Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.2.14 14:22

Poděkování za názory

Děkuji Vám za Vaše názory, za vaše zkušennosti. Myslel jsem si, že to tu jako od svobodných maminek které drží spolu „vodnesu“ úplně stejně jako je mi to od ex „vpalováno“, že to co po mě chce je normální, že jsem povinnen se starat po finanční stránce více, atd.. Mě ani nejde tolik o to, že bych měl platit víc, pochopitelně pokud by mi řekla, že kluka přihlásila na doučování třeba nějakého předmětu, nebo mu našla nějaký kurz čehokoliv, tak bych to klidně platil..Ale prostě mi přišlo už trochu moc, její požadavek na hrazení půlky nákladů spojené s hlídáním dětí tedy chůvy. Vím, že jsem si s ní udělal dítě a jsem povinnen se o něj postarat, proto se i snažím v klidu a s co největšími možnostmi jí v nákladech se synem pomoct, přeci jen dělám to pro něj.. Takže zatím budu odmítat a počkám, jestli dojde k soudu jak mi bylo několikrát už sděleno, třeba tam vše urovnají tak jak má být. Přeji Vám hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
13.2.14 14:53

@prostějentatínek A kdyby jsi měl dítě ve své péči, přistoupila by na to současná partnerka? Přeci jen, mít dítě pár dní v měsíci je něco jiného, než se o něj starat prakticky pořád…

A je pravda, že zde drží svobodné matky hodně spolu, ale ex, jako jsi ty, by asi chtěla každá zde - aby platil půlku všech nákladů, k tomu alíky, k tomu oblečení, atd. To je opravdu sen všech svobodných matek 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 15:20

@maritimka
Ano, moje nynější partnerka (snoubenka) má mého syna ráda a přistoupila by na soužití a péči mého syna v naší domácnosti.

app. kdyby ne, tak by šla po žních k Turkovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
13.2.14 15:35

@maritimka A navíc si to dítko bral :palec:
@prostějentatínek Také bych chtěla takového ex :mrgreen:, bohužel si myslím, že ti svěření do péče neprojde hlavně protože je vidět, že máš malého rád a on by trpěl, kdyby byl bez mámy. Ať je jakákoliv, děti svojí mámu milují. Já bych možná přemýšlela nad tím se přestěhovat (buď ona blíž k vám, nebo vy k ní), aby jsi mohl mít syna u sebe častěji podle toho jak je na šichtách a myslím, že domluvit se na tom by neměl být problém. Ona ušetří za chůvu a bude vědět, že kluk je v nejlepších rukách. Jestli není možné tvoje stěhování, tak bych zatlačila na ní, protože jako servírka si najde práci všude a pořád je to lepší řešení než se tahat po soudech o svěření dítěte do péče. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.2.14 15:41

@prostějentatínek Můžu se jenom zeptat, proč jsou alimenty soudně jen 1 000Kč? Nemusíš odpovídat, mě to jen vrtá hlavou, nemyslím to jinak zle :kytka:

Jinak to přestěhování ( @Riky69 ) mi přijde jako dobrý nápad, pokud by to bylo jen trochu možné. O svěření do péče bych žádala jen v případě, že by se matka chovala opravu nepatřičně, jestli je to normální máma, tak bys dítě nejspíš nedostal a i kdyby ano, tak by malé jen trpělo. Ale ta chůva mi přijde už trochu nestandardní požadavek, ve finále by ji mohla požadovat každá pracující matka samoživitelka, s pracovní dobou to nemá lehké většina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 15:54

@radkka
Těch 1 000,– bylo stanoveno po naší dohodě, když se náš syn narodil.
Tvrdili jsme u soudu, že s nimi nežiji ve společné domácnosti, ona si tím pádem mohla uplatňovat větší podporu od státu..
Jen byla v našem systému dirka, tak jsme jí v náš prospěch uplatnili..Pochopitelně jsem s nimi v domácnosti po celou dobu žil a případné doložení není problém, jelikož mi tam chodila standartně pošta (úřady, banky, apod.)a byl v místě bydliště našeho syna na mě přihlášen telefon a internet.

Příspěvek upraven 13.02.14 v 17:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
13.2.14 16:01

@prostějentatínek Aha, díky za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jijajija
13.2.14 19:47

@prostějentatínek Mě se ten nápad s tím stěhováním také zdá jako dobrý, k tomu se si nevyjádřil. Zajímalo by mě jestli tě to zaujalo a přemýšlíš nad tím? :think:

• Citovat
  • Upravit
13.2.14 20:12

@jijajija
No problém ve stěhování je ten, že žiji ve městě a ona s mým synem na vesnici.
Já žiji v rok a pul novém bytě, který je nově moderně zařízen včetně krásného pokojíku pro prcka / vestav. skříně všude na míru apod../ v super lokalitě v blízkosti škol, úřadu, hřiště, mhd, apod.
Ona teď žije v pronajatém bytě od svého bývalého, který ještě ani není plně zařízen, ale neplatí nájemné a myslím že ani elektriku a vodu, tak se jí pochopitelně stěhovat nechce také.
Kdyby se přestěhovala ona do města, navštěvoval bych prcka každý den a obstaral ho v jakýkoliv den nejen co by ona byla v práci, ale ona se stěhovat nechce a pro mě stěhování na malou vesnici a začínat znovu je taky nepředstavitelné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
13.2.14 20:36

@prostějentatínek Koukám, že jsi z Prahy, tak to plně chápu, proč nechceš na vesnici. Sice je stěhování možná to nej pro dítě, aby netrpěl nedostatkem kontaktu s tebou a nebo s matkou, ale musí se myslet i trochu na sebe…
Já bych ve vašem případě prostě sáhla k soudu. Pokud ti exka nechce dát dítě do péče (ano, nedivím se jí) a není schopna se o něj plnohodnotně starat, tak je to asi jediné řešení. Vždyť proč by tvé dítě měl vychovávat někdo cizí, když ty máš pro něj zázemí i čas?

Jen mám dotaz - jak to bylo doteď? Ona nepracovala na směny a nebo kdo hlídal prcka, když ona byla v práci? Já jen, že chce najednou chůvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 20:52

@prostějentatínek
jen zkušenost, u nás soudkyně uznala placené hlídání jako náklad na dítě stejně jako náklady na kroužky a náklady spojené se zvýšenou nemocností. Promítlo se do výše výživného - zvýšení. Pozor na případnou argumentaci u soudu např. matka je povinna Ti poskytovat pouze léky na předpis, vybavení lékárničky a volně prodejné léky se berou za samozřejmost, že obstaráš.

U nás tedy nebyl ten rozsah „chůvy“ tak velký, šlo hlavně o vyzvedávání ze školky a doprovody na kroužky, jinak by dítko chodit nemohlo a otec toto obstarávat odmítl.

Nevidím reálně, že by jsi vysoudil syna do péče vzhledem k okolnostem.

• Citovat
  • Upravit
13.2.14 20:56

@maritimka
Ano jsem z Prahy…ale vesnicí nepohrdám, jednou budu určitě taky chtít žít na klidném místě, ale rozhodně ne v produktivním věku…
Do teď to bylo tak, že ona má ještě jednoho syna z předchozího vztahu, kterému bylo 9 když jsem jí poznal a začal s nimi žít.. Takže mého prcka v době co byla ona v práci pomáhal obstarávat on.. Jenže i on pochopil, že „válením se“ na vesnici toho moc nedosáhne (už je mu 20let) a našel si teď super práci od unora taky v Praze. Druhá babička nežije, sestry z její strany mají své starosti a svou rodinu a také odešli do města, takže ona na tam zustala sama.. Moje rodiče jsou ještě pracující a také nebydlí v její blízkosti i přesto se jí snaží vypomáhat, protože chtějí prcka vídat, tak se snaží alespoň jeden den v tom týdnu si ho vzít a nejít kvuli tomu do práce…ale to nejde do nekonečna..Proto byla teď v řešení chůva na chvíle co ona chodí do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 21:15
@Anonymní píše:
@prostějentatínek
jen zkušenost, u nás soudkyně uznala placené hlídání jako náklad na dítě stejně jako náklady na kroužky a náklady spojené se zvýšenou nemocností. Promítlo se do výše výživného - zvýšení. Pozor na případnou argumentaci u soudu např. matka je povinna Ti poskytovat pouze léky na předpis, vybavení lékárničky a volně prodejné léky se berou za samozřejmost, že obstaráš.

U nás tedy nebyl ten rozsah „chůvy“ tak velký, šlo hlavně o vyzvedávání ze školky a doprovody na kroužky, jinak by dítko chodit nemohlo a otec toto obstarávat odmítl.

Nevidím reálně, že by jsi vysoudil syna do péče vzhledem k okolnostem.

ale tatínek toto obstarávat odmítl, proto chápu že se v alimentech musela promítnout i položka „hlídání dítěte“.
Ale kdyby tatínek navrhoval že by se o něj staral, byl zajištěný a navrhoval svěření do vlastní péče a i přesto by soud rozhodl o tom, že bude dítě vychovávat a hlídat cizí osoba, tak by se proti tomu přeci každý otec odvolal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 21:23
@prostějentatínek píše:
ale tatínek toto obstarávat odmítl, proto chápu že se v alimentech musela promítnout i položka „hlídání dítěte“.
Ale kdyby tatínek navrhoval že by se o něj staral, byl zajištěný a navrhoval svěření do vlastní péče a i přesto by soud rozhodl o tom, že bude dítě vychovávat a hlídat cizí osoba, tak by se proti tomu přeci každý otec odvolal..

no to by se asi odvolal, otázka jak úspěšně. Ten náš se taky odvolal a výživné mu bylo ještě zvýšeno v odovolacím řízení. U vás je to spojené s razantní změnou prostředí, odstěhoval jsi se Ty atd. zkrátka to posoudí soud individuálně. Soud by nechal svěření do péče matky, jak by matka péči zajistila je na ní, její zodpovědnost. To by jsi dítě nemohl zařadit ani do školky, tam ho 8hodin denně vychovávají cizí osoby a do nákladů na dítě je to také započítáváno. Musel by jsi prokázat zájem dítěte a změnu výchovných poměrů, to nebude jednoduché, když už jednou s tvým souhlasem bylo matce dítě svěřeno.

• Citovat
  • Upravit
4982
13.2.14 21:35
@prostějentatínek píše:
@jijajija
No problém ve stěhování je ten, že žiji ve městě a ona s mým synem na vesnici.
Já žiji v rok a pul novém bytě, který je nově moderně zařízen včetně krásného pokojíku pro prcka / vestav. skříně všude na míru apod../ v super lokalitě v blízkosti škol, úřadu, hřiště, mhd, apod.
Ona teď žije v pronajatém bytě od svého bývalého, který ještě ani není plně zařízen, ale neplatí nájemné a myslím že ani elektriku a vodu, tak se jí pochopitelně stěhovat nechce také.
Kdyby se přestěhovala ona do města, navštěvoval bych prcka každý den a obstaral ho v jakýkoliv den nejen co by ona byla v práci, ale ona se stěhovat nechce a pro mě stěhování na malou vesnici a začínat znovu je taky nepředstavitelné :(

Chápu tě, tak když ona žije v pronajatém bytě, tak je jedno jestli bude pronajatý tam nebo tam :think:, tak zkus na ní zatlačit ať se přestěhuje ona (nemusí to být přece Praha, ale klidně někde okolo blíž) a uvidíš třeba ti to vyjde a dobře to dopadne :palec: :mavam:. Držím ti palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna