Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@PetrVesely píše:
40 000 na jednom, prvním výživném? To asi né. O jiné situaci, se nebavím.
Pak si dovolím podotknout že alimenty dluží DITETI…A na tvé otázky, na všechny je odpověď ANO, bývalá partnerka neposlala za celou dobu co jsem měl syna v péči, do jeho osamostatnění ani 1 Kč za celé roky. Takže ANO, stalo se mi to.
Co tam máš dál?
Dluh už je fakticky matce, protože ty peníze už musela vynaložit ze svého (viz § 101 dřívějšího zákona o rodině) ![]()
@PetrVesely píše:
Pak si dovolím podotknout že alimenty dluží DITETI…A na tvé otázky, na všechny je odpověď ANO, bývalá partnerka neposlala za celou dobu co jsem měl syna v péči, do jeho osamostatnění ani 1 Kč za celé roky. Takže ANO, stalo se mi to.
Co tam máš dál?
Tak zakladatelka snad psala, že otec už má za neplacení podmínku, takže to opravdu není první neplacené výživné…
@PetrVesely píše:
Pak si dovolím podotknout že alimenty dluží DITETI…
ty bys vážně měl zapracovat na čtenářské gramotnosti
při troše snahy se dá nacvičit, neboj. jak jsi přišel na to, že jde řeč o „prvním“ výživném? pokud jsem si všimla, tazatelka řeší chlapa v podmínce za neplacení, čili těžko jde o první výživné. naopak, chlap za sebou má popotahování na policajtech pro neplacení a stejně už zase neplatí a ani nemá snahu s matkou dětí řešit případné opoždění v platbách (nedostupné telefony, neznámé bydliště…)
tohle není nezaplacení prvního výživného, ani kdyby ses stavěl na hlavu a odrážel ušima.
@canaglia píše:
Dluh už je fakticky matce, protože ty peníze už musela vynaložit ze svého (viz § 101 dřívějšího zákona o rodině)
Ale to nevysvětlíš a nevysvětlíš ![]()
@sagina Těch 40 tisíc bylo mých. Snažila jsem se vysvětlit, proč je lepší exekutor
.
@Kobea píše:
@sagina Těch 40 tisíc bylo mých. Snažila jsem se vysvětlit, proč je lepší exekutor.
já vím, toho jsem si všimla. ale nastartovala jsem ho já, doporučením exekutora, klidně po prvním nezaplaceném výživném. což tazatelce v její situaci s klidným svědomím doporučím, protože tam opravdu nejde o jednorázový úlet.
že PV neumí reagovat na napsané příspěvky, ale spřádá k nim svoje teorie a domněnky, nu, to už je jeho problém.
@Keyllah píše:
Já to řeším praxi dnes a denně a opravdu to tak není…pokud se o tom chceš pobavit, nemám problém…pokud ale jde jen o omílání jednoho názoru viz. P. V. necháme toho, ano?
Můžeš to tedy rozvést? Nejsem si jista, jestli Vás teď dobře chápu.
@Keyllah píše:
Tak zakladatelka snad psala, že otec už má za neplacení podmínku, takže to opravdu není první neplacené výživné…
Ale tohle psala @Kobea ...............
@canaglia píše:
Ale tohle psala @Kobea ...............
Jj, jenže šlo o dřívější radu zakladatelce (otec již v PO), že klidně při dalším prvním neplacení poslat exekutora -) odtud reakce P. V. že je to teda rada, poslat na někoho exekutora, když poprvé neuhradí…pak už se to zamotalo ![]()
@Jasorka píše:
Můžeš to tedy rozvést? Nejsem si jista, jestli Vás teď dobře chápu.
To bylo myšleno na institut „účinné lítosti“ -) dle mého názoru je to dobrá věc, kdy se otec na poslední chvíli může vyhnout trestu a maminka tak dostane pro dítě ty peníze. Canaglia v tom viděl možný nátlak jednoho s rodičů, který může takto deptat toho druhého a vyhnout se trestu, protože to vždy na poslední chvíli vždy uhradí -) což taky chápu, ale myslím, že takových případů je opravdu minimum. A věřím, že to pak stojí za to ![]()
@sagina píše:
já vím, toho jsem si všimla. ale nastartovala jsem ho já, doporučením exekutora, klidně po prvním nezaplaceném výživném. což tazatelce v její situaci s klidným svědomím doporučím, protože tam opravdu nejde o jednorázový úlet.že PV neumí reagovat na napsané příspěvky, ale spřádá k nim svoje teorie a domněnky, nu, to už je jeho problém.
Já vím
. Moje osobní zkušenosti s vymáháním dlužného výživného přes soud (exekuce na plat) i přes exekutora jsou velmi dobré.
Ale velký teoretik a konspirátor si ke všemu musí říct své
.
@Kobea píše:
Já vím. Moje osobní zkušenosti s vymáháním dlužného výživného přes soud (exekuce na plat) i přes exekutora jsou velmi dobré.
Ale velký teoretik a konspirátor si ke všemu musí říct své.
Přečetla jsi si co jsem psal? Né…
Manža asi bude ten o kterém píši, je mu co vzít. Tem se bere dobře ale ten zakladatelky…
@PetrVesely píše:
Je dobře, že jste si to už vysvětlili.
Jj, vysvětlili jsme si, že jsi to opět špatně pochopil, nebo špatně přečetl ![]()