Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Magdo, nikdo ti nebere Tvojí střídavou péči, pokud to Tvé děti snesou, tak prosím, ale otec malého mého sám uznal, ž by to nebylo dobré, protože tady dvě noci přespal a malý hledal mě, poslala jsem ho k němu místo mě a malý plakal ještě víc a volal mě! I když tatínka má rád, když vidí, že už je tady, hned si bere botičky a chce s ním ven. Ale posýlku by měl nít u maminky, neřeknu občas u tatínka i přespat a až bude větší, tak si řekne sám, kde chce spinkat. Já mu určitě bránit nebudu. Ale nevím, proč by měl soud určovat, jestli to dítě bude u maminky a nebo u tatínka. To je násilné, mělo by se to vše vyřešit samo a časem. To je právě o tom, aby si ti rodiče nedělali naschvály a v tom je ten zakopaný pes. Monika
My jsme tady maminky, které partneři týrali buď psychicky nebo fyzicky a chceme naše děti do péče, protože se takovým ex nedá věřit. Pokud Vás nikdo nikdy ve vztahu nemlátil nebo Vám sprostě nenadával a bylo tomu přítomno Vaše dítě, tak do téhle diskuze nelezte. Kdo tu tyranii neprožije, neví o čem je řeč. Děti se musí chránit před zlým, ať je to biologický otec nebo matka. Když někdo chce pro své dítě střídavku, neberu mu to, ale ta je logická jen tehdy, pokud jeden z partnerů není agresivní před dítětem. Nemůže to, co je moderní, doporučovat všem.
Johannesi, nebuď naivní, ta tvoje ex tě už zpátky určitě nechce, když si zaplatila právničku. My ženský když se jednou rozhodneme, tak to neměníme. Spíš bys měl přemýšlet, proč tě nechce a nevěří ti s péčí dítě???
holky..nabouraj se sem dva idioti a už z nás vysávaj energii na svoje ospravedlňování se za něco,za čím si celou dobu stojíme. Nenechme se jima rozhodit,ignorujme je,ať jsou to naši ex,nebo jejich kamarádi ![]()
Hegoška - nebudu Vaše příspěvky komentovat. Úroveň Vaší češtiny o Vaší inteligenci říká vše. Vaše štěstí je to, že jste tak hloupá že, si to ani neuvědomujete. S pozdravem.
Adelkamadelka - souhlasím s tebou. Snažím se být objektivní a neříkám že všechny, ale většina maminek v tomhle vlákně mi příjde jako „blbky“. Nedivím se, že nemají funkční stav. Založit rodinu s ženatým chlapem s tím, že se jednou rozvede… panebože… Chudák to dítě, že má takto uvažující matku. Vidím, že jsou zde i rozumné ženy, co kupř. mají dítě s alkoholikem a jejich obavy o svěření dítěte chápu. Zbytek zdejších se mi nechce komentovat…
Holky, tak nám tu zase řádí škodná-Johannes. Je asi ze „stridavky“. Myslím, že nejlepší bude na něj kašlat, jen kritizuje a nemluví k tématu. Je to takový „ubožáček s nízkým sebevědomím“.
Jak vaši malincí snášejí ty bouřky? Můj malinký když je se mnou, bouřek se nebojí, vždycky mu všechno vysvětlím a jen se řehtá, že bude pršet a maminka je s ním a když tak ho zachrání. Teď byl ale přes noc u ex (nařízení „moudrého“ soudu) a bylo mi sděleno, že celou noc nespal, protože se bál bouřky. A pak svěřte dítě chlapovi, který je na výchovu úplně levej… a hlavně: malinké děti do 3 let by měly být přes noc u maminek, které je milují a dýchají za ně.
Doma pana Johannese Přemoudrého už nikdo neposlouchá a tak si zkouší zvednout sebevědomí tady tím,že bude urážet maminy. Myslím,že máme každá dost starostí se svými ex, než se ještě zabývat tímhle hlupákem.
Malá se bouřek docela začíná bát,ale snáší je pořád lépe než naše bouřky doma.
jo holky, bouřky můj malý vůbec nevnímá, je v pohodě a večer spinká a ani ho to nebudí. Ale hledá mě i bez bouřek! k tomu ženatému tatínkovi to bylo asi na mě, samozřejmě že jsem tomu věřila, že se rozvede, odešel a bydlel se mnou, dokonce chtěl, abych to napsala já, ale já mu řekla, že se rozvádí snad on a ať si to napíší oni dva a to byla asi chyba. A je mi to jedno, stejně spolu nejsme a ani bych se k němu nikdy nevrátila. A bůhví, co jste vy za existenci, když manželka souhlasila s dohodou a nejdenou od ní ustoupila, zřejmě jí došlo, co jste za chlapa! A že někomu nejde čeština, to jste ubohý se někomu posmívat, zase má jiné přednosti, jako je ta, že to je vynikající maminka! Což o vás jako o tatínkovi se říct nedá, někde jste zklamal a tady si vylíváte vaše mindráky! Holky tak se na něj vyse… že? Jsme tady abychom si poradily a pomohly a ne se nechat vynervovat. Ani nevím, jak ti dopadl ve středu soud? Já už bych tady být nemusela, mám to za sebou a je klid. Tatínek sám vidí, že to nezvládá, dneska už mi malého chtěl vrátit v pět hodin, ale já nebyla doma, pak že by si ho chtěl nechat na spaní, já jsem spouhlasila, ale malý chtěl prý k mamí hají. ještě že je docela rozumný a přivezl ho domů. tak se držte Monika
Dobrý večer,
neurážím zdejší maminy, jen jsem se dostal do nové životní situace a hltám v okolí a na netu všechny informace co dělat. Co se týká svěření dítěte na základě soudu,trend ve společnosti je takový, že soud nemá být o tom kdo z rodičů vyhraje dítě, ale o tom aby soud určil co je nejlepší pro dítě. Samože nejlepší je pro dítě, aby měl oba rodiče, jenže zdejší (některé) maminky to pořád nechápou a používájí jen argumenty „nedám mu ho“. Chyba! Používat dítě jako zbraň? Proč? Že mám já rozbroje s partnerem, neznamená, že je musí mít dítě-rodič! To že dítě vyrůstá bez jednoho z rodičů se na něm vždy projeví. Je absurdní myslet si, že otec dokáže nahradit i matku a naopak. Místo toho kafrání tady zkuste si vygooglovat důsledky vlivu neúplné rodiny na dítě. Minimum maminek tady lituje toho,že jejich dítě nemá vztah s otcem. Vidí jen sebe. Nemá cenu se v tom více rozepisovat, chápete moje slova jako útok na vás tady. Přitom jestli se někomu směju, tak jsou to jen Hanousek a Hegoška, fakticky jen pláčou a nadávají a navíc ta jejich čeština pálí do očí. Chtělo by to více soudnosti a doučit češtinu holky. Jinak Vám všem přeju co nejméně času na netu a více času venku s rodinou. Takže vypnout prsa, hlavu vzhuru!
Soud byl odročen..Mám se s malou odstěhovat(ta už vše ví a moc se na nový byt těší) a my dva máme měsíc na to,abychom se domluvili.Asi si každá z vás dokáže tu domluvu představit,když jsme se nedomluvili doteď.Manžel by i souhlasil se svěřením do mé péče,ale za několik „drobných ústupků“.Nejsou vůbec drobné a už vůbec nejsou ku prospěchu malé. Napsala bych vám podrobnosti,ale jsem opravdu otrávená z těch prudičů,kteří tu nemají co dělat
Hegoška: cituji Vás „..Asi si každá z vás dokáže tu domluvu představit,když jsme se nedomluvili doteď.Manžel by i souhlasil se svěřením do mé péče,ale za několik „drobných ústupků“.Nejsou vůbec drobné a už vůbec nejsou ku prospěchu malé…“ - proč je nevysvětlíte, neuvedete co má otec dcery na mysli? Celou dobu píšete pouze jednostraně, Vy víte co je pro dceru dobré, ale aby viděla otce, s tím nesouhlasíte? Proč? Dokážete ve výchově nahradit otce? Největší blaf.
Ach jo, Johanesi, nechte ji, prosím, na pokoji, tady nejde o to, aby jste ji něčím osočoval apod. Má topho dost u soudu a v soukromí, tady hledá slova podpory apod. A Vy si myslíte, že tatínek nahradí maminku? Nikdy, už moje babička říkala, odejde-li otec, odejde chleba, dejde-li matka, odejde všechno! A je to pravda, já jsem si to zažila, myslíte si, že taťka uměl vyprat? Vyžehlit? Apod.? Kolikrát jsem se styděla jít do školy! Je to na domluvě, někdy se to po soudě uklidní a někdy ne. Však on Tatínek mého malého taky machroval, jak to bude zvládat a na konec je rád, že to takhle dopadlo. bere si kluka a dělá s ním lumpárny, ale sám ví, že by mu neuměl uvařit. je zase pravda, že co se týče pití a svačinek, to mu dá, ale to okoukal, ještě když jsme byli spolu. má malého rád a nechci, aby se odcizili. Někteří tatínkové jezdí na stáže apod. Děti nevidí i týdny. Oni se vidí každý den, někdy to nevyjde, tak je u nás hodinku, než jde spinkat,ale jak dlouho tohle bude fungovat? Omezuji se, taky budu chtít jednou mít partnera a žít jinak. pochybuji, že nový partner bude tolerovat to, že k nám bude chodit za malým domů. Když je u tatínka , tak si prý chce postěžovat a říká, že chce jet za mamí, ale to je na truc, protože musí třeba uklidit hračky. tak to chápu. Já teď chlapa nehledám, prožila jsem si své, možná jsem udělala chybu, že jsem mu moc věřila,ale jsem poučená a je mi s dětmi dobře. A věřte mi, že když simalého vezme k sobě, tak si i udělám spousty práce doma. Kdybychom byli ve společné domácnosti, tak by byl s malým doma, chodil by pozdě domů, nebral by si ho ven. ono je někdy něco zlé k něčemu dobré. protože se tatínkové začnou o své děti taky najednoui zajímat,ale jak dlouho to některým vydrží? Malému nepříjde divné, že tatínek s námi v noci není. Stejně se spí a tatínek by ani k němu nevstal, nedělal to ani v minulosti. No napsala jsem toho dost. tak pa Monika
Jo, omlouovám se za chyby, ale já to po sobě nečtu, není to nic úředního a myslím si, že jinak češtinu ovládám, překlepy mám, že se snažím psát rychle a velká písmena občas nemám, protože mi blbne shift. nashledanou nebo raději s bohem? Monika
Jo, Moni, tak to u nás bylo taky podobně. Když jsme bydleli s ex, malý ho nezajímal, prý nesnášel dětský pláč. Nikdy k němu v noci nevstal, nikdy nebyl venku s kočárkem, nikdy ho nepřebalil ani nekrmil, nehrál si s ním. Jen přišel z práce, zbouchal co jsem navařila a šel si zapnout PC. Tak k čemu je takový chlap? Ani ty peníze nám nedával. A když jsme se odstěhovali, většinou malého sice vrzne své matce, ale sem tam si s ním i hraje. Konečně výkon hodný otce! Jen malinký u něj nepapá a nespinká, on to toiž s dětmi moc neumí. Shrnuto, je vlastně pro malého lepší když jsme od sebe, neboť si k němu ex teprve teď vytváří vztah a trošičku se mu věnuje. Kéž by se mu věnoval i v budoucnu! ![]()
Ahojky Johanes, Tvá čeština taky pláče, hlavně ke konci, kde jsou čárky mezo větami? Trochu se zamysli, než někoho budeš kritizovat.A hlavně já otci nebráním ve styku, je mi líto, jak to dopadlo, že nemůžeme spolu žít, ale pokud mi otec malého nadával sprostě, psychicky mě a mého staršího syna deptal, bylo mi řečeno, že bylo na nás pácháno dom. násilí. Dlouho bych to už nevydržela. A přesto si bere malého skoro každý den, snažím se s ním vycházet, i když občas mi leze na nervy těmi řečmi, já žiji svůj život a on by mě chtěl neustále komandovat a to se vrátil ke své manželce, já chtěla, aby se rozvedl a vyrovnali se majetkově, nechtěla jsem už budovat něco pro jeho rodinu a já abych jednou okrouhala, což se stalo. Je to falešný člověk. K malému se choá zatím hezky, i když výhrady mám, ale dají se ještě tolerovat. kdybychom žili společně, možná bych si toho ani nevšimla. A Ty si myslíš, že by mu maminka nechyběla? Já jsem od šesti vyrůstala bez maminky, umřela mi a to je něco!!!!To si to dítě opravdu něco vyslechne! Ty jako tatínek si ho můžeš brát, můžeš se mu věnovat. Nech si u soudu rovnou dát úpravu styku s malým a to co v nejširším rozsahu, aby jsi měl jistotu a ona Ti musí malého v ty dny dávat,jinak by ji hrozilo, že o malého příjde. Víc Ti poradit nemohu. Víš, musíš maminky brát trochu z jiného nadhledu. Když tatínek vyhrožuje, že ji malého sebere a dělá naschvály, tak je to potom těžké, samozřejmě je to oboustranné. Tak se hned nečerti. A když jedné z maminek vrátí tatínek malého hladového a žíznivého, tak co si máš potom myslet. Tak se taky drž. Monika