Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
1.12.13 23:01
@Taky chlap píše:
Taky jsem na tu diskusi koukal, je to hrozný ty lidský vztahy. Ach jo. Vůbec nechápu, proč si lidi dělají děti, když jim pak takhle komplikují život.

Udělat si dítě umí skoro každý, postarat se už je horší a to umí jen opravdový „člověk“, ať už je to máma, táta, babička, strýček. Primární a nejdůležitějším je pro dítě táta a máma, ale - pokud posloužil jeden, druhý či oba, jen jako genetický materiál pro tvorbu dítěte, je lepší, když zůstanou v zapomnění a když dítě jednoho dne bude chtít, najde si je a udělá si obrázek samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.12.13 23:04

@sagina Já si taky myslím, že je lepší, pokud si rodič (může to být i matka) bere dítě, protože chce, byť je to jednou za týden na 2 hodiny po škole, než aby je tam měl týden v kuse a děti ho vídaly mezi dveřma a viděli, jak je naštvaný… Proto říkám, že pokud chlap nestojí o vídání se s dětmi, měla by to jejich máma respektovat a nechat ho, což je evidentně případ jkra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky chlap
1.12.13 23:12

@maritimka Já ti nevím. Spousta lidí chodí do práce jen proto, že jinak by nebylo na chleba. Kdyby to bylo tak jednoduchý jako opustit dítě, prostě nepracovat a být v pohodě živ, asi by do práce chodilo výrazně méně lidí. Nebo by si našli jinou, zábavnou práci. A s péčí o děti je to taky tak. Když není motivace, o dost víc tátů a mám na to kašlou, tedy hlavně tátů. Kdyby motivace byla, ona by se i ta morálka péče o dítě zvedla a myslím, že by to přispělo ke stabilitě rodin. Ze strany chlapů proto, že by nebylo tak snadné vyplatit se z odpovědnosti, pro matky zase proto, že by musely počítat s tím, že místo penězovodu od bývalého budou chlapi tlačeni ke starání se o dítě, bez ohledu na jejich práci. Já vím, jsou to iluze, ale přijde mi, že je to všechno blbě. A odskáčou to děti.

• Citovat
  • Upravit
15814
1.12.13 23:13

@maritimka nj, jenže ono blbý je, že matka nezájem otce respektovat může, nicméně prvořadě jde o děti. děti otce automaticky neodepíšou jenom proto, že on o ně nestojí, nepopřejí mu hezký nový život a nenechají ho jít. s nejstarší holkou jsem rok řešila, že se strašně zhoupla ve škole, z premiantky třídy se najedou dostala do pozice, kdy ji hrozil reparát. velmi nerada bych to zakřikla, ale teď to vypadá, že se zase začíná dávat dohromady (za pomoci psycholožky). nejmladší kluk zase brečel ze spaní a i ve svých osmi letech chodil spát za mnou do postele. i ten se teď, po roce, zlepšuje. nejlíp to snášela prostřední holka, ale ta měla svým způsobem štěstí, že v době rozvodu jsem s ní chodila k psycholožky pro selektivní mutismus (tj že v některých případech není schopná mluvit), kde se učila mluvit o svých pocitech a problémech a přáních, takže tam s ní rozvod psycholožka rovnou zpracovávala. ale i tak se na ní nějakou dobu odrážela zvýšená nejistota. a to jsme se s exem nehádali. i když to je možná pro děti ještě horší, že doma je všechno v pořádku, všichni jsme jedna velká milující rodina… a pak prakticky ze dne na den otec zmizí za jinou, protože najednou zjistí, jak vlastně celou dobu šíleně trpěl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.12.13 11:37

@sagina To je přesně ono. @maritimka píše, že když od ní manžel odejde a nebude se chtít stýkat s dítětem, tak pohoda, nebude to řešit. Ale nedochází jí, že od ní odejde chlap, ale od dítěte táta. A co když bude dcera plakat, trpět, naříkat? Taky pohoda? Nebo se to pokusí řešit? Vytvářet prostředí, aby se otec s dcerou stýkal a DCERA se cítila dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.13 20:34

prozba

Holky ahojky..potrebovala bych poradit..nemuzu z byvaleho partnera dostat penize na syna..uz mi dluzi 12000..a nevim co delat dal poradite mi??? Dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
7.12.13 10:48
@martinkova1745 píše:
Holky ahojky..potrebovala bych poradit..nemuzu z byvaleho partnera dostat penize na syna..uz mi dluzi 12000..a nevim co delat dal poradite mi??? Dekuji…

Co takhle podat trestní oznámení? Pokud 4 měsíce neplatí, můžou jej i zavřít. Tak šupky dupky na cajty.

• Citovat
  • Upravit
9.12.13 16:18

prosím

On uz za alimenty seděl.. myslíš si ze to ma cenu?? za jak dlouho by ho zavreli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
9.12.13 23:06
@martinkova1745 píše:
On uz za alimenty seděl.. myslíš si ze to ma cenu?? za jak dlouho by ho zavreli???

Záleží, co je tvým cílem, zda to, aby seděl, nebo to, aby platil. Pokud bys chtěla, aby platil, pak zkus vyjednávat, protože když na něj pošleš exekutory nebo policajty, půjde to špatně, oberou ho o všechno, ve vězení toho moc nevydělá a ještě zvlčí, takže na dítě bude mít ještě méně. Zkus zjistit, proč neplatí, zda skutečně nemůže najít práci nebo je to z protestu, že dítě nemůže vídat nebo to hází do automatů nebo co je za tím. A zkus to řešit od příčiny. Pak máš ještě jednu možnost, vymáhat alimenty po jeho rodičích - což může vyvolat docela účinný tlak na něj, aby se pochlapil.

• Citovat
  • Upravit
10.12.13 19:31

prozba

Paolo dekuji za odpověď… ja to mam exekucne..skusim snim o tom mluvit ale on neustale lže.. když se ho zeptam zda zacne plati( samozrejme to nechci po nem najednou) tak mi odpovi ze peníze poslal ale když kouknu po trech dnech na ucet kdy uz by měli penize prijit tak tam nejsou… a když mi tvrdi ze peníze poslal a chci potvrzení o platbe tak se mi akorad směje..udelala sem proto vse… dokonce chtěl to posílat na ucet tak sem si kvůli nemu ucet udelala ale zbytecne.. jinak mi měl posílat peníze složenkou ale to ze se mu nehodí…nehledě na to ze ja makam a nemam cas ani si dojit na policajty..makam od rana do vecera… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
10.12.13 19:40
@martinkova1745 píše:

A z vězení neplatil nic? On ve vězení nepracoval? Nebo tam měl lážo plážo?

• Citovat
  • Upravit
11.12.13 17:09

prozba

Ono je to slozité..on seděl ve vezení kde makal..byl vlastne zavrenej protoze sve byvalce neplatil a za to ho zavreli a me posílali z vezení mesicne 1500..pak ho pustily ja se sním rozesla a exekucne mu to strhavali z platu ale potom podnikal a to mu nemohli nic strhavat… a tak narostl vlastne muj dluh co mi dluzi na dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.12.13 18:05

Dobrý den,

mám jen menší otázku ohledně placení alimentů. Mému bývalému muži byla soudně určena výše alimentů. Z velké části posílá přesnou částku, občas se ovšem stane, že pošle třeba o 500,– méně a odůvodní to tím, že synovi zaplatil ve škole obědy, či mu koupil boty. Je opravdu možné, že pokud se prokáže účtenkou, má nárok na alimentech poslat méně? Předem moc děkuji za pomoc. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
19.12.13 18:07

@maruska83 ne, to že něco koupí na víc, je jen jeho věc a nemůže to prostě strhávat z alimentů. Co je soudně dané, to musí posílat a s účtenkou ho každej pošle do pr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
19.12.13 18:12
@maruska83 píše:
Dobrý den,mám jen menší otázku ohledně placení alimentů. Mému bývalému muži byla soudně určena výše alimentů. Z velké části posílá přesnou částku, občas se ovšem stane, že pošle třeba o 500,– méně a odůvodní to tím, že synovi zaplatil ve škole obědy, či mu koupil boty. Je opravdu možné, že pokud se prokáže účtenkou, má nárok na alimentech poslat méně? Předem moc děkuji za pomoc. M.

Ne, na to právo v žádném případě nemá. Je to dobrovolná platba nad rámec výživného. Pošlete mu dopis formulovaný jako předžalobní výzva před podáním návrhu na výkon rozhodnutí s uložením povinnosti do 7 dnů doplatit dluh na výživném. Ten přesně vyčíslete. Upozorněte ho na to, že v opačném případě se lze domáhat doplacení rozdílu exekucí, kde exekuční poplatky budou vyměřeny i z budoucího výživného. Pokud neuhradí, dejte na soud návrh na výkon rozhodnutí, pokud nechcete jít rovnou přes exekutory, je to dost drsná cesta, která vám definitivně pohřbí vztahy. Takže zkoušejte smírně mu to vysvětlit, případně poslat nějaké právní stanovisko. Dost často se jedná jen o nepochopení pravidel, kvůli tomu na něj dávat žalobu nebo posílat exekutora je podle mě předčasné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna