Svěření dítěte do péče matky – jaké úkony?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ingeborg
17.7.10 20:43

Ahoj Hani,já taký musím předávat malého přesně na minutu, jinak je zle. Když je malý se mnou chodí na záchod a je bez plen, ale když je s ex, on chudák nepozná kdy se malému chce(je asi hluchej), tak mu zas dá plínu. A tak pořád dokola. A komu to škodí? Malinkému.

Holky, nechápu jak můžou mít ti vaši ex nějaké milenky. To musí být úplně vypatlané husičky nebo hrozně naivní. Já když vidím podobného chlapa jako byl můj ex, zdrhám až se mi za patama práší. To radši budu s malým sama, než chlapa blbce. Ale jsou samozřejmě i normální chlapi pro rodinu, jen musíme lépe hledat.

• Citovat
  • Upravit
moka71
18.7.10 03:38

No ten můj se vrátil k manželce, protože zjistil, že je lepší mít doma ženu se 7 třídami, debila, co neumí vyplnit složenku, poslechne na slovo atd, než chytrou ženskou. On jí ojel každou kamarádku, tak kdo by se s ní kamarádil. na moje nemohl, ty ho hned poslaly někam a ještě mi to řekly. Já bych ho nechtěla ani náhodou zpátky. Já si myslela, že bude jiný,ale to už je v něm a těžko se člověk změní. On je s ní a chtěl by se se mnou milovat! Tak proč se k ní vracel,mohl být sám. Moje hrdost mi to nedovolí! Já ani hledat nechci, nějak mě z těch chlapů vyléčil! Přestali mě nějak zajímat, baví mě to být sama s klukama. Dělám si relativně co chci. monika

• Citovat
  • Upravit
1897
18.7.10 13:53
8-o

Příspěvek upraven 19.08.11 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moka71
18.7.10 14:51

Ahoj Hani, tak jsme na tom stejně, ale on se vrátil k debílkovi, která ho celý život poslouchala, ona by nebyla schopná od něho odejít, neuměla by si nic zařídit, jiná by se s ním dávno rozvedla za ty 4 roky, měla i přítele, ale to by musela jen mlčet, protože hned každý pochopí jak velice je inteligentní. Já jsem malého odnaučila na pleny relativně sama, on to na štěstí dodržuje nebo spíš malý si řekne sám že chce čůrat nebo kakat. Rád čůrá na trávu a na kytičky a když je venku tak jde i sám, nebude čekat až ho tatínek svlékne. V tomhle on mě zase jeho otec poslechne. Tím, že má toho syna dementa 27 let, tak se v malým vidí. Ve vnučce taky, ale prostě tohle je jeho prcek, ale někdy mi příjde že to je taková ta opičí láska, jeho potřeby moc neřeší, to musím já mu vysvětlit a dupnout si.Holky já nevěřím, že by jim děti dali a nebo by zavedli střídavku. ještě nechodí do školky a on musí chodit do práce, může argumentovat cizí ženou? To asi těžko a pokud sama má malé dítě, tak by to nezvládna, mám pocit, že by mu brzy utekla! To si jen ted hraje na paní chytrou,ale neví, co by jí čekalo! Tak ať jste v pohodě. monika

• Citovat
  • Upravit
JaSe
18.7.10 17:23

Ahoj holky,
vstupuji Vám do diskuze, protože bych Vás chtěla všechny trochu uklidnit.
Sama jsem před dvěma roky prožívala totéž, jako vy. Měla jsem vyhlídky na těžké tahanice od děti (dvojčata kluk a holka), jejich otec chtěl také děti do střídavé péče. Byli jsme spolu u psycholožky - rodinné terapeutky a ta mu úmysl na střídavou péči dostatečně vymluvila. Že prý hodně rodičů se takhle domluví a pak od střídavé péče ustupuje, protože to takhle nikomu nevyhovuje.
Naše socka byla paní v letech, spíš na mojí straně, protože udělala vizitu manželova domu, kde jsme bydleli s jeho rodiči pěkně všichni pohromadě a za půl hodiny nám řekla, ať se od nich odstěhujeme. Také by se jí bývala líbila střídavá péče, ale s tím jsem nesouhlasila. Zřejmě by nebyl problém ani v tom, že bydlíme 40km od sebe.
Nakonec jsem souhlasila s tím, že si bývalý manžel bude brát děti jednou za 14 dnů na prodloužený víkend, od čtvrtka večer do pondělí do rána. Před dvěma roky bylo dětem přes 2,5 roku. Sociálka byla nadšená, jak jsme se pěkně domluvili, i když to většinou vypadalo, že se navzájem pozabíjíme.
Přišli jsme k soudu o děti s domluvou a soudce byl zklamaný, že si vůbec nezasoudí. Původně to totiž vypadalo na válku Roseových, tedy alespoň podle papírů, které se na obě strany shromáždily v rukou soudce.
Myslím si, že se střídavé péče bát nemusíte. Já jsem se uklidňovala tím, že jsem byla na rodičáků a bývalý manžel pracoval. To, že by mu s dětmi pomáhali (a dodnes pomáhají) jeho rodiče by nikoho nezajímalo. Péči matky nemůžou suplovat děda s babičkou. Otec, aby mohl pečovat o děti v době, kdy by nebyly se mnou, by zcela jednoznačně nemohl pracovat. Dokonce si domluvil v práci, že 2-3 dny v týdnu by mohl pracovat z domova. Na otázku psycholožky, co by bylo s dětmi po zbývající dny v týdnu popravdě řekl, že by byly s jeho rodiči. Takže takhle ho přesvědčila dětská psycholožka. Že dítě potřebuje mít někde své zázemí a pak druhé místo, kam tedy jezdí. Navíc děti byly dvojčata necelé tři roky, to by bývalý sám nedal. Ani teď, když je dětem skoro 5 let, s nimi nechce být na víkend sám, když odjede jeho máma pryč. A to jsou děti poměrně hodné a nenáročné. Stačilo by, kdyby jim ohřál jídlo (vařit neumí, nemusel by prát, žehlit, úklízet, nic). Nechtěl je, tak jsme si víkendy vyměnili.
Tahanice s tatínky snad pominou. My teď máme nadstandardní vztahy, i když jsme měli půlrok, kdy jsme spolu nepromluvili ani slovo. Dneska se celkem dobře domluvíme, občas jedeme všichni někam na výlet, může zajít k nám domů, když chce. A pak zas táhne k mamince a k tatínkovi. Nikoho jiného nemá, já také ne. Fungujeme skoro jako rodina, jen žijeme odděleně.
Vím, jak těžké období teď prožíváte, ta nejistota je hrozná. Permanentní stres, dohady, obavy......
Holky držte se.

• Citovat
  • Upravit
moka71
18.7.10 19:10

Ahojky JaSe je vidět, že jsi na tom skoro jako já, taky fungujeme skoro jako kdyby jsme byli spolu, akorát že on se vrátil ke své manželce, ale to je jeho věc, já jsem ráda, že jsem se ho zbavila a v duchu se směji, jak ji asi deptá jako to dělal mně, dělal jí to taky a asi na to zapomněla nebo co! je mi takhle dobře, každý máme své a nikdo nikoho nebuzeruje! A kdyby náhodou, zavřu za ním dveře a dokud se neuklidní k nám nesmí! tak je vidět, že to jsou jen hhloupé hádky a děti za to nemohou. Monika

• Citovat
  • Upravit
1897
18.7.10 20:50
:cry:

Příspěvek upraven 19.08.11 v 16:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
18.7.10 22:20

Ahoj,
Hanusku, mě se v životě mockrát osvědčilo, když jsem si řekla, že všechno zlé je pro něco dobré. A bylo mi kolikrát mizerně, ale vždycky jsem si říkala, že za čas se ukáže, že i tahle patálie je k mému prospěchu. Ale tím samozřejmě nechci říct, že bych se vznášela na růžovém obláčku..... Občas mě situace válcuje, že se z toho můžu zbláznit, ale pak se zas něco vyřeší a hned je líp. Aspoň na chvíli.
Ještě pořád nejsem s rozvodem srovnaná, přesto, že jsem žádost podala já a odešla jsem s dětmi já. Bývalý zůstal u maminky. Kdyby se měl vrátit k manželce, musel by se vrátit ke mě :lol: .
Ještě pořád jsem nezapomněla na hádky, když se děti vrátily nemocné, on zas, že mu je nemocné dávám já… pořád bylo něco. Většinu špatného jsem vyžrala vždycky já. Jsem od začátku roku zaměstnaná a jsem už na sedmé ošetřovačce. A to si děti před týdnem vzal na týden na ošetřování poprvé on. Ani nechci vědět, kolik už mě to stálo na neplacených prvních třech dnech… Důvod k hádce se najde vždycky. A to už jsem se nad leccos povznesla.

• Citovat
  • Upravit
moka71
18.7.10 22:42

Hani chtělo by to svědky, já bych si nechávala malého předávat před svědky, třeba to v jakém stavu ti ho vrátil, chudáček, to ten můj je hováddo, ale malého by pokakaného nenechal, má u něho i věci a tak ho třeba převlékne a nechá si tam ty druhé věci, vypere je a má na příště, v tomhle já si stěžovat nemůžu. Socka Tě nesmí vyhodit, všechno má s Tebou probrat poradit, týká se to malého. je to fakt nenormální. Já bych si stěžovala, že je zaujatá a myslím si, že by to šlo! nikdo Ti nesmí bránit malého kojit, to je do tv. já bych to medializovala, ať to všichni vidí, co se tady může dít. Nestyděla bych se, ať druhé maminy vidí, jaké jsou socky a soudkyně. Já mám vztek holky za vás, věřte mi! Monika

• Citovat
  • Upravit
ingeborg
18.7.10 22:45

Jo, to mi taky kámoška říkala, že se to tak do 5 let uklidní, ex si založí novou rodinu a přestane mít o malýho ten svůj urputný zájem. On se o malinkého zajímá vlastně jenom před soudcem, sockou nebo psycholožkou a když mě pomlouvá. Jenže nejhorší je, že do 5 let je pro dítě nejdůležitější období pro základní návyky v životě, to si musíme uvědomit. A když tu dobu prožije ve stresu, což si přiznejme, že z nás naši drobečkové cítí i když se snažíme, tak se to pak promítne do jejich dalšího života. A jak se ti naši malincí srovnají s tím, že jejich tatínek je špatným mužským vzorem? Typ chlapa-blbce-mamánka…

• Citovat
  • Upravit
moka71
18.7.10 22:50

Já se holky někdy směji, chtěla bych číst, co by si chlapi psali o nás, to bychom se divili. víte, on je nevyrovnaná osobnost od dětství, rodiče se prali tatínek byl zoufalý až skočil pod vlak. On to mamince nikdy neodpustil a tak mám pocit, že prostě chce ženám vládnout a má je jako hračky, jednou mi řekl, že nikdy nedovolí, aby mu žena poroučela. Mám pocit, že se mstí za tatínkovu smrt. On by u psychotestů neuspěl, tím si jsem jistá,ale nechci ho ještě někde schazovat. On chodil a mluvil všude nesmysly a pak se divil, že si o nás lidi povídají a dával to mně za vinu, tak jsem se ho zeptala, kdo jim co povídal, jestli já nebo on! On si totiž myslel, že budu chodit a pomlouvat ho, ale mně lidi nezajímali a tak si nasr… do bot sám. Ach jo, to je svět! Monika

• Citovat
  • Upravit
1897
18.7.10 23:02
:-?

Příspěvek upraven 19.08.11 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
moka71
19.7.10 08:56

Hani, ono je to asi všude, každý máme něco společného. Já bych taky kamarádky jako svědky nechtěla, protože on se kamarádi s jejich manželi a neustále jim nakecává nějaké budy a já za nimi už ani nechodím, jedné jsem něco řekla a ona to hned vyslepičila. Já ani netoužím po těch našich společných známých, jen mluví to samé dokola a bůhví, co zase říkají, když jsou s ním. Tak zatím Monika

• Citovat
  • Upravit
1897
19.7.10 12:42
:?:

Příspěvek upraven 19.08.11 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ingeborg
19.7.10 21:17

Hani, no jasně, že cílem tvého ex je tě deptat. To není jen tvůj pocit, ale pravda. A má z toho uspokojení, raduje se když jsi rozhozená. Je to jako když upír vysává svou oběť, žije z toho. Čím jsi emotivnější, slabší, máš depku, tím je víc na koni. On to vycítí, má v sobě jakoby takový radar. Proto se musíš z toho dostat a ukázat mu, že jsi silná a nebudeš mu baštit jeho manipulaci. On ví, že tě ta jeho milenka nejvíc rozhodí, proto s ní je. Snad si nemyslíš, že ji miluje? Je s ní z vypočítavosti a chce se ti mstít. Je to prostě samec s nízkým sebevědomím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna