Svěření dítěte do péče matky – jaké úkony?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2351
3.4.12 09:24

Upřímně má šanci mizivou. Pokud je to člověk,co se má léčit na psychiatrii a nedělá to,tak to má nejspíš smůlu.Tak dost záleží na okolnostech.Kolik je dceři a pod.? Chce to shánět důkazy proti ní a vše to mít nějak podložené. A pokud to půjde přes soud,jakože pravděpodobně půjde,tak si na ní nechat vypracovat znalecký posudek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katarína O.
3.4.12 10:04

svěření do péče

Dobrý den,jsem mladá matka(24),ale své dítě nade vše miluji a nikdy jsem jí nezanedbala.Vždy má dost oblečení,jídla,mám velký pěkný byt,nového přítele,který vydělává víc než dost,ale mladí i starší dělají občas chyby a já jsem si několikrát zápálila marihuanu,ale opravdu v malém množství a ne v přítomnosti malé.A můj ještě manžel chce toto uvést u rozvodu s tím,že chce dceru do své péče.Jaké mám šance,že jí dají do péče mě?Chtěla bych aby měla oba,ale on má stálé zaměstnání a stejně by se o ní nemohl tolika starat,jedině,že by mu pomohla jeho matka,ale není v důchodu a defakto vše co dcerka umí je mojí zásluhou..Kolikrát jí ani nerozumí,co po něm chce.Chci aby jí vídal,kdykoli bude moct,ale chci,aby byla psaná do mé péče.Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Katarína O.
3.4.12 10:15
@Katarína O.
@Katarína O. píše:
Dobrý den,jsem mladá matka(24),ale své dítě nade vše miluji a nikdy jsem jí nezanedbala.Vždy má dost oblečení,jídla,mám velký pěkný byt,nového přítele,který vydělává víc než dost,ale mladí i starší dělají občas chyby a já jsem si několikrát zápálila marihuanu,ale opravdu v malém množství a ne v přítomnosti malé.A můj ještě manžel chce toto uvést u rozvodu s tím,že chce dceru do své péče.Jaké mám šance,že jí dají do péče mě?Chtěla bych aby měla oba,ale on má stálé zaměstnání a stejně by se o ní nemohl tolika starat,jedině,že by mu pomohla jeho matka,ale není v důchodu a defakto vše co dcerka umí je mojí zásluhou..Kolikrát jí ani nerozumí,co po něm chce.Chci aby jí vídal,kdykoli bude moct,ale chci,aby byla psaná do mé péče.Děkuji za odpověď.
Žádný člověk přece není úplně bez chyby a já nejsem závislačka,to bych musela být i alkoholik,protože si zajdu s kamarádkou na zábavu.Na kterou on taky chodí a jednou přišel i v půl 8 ráno až.
  • Citovat
  • Upravit
2351
3.4.12 10:52

A je má na to důkaz? Natočil tě,nebo snad má písemné svědectví o tom,že sis zahulila trávu? Předpokládám,že nemá… Tak bych se tím nezneklidňovala… A to že jí dostane do péče on není skoro možný.. Dneska jde do péče otce jen cca 3% dětí a to matka musí vyloženě zanedbávat péči o dítě..Držím palce a když budeš chtít s něčím poradit,napiš mi SZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
3.4.12 11:35
@Gabčulinda píše:
A je má na to důkaz? Natočil tě,nebo snad má písemné svědectví o tom,že sis zahulila trávu? Předpokládám,že nemá… Tak bych se tím nezneklidňovala… A to že jí dostane do péče on není skoro možný.. Dneska jde do péče otce jen cca 3% dětí a to matka musí vyloženě zanedbávat péči o dítě..Držím palce a když budeš chtít s něčím poradit,napiš mi SZ :kytka:

Přesně musel by toto doložit, dokázat. V průběhu řízení ovšem radši nehul ani svátečně, mohl by si prosadit toxikologický rozbor. THC se odbourává z těla cca3týdny- 1měsíc, do té doby je testy zachytitelné. Marihuana je pořád vedena jako ilegální droga a její požití se tedy hodnotí přísněji než alkohol…Jinak radím zkontaktovat OSPOD a konkrétní pracovnici, co Vás bude mít na starosti, je to rozdělené podle bydliště dítěte. Dítě je jak staré? Myslím, že jeho šance jsou malé, on má možná lepší podmínky, ale Ty jsi schopna zajistit celodenní péči o malou a defacto už to i děláš.

• Citovat
  • Upravit
Katarína O.
3.4.12 15:15
@stazinka09 píše:
Přesně musel by toto doložit, dokázat. V průběhu řízení ovšem radši nehul ani svátečně, mohl by si prosadit toxikologický rozbor. THC se odbourává z těla cca3týdny- 1měsíc, do té doby je testy zachytitelné. Marihuana je pořád vedena jako ilegální droga a její požití se tedy hodnotí přísněji než alkohol…Jinak radím zkontaktovat OSPOD a konkrétní pracovnici, co Vás bude mít na starosti, je to rozdělené podle bydliště dítěte. Dítě je jak staré? Myslím, že jeho šance jsou malé, on má možná lepší podmínky, ale Ty jsi schopna zajistit celodenní péči o malou a defacto už to i děláš.

Děkuji za informace,strašně se toho bojím,nechtěla jsem to řešit přes právníky,ale asi budu muset.Důkazy jako video nemá,akorát to řekl celé své rodině,která pochopitelně bude stát při něm a taky řekne,že se vídám s pochybnýma lidma,že prý mu to někdo říkal,ale to že i kdyby pochybnému člověku slušně odpovim na pozdrav nebo s ním prohodím pár slov přece není nic špatného,ne?Jinak malé budou ted v dubnu 2 roky..A sám dobře ví,že jí jsem nikdy nezanedbala..přesto se bojím,že on něco vymslí a všechno se to zvrtne.Rozvádím se poprvé a nevim co a jak pořádně a nerozumím ani některým odborným názvům..

• Citovat
  • Upravit
Katarína O.
3.4.12 15:20
@Katarína O. píše:
Děkuji za informace,strašně se toho bojím,nechtěla jsem to řešit přes právníky,ale asi budu muset.Důkazy jako video nemá,akorát to řekl celé své rodině,která pochopitelně bude stát při něm a taky řekne,že se vídám s pochybnýma lidma,že prý mu to někdo říkal,ale to že i kdyby pochybnému člověku slušně odpovim na pozdrav nebo s ním prohodím pár slov přece není nic špatného,ne?Jinak malé budou ted v dubnu 2 roky..A sám dobře ví,že jí jsem nikdy nezanedbala..přesto se bojím,že on něco vymslí a všechno se to zvrtne.Rozvádím se poprvé a nevim co a jak pořádně a nerozumím ani některým odborným názvům..

našla jsem OSPOD na netu a je tam tabulka na dotaz,mám ho tam zadat stejně jako tady?nemám peněz na zbyt na drahé právníky..

• Citovat
  • Upravit
2351
3.4.12 15:23

Jestli potřebuješ nějakou radu,napiš mi… Já mám rodinný právo zmáknutý :palec: a kdyžtak můžu napsat mojí advokátce a poptat se jí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.12 15:59
@Gabčulinda píše:
Jestli potřebuješ nějakou radu,napiš mi… Já mám rodinný právo zmáknutý :palec: a kdyžtak můžu napsat mojí advokátce a poptat se jí..

Omlouvám se,jsem tu poprvé,už jsem se zaregistrovala,ale nevím kde a kam jinam Vám napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klimi866
3.4.12 19:43
@Katarína O. píše:
našla jsem OSPOD na netu a je tam tabulka na dotaz,mám ho tam zadat stejně jako tady?nemám peněz na zbyt na drahé právníky..

Neboj, nejsi v podobné situaci sama!!! Mě je čerstvě 26 a mám 15 měsíčního synka. Psala jsem sem už minule, tak se podle nicku můžeš podívat, jak jsem na tom já. Taky jsem nechtěla právníky, ale nedalo se a musela jsem dát 1200,– jen za sepsání a podání žádosti o svěření do péče a alimenty na soud. :( Navíc u nás je čekací doba na soud minimálně rok a 2 měsíce a máme za sebou teprv 2 měsíce. Chtěla jsem dohodu s návtěvami otce MINIMÁLNĚ jednou týdně, odmítl, že je to málo. Marodil, ale s vycházkami a za synem přišel jen když měl zrovna kontrolu u doktora, sice bydlel v jiném městě, ale jen 6km kdde bus jezdí každou hodinu. U malého pobyl maximálně hodinu a půl a zase šel. Po nemocenské se nastěhoval !!!! K NOVÉ PŘÍTELKYNI!!!!!, která má 2 dcery a za Kubíkem nepřišel měsíc!!!! Po měsíci se ukázal na hodinku a ani kočárek si ne chvilku nevzal do ruky(Kuba se před ním schovával za mě!!), jen šel vedle nás a dělal si fotky syna, asi aby se pochlubil, měl přijít min. týden a zase nic, podotýkám, že opět bydlí v našem městě!!! Teď jsem se od kamarádky dozvěděla, že jí řekl, že na mě hodlá použít to, že jsme se s ní jednou na jeho narozeninách opily a z hecu a srandy se francouzky políbily!!! Dobrý co? Tomu se můžu už jen smát :) Jen mě mrzí, že jsem smazala všechny fotky, jak jsem ho našla vždycjky někde zlitýho spát (u cizích vchodů na schodech, ve vchodě na schodech, ve sklepě, ve vaně, v kuchyni pod stolem, s hořící cigaretou v ruce slintající na stůl, …). Myslím, že pak by přestal s těmahle blbýma kecama. Takže se vůbec ničeho neboj!!!! Nejsi v tom sama!!!! Sice mám taky strach, ale občas už jsem ve stavu, že se můžu jen smát :)

• Citovat
  • Upravit
2351
3.4.12 19:48

K podání návrhu k soudu nepotřebuješ advokáta..Já si to pře 2 let sepsala sama a nikdo mi neřekl nic,ani že bych tam měla nějakou blbost..

jak jsem psala předtím-pokud nemáš ty nebo on důkaz,tak si můžete oba tvrdit co chcete… Takhle mi to řekl osobně soudce…Neboj se,vzít ti ho nemůže a u takhle malýho dítěte ti vyměří max. jeden den za 14 dní… Pevné nervy přeju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.12 19:54

Vím, ale raději jsem využila jeho služby, navíc to byla celkem rozumná paní a poradila mi pár dalších věcí. Pro všechny případy, nevím jestli mi to k něčemu bude, si poctivě píšu, kdy za synem byl, jak dlouho, jak dlouho nebyl, výmluvy, scénář návštěvy apd. i kdyby to k ničemu nebylo tak on to neví :-)
:P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
3.4.12 19:56

bezva :palec: .Já to dělala taky tak a nakonec mi to dost pomohlo..teď mi ex podepisuje,kdy přijel a kdy malého vrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.4.12 20:00

Na ně se fakt jinak nedá. Navíc říkám, má novou milovanou se 4 a 10 letou dcerou a na Kubu si udělal čas až po měsíci. Má přijít zítra, prý na chvilku, takže počítám zase tak maximálně hodinku. Viděla jsem fotky jak jsou v hospodě s tou malou, kouří tam, pijou, hrajou karty, takže asi konečně našel tu pravou. Neříkám, taky bych zašla, ale ne za bílého dne a ještě tahat do hospody dítě!! Třeba mu to ale pomůže a dá nám pokoj:) Navíc Kubík už má nového „tatínka“ , který se o něj stará líp než vlastní, nikdy jsem ho před Kubíkem nenazvala „táta“ a malej mu tak začíná říkat sám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
3.4.12 20:05

No tak to je perfektní..jestli ti můžu poradit-funguj jako sběračka informací…Cokoliv,co se ti nelíbí si zaznamenej a pod.. Rok do soudu je dlouhá doba,tak ať na něco nezapomeneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna