Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
přesně to si myslím i já..pokud budeme mít malou ve střídavý péči,tak si na mě může kdykoliv vyskakovat. Už si živě dokážu představit,jak mě bude obviňovat z dceřiny nemoci,radit mi,jak jí mám oblékat apod. To s ním rovnou můžu zůstat a vyjde mi to nastejno!!)šikany se nezbavim)
Socka nakonec do mého bytu musela.Sice mi sdělila v pondělí v 17hod.že může jen druhý den ráno a to bylo pro mne skoro nemožné domluvit si v práci volno,ale zajistila jsem si u kamrádky klíče a sehnala mobil na socku a druhý den jí tam vyloženě dostrkala s tou mojí kamarádkou.Už jsem si představovala,jak by do zprávy napsala
tcův byt zcela vyhovující,matčin nebyl zpřístupněn..nebo něco podobného.
Dneska jsem sesmolila žádost o rozvod a zítra to jedu podat. Socka mi řekla,že u soudu o svěření dítěte do výchovy je nezajímá důvod rozvodu a ani nečtou rozvodovou žádost..tak doufám že mě opět nemystifikovala.(Nechtěla jsem v tom návrhu na rozvod příliš rozmazávat jaký manžel je a napsala jen,že máme nepřekonatelné neshody atd..,ale pokud by to četl soud o dítě,tak ho tam vylíčim ve všech barvách) Myslela jsem si totiž,že si sice zažádám o úpravu péče před i po rozvodu a že o rozvod ve skutečnosti požádám,až se trochu oklepu z tahanic o dítě,jenže mi bylo řečeno,že soud mi nebude upravovat výchovu po rozvodu,když o něj nemám požádáno ![]()
To aby si člověk nejprve vystudoval práva,než se začne rozvádět
a socce opět zavolám,že jsem se dozvěděla,že soud úpravu styku řeší!!! Budu jí otravovat třeba každej den a může si bejt jistá,že se mě nezbaví ![]()
Soud úpravu řeší, stůj si za tím! já Ti přísahám, že nám to chtěla udělat hned, jak jsem si zažádala o malého. Ale na konec jsme se dohodli.
Ahoj Holky, hlavně tam musíte říct, že jim děti dáváte jak to jenom jde, že ve styku nebráníte a ani bránit nemíníte. A střídavku si myslím nedá. jsou ještě malé. Já nevím, co to je za tatínky. U nás se to uklidnilo spíše po soudě. Možná mají tatínkové opravdu strach, že jim děti nedáte, ale vždyť jim to soud určí v tom nejširším možném termínu. Někdy mi příjdou jako zaslepení! My teď máme laringitidu, tatínek se ukáže jen ve dne, ještě že mi dojde alespoň nakoupit,ale v noci by to nezvládl, je to skoro na hospitalizaci,ale já se snažím, aby se nemusel ještě stresovat v nemocnici, včera chudák ležel s čepičkou a zabalený v dece u mrazáku a dýchal chladný vzduch, pomohlo to a usnul! Volala jsem to otci, ať přijede pohlídat malého, že musím převléknout postel, protože blinkal a to dost. Že přijede hned! Za hodinu tady ještě nebyl a já už to měla poklizené, volala jsem, že už nemusí a on, že chtěl jen donosit kameny, málem mě omyli! kameny mu byly přednější, než dusící se syn! A to se o něho taky zažádal! Takže se holky držte! Monika
Ahoj Hanusek, k psychologovi jdu znova příští týden, protože mu 2 hodiny, co jsme tam byli s malinkým nestačili. Obrečela jsem to a smiřuju se se střídavou péčí. A co to udělá s psychikou malinkého dítěte když bude týden od maminky? To nikoho nezajímá. Když je malý u ex, nemůžu mu ani zavolat, natož ho tam navštívit, jen se mi vysmívá a chvástá se, že je teď JEHO! Volala jsem naší socce, nezvedá mi telefon, pak to zase típne… My na vyšetření soudního psychologa čekali 6 měsíců
Ahoj Ingeborg, mně to nejde pořád do hlavy, jak to může někdo udělat, aby to malé dítě nevidělo týden maminku, vždyť tě bude zákonitě hledat. Já to už vůbec nechápu. A tatínkovi je určitě jedno, že týden neuvidí své dítě, že? Zkus udělat pokud už bude stšídavka 3:1. Tři týdny Ty a jeden otec, to se taky dá, ale držím palečky, ať to vyjde ve Tvůj prospěch!
Moka, taťkovi je fakt jedno jestli malinkého vidí jednou za týden nebo 14 dnů už teď. Častokrát si ho nevyzvedne ani nezavolá. Všechno to dělá naschvál, aby se mi pomstil. Nechci se k němu vrátit a s tím se nemůže srovnat. Ale přece se nebudu vracet k úplnému hňupovi! Mám přece právo na lepšího mužského, který si mě bude vážit. U soudu tvrdil, že chce malého do své péče! Jo, díky za radu: zkusím to 3:1. Jasně že chci bránit malého maximálně, ale proti soudní mašinérii nic nenaděláš. Ještě by se mohl udělat posudek psychiatra, když už jsme v tom, ať to má grády! Takovej chlap jako můj ex nemůže být normální.
Karolinko, tak pevne nervy a urcite si myslim, ze mas na to aby jsi soud vyhrala a sverili Ti deti do pece
Ahoj holky,tak jsem byla dneska podat návrh na rozvod. Vždycky jsem si myslela,že mě taková věc úplně rozseká,ale bylo mi tak lehce u srdce a jak jsem byla v ráži,tak jsem zavolala kamarádce,ať mi rychle najde na netu nějakého advokáta přes rodinné právo. Okamžitě jsem té právničce zavolala a ona si mě pozvala ihned. Odcházela jsem od ní úplně uklidněná.Poradila mi jak se zachovat u soudu..jaká soudkyně je,co bude následovat.Že si mám stát za svym,že střídavka neni pro mou dceru vhodná,je fixovaná na mě,bude mít u mě zázemí a že nabízim široký styk a otci ve styku jsem nikdy nebránila a nehodlám tak činit. řekla mi taky,že tahle soudkyně je spíš na straně matek,ale má radši,když se vše vyřeší dohodou. Na nic ať ale nepřistupuju a kdybych si připadala zahnaná do kouta,tak mám požádat o odročení,že mi neni dobře. Pak mám opět volat advokátce a ona by mě zastupovala. Stálo by to sice prachy,ale vzala bych si klidně i půjčku. Za konzultaci ani peníze nechtěla. Taky mi řekla,že si mám na tu socku trochu dupnout a dát jí najevo,že co ona si myslí,jestli je pro nás střídavka vhodná ,je mi fuk,já znám svého manžela nejlíp a vím,že se s nim nedomluvim a to by jen uškodilo malé.
Jsem teď opravdu klidnější..uvidím ještě jak to bude probíhat u tý psycholožky v pondělí a pak ve středu je soud. Tak dobrou holky,mám tu zase zásek,manžel neni doma,tak toho využívám,ale ráno vstávám do práce ![]()
Ahojky Ingeborg, já měla to samé, on se nemohl vyrovnat s tím, že ho nechci, to mu řekla sama soudkyně, protože chtěl pořád řešit mě, na sociálce, a ne malého, taky se s tím do dnes nevyrovnal, akorát že mi jsme uzavřeli takové to příměří kvůli malému. Ale vracet bych se k němu nechtěla.
Hani, nějaká minuta sem a tam to nemůže být argument, ignoruj ho. řekni, že malý není robot a pokud zrovna bude kakat, ža m ho taky těžko dáš s nočníkem! Oni to jsou fakt pakárny. já s ním v celku vycházím, ale malý má te´d laringitidu, on by ho hned hnal na alergologii, s tou nemocí to nemá nic společného!Tak jsem se s ním pohádala, že nebudu malého nikde mučit! Rýmu alergickou nikdy neměl, oči červené taky ne, to mu prostě vždycky někdo něco nakuká a on to hned žere. má vnučku a oni s ní hned utíkají k doktorovi, že se dva dny nevykakala, jsou jí dva roky, prostě rodina pakáren! A to myslím doslova, jeho žena vychodila sedm tříd, jeho syn zvláštní a dcera je ráda, že nějakou školu udělala, tohle by mi chtělo radit! je toho taky na mě dost. Asi mu zatrhnu, aby k nám chodil, ať si vezme malého, kdy chce, ale k nám nepoleze. pak taky všechno okukuje a vymýšli si ptákoviny, prý nemám žehlit, když má mít malý vlhký vzduch! tak jsem mu řekla, že to je napařovačka a at´už jde! 4 noci jsem nespala a on ještě tyhle jeho kecy!
tak to už jsou jen slabé odvary od toho co vás ještě čeká!
Tak zatím Monika