Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
19.12.13 18:15

Děkuji za radu. Myslela jsem si, že na to žádný nárok nemá, jen jsem chtěla mít jistotu. Zkusím to s ním tedy domluvit rozumnou cestou a pokud ani to nepomůže, zkusím to přes tu výzvu. Ještě jednou děkuji! M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.13 18:57
@jkra píše:
ale ano, ale jak. rekla jsem otci deti, ze bychom si meli vsichni sednout a domluvit se. vsichni=vsichni. odjel nastvane, co si dovoluju.
tak fajn, rodina jsme ted my-deti, ja a moje rodice a bratr. tata je tata. Dcera je sestra. o miminu nemluvime., malej obcas rekne blby mimino…velkej ignoruje. kdyz tam jsou, „teta“ je zavrena s miminem cely vikend.kdyz jsou nemocni, nesmi tam. prijel se na ne naposledy podivat a pak mu „nekdo“ zavolal a zdrhal.
ja bych kvuli detem mela I korektni vztahy, pratelske, ale pusobim jako blbecek:)

Tak tohle chápu víc než kdo jiný. Jak mě točilo, když náš malý (hlavně jako mimi) byl pořád nemocný a když už se z toho dostal přišli na víkend jeho uchrchlaní usoplení nevlastní sourozenci a byli jsme tam kde předtím :evil:
A ta kra.vka nám je tam cpala nemocné pořád. Když ji její starší řekl, že k miminku ale nemocní nesmí, tak řekla „půjdete a hotovo“. Příště manželovi zas řekla, jsou ok a když přišli do auta zjistil, že jsou na hromádce, takže už to pak s ní neřešil a semnou vlastně taky ne, prostě je nemocné k nám vozil a mě mohl vzít čert. Kvůli těm naschválům ex (bylo jich více) mi začali děcká vadit a časem to jedno z nich dorazilo svým chováním. Nemůžu ho ani cítit :cert: ale krotím se kvůli manžela.

JKRO,
jak ti tu někdo radil, ať pěstuješ vztah dětí k mladší nevlastní sestře, tak tím jim zajistíš i lepší „postavení“ u nextky. Jelikož naše dítě své nevl. sourozence miluje a nemůže se jich dočkat, kdy dorazí na víkend, tak i já už neřeším, jestli přijdou častěji. Normálně bych zbrojila proti, ale vzhledem k našemu prckovi se hryznu, když vidím, jak si je užívá…

P.

• Citovat
  • Upravit
11428
19.12.13 19:12

Anonymni…a manzelovo nove dite ma nejake prednostni pravo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.13 19:18
@meluzinka píše:
Anonymni…a manzelovo nove dite ma nejake prednostni pravo?

Ne. V čem by mělo mít?

• Citovat
  • Upravit
11428
19.12.13 19:20

No ze kdyz je nemocne tak je s tatou a kdyz jsou nemocne prvni deti tak by s tatou byt nemely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55932
19.12.13 19:20
@Anonymní píše:
Tak tohle chápu víc než kdo jiný. Jak mě točilo, když náš malý (hlavně jako mimi) byl pořád nemocný a když už se z toho dostal přišli na víkend jeho uchrchlaní usoplení nevlastní sourozenci a byli jsme tam kde předtím :evil:
A ta kra.vka nám je tam cpala nemocné pořád. Když ji její starší řekl, že k miminku ale nemocní nesmí, tak řekla „půjdete a hotovo“. Příště manželovi zas řekla, jsou ok a když přišli do auta zjistil, že jsou na hromádce, takže už to pak s ní neřešil a semnou vlastně taky ne, prostě je nemocné k nám vozil a mě mohl vzít čert. Kvůli těm naschválům ex (bylo jich více) mi začali děcká vadit a časem to jedno z nich dorazilo svým chováním. Nemůžu ho ani cítit :cert: ale krotím se kvůli manžela.

JKRO,
jak ti tu někdo radil, ať pěstuješ vztah dětí k mladší nevlastní sestře, tak tím jim zajistíš i lepší „postavení“ u nextky. Jelikož naše dítě své nevl. sourozence miluje a nemůže se jich dočkat, kdy dorazí na víkend, tak i já už neřeším, jestli přijdou častěji. Normálně bych zbrojila proti, ale vzhledem k našemu prckovi se hryznu, když vidím, jak si je užívá…

P.

u nextky jim nic zajistovat nemusim.ona neni jejich mama a tata. a ver ze tak to zustane. a ad nemoci, no j0 no, ale me enzajima, ze ona ma mimino. ja mam dva nemocny syny a k tomu praci…toz tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.13 19:24

@meluzinka jezdí k nám co druhý víkend. Já nechtěla ať se ten víkend zruší, ale jen vymění. Takže bysme pak neměli děti ob víkend, ale 2 víkendy po sobě. Když se může víkend přehazovat, kvůli tomu, že se to hodí ex, tak by se mohl přehodit i kvůli nemoci dětí, ne? Já bych třeba byla taky radši kdybych měla své dítě doma pod dohledem, když je nemocné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.13 19:26
@jkra píše:
u nextky jim nic zajistovat nemusim.ona neni jejich mama a tata. a ver ze tak to zustane. a ad nemoci, no j0 no, ale me enzajima, ze ona ma mimino. ja mam dva nemocny syny a k tomu praci…toz tak…

No, jo. Ale pak se nediv, že nextka se protestně zavírá a dávám tvým dětem najevo, že ji nezajímají. Však tebe to její taky ne. Jenže ona, pak jede proti nim a tvůj exmanžel nevypadá (dle toho co píšeš), že by se tomu uměl postavit. Takže tím postojem pomáháš nextce, aby vaše děti vytlačovala od otce…

• Citovat
  • Upravit
55932
19.12.13 19:26

Jenze hele kluci ted byli na hromade mesic..jako to co pak? ja te chapu pochop I ty, ze jejich mama musi do prace. ja uz mela cas, kdy jsem na muze rvala do telefonu, kdyz rikal, ze nemuze hlidat, ze je dovezu ty cuze… toho se asi boji, takze pak prijel..vubec zase jede k nam v sobotu.
Vem si to takto, opustil dve male deti, tam je predpoklad, ze budou nemocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11428
19.12.13 19:27

Z toho psaní předtím vyplynulo, že se to stávalo často. Neměnila bych víkendy, pokud by opravdu nemusely například ležet v posteli. Sirup na kašel a držet je v teple by měl otec zvládnout, nevidím tudíž důvod na vyměňování víkendu. Vznikne akorát chaos. Že se to přehodilo ex..asi s tím tvůj manžel souhlasil, takže pro ně je to v pořádku..myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55932
19.12.13 19:29
@Anonymní píše:
No, jo. Ale pak se nediv, že nextka se protestně zavírá a dávám tvým dětem najevo, že ji nezajímají. Však tebe to její taky ne. Jenže ona, pak jede proti nim a tvůj exmanžel nevypadá (dle toho co píšeš), že by se tomu uměl postavit. Takže tím postojem pomáháš nextce, aby vaše děti vytlačovala od otce…

ale na nextu ja kaslu. nemam vuci ni zadne povinnosti. deti neockuju, ale rekla jsem ji svuj nazor. oni delaji, ze neexistuje a obcas z nich vypadne perla. hele, tohle at si poresi otec. kdyz se k tomu nepostavi, jeho problem. malej mi tuhle licil, ze tetu nesnasi. tak jsem mu rekla, at si ji nevsima. a chodi za tatou. vic toho neudelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.13 19:38

@jkra
Jako jasně, měsíc je dlouhá doba. To bych ani já nechtěla po manželovi, aby děti měsíc nepřivezl, ale zase on je takový, že by mi řekl, jestli s nima má jít na hotel a to mi samozřejmě nedá.

Ono záleží na hodně aspektech. Třeba když ten mladší řekne tomu našemu „já tě nemám rád, ty nejsi můj brácha“ tak náš se rozbrečí a já bych ho nejradši něčím přetáhla :cert: Ale kvůli manžela se celkově držím, ale nesnáším ho až na půdu a určitě to musí cítit, jen po něm štěkám a to se ovládám.

Kdyby se ale k němu choval hezky, tak ho „vezmu na milost“ Prostě ti tím chci říct, že pokud chceš, aby se tvé děti cítili o něco líp u táty, tak je trošku vést k zájmu o nového sourozence jim pomůže. Nextka tvého muže je taky matka a tohle ji ovlivňovat bude, jak se děti chovají k jejímu.

Ty máš nevýhodu, že exmanžel se nové ženě tak podřizuje co se týče dětí. To mě by se to nepovedlo i kdybych chtěla. Je prostě skvělý otec ať se mi to líbí nebo ne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.13 19:43

Brát alimenty je výnosné. jak tu kdosi píše? To snad ne! Nebo jak pro koho! mám dvě děti, 15 a 11 let, kluk je na gymplu, výdaje jsou velké. Beru na něj od otce 1700 korun, na dceru 1200 korun. On podniká, má čtyři auta, koupil si letos novou chatu, žije si docela dost dobře. Ale podniká a oficiálně má 10 tisíc. Bezmocnost? Ano. Ale nerozčiluji se, vydělávám dost nadprůměrně a děti bez problémů uživím, ale je to vůči nám nespravedlivé. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
55932
19.12.13 19:43

vyhpda.ja nevim. hele, ja byla taky macecha a pocity macechy znam. a moje deti jim nehodlam extra vystavovat. zatim se drzim, chovam slusne. ale staci par excesu a muzu se chovat jinak. a nove dite? uprimne, je mi to jedno. „tete“ se pred nima schovavala, pak najednou porodila, takze at si to kluci jednou domysli sami. ted je proste hodlam uchranit vseho. co to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
28.12.13 20:56

Ahojky. Mám dotaz. Mám sedmiletého syna s bývalým přítelem. Od dubna spolu nežijeme. Mám nového přítele, který vydělává 14000 měsíčně. Já mám 10000-12000Kč. Jelikož jsem odešla téměř s holým zadkem jak se říká, vzala jsem si na splátky pračku a notebook kvůli práci=2000 měsíčně. Přítel si půjčil na kauci bytu, protože jsme se synem bydleli v malém 1+1 a společně jsme pak šli do většího, kde platíme nájem 7500Kč. Do toho má přítel dost vysoké náklady na dojíždění do práce 4000Kč měsíčně. Dva telefony přibližně 2000Kč. Takže se vším všudy nám zbývá tak 3000Kč na vše na celý měsíc. Syn začal letos chodit do první třídy, kam jsme ho samozřejmě museli vybavit.Od bývalého pořád jen slyším - nemám..Jak jinak..Bývalý si obratem k sobě nastěhoval novou slečnu, která ho á totálně omotaného. První si hráli na rodinu, vzali malého na dovolenou (já na to samozřejmě neměla),pak si jeli sami hned na druhou. Při mém stěhování mi oznámil, že pokud ho dám k soudu o alimenty, tak mi malého vezme, že se o to postará. Domluvili jsme se na 3000Kč, protože jsem nechtěla mít zbytečné problémy. Po pár měsících jsem mu řekla, že potřebuju aby už malému začal platit alespoň ty obědy jak slíbil při rozchodu. Takže teď mi dává 3600 měsíčně. Asi tak poslední 3 měsíce. Mimochodem bývalý vydělává přibližně 40000Kč. Má dvě práce. Když byl malý nemocný a potřebovala jsem peníze navíc, vždy řekne, že taky nemá, že musel zaplatit třeba opravu auta atd..To je tak se vším pokaždé. Hlavně my když zaplatíme po výplatě nájem a vše ostatní, tak už jen čekám až přijdou peníze od něj, protože jinak nemáme ani na jídlo.. Tak moje otázka teď zní jestli má cenu jít k soudu(ještě jsme tam nebyli),protože někdo mi říká, že má být ráda za to co mám a někdo jiný zase opak, že mi musí dávat víc. Nechci mít pak zbytečně problémy, když se to teď konečně celkem uklidnilo. Jinak jak jsem psala, že si hráli na rodinu, tak to proto, že na začátku po rozchodu za ním byl první dva dny a pak to prodlužoval a prodlužoval až do toho léta a té dovolené, kde se jim malého naednou zachtělo. Pak ho chtěl najednou víc a víc, ale vrátil mi ho tak nastydlého, že jsem nepovolila, aby k němu šel zas ještě nemocný. Vždy jsem mu ho dala a on ho vrátil v takovém stavu, že jsme jen chodili po doktorech a já platila a platila. S malým se to do teď táhne. Už třetí antibiotika. No a pak jako když utne, najednou na malýho začal kašlat a přestal si ho brát a volat mu. Vzal si ho k telefonu jen když jsem to já domluvila(když mi zvedl telefon).Navštěvoval ho u mně doma jednou za měsíc. No do toho jsem se dozvěděla, že plánuje miminko a svatbu a bere si hypoteku na její barák, aby jim ho opravil. Takže čekám, jestli bude pak platit ty alimenty. I teď to vždy platí se zpožděním. Kolikrát, dokud nepřipomenu-nepošle..Vím, že jsem se hodně rozepsala, ale chtěla jsem abyste měli přehled, jak se vše má. Ještě jsem zapomněla dodat, že souhlasil s podepsáním dohody na to co dává. Nechci prohloupit, pokud mám nárok na víc než dává. A chtěla bych vědět jak to pak bude, když budou mít dítě. Mockrát děkuji za jakoukoliv odpověď a doufam, že jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně..sama mám v hlavě guláš.. Jana :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna