Zbavení alimentů - test otcovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
3.8.10 11:40

Tak jsem to proletěla a je to na jedné straně síla a na druhé straně bych na to neměla nervy být matkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.8.10 11:44

Teď právě prošel sněmovnou návrh na prodloužení doby pro popření otcovství, protože každý 4 otec není biologickým otcem.Do konce roku 2011 má být tato doba prodloužena, tak jsem zvědavá. Doufejme, že to dají do 6 let věku dítěte. Než vlastně půjde do školy, protože to má jistě zlomový vliv na alimenty.Z logického hlediska podle mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.8.10 13:13

A z ceho manzel usuzuje, ze to dite neni jeho? Ma nejaky duvod?
Predpokladam, ze lhuta bude prodlouzena maximalne na tri roky, delsi lhuta vetsinou v Evrope neni, pokud vim… myslim, ze Nemecko ma dva, Slovensko tri apod… Pokud se týká počátku lhůty, ta běží od okamžiku souhlasného prohlášení rodičů o otcovství nebo od okamžiku, kdy se manžel dozvěděl, že se jeho manželce narodilo dítě. Delka lhuty (sest mesicu) a pocatek lhuty byl kritizovany ustavnim soudem a proto toto ustanoveni bylo zruseno (od roku 2011, myslim - zatim tedy je jeste soucasni platneho prava!!!). Soudy ale pri posuzovani proc byla lhuta nedodrzena, budou muset zkoumat vice skutecnosti nez rozhodnou, ze lhuta byla promeskana - napriklad to, kdy otec mohl mit duvodne pochybnosti o tom, ze dite neni jeho - zaroven vsak bude muset soud zkoumat, jaka doba od narozeni ditete uplynula - kvuli zajmum ditete. Pokud tedy ma otec duvodne pochybnosti o svem otcovstvi, v zadnem pripade bych necekala nejakou dali zakonnou upravu a rovnou bych podala zalobu na popreni otcovstvi (pokud tedy testy dopadnou negativne) - ted je celkem vhodna doba - zakon byl prolomen - necekala bych na nejakou novelu, protoze ta muze dopadnout jakkoliv - zatim neni pevna lhuta, ktera potom muze byt stanovena ve vas neprospech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.8.10 14:02

Zajem ditete je vetsinou uprednostnovan nad zajmem otce nebo matky - prece jen dite potrebuje vetsi ochranu nez dospely clovek - ale ani tato ochrana by nemela byt tak velika, aby zbytecne a bezduvodne zasahovala do prav kterehokoliv z rodicu.. proto je casto velmi tezke tyto veci rozhodnout a kolikrat snad zadne rozhodnuti neni spravne…
jasne, zajmem ditete je znat sveho biologickeho otce… ale nevim, jak matku donutit, aby jmeno rekla, kdyz nebude chtit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102832
3.8.10 14:14

No, protože se ten dotyčný bohužel asi k dítěti dobrovolně přihlásil, nebo byli v té době manželé a on to dítě také bral za své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.8.10 14:17

nase pravo takovou moznost nema. hm, jednou jeden muj kolega navrhoval takovou slecnu postavit na namesti a kamenovat ji tak dlouho, dokud to neprizna (nadsazka…)… takze mas pravdu, asi to jde, myslim ze se tak i v nekterych statech deje (ale tam je ani moc ta odpoved nezajima:-). i v trestnim pravu ma vrah pravo nevypovidat. ale otazka kdo je biologicky otec neni ani moc k tematu - dotaz znel, jak se zbavit otcovstvi u nebiologickeho otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102832
3.8.10 14:21
sattym01 píše:
j.a.n.i1 píše:
No, protože se ten dotyčný bohužel asi k dítěti dobrovolně přihlásil, nebo byli v té době manželé a on to dítě také bral za své.
Ale někdo by měl brát v potaz, pokud to ta žena věděla.. pak se s ní nepárat

Nojo, ale problém je v tom, že není jak ji donutit, aby to řekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
3.8.10 14:27

v podstate mas pravdu - jde o podvod na otci - jenze v takovem pripade musis nade vsi pochybnost prokazat, ze matka 100% vedela, ze nerika pravdu - a pokud s domnelym otcem spala v dobe otehotneni a i chlap si mysli, ze by mohlo byt jeho (jinak by to dite prece nevzal za vlastni, ze…), tak matce nikdy nedokazes, ze mela stoprocentni jistotu kdo je otcem… proste muze tvrdit, ze se spletla a vybrala toho nejvice pravdepodobneho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
3.8.10 15:37

V tomto případě byl můj manžel na služební cestě a doma jen o víkendech a už v té době ho jeho bývalá přítelkyně zdatně podváděla s několika jinými muži.Po nějaké době se s ní proto i rozešel.Dítěti bylo v té době 1 a půl roku. Je dost možné, že ani ona sama neví, kdo je otec a hodila to na svého momentálního oficiálního partnera.Již několikrát se nám doneslo, že prohlásila mezi svými kamarády,že můj manžel není otec. Proč by toto ta matka říkala???Už tato skutečnost člověka utvrzuje v tom,že někde je nějaké tajemství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
3.8.10 22:17

Tu lhůtu by taky mohli dát neomezenou, protože jedině takhle to je správně… Jinak žena by měla být tak „normální“, aby znala jméno člověka s kým souloží (teda to je jen můj názor), takže pokud vypadne jeden člověk díky testům DNA, tak by ona sama měla vědět kdo další je možný biologický otec, pokud to neví, tak je to její mínus a neměla by dostávat žádné peníze (alimenty), byl by to prostě takový trest za to, že souloží na potkání a ani neví s kým… Myslím, že by to hned donutilo né jednu ženu si rozpomenout, kdo byl ten „tajemný muž v mlze“… :roll:

A taky by to donutilo ženu si dávat větší pozor a nutilo by ji to k zodpovědnosti, aby neroztáhla nohy na počkání každýmu, kdo se ji zalíbí… 8-)

Satym, neřeš český právo, to je postavený celý na hlavu, já jsem jen rád, že už těch 6m „neplatí“, a že se to začne víc řešit a naši slavní zákonodárci s tím něco udělají a prodlouží to aspoň na min. 6 let věku dítěte… :wink:

• Citovat
  • Upravit
7570
3.8.10 23:51
Evcetka píše:
V tomto případě byl můj manžel na služební cestě a doma jen o víkendech a už v té době ho jeho bývalá přítelkyně zdatně podváděla s několika jinými muži.Po nějaké době se s ní proto i rozešel.Dítěti bylo v té době 1 a půl roku. Je dost možné, že ani ona sama neví, kdo je otec a hodila to na svého momentálního oficiálního partnera.Již několikrát se nám doneslo, že prohlásila mezi svými kamarády,že můj manžel není otec. Proč by toto ta matka říkala???Už tato skutečnost člověka utvrzuje v tom,že někde je nějaké tajemství.

Takže oni nebyli manželé ?? Tudíž musel podepsat dobrovolně, že je otec. Tenkrát si byl stoprocentně jistý, že je to jeho dítě ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.8.10 07:40

Jo, jo, tenkrát chtěl můj manžel mít pokračovatele rodu a kvůli příjmení se tam nechal napsat. Ikdyž mu okolní rodina říkala ať to nedělá. Bohužel. Včera jsme se shodli,že našetříme a nechá si udělat nejprve ten anonymní test, který stojí cca 5000 a podle toho budem jednat potom dál. Nejsme v situaci, že můžem dát jen tak skoro 20 tisíc za test, který se dá potom použít u soudu. Bývalce by „možná“ stačilo, kdyby ten anonym potvrdil buď že je nebo že není otec. Nevím jak to chlapi mají, ale on ke klukovi nic necítí a netáhne ho to za ním. Nevím jestli je to tím pocitem nejistoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
6.8.10 17:46

Evcetko, mslim, ze pokud si prvne udeal anonymni testy, bude vedet lip a treba se to tim vyresi a bude si moct byt jisty, ze dite je jeho. Pokud by testy vysly negativne, asi bych vam doporucovala vzit si dobreho pravnika, protoze myslim ze moznost popreni otcovstvi v teto situaci je hodne nahrane - ten by vam mohl poradit jakou zvolit taktiku, abyste meli alepspon nejakou sanci tento pripad vyhrat - ja bych ve vyhru ale moc neverila (v nejlepsim budete prijemne prekvapeni). Potom ale pocitejte, ze castka cca 15000 za znalecky posudek nebude jedina, kteoru budete muset zaplatit… Na miste manzela bych si vsak taky rozmyslela, jestli do tohoto sporu jit - predpokladam, ze kdyz se s ditetem stale vida, asi ho ma rad a zalezi mu na nem - poprenim otcovstvi se mu mozna hodne ublizi, proto bych si asi poradne rozmyslela, jestli ty penize stoji za to prijit o dite, ktere sice neni biologicky jeho, ale stejne ho doted jako svoje dite miloval… asi by hodne lidi nesouhlasilo, ale ja si proste nemyslim, ze by pro rodicovskou lasku muselo byt biologicke hledisko to nejdulezitejsi, aby se kvuli tomu nekdo zbavil po tolika letech maleho ditete, ktere sveho tatinka miluje (at je matka jaka chce potvora, ublizi to nejvic tomu malemu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karla4
7.8.10 20:47
Evcetka píše:
Kluka si občas berem a s tím bysme pokračovali
Evcetka píše:
O tom, že bysme si dítě vzali do péče jsme uvažovali. Tedy pokud by bylo opravdu jeho
Evcetka píše:
Nevím jak to chlapi mají, ale on ke klukovi nic necítí a netáhne ho to za ním.

Evcetko - ja tomu porad trochu nerozumim… Bere si ho, uvazovali jste ze kdyby bylo jeho ze si ho vezmete do pece - ale nic k nemu neciti???.

Vzdyz jsi i psala, ze s nimi nejakou dobu zil a pochybnosti mate ted (jsem pochopila z prispevku). Takze 4 roky si myslel ze je jeho a presto k nemu nic neciti???

Vis, asi na to mam jiny pohled, ale myslel si ze je jeho, prijal ho za sveho - a jak k tomu ted ten chlapecek prijde ze najednou nebude mit tatinka??? Vzdyt to zase odnese jenom to nevinne dite…

Mozna budu hnusna, ale mam z toho pocit, ze jde jen o to, nemuset nic platit :-? . Prijde mi to podobne tomu - najdu si chlapa s ditetem, ale pak mam pocit ze se o dite stara vic nez musi, plati vic nez musi - ale ted uz ma novou rodinu, tak musi platit taky na „nas“ - na ukor toho (tech) prvnich… Jen by si kazda mela uvedomit, ze az ona si s nim udela dite, prijde jina a taky bude tlacit, aby se tolik nevenoval a neplatil… Jsem se rozepsala, ale tohe mne vzdy zvedne ze zidle… Jen hrabat do sveho korytka… A ty deti za to nemohou… A take matka tech deti vzdy byva kr…, cour…, penize utraci za sebe apod. - taky stale stejna pisnicka :evil: :evil: :evil:

zaverem to shrnu - dite vzal za sve, staral se, bere si ho - tak by mel dale i platit, dite za to nemuze (a kdyz nema tatu, tak at muze mit treba konicky apod.)

neprihlasena Karla

• Citovat
  • Upravit
8
9.8.10 13:08

Ahoj, on se nechce dítěte zbavit. Ikdyž by kluk nebyl jeho, tak bysme si ho dál brali a jezdili s ním na výlety apod. už jen proto, že jeho matka jak ho posadí ráno k tv, tak ho tam i večer vezme a dá spát k babičce a jde do hospody.Zkrátka jsem tady rozpoutala diskuzi zda je nějaká šance v případě toho, že to není jeho bio. syn, tak snížit či přestat platit alimenty.Otce by mu dál dělal tak či tak, výlety a nákup kravinek, botů by pokračoval.Na toto je šíleně moc názorů a je těžké, aby se shodly. Já ale děkuji za každý. Zatím jsme rozhodnuti pro anonymní testy,aby věděl jestli je jeho. Jinak kluk to vůbec nepocítí samozřejmě. Já tomu dítěti nehodlám ublížit, to v žádném případě. Budu ta hodná teta, která mu dá vše tak jako jeho otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna