Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ano, máte pravdu, byli jsme u pravnicky a ta rovnou rikala, ze uz jsme meli zadat o snizeni, ze na to rozhodne mame narok!;-)
Dobrý večer,
otec mého syna dostal podmínku pro neplacení alimentů. Peníze poslal 3× a od té doby zase ani korunu-přitom je stále v podmínce. Nevím, ale jestli a kde pracuje, tel. má nedostupný…Poradí mně někdo, jak postupovat dál? Kolik měsíců zas mám čekat, než se opět obrátím na policii?
Karolína
@karolína 67 píše:
Dobrý večer,
otec mého syna dostal podmínku pro neplacení alimentů. Peníze poslal 3× a od té doby zase ani korunu-přitom je stále v podmínce. Nevím, ale jestli a kde pracuje, tel. má nedostupný…Poradí mně někdo, jak postupovat dál? Kolik měsíců zas mám čekat, než se opět obrátím na policii?Karolína
A co myslíš, může platit? Kolik má platit měsíčně? Ty to sama bez peněz od něj nezvládneš?
@canaglia píše:
A co myslíš, může platit? Kolik má platit měsíčně? Ty to sama bez peněz od něj nezvládneš?
kdybych to bez „jeho“ peněz zvládala, neobracela bych se na policii a nechtěla bych posléze radu tady
.Neviděli jsme ho více než šest let, tak jak mám vědět ostatní? ![]()
@karolína 67 píše:
kdybych to bez „jeho“ peněz zvládala, neobracela bych se na policii a nechtěla bych posléze radu tady.Neviděli jsme ho více než šest let, tak jak mám vědět ostatní?
po 4 nezaplaceních jdi na policii.
@canaglia píše:
po 4 nezaplaceních jdi na policii.
anebo po jednom nezaplacení jdi za exekutorem ![]()
@sagina píše:
anebo po jednom nezaplacení jdi za exekutorem
To je jistě „konstruktivní“ přístup… ![]()
@PetrVesely píše:?
To je jistě „konstruktivní“ přístup…
jaký přístup si představuješ? nabídla jsem ho alternativu ke canagliově lítání na policii. podle mne je i efektivnější, protože buď peníze má, tak mu je exekutor vezme, nebo je nemá, a pak je i to chození po policajtech zbytečný, protože kde nic není, ani smrt nebere. varianta vykašlat se na peníze od otce a dítě si živit sama tu už taky padla. ono těch legálních možností moc není, když otec neplatí ![]()
@sagina píše: ?jaký přístup si představuješ? nabídla jsem ho alternativu ke canagliově lítání na policii. podle mne je i efektivnější, protože buď peníze má, tak mu je exekutor vezme, nebo je nemá, a pak je i to chození po policajtech zbytečný, protože kde nic není, ani smrt nebere. varianta vykašlat se na peníze od otce a dítě si živit sama tu už taky padla. ono těch legálních možností moc není, když otec neplatí
Pokud je tatínek nějak majetný, tak je jednoznačně lepší exekuce. Pokud tatínek nic nemá, tak je dobré zajistit mu pobyt ve vězeňském zařízení.
Vykašlat se na výživné od otce je špatná varianta. Někteří s právním povědomím by mohli matku nařknout, že se dostatečně nesnažila vyrazit z tatínka peníze pro dítě
.
@PetrVesely píše:
To je jistě „konstruktivní“ přístup…
Jsem si vzpoměl na Adéla ještě nevečeřela:
@PetrVesely píše:
@sagina @Kobea „maminkovské“ empatii, porozumění a snaze se domluvit, nezbývá než![]()
![]()
Výživné není nárok maminky, ale dítěte.
K domluvě je třeba dvou a každá ze stran musí mít důvod se domluvit. Například Damoklův meč trestního stíhání, když jiný důvod nevidí.
Příspěvek upraven 15.11.16 v 08:14
@eumedon Já si právě myslím, že pokud nejde o tatínka skutečně majetného, tak „učinné“ to bude asi tak, že to dítě alimenty od tatínka tím pádem neuvidí nikdy. A majetný tatínek bývá většinou tatínek, který není tak hloupý aby nezapatil alimenty a nebo to neměl pojištěné tak, že se exekuci jen vysměje. Ale účinné to bude v jedné věci, maminka bude mít pocit, jak mu to nandala a jak mu zatopila. Chudák dítě.
@eumedon píše:
Výživné není nárok maminky, ale dítěte.K domluvě je třeba dvou a každá ze stran musí mít důvod se domluvit. Například Damoklův meč trestního stíhání, když jiný důvod nevidí.
Příspěvek upraven 15.11.16 v 08:14
Trestní stíhání je rozumný postup.
@eumedon píše:
Výživné není nárok maminky, ale dítěte.
Proto jsem taky napsal „že to dítě alimenty od tatínka tím pádem neuvidí nikdy.“