Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Až mě to šokuje, jak se takhle může soudkyně zachovat, to je až do televize! Co to je za chlapy? je jim úplně jedno, že to dítě potřebuje hlavně maminku, on to na mě taky zkouší, dělá mi problémy, teď se snaží,aby si malý ode mne odvykal,tak si ho chce brát každý den, ale to já nedopustím, už ho mám plné zuby. Já budu bojovat dokud mi síly stačí, je to jen hajzl a na malého mi neplatí a nic mu nekupuje, tak o co mu jde? jen aby se mi pomstil, to já vím, k malému má jen opičí lásku. Však já něco najdu, nechci malého připravit o otce,ale nedovolím, aby ho nějaká psychopatka vychovala,když jejich děti nikdy nebyly na dovolené, na táboře, no škoda psát! Dám vědět, jak jsme dopadli příšt až to další pondělí.
Proti předběžnému opatření se protistrana vždy může odvolat do 15 dnů a ty se k němu můžeš vyjádřit. Ano, je vykonatelné do 7 dnů a taky jsme s malinkým byli cca 3 měsíce jako v ráji, než odvolací soud rozhodl o tom, že malinký bude spinkat u tatínka. Zdůvodnili to tím, že stejně jde jen o předběžné opatření. A to nás oba tatínek mlátil, proto jsme se odstěhovali. To soudci jaksi přehlédli, jsou tam úplatky. Na neurčito bylo jednání odloženo kvůli posudku psychologa, který není jasné kdy bude. Teď budou dovolené a český soudní sytém nějaké malé dítě vůbec nezajímá, přece soudci musí jet na dovolenou k moři! Advokátů mám několik, ale tak to prostě u nás funguje. Když je tvůj ex hodně velký haj.l a nejde mu o dítě, bude zneužívat „děr“ v našich zákonech jak to jen půjde. Zbývá mi jediné: být tvrdší než můj ex, bránit malinkého a nikdy se nevzdat.
Tady je ale nejhorší, že dokud soud nerozhodne, tak má na dítě stejné právo jako Ty. A tak člověk nemůže jet ani na dovolenou. on teda zatím toho moc o zákonech neví, ale je mi jasné, že se bude odvolávat. Soudkyně mu jasně řekla, že snad nechce tahat malého po psych.vyšetřeních, to by teda opravdu nebyl otec, když mu ho není íto, prý co by ještě chtěl, že mu ho dávám kdy chce, on se prý bojí, že bych se mohla odstěhovat do ciziny, tak mu řekla, že to ale může on snad taky, tak až ta situace nastane, tak to může řešit, te´d jsem v česku, tak se má k tomu postavit z tohoto hlediska. On řekl potom, že jsem nemocná a nemou se o malého starat, to už jí naštvalo, on mi totiž celých 9 měsíců neplatí a chodil za malým jednou za tři 4-5 dní, teď má strach, že bude muset platit apod. Vůbec mu nejde o malého, nemá srdce, to je strašné, když člověk chytne špatnou soudkyni a zjistí,že vůbec jim nede o zájmy dítěte. udělala bych že do 6 let by děti měli být jen u matky, pokud je hodná a stará se tak, jak má. pak klidně střídavou péči, pokud to to dítě bude chtít. Má někdo vzor toho předběžného opatření? nemohu to na netu najít. děkuji moc. Můžete mi to poslat na e-mail moka71@seznam.cz
Ahoj,
s tím, že do 6 let u maminky souhlasím, vyřešilo by to spoustu problémů u všech, kteří se nemohou dohodnout. I já nechci brát dítěti tátu, čeho je moc, toho je příliš.
K vánocům, svátku, k narozeninám mu nedal jedinou hračku, prý jen jestli se u mě má dobře. co mu asi tak 20 měsíční dítě řekne? snad vidí, ne?
ingeborg, přeji hodně sil, bojuj a nevzdávej se! stejně jako vy ostatní. přeci někde musí být ta díra i pro nás, abychom ty jejich nesmysly odpálkovaly.
moka, nedovol, co nechceš! i já se dověděla, že on má novou fungující rodinu, další dítě a to naše má dvě maminky! chtějí ho do své péče a na mě hází jen špínu, vymyěšlenou špínu! ![]()
to předběžné by měli mít i na sociálce, ale záleží na pracovnici. doporučuji ještě před tím konzultaci s právníkem, který stojí za tebou a kterému můžeš důvěřovat.
H.
No právě, dovolená mně i malinkému moc chybí. Fakt všechno záleží na soudci. V mém případě soudce souhlasil bez námitek s posudkem psychologa, protože můj ex prohlásil, že jsem labilní. To mě dost pobavilo, protože se starám o malého, vydělávám a koupila jsem nám nový byt. To ex totiž vytočilo do ruda, nevrátila jsem se k němu a ještě jsem relativně finančně zabezpečená. Předběžko na netu nenajdeš, vzory nejsou. Já jsem napsání zadala právničce. Ale stačilo by přece abys ústně požádala při soudním jednání. Mému soudci vůbec nejde o dítě, stejně jako tady psala H. Zajímají ho jen zákony, ale ne soudcovská etika. Naprosto souhlasím, že by dítě do min. 6 let mělo být hlavně s matkou, pokud se matka stará. Přeju všem maminkám hodně sil a naděje.
no jak jsi mnapsala, že má Tvé dítě dvě maminky, víš, co udělal můj ex? ještě se za tu dobu nerozvedl a vrátil se ke své manželce, aby spolu vychovali malého, jenže u soudu viděl, jak je soudkyně na něho naštvaná a tak raději mlčel, protože ta by mu asi dala svůj díl, už takhle mu vynadala, že nebyl schopný se za 5 let rozvést,ale napsat žádost o malého na to si čas našel apod. věci mu tam pověděla. On nás psychicky týral, mě i mého syna. ten se začal v noci pomočovat, léčil se s tím, ale ustalo to až když jsme odešli, budil ho v noic že má jít s košem a já jsem ho bránila, tak začal na nás řvát a vyhazovat nás z baráku až se vzbudil i malý. nevím, jestli mám tohle všechno na soudě povědět. v pondělí máme druhé stání. jinak že nemám dovolit to, co nechci, ono je to těžký, protože on mi pak dělá naschvály a odnáší to jen malý syn. já si někdy nevím rady.
A co změnit soudce? nebo se obrátit na někoho jiného, to přeci nejde,aby se děti braly jako rukojmí a chlapi si pak s námi dělali co chtějí, on má taky vztek,že se k němu nechci vrátit, ale já to neudělám, jen proto, že nám opravdu moc ublíži. je mi s klukama dobře,ale potřebuji to už nějak ukončit, mně nevadí, že si bere malého, i když podle mne je to opičí láska. Nic mu nekoupí a peníze mi nedává, tak nevím, o co mu jde. Já jsem někdy ráda, že mám klid, že si mohu něco udělat, když si ho vezme,ale měl by se mu věnovat on a ne ho dávat hlídat druhým, jako třeba své dceři,která má skoro stejně starou dcerku.
Ještě jsem k té anon. chtěla napsat, že u soudu snad viděli, že jsi odešla z nějakého důvodu a ne kvůli jinému chlapovi apod. že ti ubližoval, ať už to bylo slovně či jinak,ale my nejsme povinny si nechávat nadávat a urážet. jinak k těm ostatním, psychotesty může žádat každý, já to asi udělám taky,protože vím, že je nemocný na sto %, ale nechtěla jsem to prodlužovat.
Nečetla jsem úplně celou diskuzi, jen tak útržkovitě a chci jen říct, že mě vždycky rozčílí do nepříčetnosti takový ty hlášky, že otec je hajzl a že mu dítě dávat nechcete atd. atd. V první řadě se zamyslete nad tím, že „vy jste si s tím mužem to dítě udělali“. Neberu takový to, že dřív byl jinej a tak. Přece si nebudu dělat dítě s někym, koho znám 3 měsíce. A pochybuju, že když je člověk 4 roky takový, že najednou se změní natolik. No, ikdyž může se stát, dejme tomu. Pochybuju, že některý soudce dokáže z úst vypustit větu, ať odejmeš dítě od prsu, to teda… A hlavně, kdyby mě to řekl, tak bych ho nikdy, nikdy neposlechla. Vždyť otci můžu umožnit styk s dítětem bez ohledu na to jesli kojím nebo ne. A hlavně, jednou je to otec, má právo na dítě a povinností matky, ať už jsou vztahy mezi ní a otcem jakékoliv, je dítě na styk s otcem připravit a podporovat ho v tom. Je jasné, že když je dítě miminko, půjčím ho otci na procházku nebo ho pozvu k sobě, ať si pochová atd. Prostě musím hodit naše nesváry za hlavu a povznést se nad to. Je to otec a když se chce na výchově podílet, je povinností matky mu to umožnit. Mám za to, že bránění ve styku dítěte s otcem, může být i podmínkou pro změnu výchovného prostředí. Takže tím chci říct, že se nedivím, že ty tátové, kterým děti nechcete půjčovat, pak vytahujou samou špínu, kterou na vás hází a o děti se rvou zuby nehty a chtějí je do své výchovy. Taky pochybuju, že by to někteří zvládli, ale… Věřím, že kdyby se se svými dětmi stýkat mohli, tohle by určitě nedělali. Ale to je jen můj názor.
Mně taky nic nedává, jen semtam pár stovek almužnu aby soudce na něj nemoh. Pořád kontroluje a kritizuje, jak malého oblíkám. Chodí s ním schválně ven v dešti aby byl brouček nemocný, už měl 5× chřipku během 4 měsíců. I když si stěžuju, je to prý tvrzení proti tvrzení. Chudinky ty nové partnerky vašich ex, až přijdou na to, jaké si nabalily „poklady“. Fujtajbl! Můj ex strašně stloustl, co s ním nejsem, toho asi žádná chtít nebude…
Milá Dano, nejdříve by jsi si to měla tady opravdu přečíst, á nebráním otci ve styku s dítětem, malého vidí každý den, bere si ho ven a je i u nás, večeří spolu, koupou se spolu,ale on si žádá o malého proto, že je to poslední zbraň,kterou si mě může udržet,ale já s ním nebudu! Dva roky jsem se od něho stěhovala, než se mi to podařilo, nadával mi píčo, svině, kundo… méému synovi říkal, čuráku, zmrde … to je normální? opil se a vyhazoval nás, řval na nás apod. Tole prostě nešlo. takže syna mu nikdo nebere,ale neplatil a neplatí na něho, nic mu nekoupí. Zná svá práva,ale ne povinnosti. Jde mu jen o to, že nechce platit, bojí se, že už nebude moc chodit k nám domů a mít mě pod kontrolou. zatím jsem tady nenašla žádnou maminku, která by nechtěla dát malého k otci na návštěvu,ale brát kojící matce dítě je i od chlapa sviňárna!kyž v noci malý brečí a volá POUZE mne, tak si myslím, že to dítě má být u matky! Ať si ho půjčují, ale ať se chovají normálně.
NO ten můj ex, ten se raději vrátil ke své manželce, protože ho žádná asi nechce, ona vyšla ze 7 třídy a je to primitiv, taky si na ní stěžoval, že ji nemůže poslat ani na poštu, že neumí vyplnit složenku.
Milá Dano, tak si to opravdu pročti a pořádně!
My nejsme proti chlapům nebo tatínkům! my jsme proti jejich chování! a to že se mužskéj dokáže změnit, to dokáže. protože zjistí, že dítě jsou starosti větší, než sui představoval, že my s narozeným mimčem nemůžeme žít jako předtím, že jsme unavené víc, než předpokládal, že po něm chceme víc věcí a to nám dáváají pěkně sežrat! a nejjednodušší je psychický teror, který začíná tím, že nedokážeme ukliditm, když jsme celý den doma, že si chceme přes den lehnout, když mimi celou noc propláče a takhle bych mohla pokračovat do alelůja. Myslím,že ty co procitli z planých slibů, my dají za pravdu. já s ním byla tři roky, když jsem otěhotněla. pořád mi vykládal, kdy už budeme mít děti, když přišlo, najednou ho nechtěl, že mám raději chodit do práce. kéž bys tohle nikdy neúpoznala. dost mě nakrkla, fakt. je vidět, že žiješ v harmonickém vztahu, tak si ho užívej a pěstuj. my tohle štěstí nemáme, ale proto nás nemusíéš osočovat, že krademe tatínkům děti! my svoje povinnosti známe a dodržujeme, protože by nám to dali pěkně sežrat a soudy by jim vycházely vstříc ještě víc. my jsme taky milující mámy! sakra babo, kde žiješ.
omlouvám se, ale tohle mě fakt bere, když se někdo plete do záležitostí, které nezná a neviděl ani z rychlíku.
H.
Moka, určitě tyhle věcisoudu pověz. máš právníka? prober to s ním. ale vědět by to měli i na sociálce. mě socka řekla, že tyhle naše spory nikoho zajímat nebudou, tak jsem ji nic neřekla. byla jsem v situaci, že se mi o tom stejně mluvit nechtělo. jenže on jim to vysvětlil za mě. ta potupa a ponížení… řekni vše, co si myslíš, že by tobě a děcku mohlo pomoci. právník už ti s tím pomůže. vím stojí peníze, mě naštěstí pomáhají naši. dnes i finančně. takže jim bych měla líbat ruce.
Dobrý den,
také přileji olej do ohně. I my se taháme od půl roku věku syna. Soudkyně mi natvrdo řekla, že ho můžu přestat kojit, že mi neumře a když to tatínek chce a platí, tak má o dítě zájem a já bych mu tak jen bránila a to je prý trestné!!! On mi ho rval od prsu, do teď prožívá po návratu noční děsy, při kterých mě málem uškrtí, jak se mě drží, volá zoufale mamí. Ale prý přeháním. Prý je to běžná reakce a ať si malý zvyká (v současné době jsou mu téměř dva roky). Socka je na straně otce, protože jí „okouzlil“ svým šarmem a ukázal fotky, jak vzorně se stará o dítě své nové přítelkyně. děs běs. všem pevné nervy, mě je napravují průběžně odborníci. nestydím se za to. jsem ráda, že mi pomáhají.
Jeho lži nás ničí a on se tomu směje, protože má od soudu potvreno, jak jsem mu svým odchodem s malým ublížila. že on nás trápil, nikoho nezajímalo, protože jsme nebyli manželé.
bordel je to, ne soudnictví a péče o dítě.
pevné nervy a úspěch všem.
H.