Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.1.14 15:46

Ahoj, prosím, kolik jsou podle vás „akorát“ alimenty pro 2leté a 2měsíční dítě?? Díky :kytka: (otec má plat cca 20tis. a bydlí v domě svého otce, kde jen přispívá na energie).

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
2.1.14 16:00
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím, kolik jsou podle vás „akorát“ alimenty pro 2leté a 2měsíční dítě?? Díky :kytka: (otec má plat cca 20tis. a bydlí v domě svého otce, kde jen přispívá na energie).

A jaký má podíl na péči? Jaký je tvůj příjem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.14 16:03
@Padre Paolo píše:
A jaký má podíl na péči? Jaký je tvůj příjem?

Můj příjem je jen rodičák (6100,–) podíl na péči = na naší dohodě, dvakrát v měsíci na víkend (staršího) a jinak podle dohody. (soudně jsme nic neřešili, zatím je to jen mezi námi… Proto se i ptám, jaká částka je adekvátní :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
2.1.14 16:04

Předpokládejme, že otec má 20tis. čistého, ty 7600, on uplatňuje slevu na dani na dítě, podíl péče 15% otec. V takovém nastavení by měl na každé dávat 3800 Kč měsíčně. Pokud neplatí nic tobě formou nákladů neprovdané matce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.14 16:05

@Padre Paolo jsme manželé… zatím :roll:

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
2.1.14 16:07
@Anonymní píše:
Můj příjem je jen rodičák (6100,–) podíl na péči = na naší dohodě, dvakrát v měsíci na víkend (staršího) a jinak podle dohody. (soudně jsme nic neřešili, zatím je to jen mezi námi… Proto se i ptám, jaká částka je adekvátní :kytka:

Tak jsem to skoro trefil… Soud by mu asi dal po 2000 a 3000, ale je to málo při tomhle podílu péče. Dost záleží na té slevě na dani, ta dělá 1117 měsíčně, tu by měl přesunout skoro celou k tobě, alimenty by měly tedy tuto částku obsahovat automaticky. Podle zákona by si ale správně tu slevu neměl uplatňovat, pokud s dětmi nežije ve společné domácnosti… Což je prasárna ze zákona.

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
2.1.14 16:10

Pokud jste manželé, tak je to trochu jiné, to by měl i tobě zajišťovat stejný příjem, jako má on. Takže by cca 2,5 tis. měl ještě dávat na tebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.14 16:15

Dobrý den.
Můžu se zeptat. S přítelem mám pětiměsíčního syna, nebydleli jsme spolu o malého neprojevoval téměř zájem - cca vídal malého od porodu max. 2× za měsíc, když měl malý dva měsíce, tak jsme se rozešli, v současné době přijede za malým cca 1× za měsíc minule zde byl cca 1 hodinu. Ve styku s ním mu vůbec nebráním naopak bych byla ráda aby se stýkali co nejčastěji, o Vánocích jsem byla s malým navštívit matku přítele aby vůbec viděla vnuka při té příležilosti malého jeho tatínek také viděl.
v jaké výši bych mohla žádat alimenty, otec dítěte vydělává cca 13 - 14 000 bydlí ve svém domě se svojí matkou, a má z předchozího vztahu šestiletého syna na kterého také platí, ale nevím kolik. Já mám příjem 7100 rodičovský příspěvek

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
2.1.14 16:21
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Můžu se zeptat. S přítelem mám pětiměsíčního syna, nebydleli jsme spolu o malého neprojevoval téměř zájem - cca vídal malého od porodu max. 2× za měsíc, když měl malý dva měsíce, tak jsme se rozešli, v současné době přijede za malým cca 1× za měsíc minule zde byl cca 1 hodinu. Ve styku s ním mu vůbec nebráním naopak bych byla ráda aby se stýkali co nejčastěji, o Vánocích jsem byla s malým navštívit matku přítele aby vůbec viděla vnuka při té příležilosti malého jeho tatínek také viděl.
v jaké výši bych mohla žádat alimenty, otec dítěte vydělává cca 13 - 14 000 bydlí ve svém domě se svojí matkou, a má z předchozího vztahu šestiletého syna na kterého také platí, ale nevím kolik. Já mám příjem 7100 rodičovský příspěvek

Pokud uplatňuje slevu na dítě, tak 2,5-3,0 tis., pokud ne, tak o tisíc méně. Ale soud bude asi schovívavější…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.14 16:37

@Padre Paolo
myslela jsem, že pokud nežije s dítětem ve společné domácnosti, tak slevu na dani uplatňovat nemůže

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
2.1.14 18:41
@Anonymní píše:
@Padre Paolo
myslela jsem, že pokud nežije s dítětem ve společné domácnosti, tak slevu na dani uplatňovat nemůže

No neměl by. Ale v situaci, kdy je matka na mateřské, je to ze strany státu pěkná sviňárna. A zatím nemám informaci o tom, že by zrovna tohle někdo nějak kontroloval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.14 19:04

@Padre Paolo aha, mám opravněné obavy, že tatínek si malého odečte slevu na daň a penízky z toho žádné malý neuvidí

• Citovat
  • Upravit
Padre Paolo
2.1.14 19:17
@Anonymní píše:
@Padre Paolo aha, mám opravněné obavy, že tatínek si malého odečte slevu na daň a penízky z toho žádné malý neuvidí

Pokud je nevyužije ani na osobní péči o dítě, pak je to podvůdek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.14 19:33

By mě zajímalo jak je využije, když malého vídá max.2× měsíčně na hodinu, za celou dobu co je malý, tak mu přinesl jedny tepláčky toť vše, ani na výbavičku nepřispěl :zed:

• Citovat
  • Upravit
398
3.1.14 03:48
@Anonymní píše:
By mě zajímalo jak je využije, když malého vídá max.2× měsíčně na hodinu, za celou dobu co je malý, tak mu přinesl jedny tepláčky toť vše, ani na výbavičku nepřispěl :zed:

Hmm, jenom ho skubej. Hysterko. Prectete si tohle.

http://www.tatove.info/…cenar-1.html

Hlavne ze si umite jenom stezovat a rozbit rodinu kvuli blbostem a potom skubat otce. Ale asi mate priklad ze svejch matinek a kamaradek, ktery jsou podobny co… Ono by to chtelo vam zase omezit volebni pravo a celkove vetsinu „svepravnych“ vysad. Co jste za poslednich par desitek let dostali. Jak je videt nicemu to neprospiva, aneb kdyz se vam moc povoli uzdicka, splasite se jako divoky opice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna