Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.3.14 16:34
@jijajija píše:
Tak držím palce, nám to bylo odročeno v lednu a stání máme příští týden. Také se k soudu nedostavil a a ni se neomluvil, ale když jsem s ním teď mluvila tak prý o tom stání ani nevěděl. No k dalšímu stání se už dostaví, tak dám pak vědět co a jak zdůvodnil u soudu, že tam nebyl a co na to soudkyně. :mavam: [/citovat
tak to je stejné jako u nás, také o tom nevěděl :roll: doufám, že teď k soudu příjde, chci to mít už za sebou. Také držím palce :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.3.14 11:14

Ahoj holky,
mam dotaz je mozne, aby alimenty srazeli chlapovi ze mzdy? nebo je musi platit sam…

• Citovat
  • Upravit
841
3.3.14 12:47
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mam dotaz je mozne, aby alimenty srazeli chlapovi ze mzdy? nebo je musi platit sam…

no normální je že platí sám ale pokud neplatí tak se dá exekuce a pak je mu to sráženo z mzdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
5.3.14 15:59
@Anonymní píše:
Ex se k soudu vůbec nedostavil a ani se neomluvil. Jednání se tedy muselo odročit na březen, s tím, že soudkyně mě požádala, abych bývalému dala vědět další termín. Tento týden proběhla schůzka na OSPOD, kam nás pozvali oba a opět nedorazil :zed:.

Tak u nás soudkyně ani neřešila to, že se poprvé nedostavil a ani se ho neptala proč. Zvýšení se nekonalo, páč tam přišel a předvedl smutné oči soudkyni, že nic nemá a je nezaměstnaný už rok a půl :zed: tak mě přesvědčila soudkyně, abych tenhle návrh stáhla a podala ho za dva měsíce znovu. On jí tam odsouhlasil, že s tím zvýšením souhlasí, ale že na to nemá. Nasliboval, že bude mít během dvou měsíců práci. :roll:. Překvapila mě sociální pracovnice, která byla proti tomu, že už je to dlouho od posledního rozsudku a tak nárok na zvýšení mám. No tak nám nechala paní soudkyně lhůtu na odvolání a tak čekám jestli se paní ze sociálky proti tomu odvolá :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.14 08:17
@Riky69 píše:
Tak u nás soudkyně ani neřešila to, že se poprvé nedostavil a ani se ho neptala proč. Zvýšení se nekonalo, páč tam přišel a předvedl smutné oči soudkyni, že nic nemá a je nezaměstnaný už rok a půl :zed: tak mě přesvědčila soudkyně, abych tenhle návrh stáhla a podala ho za dva měsíce znovu. On jí tam odsouhlasil, že s tím zvýšením souhlasí, ale že na to nemá. Nasliboval, že bude mít během dvou měsíců práci. :roll:. Překvapila mě sociální pracovnice, která byla proti tomu, že už je to dlouho od posledního rozsudku a tak nárok na zvýšení mám. No tak nám nechala paní soudkyně lhůtu na odvolání a tak čekám jestli se paní ze sociálky proti tomu odvolá :think:.

Známá mi tvrdí, že nedostavení k soudu s ním bude řešit jiný soud, tak nevím co je na tom pravdy. Že teď se řeší pouze návrh na úpravu výchovy a výživy dítěte. Také jsem byla překvapená, že to soudkyně vůbec neřešila, jen se mě zeptala jestli platí, kolik a na základě toho usoudila, že ex to určitě nedělá naschvál, že to opravdu asi nevěděl. Ani na OSPOD se nedostavil a když byla tento týden u nás doma soc. pracovnice, tak říkala, že to nevadí, že mu tedy nebude ani volat, že ho zbytečně nebude buzerovat. Mám vztek, že já se o dceru vzorně starám a musím si kvůli OSPOD a soudu brát volno v práci a on se o dceru nezajímá, nestará a ještě ho takto šetří chudáčka. No neudělám s tím nic, tak to prostě asi je..Další soud nás čeká příští týden, tak jsem zvědavá jak dopadnu já. Dám vědět :mavam:

• Citovat
  • Upravit
143
11.3.14 12:17

Holky, nevím, jestli píšu do správné diskuze, ale zkusím to. Taky nás čeká rozvod. Mám dvouletou dcerku, která zůstane se mnou. S manželem jsme se dohodli na výživném pro ni na 3500 kč a plus bude přispívat na větší výdaje (např. školka, kroužky, boty,…)…no a to je právě to, na co se chci zeptat. Právnička, která žádost sepisuje mu řekla, že tohle se tam vůbec neuvádí a nikdo to nebude brát v potaz (ty mimořádné výdaje)…že se prostě řiší součastné potřeby dítěte, takže tam bude údajně jen výše alimentů. JE to skutečně tak? Fatk to nejde nějak ošetřit, aby to tam prostě bylo, že se na těch větších výdajích budem podílet oba?
Moc dík…případně zkusím hodit dotaz ještě do jiné diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
11.3.14 14:34

@dexonka1 tak naše soudkyně nám říkala, že tyhle náklady okolo ona přímo do rozsudku uvést nemůže, že v něm musí být jednoznačná částka. takže my to máme tak, že do rozsudku uvedla výživné a do zdůvodnění, proč je v takové výši, dala právě to, že otec se zavazuje platit ty a ty náklady navíc. zároveň nás ale poučila, že právně vymahatelné je pouze to výživné a pokud otec nebude dobrovolně plnit ty platby nad jeho rámec, tak není možné je exekuovat, nicméně mohu si na tom základě podat k soudu žalobu o zvýšení výživného.

nicméně naše sociání pracovnice ná už předem upozorňovala, že na našem soudu pracuje i jedna soudkyně, která tohle nerespektuje a výživné o předpokládané náklady navíc rovnou navýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
11.3.14 15:50
@dexonka1 píše:
Holky, nevím, jestli píšu do správné diskuze, ale zkusím to. Taky nás čeká rozvod. Mám dvouletou dcerku, která zůstane se mnou. S manželem jsme se dohodli na výživném pro ni na 3500 kč a plus bude přispívat na větší výdaje (např. školka, kroužky, boty,…)…no a to je právě to, na co se chci zeptat. Právnička, která žádost sepisuje mu řekla, že tohle se tam vůbec neuvádí a nikdo to nebude brát v potaz (ty mimořádné výdaje)…že se prostě řiší součastné potřeby dítěte, takže tam bude údajně jen výše alimentů. JE to skutečně tak? Fatk to nejde nějak ošetřit, aby to tam prostě bylo, že se na těch větších výdajích budem podílet oba?
Moc dík…případně zkusím hodit dotaz ještě do jiné diskuze.

Tohle se dá zařídit třeba tak, že se dohodnete na střídavé péči (nemusí být 50 na 50, ale klidně 25:75), takže ty 10 dní, otec 4 dny za 14 dní, pak se výživné určí oběma, pokud jsi na RD, tak tobě nejspíš nulové, a na větších výdajích se podílíte automaticky. Další možnost je společná péče, kde se ani neurčuje podíl péče, ale uděláte si to po dohodě. Ke schválení společné péče je potřeba souhlas obou rodičů. I v tomto případě si můžete do rozsudku nechat dát pevné výživné a zbytek si vyřešíte po dohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.14 11:30
@Anonymní píše:
Známá mi tvrdí, že nedostavení k soudu s ním bude řešit jiný soud, tak nevím co je na tom pravdy. Že teď se řeší pouze návrh na úpravu výchovy a výživy dítěte. Také jsem byla překvapená, že to soudkyně vůbec neřešila, jen se mě zeptala jestli platí, kolik a na základě toho usoudila, že ex to určitě nedělá naschvál, že to opravdu asi nevěděl. Ani na OSPOD se nedostavil a když byla tento týden u nás doma soc. pracovnice, tak říkala, že to nevadí, že mu tedy nebude ani volat, že ho zbytečně nebude buzerovat. Mám vztek, že já se o dceru vzorně starám a musím si kvůli OSPOD a soudu brát volno v práci a on se o dceru nezajímá, nestará a ještě ho takto šetří chudáčka. No neudělám s tím nic, tak to prostě asi je..Další soud nás čeká příští týden, tak jsem zvědavá jak dopadnu já. Dám vědět :mavam:

Tak soud mám úspěšně za sebou, vše dopadlo dobře. Ex bude na dceru přispívat víc, ale ta komedie okolo…ještě teď se musím smát. Den před soudem se ex chtěl sejít a domluvit se. První věta byla, že by mi taky mohl dělat problémy, že by třeba mohl chtít dceru do střídavé péče, kdybych nepomlčela o jeho nečistém podnikání. Je smutné, že dceru by nechtěl protože ji má rád, ale aby mě jen postrašil a natlačil do kouta. U soudu se choval hrozně arogantně, soudkyni nechtěl sdělit svou adresu :nevim: a tvrdil, že s milenkou/přítelkyní společnou domácnost už nesdílí. Od mé známé, ale vím, že spolu žijí. že ho tam vídá každý den.Asi madam ždíme soc. dávky jako samoživitelka a na úřadech tvrdí, že v bytě žije sama… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4982
12.3.14 12:46

Gratuluji :potlesk:, aspoň někomu ten soud byl něco platný. Já mám pořád takový pocit, že se sociální pracovnice odvolá a bude se to u nás znovu řešit taky, ale je to jen můj pocit. Tak uvidíme co čas přinese… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.14 16:21

@Riky69 budu držet palce, aby Ti to vyšlo také a když ne, tak za nějakou dobu to můžeš zkusit ještě jednou a zažádat o zvýšení :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4982
12.3.14 18:53
@Anonymní píše:
@Riky69 budu držet palce, aby Ti to vyšlo také a když ne, tak za nějakou dobu to můžeš zkusit ještě jednou a zažádat o zvýšení :kytka: :mavam:
Tak ona soudkyně na mě dost tlačila ať to znovu podám za dva měsíce i zpětně, že teď mu nemůže ani žádné vysoké alimenty odklepnout. No a já si myslím, že za ty dva měsíce by mu odklepla i vyšší než si může dovolit, ale tak on se bývalí dost omlouval a uvidím jak bude platit. :think:
Naštěstí mám doma muže co se o dceru stará, i když není jeho i po finanční stránce. Já to zvýšení podala hlavně protože bývalí byl hulvát a navíc arogantní a ještě k tomu neplatil :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.3.14 19:53

@Riky69 Takže ho vlastně chceš potrestat za ošklivé chování, že? Ty ho vlastně vychováváš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
12.3.14 20:45

@canaglia Tak ono udělat si dítě a nestarat se umí každý blbec, někdo ty děti vychovávat musí ;) :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
12.3.14 20:59
@Riky69 píše:
@canaglia Tak ono udělat si dítě a nestarat se umí každý blbec, někdo ty děti vychovávat musí ;) :mrgreen: :P

Souhlasím, to je pravda. Ale žádat zvýšení alimentů za trest, že otec neplatí a zlobí, mi nepřijde jako ideální motivace. Zvlášť v situaci, kdy soudy kolikrát stanoví takové výživné, že to pak otce skutečně ekonomicky dost poškodí a pak už nebude schopen platit vůbec - ono lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Penízky skončí u exekutorů a ne u dítěte. Co mu dítě dát víc na starost, aby ty penízky za něj utratil v době, kdy se stará - těžko bude odolávat, až dítě bude chtít bumbat nebo koupit hračku. Ale jo, spousta chlapů jsou zmetci, kteří si nic jiného nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna