Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.4.14 23:41

Chci se zeptat kolik je reálné zadat alimenty na děti 2 a 4 roky? Manžel má plat cca 50tis hrubého.. Já bohužel díky pripadnemu rozvodu přijdu o práci a budu se muset odstěhovat kde není možnost jeslí. A díky tomu budu cca až 10 měsíců bez příjmu ;( nepočítám že by dobrovolně dal byt o korunu navíc, je hrozný skrt už i teď… Peníze jsou totiž jeho a já mám pro sebe a děti jen rodicak (tzn oblečení, ovoce zelenina -dle něj není nutné jen když je v akci, pravidelně platby jako jsou pojistky spoření a telefon, MHD) O děti jeví zájem když sebmu to zrovna hodí. Zrovna dnes to menší nechal venku bez dohledu aniž by mi řekl ze odchází a já mám hlidat (já byla v domě a on je mel na starost). Malý spadl z cca půl metru a má odrena záda, manžel mezitím vyhazovat plasty do popelnice ve vedlejší dědině… Mě už úplně ignoruje… Vše dělám špatně a vlastně jsem dle něj kráva co si valí zadek na gauči… A Jen potřebuju pro odchod vědět, že budu mít z čeho zaplatit inkaso a dat dětem co jíst.. Mladší mi ve školce vezmou až 09/15 :( Navíc obě deti potrebuji speciální péči - jedno má vzácné onemocnění (potřeba intenzivní individuální péče a je často nemocné) a druhé vývojovou vadu (časté rehabilitace, nákladnější pomůcky - zálohy v řádech tisíců korun, nákup jen certifikované zdravotní obuvi) Nemít děti jsem už dávno pryč ale nemůžu si dovolit aby děti trpěly a nesly doživotní zdravotní následky jen proto že otec se chová sám jako dítě… Odpovědnost je jen na mě. Doma bývá cca 2 dny v týdnu víkendy travi na stavbě (už 5 let, zhoršilo se to narozením druheho), je mu jedno ze děti pláčou ze jim je smutno, radši jde s kamarádem na pivo, nebo sedí u pc či televize…

• Citovat
  • Upravit
7449
28.4.14 09:33

Anonymní - promiň, ale máš chlapa vola. Nicméně - plat ccas 50tis., k tomu zdravotní problémy u obou dětí. No viděla bych to na výživné kolem 15tis. měsíčně. Samosebou záleží, jakého soudce potkáš, jak se vyspí a jak dobrého právníka si najme tvůj muž, jelikož má peníze na ty lepší. Taky záleží, jestli soud přihlédne k tomu, že všechny ty zdravotní pomůcky by měl z 50% hradit i tvůj muž a to zohlední ve výši alimentů a nebo se na to vykašla, vyměří alíky třeba 7tis. a ty se můžeš jít klouzat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.14 15:34

Právě je to na ho.no pardon… a úplně mě deptá, že to budu muset ještě rok vydržet skrz tu práci, pak budu mít aspoň příjem a nebudu závislá jen na alimentech… ale ted bez nich bych nájem a soukromou školku neutáhla - resp utáhla ale nezbylo by na nic jiného :/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.14 14:36

Zajímalo by mě, jak je to s alimenty, pokud mají rodiče dítě ve střídavé péči? Třeba po dvou týdnech? Jen mě to tak napadlo, protože přeci se oba finančně starají po stejnou dobu.

• Citovat
  • Upravit
32866
29.4.14 14:57
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, jak je to s alimenty, pokud mají rodiče dítě ve střídavé péči? Třeba po dvou týdnech? Jen mě to tak napadlo, protože přeci se oba finančně starají po stejnou dobu.

tak to záleží na jejich příjmech. Pokud jsou podobné, výživné se neurčuje. Pokud rozdílné, tak se jakoby určí oběma kolik by měl kdo platit a ten kterému se určí víc, posílá tomu druhému rozdíl mezi těmi dvěma částkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
29.4.14 15:41
@Anonymní píše:
Chci se zeptat kolik je reálné zadat alimenty na děti 2 a 4 roky? Manžel má plat cca 50tis hrubého.. Já bohužel díky pripadnemu rozvodu přijdu o práci a budu se muset odstěhovat kde není možnost jeslí. A díky tomu budu cca až 10 měsíců bez příjmu ;( nepočítám že by dobrovolně dal byt o korunu navíc, je hrozný skrt už i teď… Peníze jsou totiž jeho a já mám pro sebe a děti jen rodicak (tzn oblečení, ovoce zelenina -dle něj není nutné jen když je v akci, pravidelně platby jako jsou pojistky spoření a telefon, MHD) O děti jeví zájem když sebmu to zrovna hodí. Zrovna dnes to menší nechal venku bez dohledu aniž by mi řekl ze odchází a já mám hlidat (já byla v domě a on je mel na starost). Malý spadl z cca půl metru a má odrena záda, manžel mezitím vyhazovat plasty do popelnice ve vedlejší dědině… Mě už úplně ignoruje… Vše dělám špatně a vlastně jsem dle něj kráva co si valí zadek na gauči… A Jen potřebuju pro odchod vědět, že budu mít z čeho zaplatit inkaso a dat dětem co jíst.. Mladší mi ve školce vezmou až 09/15 :( Navíc obě deti potrebuji speciální péči - jedno má vzácné onemocnění (potřeba intenzivní individuální péče a je často nemocné) a druhé vývojovou vadu (časté rehabilitace, nákladnější pomůcky - zálohy v řádech tisíců korun, nákup jen certifikované zdravotní obuvi) Nemít děti jsem už dávno pryč ale nemůžu si dovolit aby děti trpěly a nesly doživotní zdravotní následky jen proto že otec se chová sám jako dítě… Odpovědnost je jen na mě. Doma bývá cca 2 dny v týdnu víkendy travi na stavbě (už 5 let, zhoršilo se to narozením druheho), je mu jedno ze děti pláčou ze jim je smutno, radši jde s kamarádem na pivo, nebo sedí u pc či televize…

Pokud by děti byly zdravé, vychází mi to 5500 na každé dítě, pak plus vícenáklady na zdraví. Podstatné bude ale i to, jaký jsi měla dosud příjem ty a zda jeho příjem je prokazatelný nebo oficiálně jiný. Pokud bys s tím chtěla pomoci více, napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.14 11:07

Ahoj,
můžete mi prosím někdo napsat zkušenost na výši alimentů v této situaci. Matka požaduje 12 tisíc, což mi přijde strašně moc. Otec vydělává asi 24 čistého, dětem je 4 a 6 let. Děti si bere na základě dohody cca jednou za 14 dní na víkend (někdy delší - pátek - úterý).
A jak je to třeba o prázdninách, kdy má otec děti 14 dní? To stejně musí platit i když se o ně vlastně stará půl měsíce on a půl měsíce matka?
Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
841
4.5.14 11:22
@Anonymní píše:
Ahoj,
můžete mi prosím někdo napsat zkušenost na výši alimentů v této situaci. Matka požaduje 12 tisíc, což mi přijde strašně moc. Otec vydělává asi 24 čistého, dětem je 4 a 6 let. Děti si bere na základě dohody cca jednou za 14 dní na víkend (někdy delší - pátek - úterý).
A jak je to třeba o prázdninách, kdy má otec děti 14 dní? To stejně musí platit i když se o ně vlastně stará půl měsíce on a půl měsíce matka?
Díky moc.

12 mi přijde dost je to půlka jeho platu a z toho by poplatil tak nájem a něco málo na obživo teda podle toho kde žije.
ale jinak alimenty se platí furt stejně i přes to že si je bere na půl prázdnin to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
4.5.14 11:31
@Anonymní píše:
Ahoj,
Díky moc.

Kolik platil doteď?
Ale zatím jsem se nesetkala nikdy s tím, že by otci napálili platit výživné 50% z platu. A to mám kolem sebe samoživitelek fakt plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
4.5.14 11:32
@Anonymní píše:
Ahoj,
Díky moc.

tak třeba je návrh matky nadsazený, to je obvyklá praxe, protože protistrana chce míň a soud obvykle rozhodne někam doprostřed. Jinak půlka platu je dost. Jiné příjmy otec nemá? Ex měl z podobného platu vyměřené výživné 4000kč, ale to bylo vyměřované na mimino, pak to nějak zvedal v předškolním věku, ale to už šlo dohodou ne přes soud.

Výživné se vyměřeje měsíčně konkrétní částka, tak aby bylo vymahatelné, takže ano platí stejně i o prázdninách. Podíl péče by měl soud při výměře zvážit, ale obvykle to nedělá, protože druhý rodič má právo styku nikoliv povinnost, takže pak by to bylo opět nevymahatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.14 12:37

Ahoj holky, ráda bych radu od vás, otec mi platí 3000,– měsíčně, já mám mateřskou 5300,– takže 8300,– z toho platím uplně vše. Otec mi slibil, že mi každý měsíc ještě pomůže a koupí třeba Sunar na celý měsíc nebo plíny. Ale minulý měsíc nedal nic protože neměl moc viděláno válel se prostě doma, ale co mě je potom, mě se taky nikdo neptá kde na to mám vzít. Synovi budou 2 roky, myslite že by mě soud určil vyšší alimenty? Otec si vidělá cca 40000,– hrubého jako OSVČ. Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
7449
9.5.14 13:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ráda bych radu od vás, otec mi platí 3000,– měsíčně, já mám mateřskou 5300,– takže 8300,– z toho platím uplně vše. Otec mi slibil, že mi každý měsíc ještě pomůže a koupí třeba Sunar na celý měsíc nebo plíny. Ale minulý měsíc nedal nic protože neměl moc viděláno válel se prostě doma, ale co mě je potom, mě se taky nikdo neptá kde na to mám vzít. Synovi budou 2 roky, myslite že by mě soud určil vyšší alimenty? Otec si vidělá cca 40000,– hrubého jako OSVČ. Děkuji za rady

Má těch 40tis. přiznáno? A otec - je to váš otec a nebo otec vašeho dítěte? Já jsem teď nepochopila, jestli jsou alimenty na dítě a nebo na vás, protože na ně ještě máte nárok…

Jinak ze 40tis. by se dali soudně stanovit alimenty tipuji tak 7-8tis., víc asi soud nestanoví…

Na nějaké dávky máte nárok? Hmotka, příspěvek na bydlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.14 13:22

Přiznané to má, ale jde oto že u OSVČ vypočtají náklady a pojištění atd. a má čistej příjem 12000,– ale reálně má 30000,– bohužel tedy se musí počítat 12000,– ikdyž nevim jak by to bral soud, přiznanejch má cca 400000,– ročně. ale nejsou v tom ty náklady a nic. A je to otec mého dítěte.

• Citovat
  • Upravit
7449
9.5.14 13:28
@Anonymní píše:
Přiznané to má, ale jde oto že u OSVČ vypočtají náklady a pojištění atd. a má čistej příjem 12000,– ale reálně má 30000,– bohužel tedy se musí počítat 12000,– ikdyž nevim jak by to bral soud, přiznanejch má cca 400000,– ročně. ale nejsou v tom ty náklady a nic. A je to otec mého dítěte.

Jediný náklad, který se počítá, je zdravotní a sociální pojištění, to je celé. To, že má nějaké náklady (např. na provoz auta, apod.), tak to je jeho problém… Když byla známá u soudu, brali v potaz chlapovo příjem mínus pojištění, vše ostatní mu brali jako jeho příjem, i když má leasing na firemní auto a splácí úvěr za firemní prostory. Soud řekl, že je to jeho věc… jen je pravda, že tenkrát mu dali alimenty 3500,–, i když měl příjem mínus to pojištění přes 25tis. (teď jsem si psala s tou známou, takže mi to potvrdila, že to tak bylo), ale to bylo tím, že už měl novou manželku a s ní čekal dítě, takže soudce řekl, že by stejně po porodu přišel, že chce alimenty snížit, protože má další 2 vyživovací povinnosti, tak mu je rovnou dal, jako by ty dvě povinnosti už měl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.14 13:34

@maritimka On je svobodný a sám, dělá v lese a mezi náklady si počítá provoz auta, benzín do pily, řětězy atd… A když jsme žádali o hypo tak mu vypočítali cca 12000,– čistýho měsíčně. Ale žádné hypo nemá ani pujčku nic, prostě vše jde jakoby jen na něj. Já jsem požadovala 5000,– aby se malej měl dobře a měl vše co potřebuje, jenže on si našel nákou husu s dítětem a ji manžel platil 3000,– tak mě to taky zkrouhnul. A ted když potřebuju malímu koupit boty, bundu, a další věci tak se mu musim doprošovat aby mu pulku aspon na to přidal, protože sama bych to nezaplatila, většinou nemám ani na tu pulku natož na celé boty. On se má moc dobře a myslí si jak se má i malej skvěle ale nebýt mého doprošování a mých rodičů nežil by tak jak žije.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna