Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
398
4.1.14 15:09

@maritimka Jem i podstatně méně než 40 let a přesto vím, že bych o nového partnera nestála. Prostě raději obětuji tohle za cenu toho, že nikdo jiný nebude zasahovat doma do výchovy mých dětí. Pokud by si partner našel jinou a založil s ní rodinu, mohou si nadělat spoustu vlastních dětí, nikdo jim nebrání. Nicméně vím, že je možné i soudně vymoci zákaz styku ostatních lidí vyjma otce či matky dítěte, že se z toho dají vyškrtnout. Jak by si s tím tatíne poradil je víceméně jeho věc a myslet si můžete, co chcete. Prostě to tak mám a nepřijde mi to o nic horší než to, jak tu ženy přemýšlí nad tím, jak by chlapa co nejvíce oškubaly nebo mu zcela zabránily s dětmi se vídat či podobné věci, jež tu kolují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
4.1.14 17:08

@little-foxi Vas nazor se mi zda uplne mimo, proc by otci v tomto pripade soud zakazal styk s ditetem?! Myslim, ze az byste se ocitla sama s detma tak vas nazor by trochu vzal za sve. Jak pise pani v predchozich prispevcich clovek potrebuje i jine objeti a porozumeni nez jen od deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
4.1.14 18:04

@Ráďa81 Vša jsem napsala, že otci ne. Jak jsem ovšem zjistila, může se dosáhnout zákazu styku jiných lidí, ne rodičů dítěte. Právě proto, kdyby případný nový partner byl nevhodný pro dítě nějakým způsobem, aby nebyl zamezen styk dítěte i s rodičem jen pro nevhodnost partnera.
A mohu s klidným svědomím říci, že by můj názor nevzal za své, protože už mám ozkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
4.1.14 19:03

@little-foxi a tu vhodnost noveho partnera urci kdo? Vy jelikoz se Vam nebude libit expritelova partnerka a budete vuci ni plna zasti, ze je s Vasim partnerem ve spokojen vztahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
4.1.14 19:30

U nového partnera je problém podle mě tehdy, když odstavený rodič, který chce o dítě pečovat (a je mu to odpíráno), najednou smí pečovat méně než nějaký cizí element. To je skutečně špatně.
Ohledně střídavky - ľidi si neuvědomují, že střídavku praktikuje spousta domácností zcela běžně. Všední dny v paneláku, víkendy na chatě. Nedávno jsem rozbil odpor jedné maminky ke střídavce tím, že ona u soudu tvrdila, že střídavku nechce právě kvůli pendlování a dvěma domovům, ale nakonec jsem z ní dostal, že v době své péče stráví polovinu času s dítětem u rodičů, takže vlastně už dítěti už dva domovy způsobila!!! Proč by tedy mělo vadit pendlování mezi matkou a otcem, když nevadí pendlování mezi bytem maminky a prarodiči? Na to se zmohla jen na konstatování, že to dítě to tam ale miluje… Ano, o tom to je, pokud se dítě v obou domovech cítí spokojené, pak dva domovy nevadí. Nehledě na to, že pokud je třeba rozšířený styk, kdy otec (zpravidla) má dítě na víkend jednou za 14 dní a pak dva všední dny v druhém týdnu, tak má ty domovy taky dva a pendluje ještě častěji. Prostě rozpad vztahů s sebou nese rozdvojení pro dítě.
A střídání v jednom domě, kde je dítě, zažil jsem, pro rodiče dost náročné (to je ale jejich problém) a zpravidla to bezpečně zlikviduje nové vztahy.

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
4.1.14 19:46
@little-foxi píše:
@maritimka Jem i podstatně méně než 40 let a přesto vím, že bych o nového partnera nestála. Prostě raději obětuji tohle za cenu toho, že nikdo jiný nebude zasahovat doma do výchovy mých dětí. Pokud by si partner našel jinou a založil s ní rodinu, mohou si nadělat spoustu vlastních dětí, nikdo jim nebrání. Nicméně vím, že je možné i soudně vymoci zákaz styku ostatních lidí vyjma otce či matky dítěte, že se z toho dají vyškrtnout. Jak by si s tím tatíne poradil je víceméně jeho věc a myslet si můžete, co chcete. Prostě to tak mám a nepřijde mi to o nic horší než to, jak tu ženy přemýšlí nad tím, jak by chlapa co nejvíce oškubaly nebo mu zcela zabránily s dětmi se vídat či podobné věci, jež tu kolují…

Velmi pochybuji, že by jakýkoli soud zakázal styk s dítětem pro ex-manželovu novou partnerku/manželku jen proto, že si to matka nepřeje. Samozřejmě s výjimkou případů, kdy by „macecha“ dítěti ubližovala, brala drogy nebo něco podobného. Bylo by to výrazné omezení práv otce. Sama jsem v roli „macechy“ a manžel „otčíma“ - a kdyby to bylo tak jednoduché prosadit a (hypoteticky) došlo k tomu u mého manžela, tak co? By ho soud donutil se se mnou rozvést? Nebo by ho nutili brát si dítě na vymezený víkend na hotel? A vůbec - jak by se to kontrolovalo/ověřovalo?

• Citovat
  • Upravit
398
4.1.14 21:04

@Ráďa81 @FloraBolger Já pouze říkám, že to tak funguje, nic víc. Nevím, jak to probíhá, ani jak to dělají či kontrolují a je mi to jedno, pouze konstatuji, že tahle možnost také existuje. Je to zřejmě stejné jako při posuzování toho, zda je daný rodič vhodný nebo mu zakážou s dítětem styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
4.1.14 22:35

@little-foxi Netuším, kolik vám je, ale usuzuji, že jste taková nevyspělá nanynka typu „já jsem a kdo je víc“… Ví váš nynější partner, že přijde o dítě či děti, pokud od vás odejde a dovolí si založit novou rodinu? Asi těžko, co? Si myslím, že zde máte velké řeči a doma to máte trochu jinak…

Prve jste psala, že porovnávat péči macechy a péči vychovatelky ve školce se nedá. Tak jen představa - dítě je u otce každý víkend (dejme tomu), tj. 2 dny=48 hodin týdně (nepočítám to, že dítě nevyzvedne ve stejnou hodinu a minutu, jako bude dítě za těch 48 hodin vracet), kdy minimálně 16 hodin prospí = s macechou stráví maximálně 32 hodin týdně.
Ve školce bude minimálně 8 hodin denně (spíše více, protože většina lidí pracuje 7,5-8 hodin + cesta do práce a z práce do školky) = 40 hodin týdně minimálně. Takže nechápu, když vaše dítě nesmí vychovávat nikdo cizí, jak můžete dát dítě do školky. Tam je pro vás zcela cizí osoba, která opravdu vaše dítě vychovává. Úděl macech je spíše nevychovávat, málokterá má požehnání dítěti něco vytknout, i když se chová zcela nevhodně. Takže by jste si měla trochu srovnat myšlení, protože jinak své dítě nedáte z ruky ještě v den svatby, co kdyby ho manželka či manžel chtěli převychovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
4.1.14 22:36
@FloraBolger píše:
Velmi pochybuji, že by jakýkoli soud zakázal styk s dítětem pro ex-manželovu novou partnerku/manželku jen proto, že si to matka nepřeje. Samozřejmě s výjimkou případů, kdy by „macecha“ dítěti ubližovala, brala drogy nebo něco podobného. Bylo by to výrazné omezení práv otce. Sama jsem v roli „macechy“ a manžel „otčíma“ - a kdyby to bylo tak jednoduché prosadit a (hypoteticky) došlo k tomu u mého manžela, tak co? By ho soud donutil se se mnou rozvést? Nebo by ho nutili brát si dítě na vymezený víkend na hotel? A vůbec - jak by se to kontrolovalo/ověřovalo?

Dítě by asi nesmělo být práskač a nahlásit to mamince / tatínkovi, že trávili čas s macechou / otčímem :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
4.1.14 22:42
@maritimka píše:
Dítě by asi nesmělo být práskač a nahlásit to mamince / tatínkovi, že trávili čas s macechou / otčímem :roll: 8)

Takže tipuju tak do 2 (?) let…respektive dokud se nenaučí srozumitelně mluvit :roll:. No kravina to je. Díky bohu, že naše „exka“ je normální - pokud se manželova dcerka chová nevhodně, tak je samozřejmé, že mám právo jí něco říct. Stejně tak manžel mému synovi, kterého mám s ex…

• Citovat
  • Upravit
7449
4.1.14 22:47

@little-foxi Jelikož jsem se moc nudila, tak jsem nakoukla do pár diskuzí, ve kterých jste přispívala a vždy to stálo za to… Radikální, promiňte, ale stupidní názory, u kterých se půlka lidí pohádá a druhá půlka vám řekne, že jste, cituji, pako, trubka, kravka, apod.
Takže asi raději s vámi končím, protože jste asi duševně „jinde“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
4.1.14 22:48
@FloraBolger píše:
Takže tipuju tak do 2 (?) let…respektive dokud se nenaučí srozumitelně mluvit :roll:. No kravina to je. Díky bohu, že naše „exka“ je normální - pokud se manželova dcerka chová nevhodně, tak je samozřejmé, že mám právo jí něco říct. Stejně tak manžel mému synovi, kterého mám s ex…

jj, asi tak nějak. A nebo už od mala vštěpovat, „že tohle se mamince neříká“… A snad to to dítě pochopí brzy a nevykecá nic 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
4.1.14 23:07
@little-foxi píše:
@Ráďa81 Vša jsem napsala, že otci ne. Jak jsem ovšem zjistila, může se dosáhnout zákazu styku jiných lidí, ne rodičů dítěte. Právě proto, kdyby případný nový partner byl nevhodný pro dítě nějakým způsobem, aby nebyl zamezen styk dítěte i s rodičem jen pro nevhodnost partnera.
A mohu s klidným svědomím říci, že by můj názor nevzal za své, protože už mám ozkoušeno.

Takže jsi sama? a bere si otec dceru i po rozchodu, nebo nemá zájem a ty máš jen silné řeči v téhle debatě? A co druhé? Nechala sis ho?

https://www.emimino.cz/…etem-154759/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
4.1.14 23:38
@pepřenka píše:
Takže jsi sama? a bere si otec dceru i po rozchodu, nebo nemá zájem a ty máš jen silné řeči v téhle debatě? A co druhé? Nechala sis ho?https://www.emimino.cz/…etem-154759/

A jéje - já nepátrala a měla jsem :roll:. V souvislosti s tímto vypadají lištičky kecy tady…řekněme zvláštně :lol:. Opět pouze její snaha rozpoutat hádku - to musí bavit :roll:

• Citovat
  • Upravit
398
5.1.14 13:17
@maritimka píše:
@little-foxi Netuším, kolik vám je, ale usuzuji, že jste taková nevyspělá nanynka typu „já jsem a kdo je víc“… Ví váš nynější partner, že přijde o dítě či děti, pokud od vás odejde a dovolí si založit novou rodinu? Asi těžko, co? Si myslím, že zde máte velké řeči a doma to máte trochu jinak…Prve jste psala, že porovnávat péči macechy a péči vychovatelky ve školce se nedá. Tak jen představa - dítě je u otce každý víkend (dejme tomu), tj. 2 dny=48 hodin týdně (nepočítám to, že dítě nevyzvedne ve stejnou hodinu a minutu, jako bude dítě za těch 48 hodin vracet), kdy minimálně 16 hodin prospí = s macechou stráví maximálně 32 hodin týdně.
Ve školce bude minimálně 8 hodin denně (spíše více, protože většina lidí pracuje 7,5-8 hodin + cesta do práce a z práce do školky) = 40 hodin týdně minimálně. Takže nechápu, když vaše dítě nesmí vychovávat nikdo cizí, jak můžete dát dítě do školky. Tam je pro vás zcela cizí osoba, která opravdu vaše dítě vychovává. Úděl macech je spíše nevychovávat, málokterá má požehnání dítěti něco vytknout, i když se chová zcela nevhodně. Takže by jste si měla trochu srovnat myšlení, protože jinak své dítě nedáte z ruky ještě v den svatby, co kdyby ho manželka či manžel chtěli převychovat :roll:

Nanynka opravdu nejsem, do té mám hodně daleko. Co se týče partnera, je s tímto mým názorem zcela seznámen, to vás musím sklamat. A on sám rovněž není nadšen z představy, že by jeho dítě vychovával případně někdo jiný, nějaký cizí muž, co by si hrál na tatínka. Má své děti velmi rád a tak je myslím pochopitelné, že pro ně chce být celý život jediný rodič, stejně jako já. Ostatně už když jsme o tom hovořili, shodli jsme se na tom, že v případě rozchodu bychom uzavřeli dohodu, ve které by jasně stálo, že děti budou vymezeny ze styku s případným novým partnerem na obou stranách do určitého věku.

Že vy dokážete srovnávat roli rodiče a roli učitele či vychovatele a dávat je na stejnou úroveň i hodnotu je vaše věc. Já ale vidím v roli rodiče a v roli vychovatele dost velký rozdíl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna