Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Příjem otce 20000 hrubeho
tak to bych řekla, že je dost, na takové té vyšší hranici.
@Anonymní píše:
tak to plati dost.
Soud počítá 10-15% příjmu, takže si myslím, že je to adekvátní
@maritimka píše:
3tis. dává otec, 3tis. vy, takže roční dítě má k dispozice 6tis. na měsíc.
jj, a otec se o dítě plně postará polovinu času
ideální stav ![]()
@sagina píše:
jj, a otec se o dítě plně postará polovinu časuideální stav
A třeba ano… Tady se řeší alíky a jelikož dotyčný vydělává 20tis. hrubého, jsou 3tis. naprosto adekvátní stav. K tomu se dají minimálně 3tis. od matky dítěte a dá to dohromady výdaje za dítě. A roční dítě má výdaje tak 4tis. (naší je 14m, Sunar, pleny jen Pampers AB, takže vím, o čem píšu
). Dokud nepůjde dítě do školky, není důvod navyšovat, až bude ve školce, je na místě platit alespoň ob měsíc školku…
@maritimka píše:
K tomu se dají minimálně 3tis. od matky dítěte
no jistě, ale opakuji - za předpokladu, že se otec o dítě stará minimálně stejně dlouhou dobu, jako matka. což u ročního dítěte si vůbec nejsem jistá, jestli to tak zakladatelka má ![]()
@Anonymní píše:
Prosím názor. Příjde vám 3000 na roční dítě měsíčně moc? Zdůrazňuju, že jde o dohodu mezi partnery, a ze je dite na UM, takže nás to vyjde dráž. Děkuji za názory.
záleží na více věcech. Ale pokud je na um, je to adekvátní částka.
@sagina píše:
no jistě, ale opakuji - za předpokladu, že se otec o dítě stará minimálně stejně dlouhou dobu, jako matka. což u ročního dítěte si vůbec nejsem jistá, jestli to tak zakladatelka má
To člověk neví, zakladatelka se nezmiňuje ![]()
@maritimka píše:
A třeba ano… Tady se řeší alíky a jelikož dotyčný vydělává 20tis. hrubého, jsou 3tis. naprosto adekvátní stav. K tomu se dají minimálně 3tis. od matky dítěte a dá to dohromady výdaje za dítě. A roční dítě má výdaje tak 4tis. (naší je 14m, Sunar, pleny jen Pampers AB, takže vím, o čem píšu). Dokud nepůjde dítě do školky, není důvod navyšovat, až bude ve školce, je na místě platit alespoň ob měsíc školku…
a chapes, ze matka se stara casove a nema davat stejne?
@jkra píše:
hmm, ja myslel, ze starost o dite ja radost
proc ho teda pak mate?
a pri rozvodu snad skoro kazda matka chce to dite do sve pece a casto i otec a kdyz ho dostane matka, tak vlastne vyhrala a naopak by mela platit vic ona za to privilegium
Ale jak vzdycky, zenska tvrdi, co se ji zrovna hodi. ![]()
@JedenTypan píše:
hmm, ja myslel, ze starost o dite ja radostproc ho teda pak mate?
a pri rozvodu snad skoro kazda matka chce to dite do sve pece a casto i otec a kdyz ho dostane matka, tak vlastne vyhrala a naopak by mela platit vic ona za to privilegium
Ale jak vzdycky, zenska tvrdi, co se ji zrovna hodi.
ježíš, proč bychom asi tak to dítě při rozvodu měly chtít? jako normálka, ne:
já fakt nechápu, proč máš tak blbej dotaz, jako že proč ty děti do péče chceme… kdo by je nechtěl, že jo
![]()
@JedenTypan píše:
hmm, ja myslel, ze starost o dite ja radostproc ho teda pak mate?
Ale jak vzdycky, zenska tvrdi, co se ji zrovna hodi.
hele, je to radost. ale stihat to s casove narocnou praci, do toho nemoci, to je masakr. a ja rozvod nechtela, jen jsem neumela tolerovat tehotnou milenku..
@sagina píše:
ježíš, proč bychom asi tak to dítě při rozvodu měly chtít? jako normálka, ne:já fakt nechápu, proč máš tak blbej dotaz, jako že proč ty děti do péče chceme… kdo by je nechtěl, že jo
- mám tři děti, tedy jako samoživitelka jsem pro zaměstnavatele nezajímavá, takže mít děti v péči mi dává právo nechodit do práce. konečně, když kvůli dětem nemůžu pracovat, tak se z toho dají vytřískat od exe alimenty nejenom na děti, ale i na mne a to už se vyplatí
- pokud se nemusím denně trmácet do práce, tak je to pohoda - haranty vyženu na celý den na hřiště a sama mám spoustu času sedět doma s nožkama nahoře a brousit po netu, k tomu popíjet vínko, prostě pohoda
- nejstarší holce je už dvanáct, tu nechat v péči exovi by byl hřích, vždyť ta holka už zvládne uklidit, nakoupit, navařit základní jídla i naházet prádlo do pračky a zapnout ji
- no a když už mě to nudí u počítače, tak vezmu alíky od exe a zaskočím si ke kadeřnici, na nehty, do fitka, na solárko… koupit si zimní zájezd do teplých exotických krajin…
![]()
@jkra píše:
Takže docela mazec, pokud je ženská na RD a celý rodičák je vlastně jen její, protože ona je s dítětem doma a chlap maká, aby uživil jak sebe, tak dítě, tak domácnost. Tak to myslíš? Pokud se žena stará časově, nedává nic peněžně? No nevím, u nás to tak tedy nefunguje… A když si vezmu, že má chlap časově náročnou práci, tak by v případě rozvodu byl s dcerou vlastně víc, jak teď. I kdyby jí měl na jeden den jednou týdně, tak je to pro ní výhra, protože teď jí za celý týden vídá v součtu méně…Takže bych logicky po něm měla chtít alíky, protože nás s dcerou zanedbává ![]()