Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Taky chlap
1.12.13 22:26
@jkra píše:
starat se doma:0nesmi, to by mu neproslo.
nabizela jsem toto( nasledovne v tomto poradi):
stridavku
starani se u nas
starani se treba v nemoci napul.
Stridavku ne, ona nechtela.
U nas ne, to je divne= vadi to ji.
V nemoci- rekl mi, ze zadarmo se starat nebude.
Proste ja byla vstricna a k nicemu.

No a to je problém, že tohle soud nesmí nařídit.
Dávej bacha: současný § 26(1) Před rozhodnutím, kterým se rozvádí manželství rodičů nezletilého dítěte, upraví soud jejich práva a povinnosti k dítěti pro dobu po rozvodu, zejména určí, komu bude dítě svěřeno do výchovya jak má každý z rodičů přispívat na jeho výživu.

O tom, že soud nikdy neurčí, jak má každý přispívat na výživu, to určí jen jednomu rodiči v rozporu se zákonem, tak lepší úprava by byla tato:

lepší § 26(1) Před rozhodnutím, kterým se rozvádí manželství rodičů nezletilého dítěte, upraví soud jejich práva a povinnosti k dítěti pro dobu po rozvodu, zejména určí, jak se má každý z rodičů podílet na výchověa jak má každý z rodičů přispívat na jeho výživu.

Tenhle zákon úplně bezdůvodně jinak upravuje výchovu a jinak výživu. To je nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
7449
1.12.13 22:29

@jkra A na rovinu, podle toho, co píšeš - fakt ti vztah tvých dětí s jejich tátou stojí za tokovéto chování? Hele, pokud má chování kreténa (sorry, že to tak píšu), tak bych mu na rovinu napsala, že pokud bude chtít děti vidět, OK, ale bude se u toho normálně chovat. Pokud se jeho „milovaná“ nynější hodlá zavírat, když tam děti má, tak ať je místo toho raději vezme do kina nebo někam ven, jeho to bude stát sice peníze, ale asi méně nervů, než když je vezme k sobě domů. A pokud nemá zájem děti vídat, OK, proč by musel? Nemusí… Nevím, kolik je dětem, ale buď jsou tak malé, že jim to vysvětlíš a nebo už dost velké, že se chvilku budou ptát a pak si to nechají vysvětlit taky… Udělej jim pořádnou novou rodinu a na ex s milenkou z vysoka kašli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55929
1.12.13 22:30

Nejvtipnejsi bylo, ze kdyz odchazel, rikala jsem mu, ze nechci porad zustat sama
a ze je riziko, ze kluky vychova treba jiny muz. jen koukal. a tuhle neco rikal, teprve ted mu dochazi veci, ktere me byly hned jasne.
kdyz to prasklo, tak byl I nalomeny, ze bude tady s name. a pak odjel do prace a byl tak zpracovany. a proste konec. neverila bych tomu, ze tohle je mozne. vazne by me zajimalo v realite, jak a jestli mu kluci chybi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55929
1.12.13 22:32
@maritimka píše:
@jkra A na rovinu, podle toho, co píšeš - fakt ti vztah tvých dětí s jejich tátou stojí za tokovéto chování? Hele, pokud má chování kreténa (sorry, že to tak píšu), tak bych mu na rovinu napsala, že pokud bude chtít děti vidět, OK, ale bude se u toho normálně chovat. Pokud se jeho „milovaná“ nynější hodlá zavírat, když tam děti má, tak ať je místo toho raději vezme do kina nebo někam ven, jeho to bude stát sice peníze, ale asi méně nervů, než když je vezme k sobě domů. A pokud nemá zájem děti vídat, OK, proč by musel? Nemusí… Nevím, kolik je dětem, ale buď jsou tak malé, že jim to vysvětlíš a nebo už dost velké, že se chvilku budou ptát a pak si to nechají vysvětlit taky… Udělej jim pořádnou novou rodinu a na ex s milenkou z vysoka kašli…

ale jo, vykasli.ja nedelam naschvaly, nejsem pomstychtiva ci tak. poradnou rodinu maji, maji me a my ted muzeme veci, ktere driv nesly. neberu to, ze poradna rodina je nejaky novy „muz.“
jen me to stve apriori… to je cele. a asi me lehce zvedaji reci, jak blbe exky chteji alimenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.12.13 22:33
@maritimka píše:
Jak jako nechtěl. Kdyby jsi i ty nechtěla, jdou děti do děcáku? Prostě by mu to soud nařídil, ty by jsi se výhradní péče zřekla a další na řadě je on. Myslíš, že by se také zřekl?

jako promiň, ale proč by se měla péče o děti zříkat? mojí prioritou bylo se na péči o děti dohodnout tak, aby je to pokud možno poškodilo co nejméně. ne přes ně bojovat s exem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky chlap
1.12.13 22:34
@jkra píše:
ale ano, ale jak. rekla jsem otci deti, ze bychom si meli vsichni sednout a domluvit se. vsichni=vsichni. odjel nastvane, co si dovoluju.
tak fajn, rodina jsme ted my-deti, ja a moje rodice a bratr. tata je tata. Dcera je sestra. o miminu nemluvime., malej obcas rekne blby mimino…velkej ignoruje. kdyz tam jsou, „teta“ je zavrena s miminem cely vikend.kdyz jsou nemocni, nesmi tam. prijel se na ne naposledy podivat a pak mu „nekdo“ zavolal a zdrhal.
ja bych kvuli detem mela I korektni vztahy, pratelske, ale pusobim jako blbecek:)

působit jako blbeček je povznášející, pokud to člověk dělá z lásky k dětem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hele, rodina dětí jsou oni sami, ty, jejich prarodiče od tebe i táty, sourozenci přes tátu a strejdové a tety. Jasně, ty levobočci, hlavně to blbý mimino, není tvoje rodina, ale jejich ano. To blbý mimino jim možná bude oporou ve stáří. Neochuzuj je o ně. Vyzrálost prokážeš právě tím, že dokážeš tenhle potupný důkaz nevěry muže v sobě překonat a kvůli dětem jim pomůžeš navázat vztah.

• Citovat
  • Upravit
Taky chlap
1.12.13 22:36
@maritimka píše:
@jkra A na rovinu, podle toho, co píšeš - fakt ti vztah tvých dětí s jejich tátou stojí za tokovéto chování? Hele, pokud má chování kreténa (sorry, že to tak píšu), tak bych mu na rovinu napsala, že pokud bude chtít děti vidět, OK, ale bude se u toho normálně chovat. Pokud se jeho „milovaná“ nynější hodlá zavírat, když tam děti má, tak ať je místo toho raději vezme do kina nebo někam ven, jeho to bude stát sice peníze, ale asi méně nervů, než když je vezme k sobě domů. A pokud nemá zájem děti vídat, OK, proč by musel? Nemusí… Nevím, kolik je dětem, ale buď jsou tak malé, že jim to vysvětlíš a nebo už dost velké, že se chvilku budou ptát a pak si to nechají vysvětlit taky… Udělej jim pořádnou novou rodinu a na ex s milenkou z vysoka kašli…

Neexistuje nic, co by nahradilo rodiče. Proto si myslím, že jkra skutečně dělá dobře, že se snaží toho chlapa přitáhnout k dětem.

• Citovat
  • Upravit
7449
1.12.13 22:37
@sagina píše:
jako promiň, ale proč by se měla péče o děti zříkat? mojí prioritou bylo se na péči o děti dohodnout tak, aby je to pokud možno poškodilo co nejméně. ne přes ně bojovat s exem.

Tak pokud chceš docílit toho, aby o ně projevil jejich otec zájem, lze to asi jen tím, že se zřekneš péče o nich a budeš chtít jen a pouze střídavku, např. Pokud jsi se stykem svých dětí a ex spokojená, nemusíš se zříkat, aby jsi dosáhla většího zájmu ex o ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.12.13 22:39
@Taky chlap píše:
Neexistuje nic, co by nahradilo rodiče. Proto si myslím, že jkra skutečně dělá dobře, že se snaží toho chlapa přitáhnout k dětem.

Podle mě to není dobré, protože děti vycítí, že s nima je jen kvůli povinnosti. Ty děti musí cítit, že je doma „teta“ nechce, o miminu povídají jako o „blbém miminu“, takže k sourozenci vztah nemají absolutně žádný a táta pochybuju, že se jim věnuje, protože chce… Já být jí, tak na něj prdím úplně a děti mu nedávám vůbec. „Rodina“ se nutně nerovná máma a táta pospolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.12.13 22:41
@jkra píše:
ale jo, vykasli.ja nedelam naschvaly, nejsem pomstychtiva ci tak. poradnou rodinu maji, maji me a my ted muzeme veci, ktere driv nesly. neberu to, ze poradna rodina je nejaky novy „muz.“
jen me to stve apriori… to je cele. a asi me lehce zvedaji reci, jak blbe exky chteji alimenty…

Není ex jako ex. Některé jsou normální ženské, alíky více méně nepotřebují.. A pak jsou ty druhé (jednu takovou mám já), která dítěti nekoupí vůbec nic a alíky rozfofruje s chlapem (za dobu, co jsem s manželem, má asi pátého, takže každý rok někdo jiný), dítě žije u babi s dědou a jí je úplně jedno, co s ní je a není, ale hlavně, že má alíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.12.13 22:50

@maritimka: To je těžké. Táta je táta, je jen jeden. Jakýkoliv strejda, kterého jim máma přivede, bude prostě jenom strejda, co je s nima kvůli mámě. V nějaké diskuzi se tu teď řeší, že si holka nabalila blbýho chlapa s dcerou a nastěhovala si ho domů. Teď se ho chce zbavit, ale má blbý pocit kvůli té dceři. A co jí holky radí? Kašli na ní, nemá s tebou nic společného atd.

Prostě vztah s tátou je vztah mezi dětma a tátou. Vztah se „strejdou“ je závislý na tom, jestli to klape mezi ním a mámou.

Já chápu, že nextka dělá dusno, je to dost takových, co se taky začaly zavírat před partnerovýma dětma, když porodily. Chápu i, že ten chlap je zbabělec. Ale to, co se teď stane, ty děti prostě ovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.12.13 22:55

@maritimka no, ale já se střídavkou nesouhlasím, minimálně v našem případě a ani děti o ni nestojí. to už pro mne opravdu je více zkousnutelná možnost svěření dětí do péče otce, ale o to zase nestojí on. konečně ono ani střídavka nic neřeší, protože on si není ochotný na ně udělat čas, má pocit, že kdyby omezil pracovní dobu a nemakal od vidím do nevidím, tak mu firma padne a o to nestojí :nevim: jako on jeden čas o střídavce mluvil, ale v podstatě se nakonec stejně ukázalo, že jde spíš o takové obyčejné zastrašování, které má matku zahnat do kouta, aby nakonec byla ráda, že jí děti zůstanou v péči a spokojila se s minimálními alimenty :nevim:

hele, já mám své děti ráda. nezaslouží si, abych přes ně bojovala s exem kvůli nějakému pocitu uspokojení, jak jsem sakra dobrá, že jsem ho nakonec dotlačila ke spravedlivě rozdělené péči. navíc si myslím, že i pro děti je lepší, když je otec třeba vezme jednou za měsíc na výlet plus spolu stráví nějakých dalších pár hodin měsíčně ve všední den, kdy se jim v rámci možností věnuje, než kdyby je měl polovinu času z povinnosti a byl u toho naštvatý, jak mu to omezuje podnikání… i když jak ho znám, on by se moc omezovat nenechal, spíš by děti byly většinu času samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky chlap
1.12.13 22:57
@Bábrdl píše:
V nějaké diskuzi se tu teď řeší, že si holka nabalila blbýho chlapa s dcerou a nastěhovala si ho domů. Teď se ho chce zbavit, ale má blbý pocit kvůli té dceři. A co jí holky radí? Kašli na ní, nemá s tebou nic společného atd.

Taky jsem na tu diskusi koukal, je to hrozný ty lidský vztahy. Ach jo. Vůbec nechápu, proč si lidi dělají děti, když jim pak takhle komplikují život.

• Citovat
  • Upravit
1703
1.12.13 22:58
@Bábrdl píše:
@maritimka: To je těžké. Táta je táta, je jen jeden. Jakýkoliv strejda, kterého jim máma přivede, bude prostě jenom strejda, co je s nima kvůli mámě. V nějaké diskuzi se tu teď řeší, že si holka nabalila blbýho chlapa s dcerou a nastěhovala si ho domů. Teď se ho chce zbavit, ale má blbý pocit kvůli té dceři. A co jí holky radí? Kašli na ní, nemá s tebou nic společného atd.

Prostě vztah s tátou je vztah mezi dětma a tátou. Vztah se „strejdou“ je závislý na tom, jestli to klape mezi ním a mámou.

Já chápu, že nextka dělá dusno, je to dost takových, co se taky začaly zavírat před partnerovýma dětma, když porodily. Chápu i, že ten chlap je zbabělec. Ale to, co se teď stane, ty děti prostě ovlivní.

tohle až tak pravda není, dítě si umí udělat každej, ale postarat se se vším všude, to je kumšt, takže podle mě je leckdy lepší nevlastní otec než vlastní, který byl jen genetickým materiálem, ale jinak na své dítě kašle, i tací jsou bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
1.12.13 22:59

@Bábrdl Táta je jen jeden, máma je jen jedna, samožřejmě. Ale - pokud táta o děti evidentně nestojí a nebo o ně stojí jen, aby se neřeklo, nemá to podle mě cenu. A z vlastní zkušenosti - je lepší vidět tátu jednou za měsíc, protože opravdu chce, než ho vídat jednou týdně, protože musí…

Já sama mám nevlastní dceru, kterou si manžel, z vlastní iniciativy, bere jednou za 2-3 týdny na jeden den o víkendu. Občas jí ma na celý víkend, občas jí nevidí měsíc. Prostě jak chce a jak mu čas dovolí. Já se mu do toho nemíchám, je to jeho věc a jeho svobodné rozhodnutí. Kdybychom se jednou rozvedli a nechtěl naše dítě vídat vůbec, pochopím to - opět, jeho volba, jeho život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna