by ti měl platit i náklady spojené třeba s dojížděním k lékaři, léky a pod. Možná( tak je to u bývalých manželek) by mohl doplácet i tebe jako nezaoptřenou, ale chtělo by to se zeptat opravdu třeba nějakého právníka, protože ti za to ty peníze stojí…a hlavně jsou pro miminko a to je nejdůležitější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
13.2.10 22:58

můj otec má plat cca kolem 40000 a posílá mi soudně určený alimenty 4000 tak si myslím že je to 10% z platu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.10 23:05

Kamarád platí ted na 2 děti 8500…
a bere kolem 30 000.Holky jsou ve 2.a 6.třídě.

• Citovat
  • Upravit
1853
13.2.10 23:05

No nedělej si iluze…(docela záleží i na tom ,kdo to u soudu posuzuje)Zkus se s ním dohodnout rozumě(řekni si o 4000 at máš pak z čeho slevovat)Nebo se ho zeptej ,kolik navrhuje ,že Ti bude platit,aspon uvidíš jaký má předstaVY ON. -ale záleží také na tom,jestli věříš tomu ,že bude dohodu každý měsíc plnit.(Svěření dítěte do péče už máte u soudu odbytý?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
13.2.10 23:07
Michaelakkk píše:
můj otec má plat cca kolem 40000 a posílá mi soudně určený alimenty 4000 tak si myslím že je to 10% z platu

nO TO JE ONO ,MOHLO BY SE STÁT ,ŽE OD SOUDU ODEJDEŠ S 1000,PROTOŽE NA MALÝ DĚTI SE DÁVÁ MÍN..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.2.10 07:50

Právě doma řešíme něco podobného…kolik alimenty na 11měsíční trojčata… Jejich otec vydělá něco okolo 25 tisíc, a má nějaké menší půjčky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
14.2.10 08:54
petra85 píše:
Ahoj maminky!
Nevíte některá kolik by mi měl můj ex přítel přispívat na miminko? Jsou mu čtyři měsíce a já mám pouze 7600,– z toho dva opravdu nemůžeme vyjít. Bere něco okolo 16 tisíc. Nejsme na tom zatím tak zle, že bych ho tahala po soudech, jen nevím kolik bych po něm měla chtít…aby to nebylo málo, nebo moc. Děkuju moc

Ahoj,nezáleží jestli on má nějaé půjčky,nebo ne,ale jestli má,nebo nemá další vyživovací povinnost/další dítě na které platí/,jak už tu někdo psal na začátku.Jestli nemá,je to lepší.Měla jsem to samé a navrhli mu 3000 kč a nebo se můžete dohodnout sami,pokud budete chtít a soud k tomu přihlédne.

• Citovat
  • Upravit
3597
14.2.10 09:48

ahojki, kamarádka se rozváděla a její advokátka jí řekla, že 10% z platu chlapa je základ, kterej přiřkne snad každej soud. Všechno navíc je už šikovnost advokáta, dobré srdce soudce a jiné důvody, např. nadstandartní příjem chlapa, zvláštní potřeby dítěte, např. při nemoci, nějaké dietě apod.

Já jsem s malou sama, její otec mi dává od narození 2500, ale vím, že příjem má cca 40000, čili se o peníze připravuju, dostala bych i víc, ale takto jsme se sami dohodli bez soudu. Vím ale, že mi kdykoliv bez řečí přidá na zimní bundu, kroužky ve školce apod., tak to tak zatím nechávám.

Jo a ještě do dvou let věku dítěte má chlap vyživovací povinnost i na Tebe, ale k tomuto nevím podrobnosti, to mi akorát řekli na sociálce, když jsem kdysi byla o cosi žádat a chtěli po mně krom alimentů na dítě i papír na tohleto.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.2.10 18:55

Děkuju, my jsme zatím ve fázi rozchodu, ale oba jsme tak nějak v klidu, to všechno rozčilování a hádání máme SNAD za sebou…zatím po něm nic nechci, jelikož zatím vše kupoval on. Stačilo říct a koupil plíny, nebo cokoli co malej potřeboval. A teď jsem trošku v rozpacích…jelikož se nám ten vztah během měsíce úplně dozhroutil, vůbec nevím co všechno bych měla udělat. Soud o opatrovnictví? Chcete mi říct, že bych o malýho mohla přijít? I když dost pochybuju, že by se o něj dokázal postarat. Teď ho například neviděl přes měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.2.10 18:58

holky, já vím že nejsem zdaleka jediná kterou opustil přítel, malýmu byli 3 měsíce, když oděšel. Ikdyž mi mockrát ublížil a určitě nebyla všechno jen jeho vina, pořád ho mám ráda, ale už vím, že žít bych s ním nemohla…ale strašně bych chtěla. Jak jste se s tím vyrovnaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
14.2.10 19:33
pavlak5 píše:
Michaelakkk píše:
nO TO JE ONO ,MOHLO BY SE STÁT ,ŽE OD SOUDU ODEJDEŠ S 1000,PROTOŽE NA MALÝ DĚTI SE DÁVÁ MÍN..

jakto že se na malí děti dává mín? já mám toto od 7 let čili mám nárok na víc??

• Citovat
  • Upravit
1288
15.2.10 08:56

tak nevím to záleží na soudu,ale myslím že by jsi ty 3.000 chtít mohla. Já beru alimenty na dvě děti ve věku 14 a 18 let 2.500,–kč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
15.2.10 09:00
petra85 píše:
Děkuju, my jsme zatím ve fázi rozchodu, ale oba jsme tak nějak v klidu, to všechno rozčilování a hádání máme SNAD za sebou…zatím po něm nic nechci, jelikož zatím vše kupoval on. Stačilo říct a koupil plíny, nebo cokoli co malej potřeboval. A teď jsem trošku v rozpacích…jelikož se nám ten vztah během měsíce úplně dozhroutil, vůbec nevím co všechno bych měla udělat. Soud o opatrovnictví? Chcete mi říct, že bych o malýho mohla přijít? I když dost pochybuju, že by se o něj dokázal postarat. Teď ho například neviděl přes měsíc…

je to jeho otec tudíž mu soud určí nějaké dny které bude u něj a čím bude větší tím jich může být více,tedy pokud bude mít zájem,ale nevím jaký je a jaký máte mezi sebou vztah,může i on si zažádat o svěření do péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna