Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Hanko, já nromálně zírám, co to tam máš za sociálku a soudkyni! Moje soudkyně mu jsně řekla, ať je rád, že ho vůbec pustím ke mně domů. že si jinak mame malého předat mezi dveřmi a je to, že já k němu domů taky nelezu a že pokud bych chtěla jednou s někým žít, tak by se mu to určitě nelíbilo, že k ná domů chodí. Ano máme se bavit o malém a o tom podtstném. ten Tvůj má dané dny a tím to končí, to že si neudělal čas je jeho problém a jestli mu ho dáš v náhradním termínu to je jen Tvoje dobrá vůle. já jsem na tom byla jako Ty, bála jsem se s n malým jít ven, že mi ho sebere a už nevrátí, až potom se uklidnil. Ale to co píšeš Ty je pronásledování a můžeš to klidně nahlásit i na policii. On tě omezuje a ty nikam nemůžeš. Do jisté míry to znám, protože on chce taky vědět kam jdu apod. Tak jsem mu řekla, že mu řeknu nanejvýš město,ale nebude nikam za mnou chodit, že já za ním taky nikam nechodím. no holka už aby ti naši drobci vyrostli, snad to bude lepší. Mě štve, že mi neumí pořádně říct, že něco nechce,le často mu řekne že nechce tu jeho vnučku, tak mu říkám, ať ho tam často nevodí, protože se jinak proti ní postaví a nebude jí muset už vůbec. tak ať je už klid! Fržím palečky všem! Monika
No, malinký zase když musí v noci spinkat jednou týdně u tatínka,vrací se mi nevyspinkaný a rozrušený. Je mi jasné, že chudinka tam skoro nespinká a já se tím samozřejmě trápím. Jinak jsem zjistila, že mi můj ex dal falešný erotický inzerát na seznamku, ale ozval se mi jen jeden „zájemce“, tak mu to nějak nevychází. Někdy mi připadá, že mám dítě s puberťákem.
I kdyby jsi ten inzerát dala Ty, jemu je do toho houby a můžeš si dělat co chceš,pokud tím neohrožuješ malého. myslíš si, že on je svatý? To se mi fakt líbí, oni si dělají co chtějí a my nesmíme? Tak to už ne ,když si bere malého tak já jsem se rozhodla, že se půjdu bavit.
Tak jsme dneska byli s malým na neurologii, protože bylo podezření, že má epileptické záchvaty. Strašně tam řval, držela ho sestra, doktorka i já aby mu natočili EEG. Nic vážného mu naštěstí nezjistili, jen nějakou tenzi, zvýšenou mozkovou aktivitu, skoliózu… musíme začít rehabilitovat, všechno jsou to prý psychosomatické problémy z toho, že spí u tatínka a nechce k němu. Tak nás asi čeká další předběžko.
Moni, jasně, běž se bavit když nemáš malého. Já teď na to náladu nemám, malej mě úplně vyčerpává.
Náš malý se taky poslední dobou vzteká, hlavně když mi ho přivede, zřejmě ho nechá dělat co chce a pak neumí zase udržet doma nějakousoustředěnost, něco mu nejde,hned brečí, hází s hračkami apod.Samozřejmě to nemmůžu svádět na tatínka, jen to na naás zkouší, co kdo mu dovolí. To je mi malého moc líto, ale z toho spaní by to neměl mít, už je docela velký. Je mi divné, že nechce tatínkovi, protože většinou se děti těší i v tomto věku. VIdím to u malého, ale já mu zase nadšeně říkám, že přijede tatínek a pojedou autem pa apod. Je pravda, že by mě chtěl s sebou,ale já tam už nesmím a ani bych tam už nechtěla. nevím, jak mu to jednou bude vysvětlovat. tak držím palečky, ať je malý brzy zdravý. monika
Tvůj malý se těší na tatínka? To jsem nikdy nezažila. To fakt i ve 2 letech jde? Já se snažím malinkého motivovat a říkám mu, že to bude s tátou fajn, ale ať řídkám cokoliv a snažím se, vždycky brečí a nechce k němu. V tomhle si už opravdu nevím rady. Když nám tatínek onemocněl, malému vůbec nechyběl, nikdy se mě na něj neptá, spíš je rád, že táta nepřijede. Hrozný, že? Už si s tím nevím rady, snad se to někdy změní. Malinkej se taky vzteká a zkouší moji trpělivost, ale té mám naštěstí hodně a nenechám se sebou cloumat. V poslední době když se mu nechce chodit a je unavený (což je pořád), místo aby si sedl do kočárku (vztekání na mě nezabírá), lehne si bleskově na chodník, špinavou podlahu, silnici a říká blaženě HAJÍ
Ahoj,
tak si v příštím soudu budu žádat o to, abychom si malého předávali na neutrální půdě - hřiště nebo v obchoďáku. snad to projde, ale nějak jsem alergická i na to, že přijede i před dům, omezuje nás tak, to vím. zatím máme holt v bydlišti matky. asi se odstěhuju na Aljašku
inge, já bych byla tedy vytočená. ale je dobře, že mu jeho záměr nevyšel. já zase přemýšlela, že mu podám inzerát na dům, který jsme spolu staveli, ale právník mě za včas usměrnil. byla jsem naštvaná a jsem ráda, že to k nakonec nebylo.
chlapečka mi je líto. to je hrůza, čeho všeho jsou ti chlapi schopní,jen aby dosáhli svého. takhle ho ničí… my máme po návratu taky problémy, čekám, jestli ustanoví znalce soud. já totiž mám pocit, že když ho nechám vyšetřit sama, že ten chytrák stejně řekne, že to není objektivní a pošupeme někam znova.
a k tomu vztekání, my se vztekáme jen doma. venku je tak hodný, bohužel i bázlivý, nechá se od dětí strkat a kopat. kdybych mezi ně nevlítla, tak ho asi opravdu zmlátí. ostatní mi říkají jak je hodný a klidný a on se mezitím „jen“ bojí ostatních. taky nevím, odkut to má nebo z čeho. jediný co vím, že se bojí zvířat, kromě koček. tu máme doma a je s ní kamarád.
tak taky přemýšlím, co asi spolu dělají, protože ex mi nic neřekne a když náhodou, tak jak se měli náramně báječně. a že má malý atop. exem, si všiml teprve minulý týden! hovado, ještě mi řekl ať s tím jdu k doktorovy. že na to máme léky ho nikdy nezajímalo.
tak se holky držte a pěkný den
![]()
Hanka
Holky, já když to tak čtu, tak mi to je moc líto, já jsem ráda, že se domluvíme co se týče malého, i když taky nevím, jak dlouho tobude fungovat. Já chci, aby měl svého otce, protože už nevěřím cizím, i když na jednu stránku on ubližoval mému synovi psychiucky, pro něho je to normální,ale pro nás to nebylo a tak jsem byla nucena odejít. Malého má rád,ale je vidět,jak to původní nadšení opadá, už nemá nejdenou tolik času a pod. Je to přeci normální, chlap vydělává a ženská se stará o domácnost, to že má dvě rodiny, je jeho problém, ale musí počítat s tím, že nmu to taky jednou skončí,že sem nebude moc chodit jako domů, jakmile si někoho najdu. nechci zůstat sama, ale nikoo domů taky nechci. jsem z chlapů vyléčená a je mi s klukama samotné dobře. nikdo mě tzv.nebuzeruje, že jsem neudělala to či ono. Hloky, není to jednoduché, já vím, někdy si říkám, proč to není jako u zvířat oplodnit a s bohem, bylo by to asi lepší, i když jsou páry, kteří se milují až do smrti. tak snad budete mít brzy klid. Teď ty dovolené, tak se to zase potáhne co? Pa Monika
Ahoj Mončo,
mě se docela ulevilo, když jsem ho přestala pouštět k nám domů. on mi klidně vlezl i do postele, čekal, že mu nabídnu pití atak. a když jsem mu vysvětlila, že takhle ne, že už přehání, taky se divil. možná, že mu dělá dobře, že ho pouštíš, má přehled, co se u tebe doma děje a proto s ním může být i schůdná domluva. jestli vám psychicky ubližoval, tohle sledování mu dělá dobře, to mi věř. a jestli má zázemí někde jinde, tak ho nepotřebuje u tebe, no ne?
já se dřív na chlapy nemohla ani podívat a pomyšlení, že bych ještě s nějakým něco měla, už vůbec. když jsem ho jednou dál nepustila, a později jsem mu přestala odpovídat na ry jeho rejpavý kecy, protože to stejně nikam nevedlo, cítila jsem pomalu úlevu a teď už si s chlapama dokážu i povídat a v pohodě. ale zatím jen povídat. nic víc zatím ani nechci. taky si říkám, že jestli si přeci jen někoho najdu, domů ho jen tak nepustím. chápu co myslíš tím, že je ti s dětmi samotné dobře. mě taky a jestli by mi měl někdo ještě mluvit do toho, jak vedu domácnost …
jedeš s dětmi na dovču? my zatím nic neplánujem, jen výlety přes den, taky svou úlohu hrají finance. asi to znáš.
mej se hezky. Hanka
Ahoj Kajko, zazivam a zazivala jsem neco podobneho a celkem i velky boj s mladsi Kristynkou:-) Snazila jsem abych ziskala malou do sve pece a byl to boj jelikoz se poti me obratil byvaly pritel a muj biologicky otec:-( snazili se ziskat malou do pece oni:-( celkem me shazovala i matka u ktere ziju a zila jsem:-) a taky jsem zila v podobnych podminkach jako ty a korat s tim ze na me mi nejblizssi hazeli spinu na sociolku a proto zacala se socialka stourat v mych problemech byl to hnus:-( stale jsem malou prohravala i jsem na mesic o ni prisla jak my ji byvaly unesl:-( davala jsem predbezko a nastesti jsem ho vyhrala..:-) socialka se ve me stourala celkem dost zacli se zabyvat itou starsi kontrolovali skrine veci proste vse kvuli posudku. No uz mam kśkoro mesic po soudku Kristynka uz je jen moje socialka me jeste castecne telefonicky hlida ale jinak uz mam klid.. Prozila jsem si tenhle pulrok celkem dost velkou krutarnu a dala jsem to!!! A ver ze socialce tve podminky vadit nebudou pokud se o deti staras a venujes jim veskery svuj volny cas.
Moka ja mam 2 letou kristynkou s tim s kterym jsem se ted soudila modlila jsem aby navstevy a stykani zamitli ale ne je to povinnost a nutnost pro dite:-( soudkyni jsem rikala ze starsi to bude tezce snaset kdyz Kristynka pujde ke svemu otci ale soudkyni to nezajimalo:-( rikala ze si musi zvyknout tyden po soude sla Kristynka ke svemu otci a my zazili s terezkou 4 denni peklo co ta chudinka si vytrpela bych nikomu neprala zazit… mela nocni mury nemohla spat plakala… stale mi rikala ja nevim co…:-( jsem to rikala socialni jak to bere terezka a uz mi doporucila psycholozku a rikam ji ze nechci terezku skoro v 5 letech kvuli jednoho kretena dostat do blazicne:-/ no proste Terezka to nesnasi dobre..Ale Kristynka i k nemu jde ale stejne mam pocit ze se tam nudi… ale zpusobem kterym si kristynku pujcuje se mi vubec nelibi dela jako by to byl kus hadru a reknu vam holky ze ten nas stat je pekne z… vubec je nezajima co deti ani ta socialni co mi malou zastupuje:-( proste je to nezajima… to je hnus kdyz se clovek pak nema kam obratit …:-/ i na slovensku jsou uz lepsi podminky!!!!
Ahojky hani, já mám prvního kluka z prvního maželstcí, to už je kus chlapa,bude mu v září 18 let. No a malého mám jen z družského vztahu, protože se stejně nerozvedl, jestli mě kontroluje nebo ne, tak to mi je celkem zatím jedno. já mám pocit, kdyby mohl tak se k nám vrátí, ale já ho nechci ani kdyby byl poslední chlap na světě. Jsem vyléčená na dlouhou dobu a vždycky si vzpomenu,co nám dělal a hned se mi zprotiví. no doufám, že bude klid, bude rozumný,ale stejně tomu nevěřím, protože on určitě nesnese,byych měla někoho jiného. Na dovolenou zatím nikam nejedeme, ale k našim na chalupu určitě a pak se uvidí. odkud jsi? Vzala bych vás s sebou. monika
Ahojky Bublinko, já ti mám pocit, že jen co se to uklidní, tak to bude lépe, oni všichni tatínkové jsou nažhavení a chtějí se starat,ale když pak zjistí, co to všechno obnáší, tak ten zájem trochu opadne. neboj bude klid a hlavně se drž. pa Monika
Ahoj moka,

také jsem to viděla. šílený, bylo mi té žabky líto. ale jak je na něčem úřední razítko, jakoby šel rozum stranou…
mám ho svěřeného soudně, určené přesně dny a hodiny návštěv. ale volovi je to fakt asi jedno. já vím, že mu ho vydat nemusím a taky už tak nevydám. dřív jsem to nevěděla a socka mi pořád cpala, že mu ho dát mám a on vytrvalec dokáže čekat hodiny před naším domem a já pak s malým nemůžu ani ven, když je hezky. no, blázinec. teď jsem si našla dobrého právníka, který mi slíbil, že to vezme pevně do rukou, že se mnou nebude vorat ani on ani sociálka. tak snad se mu to podaří, je trochu uzemnit. on ex je manipulant, a ty slepice na úřadu mu to pěkně baští. takhle to vypadá, když se „dítěti vezme hračka“. po narození malého mu dost stouplo sebevědomí a společenský kredit mezi kamarády a že na nás doma kašle a naopak přidělává problémy a starosti, že mě shazuje jako člověka i jako matku … škoda slov.
já si zatím nedokážu vůbec představit, kdyby ho měl déle, vždyť mi spolu spíme, jinak mrňous nespí, nebo ho ruší noční děsy, uhodí se, odře a hledá mě a nikdo zatím neměl šanci ho uklidnit. ten můj bejvalej ho nenechá ani vyspat, nedá mu pití - to jsou excelentní návraty. a co na to socka? že to dramatizuju a že dospělého vychovávat nemám, když mu řeknu, že malý potřebuje pití nebo spánek. prý mu do toho moc kecám.
právník mi řekl, že už jako půlroční miminko ten interval byl moc dlouhý a ještě mimo dosah matky, bylo špatně. že tam mělo být aspoň vsunuto něco, že musí být v místě bydliště matky. už přesně nevím. tak doufám, že mu teď dá sežrat on, jako to udělala tvá soudkyně. nicméně, zatím se to vleče, takže má dost prostoru na osočování a provokace a když se s ním odmítnu bavit, tak telefonuje na sociálku a já musím jít vysvětlovat, proč se s ním odmítám bavit, když máme co řešit. podle právníka i psycholožky nemáme co řešit. jsme od sebe a konec diskusí. a baba socka nám pořád cpe, jak spolu musíme komunikovat. takže já z toho vycházím jako ta, co nechce řešit problém, protože on se chce podílet na výchově a já mu bráním. je to zmatek. tak se v tom pak vyznej
každopádně díky, že držíš palečky a nejen mě. i takováhle podpora potěší
měj se hezky. Hanka