Jak snížit alimenty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6836
21.5.14 18:34
@Anonymní píše:
@MambaJ Kdyby tohle udělal mě, tak moc dobře ví, že by také podle toho své dítě výdal. Pokud by přestal platit neměl by na něj nárok ho ani vidět! :zed:

Takhle vydírat? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
21.5.14 20:00
@Tereza1986 píše:
Takhle vydírat? 8o

a co si jako myslíš, když neplní své povinnosti, alespoň vyživovací, jaký myslíš že je to otec… přijeď si, pohrát a neplatit, to je podle tebe otcovský vzor!
Neplatíš, nemáš na dítě nárok(v mém případě, kdy otec má moc a žádnou jinou vyživovací povinnost)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 20:13

@MambaJ
tak na to pozor! tohle otec velmi lehce otočí proti Tobě, bránění kontaktu, pokud nemáte styk dohodou, hrozí pak Tobě pokuta za maření rozsudku atd.

Kontakt mu naopak nabízej, co nejširší na to soud dobře slyší, psala si že Tě čeká soudní spor, tak ze zkušenosti doporučuju míň vášně a více strategie.

Výživné samozřejmě exekučně vymáhej, to je příjem dítěte, stačí, když nezaplatí celou částku ten měsíc.

• Citovat
  • Upravit
1826
21.5.14 22:54
@Anonymní píše:
@MambaJ
tak na to pozor! tohle otec velmi lehce otočí proti Tobě, bránění kontaktu, pokud nemáte styk dohodou, hrozí pak Tobě pokuta za maření rozsudku atd.

Kontakt mu naopak nabízej, co nejširší na to soud dobře slyší, psala si že Tě čeká soudní spor, tak ze zkušenosti doporučuju míň vášně a více strategie.

Výživné samozřejmě exekučně vymáhej, to je příjem dítěte, stačí, když nezaplatí celou částku ten měsíc.

Já mu ve styku nebráním, máme mimosoudní dohodu, vzhledem k tomu, že je dítě moc malé na to, aby si ho bral 80km do jiného prostředí… Ty alimenty vymáhat budu, díky za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 06:40
@MambaJ píše:
Já mu ve styku nebráním, máme mimosoudní dohodu, vzhledem k tomu, že je dítě moc malé na to, aby si ho bral 80km do jiného prostředí… Ty alimenty vymáhat budu, díky za rady :hug:

No mimosoudní dohoda by mohl být problém na výživné je rozsudek nebo ne? Dohoda je nevymahatelná, nelze dát exekuci. bere se to pak tak, že on prostě od dohody odstoupil. Jinak třeba tady v regionu je praxe, že už dvouleté děti, mění prostředí, víkend s otcem dává soud zcela běžně, pak i delší období např. prázdnin. Argumentem je, že když dítě může od 2let do školky může od 2 let i k otci.

• Citovat
  • Upravit
1826
22.5.14 06:49
@Anonymní píše:
No mimosoudní dohoda by mohl být problém na výživné je rozsudek nebo ne? Dohoda je nevymahatelná, nelze dát exekuci. bere se to pak tak, že on prostě od dohody odstoupil. Jinak třeba tady v regionu je praxe, že už dvouleté děti, mění prostředí, víkend s otcem dává soud zcela běžně, pak i delší období např. prázdnin. Argumentem je, že když dítě může od 2let do školky může od 2 let i k otci.

Na styk máme danou mimosoudní dohodu, soudkyně na posledním soudě říkala, že mu dítě svěří na víkend, až od let věku. Tak doufám, že tam bude ta samá soudkyně. Alimenty jsou soudně dané, ty jsou napsány na rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.14 07:12
@MambaJ píše:
Na styk máme danou mimosoudní dohodu, soudkyně na posledním soudě říkala, že mu dítě svěří na víkend, až od let věku. Tak doufám, že tam bude ta samá soudkyně. Alimenty jsou soudně dané, ty jsou napsány na rozsudku.

Tak to jo takhle, tak to exekuci můžeš podat. Já to myslela jako upozornění, tohle je častá strategie. On je přesvědčený, že si to může určovat sám, ty dáš skrz exekuci najevo, že nemůže. Jsi v právu, ale může přijít odveta, obzvlášť pokud je ex, no slušně potížista (id.ot), bránění kontaktu nebo návrh na úpravu styku je oblíbená karta jako protireakce. Prostě se Tě bude snažit nějakým způsobem očernit, aby si naklonil soud na svoji stranu a dosáhl snížení.

• Citovat
  • Upravit
1826
22.5.14 07:31
@Anonymní píše:
Tak to jo takhle, tak to exekuci můžeš podat. Já to myslela jako upozornění, tohle je častá strategie. On je přesvědčený, že si to může určovat sám, ty dáš skrz exekuci najevo, že nemůže. Jsi v právu, ale může přijít odveta, obzvlášť pokud je ex, no slušně potížista (id.ot), bránění kontaktu nebo návrh na úpravu styku je oblíbená karta jako protireakce. Prostě se Tě bude snažit nějakým způsobem očernit, aby si naklonil soud na svoji stranu a dosáhl snížení.

To se mu nepovede, návrh už podal. Ještě mi sice nic nepřišlo, ale už teď vím, že to bude mazec. On tvrdí že mu bráním ve styku. Naposledy přijel z ničeho nic a chtěl malou, já mu řekla ať mi napíše sms v kolik jí vrátí, abych měla nějaký důkaz, kdyby něco. Nadával mi, urážel mě a pak odjel. Napsal mi sms že mi pošle, jen 2000tis, prý 1000lč za svůj čas a 1000kč za benzín strhává. Předtím posílal, ale tento měsíc, si to takto odůvodnil. Mám tu sms ukázat na soudě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.14 15:19

Neberu dítě jako rukojmí, ani vydírání, ale pokud by mě nedal na plíny, sunar, jídlo a další věci co malí potřebuje, neměla bych chuť mu vyhovět a dítě mu na celý den dát. My jsme nebyli manželé, takže jsem se domluvili, a pokud on poruší placení já mohu porušit výdání. Nevim proč by měla být ženská na nervy, že ji chlap nezaplatí nebo si to sám upraví. A já mu ještě poslušně zabalim plíny, sunar, oblečení, svačinu atd.. a poslušně mu ho předám, a budu si vše platit sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.14 15:24

@MambaJ Přesně tak, on má platit a ty mu nebránit ve stýkání, pokud on poruší můžu já taky. Mě to také dost zkrouhnul, ale já to nikde neměla určěný. Vše je na naší domluvě.

• Citovat
  • Upravit
7449
23.5.14 17:56
@Anonymní píše:
Neberu dítě jako rukojmí, ani vydírání, ale pokud by mě nedal na plíny, sunar, jídlo a další věci co malí potřebuje, neměla bych chuť mu vyhovět a dítě mu na celý den dát. My jsme nebyli manželé, takže jsem se domluvili, a pokud on poruší placení já mohu porušit výdání. Nevim proč by měla být ženská na nervy, že ji chlap nezaplatí nebo si to sám upraví. A já mu ještě poslušně zabalim plíny, sunar, oblečení, svačinu atd.. a poslušně mu ho předám, a budu si vše platit sama.

Tak mu dej dítě jen oblečené a ostatní ať koupí sám. Pokud bude chtít mít dítě u sebe, ať pro něj koupí pleny, Sunar i ostatní… Pokud nemá zájem to koupit ani v případě, že mu načatý balík plen, Sunaru a ostatních věcí doma zůstane na další návštěvu, pak jsi si udělala dítě s kreténem (sorry ten výraz) a takový chlap nemá co být s dítětem, to je fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
23.5.14 20:28
@MambaJ píše:
To se mu nepovede, návrh už podal. Ještě mi sice nic nepřišlo, ale už teď vím, že to bude mazec. On tvrdí že mu bráním ve styku. Naposledy přijel z ničeho nic a chtěl malou, já mu řekla ať mi napíše sms v kolik jí vrátí, abych měla nějaký důkaz, kdyby něco. Nadával mi, urážel mě a pak odjel. Napsal mi sms že mi pošle, jen 2000tis, prý 1000lč za svůj čas a 1000kč za benzín strhává. Předtím posílal, ale tento měsíc, si to takto odůvodnil. Mám tu sms ukázat na soudě?

Co kdybys mu pouze napsala, že do rozhodnutí o návrhu na snížení má dle zákona platit vyměřenou částku a na exekuci se vykašlala? Chceš to takhle hrotit? Není nic nepříjemnějšího než hnusné spory. Navíc těmi exekucemi jenom nacpete prachy exekutorským přísavkám. Ty prachy ti neutečou, pokud soud výživné neupraví, doplatí to zpětně. Pokud uzná oprávněnost snížení, bylo by nefér to spotřebovat, nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
23.5.14 22:25
@canaglia píše:
Co kdybys mu pouze napsala, že do rozhodnutí o návrhu na snížení má dle zákona platit vyměřenou částku a na exekuci se vykašlala? Chceš to takhle hrotit? Není nic nepříjemnějšího než hnusné spory. Navíc těmi exekucemi jenom nacpete prachy exekutorským přísavkám. Ty prachy ti neutečou, pokud soud výživné neupraví, doplatí to zpětně. Pokud uzná oprávněnost snížení, bylo by nefér to spotřebovat, nemyslíš?

Už jsem mu to napsala, ale žádná reakce. Znám ho a vím, že to nepošle. Takže co pak? Nechat to na soud? Tu exekuci bych udělala přes soud, to se platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
24.5.14 01:36
@MambaJ píše:
Už jsem mu to napsala, ale žádná reakce. Znám ho a vím, že to nepošle. Takže co pak? Nechat to na soud? Tu exekuci bych udělala přes soud, to se platí?

Doporučuju tu exekuci udělat až v případě, pokud nebude platit po pravomocném rozhodnutí o jeho návrhu. Navíc si u soudu šplhneš, že situaci nehrotíš, že necháváš na soudu posouzení, zda změna poměrů je tak podstatná, že opravňuje ke snížení výživného. A že není tvůj cíl otce ždímat, že pro dítě chceš obhájit pouze výživné, které odpovídá poměrům otce. Tohle když předvedeš na soudu, tak ho sejmou. Jen dej pozor na promlčení, jednotlivé splátky se promlčují po třech letech. Ale snad tak dlouho se to nepovleče.
Pokud bys navrhla exekuci po pravomocném rozhodnutí a jeho nesplnění povinnosti, pak by náklady exekuce nesl on. A zkus na něj nějaké náklady navalit tím, že mu dítě dáš častěji a na delší dobu do péče, neboj, zpravidla děti péči otců přežijou:-)
A ještě měj na mysli jednu věc - on tě chce vytočit a vyvést z míry, chce upoutat tvou pozornost. Svým klidem ho dokonale vykolejíš.
Přeji ti dostatek zdravého rozumu v zájmu nehrocení - to je důležité i pro dítě. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.14 06:57

@canaglia
jen upřesnění, náklady exkeuce, pokud je oprávněná, vždy hradí povinný (dlužník)
Jinak jak jsem pochopila v případě mamby k žádné změně poměrů nedošlo, otec snížil platby „za trest“, ze své vůle, objektivní důvod neudává žádný. Já bych exekuci naopak podala, soud o snížení výživného není v řádu týdnů a někde ani v řádu měsíců. Pokud přistoupím na snížené platby, dávám najevo, že náklady na dítě jsou plně zvladatelné i se sníženou výměrou. Plnit pravomocné rozhodnutí soudu=nechat se ždímat prapodivná úvaha. U nás naopak pomohlo, že jsem exekuci podala, soudce otci hodně dal najevo nelibost, že to „nechal zajít až k exekuci, přestože byl upozorněn“ a prostředky, které mohly jít na potřeby dítěte, zaplatil za náklady exekuce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna