Svěření dítěte do péče matky – jaké úkony?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ingeborg
13.6.10 20:22

Malému jsou 2 roky, ale narodil se předčasně, takže vyzrálosti 2 letého chlapečka ještě nedosahuje. Kontakt s malým máme upravený předběžným opatřením, ale konec soudních tahanic je v nedohlednu. Můj právník to tipoval na dalších 5 let. Máš pravdu, že když malinký k ex nechce, něco negativního tam musí být. Já tak strašně nechci aby na malinkého měli vliv nějací psycho lidé(i když to může být jeho biologický otec) a chtěla bych ho hlavně ochránit před vším negativním, aspoň tak do 4 let, vždyť teď se nejvíce tvoří jeho osobnost! Tak ti moc fandím zítra Moniko, ať to zvládneš, bude to stres, to znám dobře. Máš zajištěné hlídání malinkého nebo tam půjdeš s ním? Ale třeba už soudkyně rozhodne…dej vědět, jak jsi dopadla.

• Citovat
  • Upravit
moka71
14.6.10 15:02

Ahojky všem, tak to mám za sebou, malého hlídala mamka. Otec malého na konec vzal návrh zpátky, souhlasil, aby byl u mne, chtěli jsme nejdříve určené dny, kdy si ho bude moct brát,ale na konec to bylo jen na dohodu, protože pracuje a neví, kdy bude mít volno, tak nevím, co je lepší. Takhle bych přesně věděla, že bude mít malého dopředu a mohla si něco zařídit pro sebe. No snad to bude fungovat a když ne, tak se dá nechat udělat úprava styku s otcem. Docela mě tím překvapil,ale on věděl předem, že soudkyně rozhodne v můj prospěch. A taky viděl, že malý je na mně závislý a já se mu to snažila vysvětlit, nikdo mu malého nebere. Taky jsem mu vynadala, že nechci,aby Domíčka hlídala jeho žena, že jí prostě nevěřím.Taky jsme se vzdali práva odvolání. Tak je to už najisto,tím, že nám dojde rozsudek to nabyde právní moci. Já se snad i dneska opiju!!!! Fakt jsem rádA,ale stejně někde uvnitř ten červík je. Ještě mi to spíše nedochází. Holky já vám všem přeji,aby to dobře dopadlo, aby jste se domluvily a všechno dobře dopadlo. Ingeborg, Tebe já obdivuji, to mi věř.Budu ráda, když občas písneš, ať vím, co s vámi je! A drž se. Já jsem si říkala, škoda, že jsou ještě tak maličcí, že si nemohou říct sami. Holky vydržte!!!!Monika

• Citovat
  • Upravit
ingeborg
14.6.10 21:27

Moni, ze srdce ti gratuluju. To jsou úžasně dobré zprávy! Být tebou, určitě to zapiju. Kéž by i ten můj ex pochopil, že mu syna brát nechci, ale že je na mně prostě závislý, protože se o něj vzorně starám a miluju ho. Hlavně ať to rozhodnutí soudkyně už nabude právní moc a ty můžeš být v absolutním klidu. Určitě i ten tvůj malinký Domiček z maminky ucítí radost a pohodu. Můj malý ze mě cítí jestli jsem v poho a z mého ex zase cítí agresi, tak pláče a nechce k němu. Soud ještě nestanovil ani psychologa, který bude dělat posudky, u nás to bude fakt na dlouhý lokte…

• Citovat
  • Upravit
www.stridavka.cz
15.6.10 01:13

Já negratuluju. Malý tak zřejmě přišel o jednoho z rodičů. Kdyby byla střídavá péče, otec by se prostě musel v určenou dobu starat. Takhle je to na nejlepší cestě k tomu, aby to postupně vzdal úplně.

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 09:01

Střídavko, uvědomuješ si vůbec, co to je střídavka? Jak by se asi o malého staral? je malý a do školky ještě nechodí. Takže by se po dobu, kdy je tatínek v práci o něho starala jeho dcera, která je taky na mateřské!!! Nejdříve si přečti, co je tady napsáno a potom komentuj. Za klukem chodí skoro každý den, bere si ho kdy chce. Chtěl malého jen proto, aby se mi pomstil, ale sám si to uvědomil, že dělá blbost a vzal návrh zpátky. Jak můžeš napsat střídavku u dvouletého dítěte, které ještě neumí pořádně mluvit. Tatínka bere na lumpačiny, ale při každém bolístku volá maminku. Pokud má syna rád, tak to nikdy vzdávat nebude, já jiného chlapa nemám,odešla jsem od něho protože na nás páchal domácí nasilí, starší syn, který je můj se z toho začal pomočovat!!!Takže mě Tvůj komentář vůbec nezajímá. Asi jsi matka nebo otec, který bere dítě jako věc a ne lidskou osůbku! Střídavka by měla být u dětí, kteří by si o to uměli říct sami a ne že za ně bude rozhodovat někdo! Jinak holky držte se. Monika

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 09:03

Jo a tatínek se nestará ani když ho má, jde k vnučce a oni si spolu hrají. Takže má klid,neumí si poradit sám.

• Citovat
  • Upravit
www.stridavka.cz
15.6.10 11:34

To je bohužel dost zkreslený, ale u nás stále přežívající názor na střídavou péči. Samozřejmě že dítě, pokud je zatím jen u tebe, bude zatím víc preferovat to, co zná. Ale pokud pozná i něco jiného, zvlášť v malém věku si rychle zvykne a později ocení, že mu zůstali oba rodiče (ne jen na hraní, ale i na výchovu a péči).

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 12:28

Já si myslím, že střídavá péče je vhodná u větších dětí a ne akhle u malých. neumím si představit, že bych malého týden neviděla a zrovna tak si to neumí představit jeho otec a proto jsme ani jeden střídavou péči nechtěli, hlavně on sám ví, že když chodí do práce, že by se těžko staral přes poledne o malého. To je každého věc, tatínek vidí malého dá se říci každý den, je to stejné jako kdybychom spolu žili, akorát večer nespí se mnou ale inde. malý nemá pocit, že by se něco dělo. Je spokojený. Nevím, co jiného by měl prožívat v tomto věku. nejspíše by měl poznat to, že je milován oběma rodiči a ne se o dítě dělit. Jak kdo má čas a může tak se stará, jezdíme se společně koupat a do zoo a různě podnikáme výlety, akorát že spolu nežijeme, protože to nejde. Pokud někdo nevidí do rodiny, je lepší nic nekomentovat. Něco jiného je u Ingeborg, která chudák trpí tím, že se musí koukat na to, jak malý nechce k tatínkovi, něco patologického tam být musí, mělo by se koukat na to, co si přejí děti a ne rodiče nebo soud!

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 12:30

Náš malý má oba rodiče,snažíme se ho vychovávat oba dva,ale pokud tatínek nemá čas, tak já s tím nic nenadělám.

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 12:37

Zrovna teď mi zavolal, že naváží materiál na jeden barák, že neví, jestli odpoledne si bude moci vzít malého, včera jsme se domluvili, že si ho dneska vezme. No a kdyby ho měl u sebe, kde by malý teď byl? Do školky ho ještě nevezmou. Tak co by se mělo asi tak dělat teď? Proto si myslím, že střídavá péče může být jen když to dítě chodí do školky nebo do školy, ale stejně to dítě trpí, když nevidí delší dobu mamku nebo taťku, proto jsme to nechtěli ani jeden.

• Citovat
  • Upravit
2972
15.6.10 12:39

Mončo já se připletu… Souhlasím s tebou. Střídavá péče dělá dětem v hlavě tak akorát čurbes. Je mnohem lepší, když chodí spinkat každý den do stejné postýlky a ráno se v ní probouzí. Děti potřebují řád, dělat věci stejně pokaždé ve stejnou dobu, pak jsou z nich vyrovnaní a pohodoví lidi. A tatínek si malého přece může brát, v podstatě, kdykoliv… Takže gratuluji, že ti to dopadlo tak, jak dopadlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.10 13:50

Ahoj holky,

tak nám pár dní nešel internet. přečetla jsem napsané, tak snad popořadě.

koupání bylo super, ještě i další dny. malý se vyřádil i s jinými dětmi. i pro mě to bylo relaxační :lol:

velká gratulace, moka. takhle fajn soud, to je úspěch. teď už budeš mit klid.

inge, je to těžký a náročný i na psychiku, co se děje. můj malý taky jednu dobu k tátovi nechtěl, utíkal, plakal i při návratu. byl mu čerstvě rok. vůbec jsem nevěděla, co s tím. každý mi vmetl do tváře, že jsem přehnaně citlivá. no nevím, ale když člověk neví, co se děje s jeho uzlíkem celý den (natož přes noc! to by se vůbec nemělo u tak malých dětí povolovat), a při návratu pláče, ptal by se po příčině každý, no ne? takže hodně pevných nervů. chtělo by to šikovného dětského psychologa. u nás není, tak to vzala šmahem psycholožka z poradny a vysledek nikterak žádný.

k té střídavce, moka, napsala si to moc hezky a pravdivě. k tomu není co dodat. střídavku bych tu viděla jako provokatéra nebo pošuka, který sice o něčem zdánlivě hezky píše, ale žije mimo realitu.

já se teď snažím vypořádat s jednou velkou lží, která se na mě valí a náporem od ex, který na mě tlačí, že když neměl o víkendu čas, musím mu malého vydat jindy. právník mi sice řekl, že nemusím, že to na mě zkouší, ale to je denně sms, mejl, kdy mu ho vydám. jako kdyby malý kus dřeva. tak na to kašlu, všechno hned mažu. prý si to se mnou vyřídí u soudu, že máme na sociálce bezva paní. to máme, líbí se jí střídavý model, ale u svého dítěte to nechtěla, baba.

tak všem přeji hezké den a pevné nervy s tím naším rancem starostí. bude líp, věřme že ano.

Hanka

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 17:06

Máš pravdu, tatínek je u toho když se malý koupe, když večeří, když jde spát, takže nemá pocit, že by neměl tatínka. Ráno snad každý tatínek je v práci a odpoledne ho zase vidí, někteří tatínkové jezdí i na týdny do ciziny za prací,je to opravdu od rodiny k rodině.

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 17:18

Milá Hanko, já vůbec nechápu, co se to tam u vás děje, ať už u soudu nebo sociálka. Ano malý má nárok na oba rodiče, ale určitě ne takovým způsobem, co dělá ten Tvůj, ten malý to vycítí a bude to ještě horší, viděla jsem v televizi, jak holka nechtěla k tatínkovi asooudkyně jí dala na psychiatrii. Já měla strašný vztek!!!To je jako kdybych někomu vnucovala partnera a ty ho nechceš, tak se půjdeš léčit. Vím, že to je otec,ale to dítě pokud u něho bude a bude nešťastné, tak proč by tam mělo chodit! Mně to příjde až omezování svobody, byla už dost velká a nechtěla k němu. Možná jste to taky viděli. Já si myslím, kdyby tatínek chvíli počkal a chodil by s ní někam na chvilku ven a zase by jí odvedl domů, tak by se tam ten vztah upravil, ale takhle akorát tomu dali ještě větší ránu, holka na psychiatrii a dokonce i bez mamky.Bude to dávat za vinu samozřejmě tatínkovi. Vždyť jí nemůže mít rád, já bych hledala jinou cestu. Vůbec nechápu jak takhle malé děti rok aa dva roky, chtějí nechávat u tatíka apod. To dítě má mít na jednom místě zázemí, kde spinká atd. Musí mít z toho strašný maglajz. A hlavně maminka je maminka. nevím, co to je dneska za modu. Ještě že já měla dobrou soudkyni, ta mu rovnou řekla, že ať jí neříká, že má kdo by se o malého staral, když bude v práci, protože tady má maminku, která s ním bude doma a nikdo cizí tu maminku nenahradí! Teď při druhém stání to vzal zpátky, prý si žádal proto, že měl strach, že bych mu malého jednou třeba nedala, tak mu vysvětlila, že to samé bych mohla tvrdit já. A taky mu řekla, že se to ještě nikdy nestalo, že má být rád, že ho vůbec pustím k nám domů, že ona ač soudkyně by ho domů nepustila, že má již opět svou původní rodinu, že nebyl schopný se rozvéést, že mě jen zneužil k dítěti. No nandala mu to hezky, ale ona ho prokoukkla, je ode mne dost starší,, chtěl se se mnou vytahovat a jaké má hezké dítě apod. No holky, moc vám držím palečky, ať mají ty dítka klid a spokojený život a ten budou mít,pokud i vy budete v klidu. Vím, že to je těžké, ale když vám bude těžko běžte s nimi ven a pokud budete sami , vemte si kolo nebo si jděte zacvičit, mně to pomáhalo! pa Monča

• Citovat
  • Upravit
moka71
15.6.10 17:34

Hani, já nevím, jestli už máte úpravu styku, pookud má danné dny, není pravda, že mu malého musíš dát v náhradním termínu!!!To je lež! To jsme taky řešili na soudě, řekli mu, že pokud bude mít dané dny, v jiné dny nemá na malého nárok, tak proto je lepší dohoda. Pokud ještě nemáte nic určeného, tak je to čistě na dohodě a taky nejsi povinna mu kluka dát, prostě se musíte domluvit, takhle mi to říkala moje soc.prac. že se musíme domluvit a ona dokud nebude dítě svěřeno do péče jednoho z rodičů,nemůže nic dělat. Ale domluv se s volem, viď? Teď je kluk v mé péči a vím, že mi ho musí dovést domů, pokud se nedomluvíme, že u něho přespí, docela se už těším, protože chci jít taky do kina, někam si zatancovat jít do divadla apod. Akorát že mě malý v noci stále volá apod. Dokud to neustane, nechci, aby prožíval nějaké ttrauma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna