Svěření dítěte do péče matky – jaké úkony?

KarolinaMM
21.1.10 14:57

svěření dítěte do péče

Ahoj,
prosím Vás holky potřebuji od vás radu. Chtěla bych si zažádat o svěření dětí do své péče jako matka. zajímalo by mne, co poté až to na soudu podám probíhá za úkony ? Jedná se mi o to, že žiji momentálně s dětmi v bytě u rodičů a máme společný pokoj s dětma. A nevím zda se v tom nebude štourat sociálka, že děti nemají svůj vlastní pokoj atd… díky za zprávu.
KarolinaMM

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
21.1.10 15:08

Ahojky - myslíš jako svěření do tvé péče například po rozvodu? Určitě někdo ze sociálky přijde - ale nemyslím, že by vadilo, že máte společný pokoj…u mě byli „na návštěvě“, když jsem žila se synem v garsonce a problém v tom neviděli. A to máš vlastně také společný pokoj :wink: . Určitě záleží na počtu dětí a jestli i při takovémto bydlní mají nějaké zázemí.

• Citovat
  • Upravit
6512
21.1.10 15:12

No, ze socialky Ti prijde na navstevu pani, ktera se jen popta na par veci Prislo mi to vice mene jako formalita)… Ja v te dobe take s malou zila u rodicu a dokonce jsme nemeli ani pokoj pro sebe (o vikendech tam s nama byla segra, kdyz prijela z intru)- Pani se tam nechtela ani podivat, ale treba je to jinde jinak, pisu jen, co jsem zazila ja…
No, nicmene nepises, jestli jsi vdana ci nikoli :nevim: Kdybys byla, tak v jakych podminkach zije otec deti? Jak jste zili pred tim? Co jste meli k dispozici? V tom pripade byste po nem mohli pozadovat i nahradni adekvatni bydleni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
21.1.10 15:16

ahoj, já, pokud můžu, se na této diskusi přiživím,,, jsem ve stejné situaci, chci holku do své péče, svůj byt mám, v tom není problém, jde mi o to, jestli s tím otec, který s námi nikdy nežil a žít nebude, ale je v rodném listě a jednou za měsíc za holkou přijede, má ji rád, tak jestli s tím musí souhlasit, jestli musíme společně k soudu apod.
Omlouvám se tímto zakladatelce, ale je to vlastně pořád stejná věc, tak snad diskusi moc nenabourám.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
21.1.10 15:17

ahoj, taky nemyslím, že by společný pokoj vadil. Vem to opačně: matce, která s dětmi odejde třeba do azylového domu taky sociálka děti nevezme, že jsou namačkaní v jednom pokoji, což v azyl. domě asi vesměs bývá, že. Předpokládá se, že to matka bude s růstem dětí a vývojem situace nějak řešit. Uvědom si, na jaké případy oni jsou zvyklí /nepřizpůsobiví občané…/

• Citovat
  • Upravit
6512
21.1.10 15:36

Aniku a plati Ti pritel vyzivne na malou? Ten soud, u ktereho zadas o svereni ditete do pece totiz resi tyto dve veci najednou… Nejlepsi je, pokud se dohodnete predem, abyste se nedohadovali u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KarolinaMM
21.1.10 15:42

zakladatelka : manželé nejsme… on má v praze byt pronajatý 2+1 a já žiji s rodiči ve 4kk. Ale jak říkám máme 1 pokoj, časem se chceme s přítelem sestěhovat k sobě - pronajmout si byt.
Díky za příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
6512
21.1.10 15:49

No, to nevadi - stejne si myslim, ze socialky Ti problemy delat nebude. Ja se ptala jen proto, ze kdybyste byli manzele, tak bys mela narok na nahradni bydleni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
21.1.10 16:03

Takže podáš návrh, soud zahájí řízení - ten pošle oznámení, že zahájil řízení o úpravě rodič. zodpovědnosti k dětem tobě, socce - orgán SPOD bude ustanoven dětem opatrovníkem pro toto řízení i tátovi.
Bude následovat šetření socky - doma u tebe (to že máš jeden pokoj s dětmi se neřeší, hlavně že mají to, co mají mít), zeptají se lékařky, popř. ve škole či školce, jestli je vše OK a napíší soudu zprávu, jak to vidí.
Pak vás soud předvolá, vyslechne si vás, přečte zjištěné zprávy (o příjmech, od socky, popř. jiné vyžádané dle úvahy), a buď se dohodnete nebo pokud bude mít všechny podklady, tak rozhodne.

ps už se to tady párkrát řešilo, tak koukněte do starších diskusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KarolinaMM
21.1.10 22:42

zakladatelka : cože ? budu muset předstoupit před soud ?
ježiš to fakt neééé… nechci se s ním už vidět…
Karolína

• Citovat
  • Upravit
KarolinaMM
25.1.10 20:48

od zakladatelky Karoliny : dneska jsem byla za pravničkou ohledně návrh na svěření dětí do vlastní péče. Můžu vám říci, že mi doktorka říkala, že doba je nakloněná můžu a že i muži mají šanci soud vyhrát a pečovat o děti. Zvláště pak když jsou ve svazu liga otců apod. Nerozhoduje prý majetek, ale podmínky k východě. A ten názor, že pokud matka není feťačka nebo alkoholička je už dávno dávno pryč. dnes prý opravdu i muži mají tu možnost. Takže prý nic nemám jisté. Jediné co mi nahrává je věk dětí, že jsou malé. Takže mám jít do toho okamžitě, nejlépe hned. Vyprávěla mi jak někteří otci drží dítě a nevydávají ho matce třeba i 2leté… matka doma na MD se skoro věší… mráz po zádech mám z toho… A když jsem zmínila že užívá nadměrné alkohol.. tak mi řekla, že s tím neudělám nic protože nemám důkazy, jediné co by soud uznal je z nějaké léčebny zprávu… takže holky to je sranda co…

• Citovat
  • Upravit
5074
24.2.10 14:17

Ahoj..mám podobný problém jako Karol…žila jsem s přítelem,otěhotněla a po určitých neshodách jsem se od něj odstěhovala..chtěla bych si syna nechat dát výhradně do své péče,on je alkoholik,gambler a rváč…dnes jsem šla žádat i o RP a bylo mi řečeno,že dokud mi od nepodepíše žádost o RP, nedoloží jaké měl příjmy v roce 2008 a kde byl zaměstnán v roce 2009,že nic nedostanu,dokonce ani RP…nemáte s tím některá z vás zkušenosti? a ještě kde se žádá o to svěření do péče..děkuji moc Simi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tasara
16.3.10 17:53

a jak staré máš děti ?? Já jsem zrovna v rozvodovém řízení a manžel chce obě děti do péče za každou cenu, prej použije cokoliv aby je dostal. Jsem zoufalá, doma už vykládá jak jim spolu bude dobře, až spolu budou atd. Snažila jsem se s ním domluvit na střídavé péči, ale bez úspěchu :cry: Bojím se, že o ně přijdu.

• Citovat
  • Upravit
moka71
17.3.10 12:51

karolínko, já mám stejný problém, sociálka akorát zjišťuje jaké podmínky máš pro děti. pokud si i on bude žádat o děti, tak budou dělat šetření i u něho. pak záleží na soudu komu děti dají,ale pokud on nechce děti do výchovy, taak nemusíš mít vůbec strach. To ten můj mi dělá naschvály a neví, jak na mě tak to řeší přes malého. Držím palečky. Monča

• Citovat
  • Upravit
moka71
17.3.10 12:54

Simi, na sociálce musíš zažádat o vyjímku, tu Ti dají po třech měsících, co to nahlásíš, že jsi sama s malým. A pak musíš zažádat ještě na soudě o svěření dítěte do své péče a návrh na výživu. Jakmile to budeš mít, nebude žádný probléma dají Ti vše na malého. Ale až po třech měsících od nahlášení!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna