Svěření dítěte do péče matky – jaké úkony?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.6.10 13:35

inge, tak s tím oblíkáním je to u nás taky. hledá každý pupínek, ale že ho vracel a vrací opruzeného, dává mu chipsy a podobný nesmysly, to je v pořádku. a pak mi píše, jak u záleží na jeho zdraví. bohužel i podle socky, prý má právo na sou výchovu.
a jseš fakt dobrá, že zvládáš tolik věcí. já někdy padnu večer úplně hotová a to do práce zatím nechodím. drž se toho, že sebe a prcka dokážeš zabezpečit ze všech stran, mělo by to nahrávat do karet tobě.
 H.

• Citovat
  • Upravit
3870
7.6.10 13:47

Holky, já se vás vůbec nechtěla dotknout, psala jsem to opravdu jen a jen obrazně. Já vím, jsou chlapi, se kterýma se dohodnout dá, ale jsou i magoři, na který neplatěj žádný páky. Já vim, je to těžký, ale holt vám nezbývá, než shromažďovat důkazy a ty pak soudu předkládat. Já vím, píše se to lehce, ale dokazuje těžce. A hlavně, co si budem řikat, je to v nás lidech, takže když na sociálce nebo na soudě narazíš zase na magora, tak domluv se s nim viď? Ale opravdu jsem vás nechtěla naštvat, omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moka71
7.6.10 14:07

Anonymní, mě taky teda Dana svým způsobem naštvala, protože já se snažím jako debil, a on chce malého jen kvůli tomu,aby mě mohl přes něho vydírat. Taková mamina,která nedává otci dítě a nemluví s ním apod. tak ta sem ani nenapíše, proč by sem asi napsala? ona žádný problém nemá,ona kašle na všechno,ale nám co jde o děti,tak se snažíme,aby toho tátu taky měli,pokud jim otec neubližuje.

• Citovat
  • Upravit
moka71
7.6.10 14:15

Jinak bych chtěla napsat, že jsem zrovna dostala dobrou soudkyni, ona sama viděla, že 9 měsíců mu nevadilo, že je kluk u mě a teď najednou má o něho zájem,taky že se nebyl schopný rozvést a zabezpečit nás, kdyby se mu cokoliv stalo,tak jsem i s klukama na ulici. Dobře mu to vmetla do ksichtu, on nevěděl, co má říct. Taky se ho ptala, proč mi neplatí, co klukovi koupil, jestli si myslí, že kluk bude žít ze vzduchu a bude chodit nahý. Že je stále ve společné péči, tak se má taky starat. v pondělí máme soud, trochu se bojím, ale taky ne. jen nechci, aby se odvolával, je to zbytečně zdlouhavé,ale on to nechápe. Mám spoustu argumentů, proč on by ho neměl dostat,ale já z něho nechci dělat zrůdu, je to otec malého. Ať si mě nevšímá a stará se o malého. já mu nic nevyčítám, tak ať mě taky nechá na pokoji,ale to je ta chlapská ješitnost. On to rozhlásil, že dostane malého do péče, byl si tím jistý a tak teď to neunese jako chlap!

• Citovat
  • Upravit
moka71
7.6.10 14:16

Jinak holky s tím oblékáním, to by zkusil jenom jednou! Ať nakoupí oblečení on sám, do toho bych mu malého oblékala a do čeho ho oblékám já je moje věc, s tímhle naštěstí problémy zatím nejsou,to spíš s jídlem chodí mi neustále do lednice apod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.10 12:20

Ahoj Holky,

moka, to je dobře, že máš takovou soudkyni. docela bych ho chtěla vidět, frajera. jinak s tím snažením a předáváním malého jsme na to asi podobně. ten můj bejvalý taky prohlašuje, že ho získá minimálně do střídavky a socka mu v tom pomáhá, místo aby se jela podívat, co s ním dělá. prý mu koupil za dva litry klouzačku nebo co, ale že mu dává roztrhaný oblečení ještě po sobě… a ještě mi ho v tom přivede domů, abych to viděla - hrůza! že mu nedá napít ani v tomhle horku. o víkendu ho měl a malej byl celej červenej a žíznivej. sotva vylezl z auta, začal se svlékat a shánět vodu. takže asi tak. hlavně že má tatínek právo na svůj styl výchovy a já v noci nespím, jestli není přehřáty a nebude mu zle.

Dano, jsem ráda, že to alespoň víš. možná na tom nejsi tak dobře, ale buď ráda, že se alespoň domluvíte. nejhorší srážky jsou vždycky s volem.
kéž už bychom s nimi nemuseli jednat.

Hanka

• Citovat
  • Upravit
moka71
8.6.10 12:51

Tak jsem docela ráda, že je tady alespoň ten koutek, kde si můžeme vylít srdíčka. Mně je ze všeho blbě, jak si najednou hrají na tatínky. Sama soudkyně mu to řekla, že když jsem tak šppatná matka, proč si o malého nezažádal sám a už dřív? Proč až teď? taky se ho ptala,proč mi nepřispívá apod. No dala mu to hezky sežrat, je jí úplně jasné, že to dělá naschvál. Jsem sama zvědavá, jak to dopadne, socka mi řekla, že si myslí, že soudkyně v pondělí rozhodne v můj prospěch,ale že neví, jestli se otec odvolá, na jak dlouho to bude. Ani nevím, jak se to potom řeší dál, když se odvolá, tak to jde na kraj a pak se mlže ještě odvolat? Neví někdo, jak se to potom řeší dál?

• Citovat
  • Upravit
moka71
8.6.10 12:56

Ahoj Hani, tak v tomhle je zase on rozumný, říkám mu stále, ať mu dává napít on,ať nečeká až bude chtít malý, že to už je pozdě. Štve mě akorát tím, že ho dává do společnosti se svojí bývalou rodinou,odejde od nich a teď jim leze do zadku. nelíbí se mi to proto, že malý mi říká, že nechce k jeho vnučce, nemá ji rád, asi mu něco provedly. je to na dlouhé povídání a tohle já u soudu chci říct, že se o malého bojím, aby se něm nemstily.On sám to ale také pozoruje. Nechce si to moc připustit.

• Citovat
  • Upravit
5074
10.6.10 10:42

Ahojky,omlouvám se,že jsem tu dlouho nebyla.
Vyjímku jsem podepsala když jsem podávala žádost o rodičovský příspěvěk a návrh na výživné jsem podala na soud již 1. dubna. Otec se samozřejmě vyjádřil za pomocí mailu: že tolik kolik chci mi platit nemůže,že mi může dávat max 500kč a vypomáhat každý víkend s výchovou našeho syna,že nemůže normálně chodit,protože je po těžké operaci nohy..no chudinku ze sebe udělal…
Viděla jsem ho 25. května, chodí normálně, bez berlí, a ke všemu mi k sobě nastěhoval ženskou i s dítětem, vím je to jeho věc,ale mě uráží to,že na své dítě se nepřijde ani zeptat (zvlášt když mě taky viděl),nemá na něj peníze a cizímu dítěti nakupuje hračky ostošest..už vidím jak u soudu bude dělat hodného tatínka jak nakoupil postýlku a kočárek a to je všechno přitom té ženské co s ním žije :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.10 12:38

Ahoj,

moka, já jsem taky ráda, že jsme tu tak sešly, že se navzájem dokážeme pochopit. taky jsem z toho všeho byla na prášky, ale už je to lepší. náš rádoby tatínek taky dřív nevěděl, že má dítě, jen co jsme práskli dvěřmi a odešli, už byl ten nejsuprovější a nejsmutnější a nejpodvedenější (jako že jsem ho podvedla). že podváděl nejspíš on mě a vůbec všechny ty problémy…
ale tu soudkyni ti trochu závidím, my máme takovou ježibabu, která je děsně moderní a nakloněná nesmyslům o střídavé péči u dítěte, které je ještě kojené. profesionál na svém místě.
tvojí nenáklonost k jeho rodině chápu, už jsem psala o druhé mamince a spokojené rodince. a já jim v tom bráním, co na tom že jsem máma.

simiku, na kraj se odvolat může, pak je prý konečná. my dál zatím nebyli, tak nevím jistě. právník by ti pomohl. u soudu to řekni, že si ho viděla, že to vybavení je té jeho nové a výživný se stanovuje podle výšky platu a podle dalších závazků (jestli má někde další své děti). do žádosti napiš raději víc, ať je z čeho ustupovat.

no holky, držte se, my jdeme plavat, až se malý vzbudí, tak se těším. ahoj. Hanka

• Citovat
  • Upravit
moka71
10.6.10 17:50

Ahojky Hani, tak jaké bylo koupání? Já jsem dneska byla jen chvilku venku a nedalo se. Pak si vzal malého tatínek. zatím je docela v klidu, i když už vystrkuje růžky, je před soudem a tak má zase nervičky na dranc,ale dobře mu tak. Ví, že se musí chovat normálně, abych to proti němu nepoužila. no soudkyní mám strašně moc hodnou,ale ona ví, že to je tatínek, co nechce platit a neměl zájem o kluka devět měsíců a teď najednou by ho chtěl, prokoukla ho hned, možná kdyby to byl jiný tatínek, tak by mu taky vyšla vstříc. je to těžké, ale nechci,aby kluk o něho přišel, má ho rád, tak proč by ho neměl mít, neubližuje mu. Ale zase musí pochopit, že mám svůj život a já nebudu čekat každý den doma, až skončí v práci a příjde za malým, chci jet na dovolenou. Socka mi řekne ať si klidně jedu, že mi nemůže v tom bránit, ale až se vrátím, tak vidím, jak mi malého sebere a bude s ním chtít jet taky na dovču,ale malý v noci spí se mnou a v noci mě volá a hledá. neumím si to představit, nejde o mě,ale o malého. Já bych si taky ráda někam vyrazila posedět a do kina apod.,ale nemohu kvůli malému, zase ho nechci stresovat.

• Citovat
  • Upravit
5074
11.6.10 08:53

Hanko,děkuji. mě právník napsal do žádosti k soudu 2000 a otec odepsal,že může platit max 500..ale v noci mi přišla SMS,že možná nastoupí do práce a že nějaké peníze pošle,takže by snad mohl platit tu horní hranici..už takhle za něj splácím dluh na paušálu, karta byla hlášená na mě a používal jí on a já naivně věřila,že si ten paušál platí…no když jsem si šla prodloužit smlouvu tak jsem koukala jak puk,že je tam dluh,tak to musím splácet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ingeborg
11.6.10 21:47

Holky, já už nevím co mám dělat, malý k tatínkovi vůbec nechce, brečí, řve NE NE, křečovitě se mě drží. Včera si ho ex přebíral a prcek měl hysterický záchvat, až se mi vytrhl a vběhl na silnici přímo před auto. Naštěstí řidič to naše rodeo pozoroval, tak zastavil. Přitom o svém ex nemluvím před malým vůbec negativně. Jsem z toho úplně dodělaná, nespím kvůli tomu a trápím se když má malého ex přes noc. On totiž býval vždycky agresivní a k ráně neměl daleko a malého nikdy moc neprožíval. Na tatínka si hraje až jsem se odstěhovala. Když je pak malinký se mnou, pořád mě objímá, pusinkuje a jakoby se mě nemůže nabažit. Já nevím, neměla bych jít k dětskému psychologovi?

• Citovat
  • Upravit
moka71
13.6.10 10:05

Ingeborg, já teď nevím, jestlli už máte po soudě a jestli má určené dny, kdy malého má mít, já bych došla za soc.pracovnicí a všechno bych jí řekla, co se děje a ona Ti poradí, možná bych si dala na soud nový návrh na úpravu styku dítěte s otcem. Předávej ho a přebírej ještě s někým, ať máš svědky, že k němu nechce. Trvej si na psych. vyšetření a chtěj i pych.vyšetření otce, pokud malý k němu nechce, něco tam být musí. Můj ex jeden čas malého tahal ke své dceři a vnučce až tam malý nechtěl, ale taky mu to řekl, tak to omezil, na noc ho zatím nemá, asi by to ani nešlo, protože mě v noci malý hledá a volá. Zítra máme soud, tak jsem zvědavá,co bude a nebude. on se chová, jako že se nic neděje a u soudu budee zase dělat ze mne strašnou matku. Štvou mě ti chlapi tím, že vůbec nevidí, že jsou ještě maličcí a potřebují většinu času maminu. On si bere tak se malý i těší, protože s ním taťka blbne, ale potom večer je vidět jak chce pořád po mně ruku. A chce spinkat se mnou. Raději na to nemyslím, že by to tak nebylo. Držím Ti palečky a jdi za ní hned než bude pozdě a může se stát že se ti malý bude pomočovat v noci a začne koktat. tak zítra dám vědět, jak to dopadlo. Monika

• Citovat
  • Upravit
moka71
13.6.10 10:07

Kolik už je vlastně malému?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo