Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
21.1.14 17:17
@Michelle3108 píše:
@Barca12345 a to jde aby ti ud zrusil alimenty?

Jo, ale musis o to zazadat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
21.1.14 17:17
@Michelle3108 píše:
@rozmary
nu ja nevim zda se to muže, ale do tedka ji to nevadi každy mesic ji chodi socialy mesto plati najem.To vis kdo nemakall makat nepujde Ona je totiž tmavsi pleti -…

Tak to mi ten nájem placený městem vysvětluje :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
21.1.14 17:21

@pepřenka :pankac: asi tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
21.1.14 17:23

@Barca12345
nu ja s tim moc delat nemužu, to si musi vyresit on, ale uvazuju o zmene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
21.1.14 17:23

@Barca12345 dikes za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
21.1.14 17:24
@Michelle3108 píše:
@Barca12345
nu ja s tim moc delat nemužu, to si musi vyresit on, ale uvazuju o zmene :)

Jako partnera? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
21.1.14 17:26

Oboji pokud se nic nezmeni, ono to zrovn a ruzovy neni, když mam 9000 cisteho a 6 zaplatim najem, ae jsem rada ž praci mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.14 19:26
@Michelle3108 píše:
@martina.se
nu to je super takže ho bude tahat z penez o konce života ta dokaze jen chapa zadlužit nikdo s ni dlouho nevydrži a bohužel ona makat nepujde, už pres 19 let nemakala a necha se vydržovat statem, mesto za ni plati najem a jeste dostava penize od socialky.Deti spolu nemely

to je riziko rozvedenýho chlapa. Buď ráda, že je to jen 500 kč. Mohlo být mnohem hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.14 06:02

ROVNOU NA PRANÝŘ

Milé maminky, tatínkové
rád bych se tu s Vámi poradil, jak postupovat ve své situaci.
Vím že to bude trochu slohová práce, ale tak jsou skutečnosti, které se vynechat nesmějí.
V roce 2003 mi bylo 25 let a našel jsem si o 7 let starší svobodnou matku,
Začali jsme žít ve společné domácnosti a po 3letech se nám narodil syn.
V roce 2012 v lednu, to muj syn chodil ještě do školky, jsem od partnerky odešel a po 6 měsících se seznámil s dívkou se kterou niní žiji.
Dohodli jsme se, že svého syna si budu brát ob víkend tedy 1 x za 14dní a v druhém týdnu vždy jeden den v týdnu za ním přijedu na odpoledne. (mám to k němu 160km). Výživné jsme stanovili ve výši 3 000,–/měs. ačkoliv soudně jsme se dohodli na 1 000,–/měs.
Za svým dítětem jsem vždy přijel, o víkendech si ho vyzvedl a vždy dopravil v pořádku zpátky. O prázdninách byl se mnou muj syn cca 1 měsíc možná o týden déle a po nich šel do školy do první třídy. Koupil jsem tedy tašku do školy a částečné školní vybavení, nakoupil mu oblečení cca 4 trička, 2 košile, 3 polotrika, 3 svetry, 2 jeansy, ponožky, spodní prádlo, boty), uhradil na půl fond na školní výlety 900,–,zaplatil jsem pul rok školného, pul rok jazykový kurz angličtiny, pul rok hudební školy a dobrovolně matce posílám navíc 200,– na polovinu školních obědů.
Na podzim bylo třeba nakoupit pár věcí na zimu, jako zimní boty, bundu, apod..a i na to jsem vždy zaplatil polovinu. Pochopitelně když mi jede dítě na víkend, tak jede od matky jen v jednom oblečení, tak jsem musel nakoupit ještě jeden šatník u sebe, aby nechodil pořád ve stejném.
Dítěti platím spoření ve výši 800kč/měs + pojištění 800,–/měs, platím mu kredit do telefonu a pořídil jsem i telefonní přístroj pochopitelně, protože chci aby mi dítě volalo, když není se mnou.
Když si vezu syna k sobě nemocného, kupuji si sám pro něj léky, když byl hospitalizován v nemocnici, platil jsem pobyt v nemocnici a léčbu sám. Myslím si shrnutě, že se o svého syna zajímám velmi. (voláme si denně, jezdím za ním pravidelně, beru ho na výlety, po zážitcích, atd..)Můj měsíční příjem je cca 20tis a pracuji z domova cca 3 x týdně 2h ve své kanceláři. Času bych dával svému synovi i více, ale ta vzdálenost je dost veliká na ježdění denně za ním.
Teď přišla matka mého syna s tím, že kvůli práci (dělá v baru kratký-dlouhý týden do noci)
se nemůže věnovat synovi, vyzvedávat ho ze školy, apod.. a že si bude muset najmout chůvu, že tedy chce abych jí na ní polovinou přispíval. Jak mám reagovat? Jak by jste ragovali?
Když jsem jí oznámil, že pokud se dítěti nemůže věnovat, tak že si vezmu syna k sobě já.
Což bych moc rád, ale to řekla že v žádném případě, že dítě bude u ní.
Co mám dělat? Mám jí i na tu chůvu přispívat?
Co když se jí rozbije žehlička a bude mi psát, že nemá čím vyžehlit dítěti kalhoty,
budu jí muset pak koupit novou když udělám tenhle ústupek s chůvou?
Budu rád za vaš názory, za vaše rady, zkušenosti.. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
13.2.14 06:33

@prostějentatínek Ahoj, moje zkušenost s exmanželem je taková: dcera má 20let, donedávna nám platil 800kč/měs, o dceru se nijak valně nezajímal, asi 3× za její život po rozvodu (1996). 13 měsíců neplatí, dcera na něj poslala exekuci.
Asi budeš nejtatínek a exku sis rozmazlil, žel se ti to vrátilo, a je mi to líto, tebe bych jako ex brala :mrgreen: :mrgreen:
Můj názor je: zažádej si o svěření dítěte do vlastní péče, pokud máš k tomu všemu doklady, že to synovi pořizuješ, myslím si že soud by mohl být na tvé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
13.2.14 07:34

@prostějentatínek take bych si zkusila zazadat o svereni do sve pece, evidentne jsi skvely tatinek a synovi se venujes rad, nedela ti problem zajistit mu zazemi, kupujes spoustu potrebnych veci. Jen by me zajimalo, jestli by ti exka pak eventuelne prispovala tako jako ty ji 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
13.2.14 08:38

@prostějentatínek Pokud se o syna lépe postaráš ty, zažádej o svěření do péče, u soudu bude mít velkou váhu doba, kdy ty pracuješ a také to, že se matka o syna nemůže starat, neboť je v práci. Dle mého soud přiklepne dítě tobě a ona za ním bude moci jezdit a nebo ty jí ho budeš vozit, pokud to pro vás oba bude praktičtější. Určitě bych nepřispívala na chůvu, neboť se mi zdá, že dáváš dost. Běžné je, že v dnešní době chlap dává alíky a tím to končí, občas koupí dárek k narozkám, Vánocům, popř. koupí tu a tam nějaké vybavení do školy nebo kousek oblečení, ale ty přispíváš hodně na to, že máš „jen“ 20tis.
A jak píše @Andeliiicek, by mě zajímalo, jak ona z platu servírky bude přispívat stejně, jako ty teď jí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
13.2.14 09:45

Na chůvu nepřispívej. Pokud se změnily poměry, pak ona má právo navrhnout soudu úpravu výživného. Pokud od ní máš písemně, že se o dítě nemůže starat, je to fajn argument pro změnu úpravy výchovy, včetně tvé pracovní doby. Takže o to, opět z důvodu změny poměrů, můžeš požádat i ty. Počítej ale s tím, že ze strany soudu bude silný odpor, budeš muset skutečně hodně prokazovat, že se o syna staráš, jsi schopen se postarat, že matka nikoliv. Bude to hodně drsné, pokud matka vyjádřila názor, že dítě chce mít u sebe. Soud bude posuzovat i dopad změny na dítě, bude se opírat o to, že je v prostředí matky zvyklé, muselo by měnit školu a celkově se najde 43 argumentů, proč to nejde. Ty budeš muset najít 90 argumentů, proč je to tak pro syna lepší. Bohužel, takhle to funguje. Určitou roli může hrát i to, že jsi se odstěhoval ty. Očekával bych, že po tvém návrhu požádá matka o zvýšení alimentů i tři roky zpětně, takže chraň tě ruka Páně, pokud nemáš všechny účtenky a všechny doklady o zaplaceném zvýšeném výživném. Je to dost obvyklá past matek, kdy si soudně nechají stanovit nižší výživné, bokem se ex dohodnou na vyšší platbě, kterou pak dává bez dokladu a ejhle, po třech letech to matky popřou a chtějí zvýšené výživné i zpětně. Takže doporučuju si nějak od ní nechat preventivně potvrdit, kolik jsi platil skutečně. Ale ne napřímo, protože by to prokoukla a už nikdy ti to nepotvrdila. Ideální je, když v mailové komunikaci to potvrdí, třeba stylem Hele do teď jsem ti od roku 2009 posílal jako výživné 3000, o kolik bys to tedy potřebovala zvýšit. Ona se chytí, napíše, že tak o tisícovku, ty se jí obratem zeptáš, jestli tedy 4000 a ona potvrdí a máš to doložené. A dávej jí to zvýšené výživné průkazně, ideálně přes účet a s poznámkou, že jde o výživné. Počítej s tím, že pokud bys chtěl dítě do své péče, budeš cílem likvidace. Aspoň tak to většina tatínků, kteří o svěření dítěte do své péče usilují, mají.

• Citovat
  • Upravit
20767
13.2.14 11:36

Na žádnou chůvu bych jí nepřispívala, měla by být ráda, jak se o svoje dítě staráš, takových chlapů moc není. Jestli chtít dítě do péče je na tobě, ty znáš poměry u jeho matky, ale jestli si myslíš, že by ses postaral lépe a matka má nějaké prohřešky, které by soud mohly zajímat, asi bych do toho šla. :nevim: Žádnou chůvu už jí ale fakt neplať, z tebe akorát ždímá prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2068
13.2.14 11:40

@radkka s tim zdimanim souhlasim. No jo, podal jsi ji prst, chce ti sezrat celou ruku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna