Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5508
15.11.16 09:13
@PetrVesely píše:
40 000 na jednom, prvním výživném? To asi né. O jiné situaci, se nebavím.
Pak si dovolím podotknout že alimenty dluží DITETI…

A na tvé otázky, na všechny je odpověď ANO, bývalá partnerka neposlala za celou dobu co jsem měl syna v péči, do jeho osamostatnění ani 1 Kč za celé roky. Takže ANO, stalo se mi to.

Co tam máš dál?

Dluh už je fakticky matce, protože ty peníze už musela vynaložit ze svého (viz § 101 dřívějšího zákona o rodině) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
15.11.16 09:15
@PetrVesely píše:

A na tvé otázky, na všechny je odpověď ANO, bývalá partnerka neposlala za celou dobu co jsem měl syna v péči, do jeho osamostatnění ani 1 Kč za celé roky. Takže ANO, stalo se mi to.

Co tam máš dál?

Tak zakladatelka snad psala, že otec už má za neplacení podmínku, takže to opravdu není první neplacené výživné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.11.16 09:15
@PetrVesely píše:

ty bys vážně měl zapracovat na čtenářské gramotnosti :nevim: při troše snahy se dá nacvičit, neboj. jak jsi přišel na to, že jde řeč o „prvním“ výživném? pokud jsem si všimla, tazatelka řeší chlapa v podmínce za neplacení, čili těžko jde o první výživné. naopak, chlap za sebou má popotahování na policajtech pro neplacení a stejně už zase neplatí a ani nemá snahu s matkou dětí řešit případné opoždění v platbách (nedostupné telefony, neznámé bydliště…) :nevim: tohle není nezaplacení prvního výživného, ani kdyby ses stavěl na hlavu a odrážel ušima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
15.11.16 09:16
@canaglia píše:
Dluh už je fakticky matce, protože ty peníze už musela vynaložit ze svého (viz § 101 dřívějšího zákona o rodině) :mrgreen:

Ale to nevysvětlíš a nevysvětlíš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
15.11.16 09:19

@sagina Těch 40 tisíc bylo mých. Snažila jsem se vysvětlit, proč je lepší exekutor :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
15814
15.11.16 09:24
@Kobea píše:
@sagina Těch 40 tisíc bylo mých. Snažila jsem se vysvětlit, proč je lepší exekutor :mrgreen:.

já vím, toho jsem si všimla. ale nastartovala jsem ho já, doporučením exekutora, klidně po prvním nezaplaceném výživném. což tazatelce v její situaci s klidným svědomím doporučím, protože tam opravdu nejde o jednorázový úlet.

že PV neumí reagovat na napsané příspěvky, ale spřádá k nim svoje teorie a domněnky, nu, to už je jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
15.11.16 09:25
@Keyllah píše:
Já to řeším praxi dnes a denně a opravdu to tak není…pokud se o tom chceš pobavit, nemám problém…pokud ale jde jen o omílání jednoho názoru viz. P. V. necháme toho, ano?

Můžeš to tedy rozvést? Nejsem si jista, jestli Vás teď dobře chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
15.11.16 09:25
@Keyllah píše:
Tak zakladatelka snad psala, že otec už má za neplacení podmínku, takže to opravdu není první neplacené výživné…

Ale tohle psala @Kobea ...............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
15.11.16 09:36
@canaglia píše:
Ale tohle psala @Kobea ...............

Jj, jenže šlo o dřívější radu zakladatelce (otec již v PO), že klidně při dalším prvním neplacení poslat exekutora -) odtud reakce P. V. že je to teda rada, poslat na někoho exekutora, když poprvé neuhradí…pak už se to zamotalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
15.11.16 09:38
@Jasorka píše:
Můžeš to tedy rozvést? Nejsem si jista, jestli Vás teď dobře chápu.

To bylo myšleno na institut „účinné lítosti“ -) dle mého názoru je to dobrá věc, kdy se otec na poslední chvíli může vyhnout trestu a maminka tak dostane pro dítě ty peníze. Canaglia v tom viděl možný nátlak jednoho s rodičů, který může takto deptat toho druhého a vyhnout se trestu, protože to vždy na poslední chvíli vždy uhradí -) což taky chápu, ale myslím, že takových případů je opravdu minimum. A věřím, že to pak stojí za to :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
15.11.16 09:43

Je dobře, že jste si to už vysvětlili. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
15.11.16 10:43
@sagina píše:
já vím, toho jsem si všimla. ale nastartovala jsem ho já, doporučením exekutora, klidně po prvním nezaplaceném výživném. což tazatelce v její situaci s klidným svědomím doporučím, protože tam opravdu nejde o jednorázový úlet.že PV neumí reagovat na napsané příspěvky, ale spřádá k nim svoje teorie a domněnky, nu, to už je jeho problém.

Já vím :mrgreen:. Moje osobní zkušenosti s vymáháním dlužného výživného přes soud (exekuce na plat) i přes exekutora jsou velmi dobré.
Ale velký teoretik a konspirátor si ke všemu musí říct své :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
3473
15.11.16 10:47
@Kobea píše:
Já vím :mrgreen:. Moje osobní zkušenosti s vymáháním dlužného výživného přes soud (exekuce na plat) i přes exekutora jsou velmi dobré.
Ale velký teoretik a konspirátor si ke všemu musí říct své :mrgreen:.

Přečetla jsi si co jsem psal? Né…
Manža asi bude ten o kterém píši, je mu co vzít. Tem se bere dobře ale ten zakladatelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
15.11.16 10:53
@PetrVesely píše:
Je dobře, že jste si to už vysvětlili. :potlesk:

Jj, vysvětlili jsme si, že jsi to opět špatně pochopil, nebo špatně přečetl :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3473
15.11.16 10:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo